Glitz & Glam

Testissä aloe veralla kosteuttava hiusnaamio

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu L’Oréalilta

Rakastan hiusnaamioita. Koska hiukseni ovat pitkät, luonnonkiharaiset ja lisäksi vaalennetut, tarvitsen tehokkaita hoitoja ylläpitääkseni latvat paremmassa kunnossa. Paras keino kuiville latvoille on sakset, mutta se minkä verran kuivia latvoja on välttämätöntä leikata, pystyy itse vaikuttamaan hiustenhoitotottumuksissa. Hiusnaamiot ovat oiva lisähoito hiuksille.

Nyt viimeisimpänä hiusnaamiotestailussa on ollut Garnierin Hair Food -sarjan uusin tulokas, Aloe Vera Hair Food.

Näitä Garnierin Hair Food -sarjan hiusnaamioita on yhteensä neljä erilaista, ja kaikkia olen nyt kokeillut. Banana Hair Food on suosikkini, sitä olen ostanut lisää useamman purkin niin itselleni kuin mummolleni. Mummoni meinaan halusi vuosi sitten kovasti kokeilla tuota banaaninaamiota, mutta silloin tuote oli loppu Suomesta, joten tilasin sitten lopulta ulkomailta.

Kaikki ovat hyviä, mutta banaanihiusnaamiossa on herkullisin tuoksu ja sopivasti kosteuttava että ravitseva minun hiuksilleni.

Tässä linkki Banana Hair Food -hiusnaamion esittelyyn ja tässä linkki saman sarjan shampoon ja hoitoaineen esittelyyn.

Mutta tänään syvennytään tämän tuoteperheen uusimpaan hiusnaamioon, Aloe Vera Hair Food.

Aloe Vera Hair Food on kosteuttava hiusnaamio normaaleille ja kuiville hiuksille. Sen funktio on kosteuttaa hiuksia. Se ei ole korjaava, silottava, ravitseva tai selvittävä, Aloe Vera Hair Food on kosteuttava.

Kuten muissakin Garnierin Hair Food -tuotteissa, on tämä hiusnaamio silikoniton, vegaaninen ja 98-prosenttisesti luonnollista alkuperää. Näitä Garnierin hiusnaamioita voi käyttää kolmella tavalla: hoitoaineena, hiusnaamiona ja hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

Hiusnaamiossa on ihan kiva, raikas tuoksu, mutta ei yhtä ylistettävä kuin Bananassa tai Papayassa.

Koostumus on hyvin täyteläinen, kuten muissakin Hair Food -hiusnaamioissa. Tämä Aloe Vera tuntuu hiuksiin levittäessä kevyemmältä, eikä hiukset tunnu samalla tavalla ”syövän” hiusnaamiota itseensä, kuten esimerkiksi Banana Hair Food – joka siis on se lempparini.

Vaikutusajan jälkeen huuhdellessa huomaa, että tämä Aloe Vera on selkeästi keveämpi hiusnaamio kuin Banana. Molemmat todella kosteuttavia, mutta Bananassa on lisäksi ravitsevuutta, joka parantaa huokoisten latvojen tuntumaa sekä parantaa hiusten kiiltävyyttä ja pehmeyttä.

Vaikka olen tätä Aloe Veraa käyttänyt, en syty siitä samaan tapaan kuin Banana Hair Foodista, joka tekee hiuksistani pehmoisemmat ja ravitummat. Aloe Vera ei myöskään helpota takkujen selvittämisessä, eikä saa hiuksia erityisen sileiksi.

Aloe Vera kosteuttaa hiusta ja aavistuksen helpottaa hiusten selvittämistä, mutta oikein muita ominaisuuksia en koe saavani. Olen tullut johtopäätökseen, että minun hiuksilleni sopii paremmin Banana Hair Food. Minulle ei yksinään riitä pelkkä kosteutus, vaan hiukseni vaativat vähän muutakin tehohoitoa, kuten ravitsevuutta, jota banaanihiusnaamiosta löytyy.

Aloe Vera Hair Food on selkeästi liukkaammille hiuksille sekä hiuksille, jotka ovat muuten hyväkuntoiset, mutta tarvitsevat vain lisäkosteutusta. Tämä saattaisi olla hyvä hiusnaamio myös lyhyemmille hiuksille. Ei tule latteat hiukset, eikä ns. ”ylihoidetut”, mutta saa hiuksiinsa kosteutta. Usein vain lyhyemmille hiuksille lähes kaikki hiusnaamiot ovat liikaa. Veikkaan, että tämä saattaisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto lyhyemmillekin hiuksille, jotka ovat kuivat.

Aloe Vera Hair Foodia myydään marketeissa, tavarataloissa ja monissa verkkokaupoissa. Hinnaltaan hiusnaamio on 6,49-8,95 € / 390 ml. Eli todella edullinen hiusnaamio.

Muistakaa helliä hiuksia, niin ei syksyllä sitten odota huonokuntoiset latvat!

X