Glitz & Glam

5 parasta aurinkosuojavoidetta kasvoille – parhaat aurinkovoiteet kasvoille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksen tuotteet saatuja

Minun aurinkosuojavoiteeni kasvoille tulee olla kevyt! En kestä rasvaisen lähmäistä aurinkosuojavoidetta, hyh! Siksi olen koonnut parhaimmat listalle korkealla suojakertoimella olevia aurinkosuojavoiteita, joita voi käyttää jopa meikin alla. Yleensä tulee käytettyä suojakertoimellista päivävoidetta, pohjustusvoidetta tai meikkivoidetta/CC-voidetta, mutta tämän postauksen aurinkosuojavoiteet sopivat meikin alle, sillä ne ovat sen verran keveitä.

Kreetalla ollessa taas huomasin, miten tärkeää se UV-säteiltä suojautuminen onkaan. Siitäkin huolimatta, että kerrostin päivän aikana aurinkovoiteita, sain käsiini aurinkoihottumaa. Jopa jalkapöydillekin sitä ilmestyi. Kreetalla UV-indeksi oli joka päivä todella korkea (10-13). Suomessa ei koskaan olla niin korkeissa lukemissa. Sain vuoden ensimmäiset ihottumat reissussa. Aurinkoihottuma antaa aika nopeasti tiedon UV-säteen korkeasta määrästä. Ihottuma on välitön seuraus, mutta ne muut ihovauriot tulevat esiin sitten tulevaisuudessa ja alkavat osakseen jo hiljakseen tulla. Unohtamatta tietenkään ihosyövän muotoja, joita liiallinen UV-säteily voi aiheuttaa. Kyllä niiltä UV-säteiltä kannattaa suojautua.

Teen jossain vaiheessa listauksen parhaimmista suojakertoimellisista päivävoiteista ja pohjustajista. Tänään siis parhaimmat aurinkosuojavoiteet kasvoille.

LIERAC SUNISSIME ENERGIZING PROTECTIVE FLUID SPF30

Pari vuotta sitten rakastuin Lieracin aurinkosarjan, Sunisseme, aurinkosuojavoiteeseen. Tämä kevyt aurinkosuojavoide soveltuu hyvin meikin alle käytettäväksi, eikä jätä iholle rasvaista tai tahmaista tunnetta. Näitä on saatavilla suojakertoimella 30 ja 50. Minulla on ollut vain tätä SPF30, joka todellisuudessa ei blokkaa UV-säteitä kuin muutaman prosentin vähemmän kuin SPF50. Lisäksi nykyään näyttää löytyvän kullanhohteisella hehkulla molempia suojakertoimia. Ole siis tarkkana ostaessasi, jotta valitset oikean.

Lierac Sunissimelta löytyy myös puikkomainen aurinkosuoja silmänympärysiholle. Kannattaa kurkata tähän postaukseen, jos se kiinnostaa.

Koostumukseltaan aurinkosuoja on emulsiomainen. Melko ohut koostumus levittyy ja tasoittuu iholle unelma nopeasti ja helposti. Iholle ei jää ollenkaan valkoista kalvoa, eikä tahmaista tuntumaa. Ihastuttavan kevyt ja raikas iholla. Tuoksu muistuttaa jonkun verran Guerlainin Terracotta -aurinkopuuterien ja hajuveden tuoksua. Ihana trooppisten hedelmien tuoksu. Lierac Sunissime on ihastuttavan kosteuttava, joten sen funktio ei ole pelkästään suojata, vaan myös hoitaa ikääntyvää ihoa.

Filtterit: Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid.

Täältä voit lukea syvällisemmän esittelyn Lieracin aurinkosuojavoiteesta.

Hinta: 30,95-37,65 € / 40 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit sekä *Oletkaunis-verkkokauppa

DERMALOGICA OIL FREE MATTE SPF30

Viime kesänä Turkissa mukanani oli Dermalogican mattaisempi aurinkosuojavoide, jonka suojakerroin on 30. Öljytön koostumus sopii hyvin rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle. Monet miespuoliset inhoavat rasvaista tunnetta iholla, eivätkä he halua samoin hehkuvaa ihoa kuin monet meistä kosmetiikasta erityisen kiinnostuneista ihmisistä. Siksi tämä Dermalogican aurinkosuojavoide on öljyttömän koostumuksen ja mattaisen lopputuloksen ansiosta, saattaisi tämä olla monien miespuolistenkin mieleen. Lisäksi tuote on hajusteeton, joten siksi myös saattaa osua miespuolisten mieleen, mutta myös kaikille ylimääräisiä hajusteita vältteleville.

