Glitz & Glam

NYX-viikko: kasvomeikit

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viikko on edennyt siihen vaiheeseen, että on viimeisien tuotteiden esittelyn aika. Huomenna ja ylihuomenna jatketaan vielä NYXin parissa, sillä olen tehnyt tutoriaaleja esittelemilläni tuotteilla.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, ovat kasvomeikit. Niihin kuuluvat varjostus- ja korostustuotteet, poskipunat, meikin kiinnityssuihkeet ja puuteripaperit.

Powder Blush (sävy Taupe)

Yksi NYXin kulttimaineisista tuotteista. Varjostussävy, joka ei ole oranssi ja on tummuudeltaan helppokäyttöinen myös meille hyvin vaaleille pohjolan naisille.

Pigmenttisyys on kyllä riittävä. Taupella saa luotua vahvojakin varjostuksia kerrostamalla, mutta tämän kanssa ei tarvitse olla äärimmäisen varovainen. Lopputulos on luonnollinen (jos vain vähänkin hallitsee varjostuksien luomista), eikä tarvitse pelätä oranssisuutta. Sävy on taupe ja hyvin viileä.

Hinta: 10,90 €


Highlight & Contour Powder

Kätevä duo varjostuksien ja korostuksien luomiseen.

Duon varjostuspuuteri on hyvin tumma ja lämmin ruskea, ei oranssi, mutta lämmin. Sävy sopii kyllä monille, mutta pigmenttisyys on sen verran voimakas, että suosittelen aloittelijoille mieluummin Taupea, kuin tätä. Tästä duosta löytyvällä varjostussävyllä voidaan luoda jopa karaktäärisiä varjostuksia teatterinäyttämöille, joten suosittelen tätä meikkiharrastajille ja niille, joilla on jo taitoa runsaasti hyppysissä. Myös ammattilaisille voin suositella tätä duoa.

Paletin korostuspuuteri on lähes valkoinen ja todella pigmenttinen. Siinä on kaunis ja hyvin hillitty hohde.

Minä pidän tästä puuteriduosta. Varjostuspuuteri muistuttaa sävyltään ja koostumukseltaan minun Make Up Foreverin varjostus & korostus -paletin puuteria. Korostuspuuteri on tässä NYXin versiossa vaaleampi ja ihan aavistuksen hohtava.

Hinta: 16,90 €


Radiant Finishing Powder (sävy Brighten)

Kasvoja kirkastava puuteripaletti. Sisältää 6 eri sävyä.

Paletti näyttää hurjalle, mutta puuterit eivät ole pigmenttisiä. Niiden on tarkoitus kirkastaa kasvoja ja mahdollisesti neutraloida kasvoilta sävyeroja. Kaikki muut, paitsi valkoinen, ovat mattaisia. Valkoinen sävy on hyvin hohtava.

Puuteria käytetään seuraavasti: siveltimellä pyyhkäistään moneen kertaan kaikkien sävyjen yli, kopautetaan ylimääräiset pois siveltimestä tai tasoitellaan käden kautta. Levitetään kasvoille, kuten poskipäille, otsalle, nenänselkämykselle, leualle ja amorinkaarelle. Koko kasvoillekin voidaan käyttää, mutta silloin kannattaa välttää ottamasta liikaa helmiäisvalkoista puuteria siveltimeen.

Hinta: 15,90 €

Born to Glow Liquid Illuminator

Esittelin tämän voidemaisen hehkuvoiteen pohjustustuotteet -postauksessa. Tämä on upea tuote korostuksiin. Talvella tämä viileä Sunbeam ja kesällä Gleam.

Stick Blush (sävy Orchid)

Voidemainen, puikkoon pakattu poskipuna.

Sävy Orchid on lämmin pinkki, ehkä hieman kullanhohteinen pinkkipersikka. Poskipuna on pigmenttistä ja se on helppoa häivytellä sormin. Koostumus ei ole mitenkään rasvainen. Stick Blush ei ehkä ole yhtä kuivan tuntuinen, kuin esim. Clarinsin rasiaan pakatut voidemaiset poskipunat. Uskaltaisin suositella myös rasvoittuvalle iholle, sillä ei tämä Stick Blush kevyesti sipaistuna vaikuta meikkipohjaan. Lopputulos on luonnollinen ja hehkuva. Pidän nykyään voidemaisista poskipunista. Tässä on etuna myös se, että poskipuna on puikossa. Stick Blush pääsee käsilaukkuuni, sillä puikko on täydellinen pakkaustapa poskipunalle mukana kuljetettaessa.

Hinta: 10,90 € / 6,2 g

Baked Blush (sävy Spanish Rose)

Söpösti pakattu ”baked” -poskipuna. Sävy Spanish Rose on tyttömäisen vaaleanpunainen, jossa hieman roosamaista pehmeyttä.

