Glitz & Glam

5 parasta kiiltoa poistavaa kasvopaperia – lukijan toive!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein mahtavaa naistenpäivää kaikille naisille, itsensä naiseksi tunteville ja naisten tasavertaista asemaa kannattaville!

Tämän sunnuntain 5 parasta on lukijan toive. Esittelen parhaimpia kiiltoa poistavia kasvopapereita, joista yksi ei ole paperi, vaan kestotuote. Valitettavasti en ole kuvannut kuin muutamia käyttämiäni kasvopapereita vuosien saatossa. Siksi teen nyt niin, että käytän valmistajan tuotekuvia kaikissa kasvopapereissa, kun omista kuva-arkistoistani löysin vain kolmesta itse otettuja kuvia.

Kasvopaperi, puuteripaperi, mitä näitä nimiä nyt onkaan. Toisissa on puuteria, toisissa ei. Kasvopaperit ovat äärimmäisen käteviä käsilaukussa mukana kulkemaan. Niillä saa freesattua meikkipohjaa, joka on alkanut kiiltelemään päivän aikana. Kasvopaperilla painelemalla kasvoista tulee välittömästi mattaisemmat ja raikkaamman näköiset, mutta myös tuntuiset, kun liika tali on imeytetty pois kasvoilta.

Kasvopaperit ovat mitä parhaimpia myös ennen puuterointia päivän aikana. Kannattaa imeyttää paperiin ensin ylimääräinen tali. Jos meikkipohja on päässyt kulumaan, voi sen jälkeen lisätä meikkipuuteria. Siten kasvoille ei kerry paksua pakkelimaista kerrosta, jota puuterin lisäily rasvaiselle meikkipohjalle tekee.

Jos iho on oikein ikääntynyt tai kuiva, voi puuterin sijaan käyttää pelkästään puuteripaperia. Tämä vinkiksi, jos tuntuu, että kaikki puuterit vain tekevät ihosta kuivemman tai uurteisemman näköisen. Ainakin silmien alle kannattaa kokeilla. Puuteripaperissa on aina vähän puuteria, joka kuivemmalla iholla riittää viimeistelemään meikkipohjan.

Kasvopaperit ovat loistavia myös miehille! Valokuvauksissa moni mies antaa helpommin poistaa kiiltoa kasvopaperin avulla kuin antaa puuteroida kasvonsa. Hääkuvat ja muut yhteiskuvat ehostautuneiden kanssa luovat usein ison kontrastin täysin ehostautumattoman kanssa. Siksi suosittelen aina puuteria tai edes kasvopaperia kiiltäville kasvoille ennen kuvausta.

PAPIER POUDRÉ -PUUTERIPAPERIT

Klassikko! Jo 117 vuotta sitten alkunsa saaneita puuteripapereita valmistetaan edelleen! Tämä on ensimmäinen puuteri-/kasvopaperi, jonka olen tiennyt ja jota olen käyttänyt. Muistan jo lapsuudessani, kun yksi tädeistäni käytti aina näitä Papier Poudré -puuteripapereita. Muita merkkejä olen alkanut käyttää vasta viime vuosikymmenellä.

Papier Poudré -puuteripaperit on pakattu vihkoon, josta niitä aina repäistään irti käyttöä varten. Papereissa on puuteria, joka tarttuu iholle samalla, kun paperi imee itseensä rasvaa iholta.

Nyt en mene vannomaan, mutta muistelisin, että näissä olisi ollut puuterinen tuoksu. Muistanko oikein?

Hinta: 3,20 € / 65 sivua
Saatavuus: Stockmann

NYX MATTE BLOTTING PAPER

Näitä NYXin Matte -kasvopapereita minulla oli usein meikkaaja-maskeeraajan urani alussa. Kannoin näitä aina mukanani myös meikkipakissani. Oli kätevää poistaa malleilta kiiltoa ennen puuterointia, kun oli pitkiä kuvauspäiviä. Siten jo valmiiksi paksun meikkipohjan päälle ei enää puuteria taputellessa syntynyt liian paksua kerrosta.

Kuvauspäivät olivat välillä todella pitkiä, kun vaihdettiin kuvauspaikkaa ja joskus tehtiin niin, että meikkasin ensin kolme mallia valmiiksi, mutta jokainen kuvattiin vuorollaan miljöökuvauksissa. Kesähelteessä iho alkoi helposti kiillellä, jota sitten piti poistella, jotta kuvissa ei olisi kiiltelevät kasvot. Siihen aikaan kiiltävyys kasvoilla ei ollut trendinä, vaan mahdollisimman mattainen lopputulos kuvissa oli sitä, mitä haettiin.

NYXin Matte Blotting Paper -kasvopaperit ovat 100 % selluloosaa, eikä niissä ole lainkaan puuteria. Pahvinen rasia on vähän heikko kestämään käsilaukussa olemista pidemmän aikaa.

NYXin paperit esittelin pikaisesti vuosia sitten NYX-viikon yhteydessä.