Valkea ja kevyt voide levittyy iholle helposti. Huomasin, että Turkin hurjassa kuumuudessa ja kosteudessa voide tuntui vähän raskaammalta kuin Suomen olosuhteissa. Turkissa oli silloin 34-39 astetta ja ilman suhteellinen kosteus oli korkea! Suomen oloissa voide tuntuu levityksen jälkeen vähän puuteriselta, mutta ei ole kuivakka. Ihosta jää satiininen, ei täysin mattainen. Eli jos olet kuivaihoisuuteen taipuvainen, ei tarvitse pelätä tätä aurinkosuojaa kuivattavaksi kuitenkaan. Luin, että aurinkosuojavoiteessa on mikrohiukkasteknologiaa, joka imee iholta ylimääräisen talin.

Filtterit: Butyl Methoxydibenzoylmethane 3%, Homosalate 8%, Ethylhexyl Salicylate 4%, Oxybenzone 5%.

Hinta: 49,73-81,60 € / 50 ml (Bangerheadilla tarjouksessa nyt 39,78 €)
Saatavuus: *Bangerhead, *Cocopanda, *Skincity

NIVEA SUN UV FACE SOOTHING SENSITIVE SUN CREAM SPF50

Nivealta löytyy todella hyvä aurinkovoide kasvoille. Itse asiassa Nivean aurinkovoiteissa on muutenkin hyvä hinta-laatusuhde. Nivea on siitä mukava, että se on edullinen brändi ja sen tuotteiden saatavuus on hyvin laaja. En vaihtaisi kokonaan ihonhoitoa Niveaan, mutta merkillä on kyllä kieltämättä muutamat helmensä. Tämä aurinkosuojavoide kasvoille on yksi niistä.

Viime kesänä Turkissa oli mukana Nivean aurinkosuoja SPF30. Tänä kesänä Kreetalla oli uusi, korkeamman suojakertoimen kasvovoide. Molemmat loistavia! Erona näillä on lähinnä suojakertoimen korkeus. SPF30 tuoksuu voimakkaammin Nivealta ja on vähän täyteläisempi koostumukseltaan. SPF50 on hajusteeton ja on koostumukseltaan ohuempi. Molemmat jättävät hyvin miellyttävän pinnan iholle, eivätkä tunnu ollenkaan tahmaisilta. Ihan älyttömän hyviä molemmat.

Keveää koostumusta on miellyttävä lisäillä päivän aikana, kun uinnin ja auringonoton aikana suoja heikentyy. Koska aurinkosuojan filtterit ovat kemiallisia, ei voide jätä minkäänlaista valkoisuutta tai ole millään tavalla ”jankki”. Vaikka iho olisi hikoillut ja voidetta kerrostaa tunnollisesti, kuten kaikissa ohjeistuksissa neuvotaan, ei Nivea ala tuntua epämiellyttävältä ja tahmaiselta. Tämä yllätti minut. Vedenkestävyys vaan saisi olla parempi.

Filtterit (SPF50): Homosalate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Triazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine.

Hinta: 8,50-13,90 € / 50 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä verkkokaupat, kuten *Eleven ja *Nordicfeel

PAULA’S CHOICE RESIST SUPER-LIGHT DAILY WRINKLE DEFENSE SPF30

Täysin fysikaalisella filtterillä UV-säteitä blokkaava Paula’s Choicen kasvovoide on jo esiintynyt blogissani muutamaan kertaan. Paula’s Choice on mielenkiintoinen brändi. Sillä on äärimmäisen paljon erilaisia ihonhoitotuotteita, mutta kuitenkaan mitään turhaa ei heidän valikoimaan kehitetä vain myynnin vuoksi. Minusta tämä näkyy selkeimmin siinä, että Paula’s Choicen ideologiassa kaiken tulee olla turvallista kaikkialle käyttää. Eli lähes kaikki voiteet soveltuvat myös silmänympärysiholle, mutta aina kannattaa asia tarkistaa ennen käyttöä, jos epäilyttää. Tämäkin aurinkosuojavoide soveltuu myös silmänympärysiholle. Koska siinä on pelkästään fysikaalinen suoja, ei se aiheuta silmien kirvelyä. Minulla on todella herkät silmät. Jotkut kemialliset suojat aiheuttavat minulle silmien kirvelyä. En vaan ole selvittänyt tarkalleen, että mikä/mitkä kemialliset suojat sen kirvelyn aiheuttavat.

Paula’s Choicella ei enää näyttäisi olevan erillistä aurinkosarjaa, vaan lukuisissa päivävoiteissa on korkeita aurinkosuojakertoimia. Kaikkia aurinkosuojakertoimellisia päivävoiteita ei voi laskea aurinkosuojavoiteeksi. Minä määrittelen aurinkosuojavoiteeksi kestävyyden. Tämä Paula’s Choicen sinkkioksidia sisältävä aurinkosuoja kestää hieman vettäkin, eli ei liukene ihan helposti veteen.

Normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattu aurinkosuojakertoimellinen voide on kevyesti sävytetty. Käytin tätä Kreetalla pari kertaa, vaikka se vähän alkaa olla liian vaalea ihollani. Kivasti silti tasoittaa ihon sävyeroja. Aurinkopuuterilla sain tasoitettua vaaleutta, ja sainkin lopputuloksesta uskomattoman hyvältä näyttävän. Ei tarvinnut meikkivoiteita, vaan sävyllinen aurinkosuojavoide ja varjojen muotoilut aurinkopuuterilla.

Filtteri: Zinc Oxide 13% (nano).

Täältä voit lukea syvällisemmän esittelyn tästä mahtavasta aurinkosuojavoiteesta.

Hinta: 40,00 € / 60 ml
Saatavuus: *Skincity

AVÈNE SUN B-PROTECT SPF50

Esittelen vielä toisen kevyesti ihon sävyeroja tasoittavan sekä upean hehkun antavan aurinkosuojavoiteen. Avène on hyvä apteekkimerkki, jolla on paljon suosikkejani. Mukavaa on myös se, että Avène ei ole aivan järjettömän kallis.

Koostumus on valkea, hieman maitomainen. Tämä aurinkosuojavoide on aika pieni pakkauskooltaan (30 ml), mutta tuote on riittoisaa. Kunhan toki muistaa, että aurinkosuojavoiteita tulisi annostella 1-1,5 ml kasvoille.

Kun Avènen sävyllistä aurinkosuojavoidetta alkaa levittää kasvoille pyörivin liikkein, alkaa se muutamaan väriä. Kapseloidut pigmentit vapautuvat ja antavat tuotteelle sävyä. Ihosta tulee luonnollisella tavalla hehkuva ja sävyerot häivyttyvät. Tämä on hyvin kaunis iholla! Muistuttaa kovasti menneiltä vuosilta L’Oréal Parisin Magique CC-voiteita, joissa oli näitä kapseloituja pigmenttejä. Pigmentit vapautuvat iholle hierottaessa.

Avène jättää ihosta ihanan pehmeän ja sileän. Ei ollenkaan rasvainen tai tahmainen. Kuivaihoisille suosittelen alle kosteusvoidetta. Muille ihotyypeille se ei välttämättä ole tarpeen, jos käyttää hoitonesteitä ja seerumeja.

Filtterit: Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (nano), Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylhexyl Butamido Triazone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide.

Hinta: 14,82-15,45 € / 30 ml
Saatavuus: apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten *Apteekkituotteet.fi sekä *Lookfantastic

BONUS

ALGA MARIS CREME SOLAIRE SPF30

Aina välillä haluan lisätä bonustuotteen 5 parasta -listaukselle. Jos kaipaat luonnonkosmetiikan puolelta aurinkosuojavoidetta kasvoille ja haluat mahdollisimman hyvin vedessä kestävän voiteen, niin Alga Mariksen suojavoide on loistava. Se sopii meikin alle, mutta ei ole yhtä helppo levittää kuin postauksen muut, ei-luonnonkosmetiikkaa olevat aurinkosuojavoiteet. Alga Maris vaatii vähän enemmän työstöä, mutta sillä on loistava kestävyys vedessä. Siksi lapsieni kasvot suojasin Kreetalla tällä Alga Mariksen voiteella, jossa on suojakerroin 30. Joku helpommin liukeneva olisi hetkessä ollut uima-altaassa ja hieroutunut pois, kun niitä uimalaseja venkslataan ”eessuntaassun”.

Voide on vegaaninen. Voiteessa on 99,6% luonnollisia raaka-aineita ja 22% luomutuotettuja raaka-aineita. Alga Mariksen aurinkosuojavoiteella on Ecosert-sertifikaatti. Tämä aurinkosuojavoide on tosiaan täysin fysikaalisista filttereistä, joten varmasti moni muukin lapsilleen sen mielellään valitsee.

Filtterit: Titanium Dioxide, Zinc Oxide.

Hinta: 21,90 € / 50 ml
Saatavuus: *House of Organic ja *Biodelly

Tässä olivat omat suosikkini tällä hetkellä. Pakko sanoa, että aika moni kokeilemani kasvojen aurinkosuojavoide on liian rasvainen, jopa tahmainen. Näissä ei sitä ongelmaa ole. Kivasti näyttäisi olevan laajalla skaalalla suosikkeja, sillä on edullista, kalliimpaa, luksusta, hoitolabrändiä sekä apteekkimerkkejä ja bonuksesta löytyi luonnonkosmetiikkaakin. Joukossa on fysikaalista ja kemiallista suojaa sekä niiden yhdistelmiäkin.

Mikä on sinun kasvojesi aurinkosuojavoide? Mitä haluaisit suositella minun kriteereilläni?

Lue myös:

5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

Lue myös

X