Edullinen kosmetiikka

The Ordinaryn ”verinaamio” – tehokas happokuorinta

25.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olethan jo kuullut The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution* -kuorinnasta? Ainakin se on tämän tästä loppu joka paikasta, joten aika moni tämän huippukuorinnan taitaa tietää.

Syksyllä tilasin valtavan kasan The Ordinaryn tuotteita. Kärkyin ja odotin, että varastot ovat täynnä, ja sitten iskin kiinni! Ihan hölmöähän se loppujen lopuksi oli, sillä en voi kaikkia tilaamiani tuotteita käyttää yhtä aikaa. Mutta minulla oli joku päähän pinttymä, että ne tuotteet piti saada samalla kerralla.

The Ordinary on edullinen ja tehokas aktiiviaineilla toimiva ihonhoitomerkki. Se tarjoaa jokaisen budjettiin sopivia ihonhoitotuotteita, jotka eivät ole niitä tavanomaisimpia. Tänään esittelen syvällisemmin tehokuorinnan, jolla voi tehdä kotona vahvemman happokuorinnan. Tästä vahvempaa happokuorintaa ei kuluttajakäyttöön myydä. Ammattilaiset tekevät asiakkailleen vahvemmillakin hapoilla kuorintoja, mutta kuluttajille niitä ei myydä. Ihan syystäkin, sillä tämä The Ordinaryn ”verinaamio” on jo todella tuju kuorinta kuluttajakäyttöön.

THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2% PEELING SOLUTION

Kuorintaneste, jossa yhdistyvät AHA-happojen ihoa kirkastava vaikutus sekä BHA-hapon syväpuhdistavuus. AHA-happo kirkastaa sekä tasoittaa ihoa poistamalla kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta. BHA-happo puhdistaa ihohuokosia, sillä BHA-happo pystyy läpäisemään öljyn ja rasvan. Siksi se on tehokas happo epäpuhtauksille ja ihohuokosten puhtaana pidossa.

Kuorintanesteessä käytetyt AHA-hapot ovat glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo. BHA-happo on salisyylihappoa. Jos sinua kiinnostaa erityisesti epäpuhtauksiin pureva salisyylihappo, niin kurkkaa tähän postaukseeni!

INCI: Glycolic Acid, Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Water, Sodium Hydroxide, Daucus Carota Sativa Extract, Propanediol, Cocamidopropyl Dimethylamine, Salicylic Acid, Potassium Citrate, Lactic Acid, Tartaric Acid, Citric Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Glycerin, Pentylene Glycol, Xanthan gum, Polysorbate 20, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol.

Kuorivien happojen lisäksi The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnassa on käytetty hyaluronihappopolymeeriä, joka kosteuttaa ihoa sekä Tasmannia lanceolata -kasvin johdannaista, joka auttaa vähentämään happojen melko usein aikaansaamaa ihoärsytystä. Tuosta samaisesta kasvista tuote saa kuulemma verisen värinsäkin. Koska väri on kasviperäinen, voi AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnan väri vaihdella satokausittain.

Pipetillä annosteltava kuorintaneste näyttää kyllä ihan muulta kuin kuorintatuotteelta. Tulee mieleen verinäyte ja muut laboratoriovälineet.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution on koostumukseltaan paksuhkoa nestettä. Se hieman venyy ja on liukas. Muistuttaa todella paljon verta, paksua, melkein hyytynyttä verta. Tuoksu sitten taas tuo minulle mieleen punaviinikastikkeen. En osaa sanoa, että johtuuko tuoksukokemus mielleyhtymästä vai oikeastiko tuoksu muistuttaa punkkukastiketta.

The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution levitetään puhtaille, mutta kuiville kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Neste näyttää iholla aivan kuin olisi saanut pahemman luokan allergisen reaktion tai iho olisi vereslihalla. Kuorinnan annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia. Vaikutusajalla tällaisella paksullakin iholla tuntuu kipristelyä. Siksi en missään nimessä suosittele tätä kuorintaa herkälle iholle.

Vaikutusajan ei ole pakko olla 10 minuuttia. Voit tehdä nopean minuutin tai kahden kuorinnan. Loistava pikatuotteeksi.

Vaikutusajan jälkeen iho huuhdellaan huolellisesti vedellä. Iho tuntuu niin pehmeältä, tasaiselta sekä puhtaalta kuorinnan jälkeen. Upea ja kirkas iho paljastuu kuorinnan jälkeen. Kuten kuvasta näkyy, minun ihoni ei lehahda kuorinnasta, vaikka se voimakkaalta ihollani tuntuu. Iho tuntuu kosteutetulta ja oikeasti todella sileältä. Suosittelen The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnan jälkeen rauhoittavaa kasvonaamiota tai kangasnaamiota. Se tuntuu mahtavalta ja saa ihon näyttämään seuraavana päivänä niin upealta.