Hinta: 5,50-5,90 € / 50 kpl
Saatavuus: *Lyko, *Bangerhead, *Kicks ja Sokos

ARTDECO OIL CONTROL PAPER

Näitä Artdecon puuteripapereita minulla on tälläkin hetkellä. Näissä pakkaus on todella kätevä. Pienessä taskussa on sisällä rasia, joista paperit otetaan vetämällä. Tasku ja sen läppä suojaa papereita, vaikka se pyörisi vuosia käsilaukussasi.

Artdecon kasvopapereiden toisella puolella on puuteria ja toisella ei. Sen huomaa tunnustelemalla, mutta vaatii kieltämättä tarkkaavaisuutta, jotta huomaa. Ensin tulisi painella puuterittomalla puolella ja sen jälkeen puuterisella. Käytännössä minulla homma menee niin, että painelen molemmin puolin, mutta en katso kummalla puolella painelen ensin. Enpä ole huomannut lopputuloksessa eroa.

Täältä löydät vanhan postaukseni näistä Artdecon puuteripapereista.

Hinta: 13,10 € / 100 kpl
Saatavuus: *Cocopanda

SENSAI FACE FRESH PAPER

Tosawashi -pellavapaperista valmistettu Sensain kasvopaperi on todella ohut ja silkkinen. Sensain paperit on pakattu pahviseen rasiaan, joka kanssa on todella kätevä käsilaukussa mukana kulkemaan. Yllättävän kestävä pahvirasia, sillä sata paperia ei ihan hetkessä ehdi kulumaan, joten rasian tulee myös kestää käsilaukussa pyörimistä.

Paperin ohuuden vuoksi Sensain kasvopaperit ovat todella ihania käyttää. Se asettuu ja taipuu kaikkiin kasvojen mutkiin ja kuoppiin mukavan vaivattomasti.

Hinta: 10,15-11,90 € / 100 kpl
Saatavuus: *Kicks ja *Bangerhead sekä Sokos ja Stockmann


BEAUTUBLENDER BLOTTERAZZI

Jos haluaa suosia kestotuotteita, niin Beautyblenderiltä löytyy oiva sellainen. Jo viisi vuotta sitten ilmestyivät Blotterazzit, jotka toimivat samalla periaatteella kuin kasvopaperit, mutta tuote ei ole kertakäyttöinen.

Blotterazzi on valmistettu samasta materiaalista kuin Beautyblender -meikkisienetkin. Rasiassa on kaksi vippamaista sientä, joilla painellaan kasvoja, joten tali imeytyy sieneen. Sieni tulee pestä päivittäin. Puhdistuskertoja sienen sanotaan kestävän noin 60. En yhtään muista, kuinka monta kertaa olen omiani pessyt. Monia! Silti ovat edelleen hyväkuntoisia.

Näissä on se mahtavaa, että uurteisiin kertyneen meikin saa näppärästi tasoitettua vipan avulla. Jos meikki on vähän suttaantunut silmänurkista, vipalla saa näppärästi pyyhkäistyä sutut pois, eikä meikkipohja silti näytä pyyhityltä.

Harmi vain, että nämä ainoaksi tietämäni kestovaihtoehdot kasvopapereille ovat selkeästi poistumassa. Syytä en tiedä. En tiedä milloin tämä on tapahtunut, sillä vielä viime syksynä laivallakin näitä oli paljon. Kannattaa siis kiertää tavarataloja ja ns. sekatavarakauppoja, joistakin saattaa vielä löytyä.

Tässä linkki vanhaan postaukseeni, jossa esittelen Blotterazzeja!

Hinta: 15,40-22,90 € / 2 kpl
Saatavuus: Bootz ja jotkut tavaratalot

Suosittelen kasvopaperia kaikille, jotka kärsivät kasvojen kiiltelystä ja rasvoittuvasta ihosta. Niillä saa näppärästi siistittyä meikkipohjan ja poistettua ylimääräistä rasvaa ihosta.

Vuosia sitten, kun meikkasin kesälauantait morsiamia ja muita juhlavieraita, suosittelin kasvo- tai puuteripaperia kaikille. Joskus urani alkuvuosina kasvopapereita ei ollut hyvin saatavilla, ei edes liikkeessä, jossa työskentelin. Jos asiakkaalla ei ollut tai ei ehtinyt lähteä Sokokselta hakemaan, vinkkasin, että läheiseltä R-kioskilta saa Rizloja eli sätkäpaperia/savukepaperia. Sekin toimii hätätapauksessa. Ei kovin ylellistä kaivaa käsilaukustaan sätkäpaperia ja sillä alkaa painella kasvojaan, mutta nekin toimivat kiillon poistajina. Vinkiksi, jos on joskus hätätilanne. Tosin, en edes tiedä, saako sätkäpapereita samalla tavalla kuin ennen? 😅

Mikä on sinun kasvopaperisuosikkisi?

Valmistajien tuotekuvat: Papier Poudré, NYX Professional, Artdeco, Sensai ja Beautyblender

Lue myös

X