Glitz & Glam

5 parasta punaista huulipunaa – herkullisimmat punaiset huulet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein ihanaa sunnuntaita! Minä olen koulutusmatkalla ja tyhy-päivillä Savonlinnassa. Tänään palaan takaisin Kouvolaan. Mitä teidän viikonloppuunne kuuluu? Sattuuko kukaan teistä olemaan Savonlinnasta? On meinaan nätti kaupunki. Rakastan tällaisia vesistökaupunkeja.

Tälle sunnuntaille listasin 5 parasta punaista huulipunaa. Nämä viisi huulipunaa ovat todella herkkuja. Rakasta punaisia huulia, mutta pakko myöntää, en vähään aikaa käyttänyt punaista punaa. Nyt olen taas takaisin palaamassa punaisen käyttöön, kun lähden juhliin tai ulos. Kun huulet maalaa upealla punaisella, on look melkein sillä valmis. Toki meikkipohja ja kulmat sekä kevyt silmämeikki tulee laitettua, mutta punaisissa huulissa ei tarvitse niin hirveästi panostaa silmämeikkiin. Nämä tämän postauksen punaiset huulipunat ovat laadukkaita ja todella herkkuja sävyiltään.

MAC RETRO MATTE LIPSTICK – RUBY WOO

Tämä ikoninen MACin punainen huulipuna, Ruby Woo, on saatavilla myös tällaisena Monochorome -versiona, joka minulla kuvassa. Huulipuna on sama, mutta hylsy on Ruby Woon värinen. Ruby Woo on yksi tunnetuimpia punaisia huulipunasävyjä ja aika monelta tämä ikoninen sävy löytyykin.

Ruby Woo on mattainen, mutta silti miellyttävän tuntuinen huulilla. Ei liian kuiva, vaikka onkin mattapuna. Sävy on kauniin viileä punainen, mutta sen universaali sävy toimii hyvin monilla ihonsävyillä, myös tummilla ja vaaleilla.

Huulipunan kestävyys on mielettömän hyvä. Toki häissä sitä joutui lisäämään muutaman kerran, mutta jaksoin huoltaa huulimeikkiäni, vaikka häissä meni kokonaisuudessaan noin 12 tuntia. Valitettavasti tästä minulla ei ollut nyt parempaa kuvaa käytössä, mutta toisaalta, on kiva näyttää autenttisessa ympäristössä meikkituote käytössä. Klassinen sävy sopi täydellisesti klassiseen tyyliini, jossa minulla oli Minna Parikan klassikkokengät ja Michael Korsin klassinen, nahkainen kirjekuorilaukku.

Hinta: 19,50-20,50 € / 3 g
Saatavuus: *Eleven, *Bangerhead, *Kicks sekä tietyt Sokokset ja Stockmann

SHISEIDO ROUGE ROUGE – RD501 RUBY COPPER

Tämä huulipuna on ollut ahkerassa käytössäni. Shiseidon Ruby Copper on kaunis punainen, jossa on ihanan kosteuttava koostumus. Tämä puna sopii aikuisille naisille erinomaisesti. Meikkasin ammattikorkeakoulun opettajani ensimmäisenä opiskeluvuotenani, kun hän toimii yrittäjänä erään yhdysvaltalaisen soul-laulajan managerina. Carlton J. Smithin shown ensi-ilta oli Helsingin Casinon Dinner & Showssa, joten opettajani panosti viimeisen päälle kampauksen ja meikin kanssa. Silloin suosittelin häntä hankkimaan tämän huulipunan, joka kuulemma oli täydellinen hänellekin.

Harmikseni vain huomasin tätä postausta tehdessäni, että Shiseidon tuoteuudistuksen myötä, tämä mahtava huulipuna on lopetettu. Ruby Copper on täyteläinen punainen, joka saa huulet esiin aivan erityisen upealla tavalla. Vaikka siinä on pehmeän voidemainen koostumus, se kestää huulilla pitkään ja kosteuttaa jopa niitä. Ei karannut aikuisen naisen huuliltakaan, vaan oli aamuyön pikkutunneillakin näyttänyt siistiltä, vaikka toki huulimeikkiä pitää lisäillä päivän aikana. Minä tosiaan tein hänelle meikin aamulla aikaisin.

Täältä voit lukea vanhan postaukseni, jossa on mukana myös huulimeikkitutoriaali.

Hinta: 31,50 €
Saatavuus: *Nordicfeeliltä löytyy vielä muita sävyjä

JEFFREE STAR VELOUR LIQUID LIPSTICK – WIFEY

Jeffree Starin Velour Liquid -huulipunat ovat nousseet kulttimaiseeseen. Huippupigmenttisiä ja todella kestäviä huulipunia. Sain 1,5 vuotta sitten testiini Jeffree Starin huulipunakokoelman, jonka jälkeen todella ymmärsin, miksi nämä ovat niin suosittuja. Näillä tosiaan tekee vaikka rajauksen silmiinsä, eikä edes pelottaisi, että rajaukset leviää.