Koostumus on hieman kuivahko ja kova, mutta pigmenttinen. Ongelma on enemmän siinä, että poskipuna ei kuivan koostumuksensa vuoksi tartu iholle huippupigmenttisenä. Baked Blush -poskipunaa voidaan käyttää kuivana, että kosteana. Tämä ominaisuus selittääkin, että miksi koostumus on hieman kuivahko. Hyvä poskipuna kuivana käytettynä, jos pitää kevyestä sävystä ja kosteana taas vahvemman poskimeikin ystäville.

Hinta: 11,90 € / 6,5 g


Dewy Finish Setting Spray

Meikin kiinnittävä suihke. Näitä meikin viimeistelyyn tarkoitettuja suihkeita on alkanut löytymään myös edullisilta merkeiltä.

Suihkeiden idea on kiinnittää meikki ja antaa sille suojaa kosteutta ja hikoilua vastaan. Suihkeilla saadaan myös meikkivoide ja puuteri sulautumaan yhteen tai poistamaan liiallista puuterisuutta meikkipohjasta. Puuterisen meikkipohjan päälle käytettynä saadaan välittömästi poistettua liiallinen puuterisuus meikkipohjasta.

Hinta: 13,90 € / 30 ml


Matte Finish Setting Spray

Hieman mattaisemman lopputuloksen antava, kuin Dewy Finish -suihke.

Molempia suihkeita käytetään seuraavasti: suihkutetaan noin 30 sentin etäisyydeltä valmiin meikin päälle silmät suljettuina ja hengitystä hetken pidätellen. Noin 2-3 suihkausta riittää. Lopuksi voidaan taputella käsin tai kasvopyyhkeellä. Pullojen suihkemekanismi annostelee melko suuripisaraisena kiinnityssuihketta, joten suosittelen kevyttä taputtelua lopuksi.

Hinta: 13,90 € / 30 ml

Blotting Paper

Kasvopaperit ovat loistava keksintö rasvoittuvalle iholle. Suosittelen joka kesä kasvo-/puuteripapereita morsiamille. Ennen kun kivipuuteria lisätään, otetaan se iholle kertynyt rasva pois ja sen jälkeen lisätään puuteri, jos se on enää tarpeen. Näin kasvoille ei pääse kerrostumaan paksua ”pakkelikerrosta”, joka vielä alkaa ah, niin kauniisti tummumaan T-alueelta.

NYXin kasvopaperit toimivat oikein loistavasti. Paperi imee hyvin rasvaa ihosta ja tekee siitä taas mattaisen näköisen.

Hinta: 6,95 € / 50 kpl:n pkt

Laitan loppuun vielä meikkikuvia, joissa olen käyttänyt 100% vain NYXin tuotteita.

Olen tehnyt pikameikkejä.

Erilaisia päivämeikkejä/kevyitä iltameikkejä.

Iltameikkejä.

Muuttanut arkimeikin juhlameikiksi.


Ja tehnyt vähän sähäkämpää bilemeikkiä.

Miten arvioisin kokonaisuutena NYXiä? Minusta NYX on enemmän nuorille aikuisille suunnattu, mutta monet tuotteet käyvät erinomaisesti myös aikuisemmille. Mitään luksusta ja ylellisyyttä NYX ei tarjoa, mutta laadukkuutta kylläkin. Sanoisin, että NYX on yksi laadukkaimpia, nuorille suunnattuja meikkimerkkejä. Tuotteet soveltuvat aloittelijoille, harrastajille, että myös ammattilaisillekin. Monilla näppärillä tuotteilla voidaan parhaimmillaan nopeuttaa aamun meikkaamisia, mutta tuotteista löytyy valikoimaa fantasia ja jopa draq queen -meikkauksiin. Mukavaa NYXissä on myös sen edullisuus. Yksikään testaamani tuote ei ollut huono, mutta tietysti jotkut olivat minusta parempia, kuin toiset ja jotkut tuotteet eivät vastanneet minun mieltymyksiäni.

Mitkä ovat teidän suosikit NYXiltä? Minä pidän huulimeikeistä, pohjustajista, parista meikkipohjasta kaikista eniten. Luomivärit, poskipunat jne. ovat myös hyviä, mutta nuo mainitsemani olivat hieman enemmän.

Huomenna alkaakin sitten postaukset tutoriaaleista, joissa olen käyttänyt tämän viikon aikana esittelemiäni tuotteita. Huomenna tulee kaksi postausta, joista toinen perinteisesti ajastettuna klo 7.00 ja toinen tulee poikkeuksellisesti iltapäivällä/alkuillasta. Maanantaina tulee sitten viimeinen tutoriaali.

NYXin kasvopaperit itse ostettuja, muuta Pretty.filtä saatuja.

Lue myös

X