Jeffree Starin nestemäiset mattapunat kuivuvat todella mattaisiksi ja todella kestäviksi. Jos vain käsi on vakaa, niin et tarvitse erillistä huulten rajausta, sillä tarkalla kädellä, saat punallakin skarpit rajat, eikä huulimeikki karkaa! Mutta suosittelen herkästi kuivuville huulille kunnon kosteutusta ennen käyttöä. Nämä Jeffree Starin punat eivät ole kosteuttavia. Wifey on järjettömän tyrmäävä! Upea, syvä punainen, joka antaa tietynlaisen fiiliksen. Vähän sellaisen räyhän ja asenteellisen. Hitsin hieno punainen!

Lue täältä Wifeyn ja muiden Jeffree Starin nestemäisten mattapunien esittely. Kolme tuon postaukseni punaa on ollut ahkerassa käytössä, yksi niistä on tämä Wifey.

Hinta: 19,50 € / 5,6 ml
Saatavuus: *Oletkaunis.fi (juuri nyt väliaikaisesti loppu)

MAKE UP STORE GLOSSY LIPSTICK – REBEL

Sitten haluan listalleni nostaa jotain vähän enemmän kiiltävää punaista huulipunaa. Yleensä suosin aika mattaisia tai sitten semi-mattaisia punaisia huulipunia, mutta nostan listalleni yhden vähän kiiltäväpintaisemman punaisen, joka on Make Up Storen Rebel. Tässä punassa ei ole helmiäisyyttä, mutta luonnollinen kiilto on.

Tällaiset kiiltävät punat ovat usein kosteuttavampia kuin täysin mattaiset. Kestävyys ei ole paras mahdollinen, mutta tämä Make Up Storen puna kestää melko kivasti. Kannattaa pohjustaa huulet huulten rajauskynällä, niin saa huulimeikistä kestävämmän. Sävyltään tämä Rebel on hieman lämpöisempi punainen kuin muut tämän postauksen punaiset huulipunat.

Täältä löydät tutoriaalin videomuodossa tähän meikkiin!

Hinta: 21,00 € / 3 ml
Saatavuus: Sokos

NARS AUDACIOUS LIPSTICK – RITA

Tämän huulipunan sain viime joulun NARSin joulukalenterista. Kalenterissa oli todella paljon huulipunia, monta punaistakin. Ehkä sävyltään kaunein punainen on mielestäni tämä Audacious -huulipunan Rita. Oli vähän vaikea valita niistä kaikista ihanista NARSin punaisista huulipunista, mutta päädyin tähän klassisempaan koostumukseen sekä sävyyn.

Audacious -huulipunien koostumus on todella silkkisen tuntuinen ja huulille hyvin liukuva. Punassa on pehmeä, täyteläinen koostumus, joka hieman kosteuttaa huulia ja kestää mukavasti.

Sävyltään Rita on klassinen punainen. Se saa vaalean ihon loistamaan samoin kuin Lumikilla. Raikastaa ilmettä ja saa kasvot hehkuun. Näköjään minun silmien sinisyyskin korostui tässä valaistuksessa Ritan vuoksi. Kuva on viime perjantailta.

Hinta: 31,45 € / 4 g
Saatavuus: *Lookfantastic

Vasemmalta: MAC Ruby Woo, Shiseido Ruby Copper, Jeffree Star Wifey, Make Up Store Rebel, NARS Rita

Näyttivätkö kaikki punaiset ihan samalta? Ehkä erikseen katsottuna, mutta rinnakkain ne näyttävät hyvin erilaisilta. Ruby Woo on hehkuva mattapuna, jossa tosiaan rubiininen sävy. Vieressä oleva Shiseidon Ruby Copper on aavistuksen keveämpi, mutta rubiininen punainen sekin. Keskellä oleva Jeffree Starin Wifey on kaikista mattaisin, mutta samalla kaikista peittävin sekä kestävin. Se on hyvin syvä punainen. Make Up Storen Rebel on kaikista läpikuultavin ja vähän hillitympi, sillä punainen on aavistuksen rusehtavampi kuin muut. NARSin Rita on hyvin täyteläinen punainen, joka muistuttaa Jeffree Starin Wifeyta, mutta on hieman kirkkaampi.

Näillä kaikilla on hyvä kestävyys, sillä meikinpuhdistusliinallakaan ei meinaa saada täydellisesti kaikkea pois. Vaikka sanon, että joku ei ole niin kestävä, niin loppujen lopuksi tämän postauksen kaikki viisi huulipunaa ovat todella kestäviä. Jotkut vaan vielä kestävämpiä kuin toiset.

Mikä on sinusta kaikista kaunein punainen huulipunasi?

Lue myös

X