Kuorintaa ei kannata käyttää liian usein. Minun ihoni kestää kerran viikossa käytön, mutta olen tyytynyt kahteen kertaan kuukaudessa, kun käytän BHA-tuotteita muutenkin. Huomioikaa tosiaan tämä, että jos muissa tuotteissanne on jo AHA- tai BHA-happoja, ei kannata sitä kahta kertaa viikossa kuoria tällä kuorinnalla. Liika on aina liikaa! Toisille kerran viikossa on hyvä, jos muita happotuotteita ei ole käytössä. Toisille taas kerran kuukaudessa on oikein hyvä tahti. Kokeilemalla selviää, mutta tosiaan ei kannata liian usein näin tehokasta kuorintaa käyttää. Jos ihosi on rasvoittuva, paksu ja/tai muutenkaan ihosi ei ole herkkä, niin ehdottomasti kannattaa tämä kuorinta kokeilla. Aikuiselle iholle äärimmäisen hyvä tasoittamaan ja kirkastamaan, sillä kosteuttavat tuotteet pääsevät paremmin tekemään tehtävänsä ja iho näyttää nuorekkaammalta. Epäpuhdas iho saa tehokkaan kuorinnan ja puhdistuksen.

Yleensä tällaiset tuotteet maksavat aika paljon. Voitteko uskoa, että tämä The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution maksaa alta 10 euroa? Totta se on! Hinnaltaan tämä kuoriva neste on 7,45-9,50 € / 30 ml.

Suosittelen kokeilemaan, sillä toista samanlaista en ole aikaisemmin testannut. Mutta edelleen muistutan, että ei herkälle iholle! Jos ihosi reagoi voimakkaasti miedommistakin hapoista, niin älä testaa tätä.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -happokuorinnan voit tilata Eleveniltä täältä*.

Ordinaryn ”verikuorinnan” löydät myös Nordicfeeliltä*, Bangerheadilta*, Lookfantasticilta* sekä Ellokselta*. Sekä tietysti myös Stockmanneilta. Ihan vain vinkiksi, että jos haluat tämän kuorinnan testata, ja sitä on nyt joissakin noissa linkkaamissani paikoissa myynnissä, osta heti! Olen huomannut, että tämä kuorinta on jatkuvasti loppu. Viime ja toissa viikolla oli kaikista näistä linkkaamistani paikoista. Mutta yllättävän usein varastot kuitenkin täydentyvät, ainakin Elevenillä. Mutta samaan aikaan ne myös tyhjenevät nopeasti.

Onko sinulla kokemuksia The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorinnasta?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (18)

Olen testannut vain lapun vai kahden verran joskus vuosia sitten. Enemmän kokemusta löytyy niistä retinoidilapuista. 🙂 Ostin äidilleni vuosia sitten lahjaksi ne ja myöhemmin sitten esittelin blogissakin.
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/12-luukku-nuorekkaampi-iho-pyyhkien/

Mutta juuri noista kuorintalapuista ei ole sellaista kunnollista kokemusta. 🙂 Nyt jo on aurinkoa niin paljon, että on hyvä muistaa aurinkosuojakertoimet. Mutta erityisesti just silloin, jos näitä happokuorintoja käyttää. Minulla onkin nyt testissä taivaallisen hyvä päivävoide suojakertoimella. Palan innosta kertoa siitä sitten kun sen aika on. 🙂

Tää on ihan mahtava tuote! Itselläkin postaus tulossa tästä lähipäivinä ja on ollut mukava seurata miten kuorintaneste toimii muilla 😀 Mulla ei nimittäin tämä kirvele iholla ollenkaan, muuten kuin näppyjen kohdalla pieni alkukirpaisu. Käytän itse 1-2 krt viikossa kun muita happotuotteita ei ole enää käytössä ja vaikutusaikana on aina 5-7 min, jonka olen todennut hyväksi!

Minullakaan ei kirvele, mutta kipristelee kyllä. Yleensä paksu nahkani ei reagoi mihinkään, joten siitä tiedän, että herkälle iholle tätä ei kannata laittaa. Mutta mahtava tuote! 🙂 Nämä Ordinaryt ovat ihan hullanneet minut. 😂

Huomenta Minna! Tämä on aika karun näköinen kasvoilla kyllä! Just niinkuin ois vereksellä koko pärstä! Itse kans ihan pönttönä tilaillu the ordinaryn tuotteita..(no halpaa nii sekoaa..).. ja tätä olen testannut vasta vain kerran. Tosi tujua ja tehokasta tuntui llevan enkä uskaltanut montaa minuuttia pitää, mutta silti toimi. Mitäs kaikkea sä tältä merkiltä tilasitkaan…?

Huomenta Erja! 😊

Apua, mitäs kaikkea tilasinkaan? Pakko käydä sähköpostista nappaamassa copy-pastella vanhasta tilausvahvistuksesta.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5
The Ordinary Caffein Solution 5% + EGCG
The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution
The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane
The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
The Ordinary Matrixyl 10% + HA

”Vain” tuon verran! 🙈

No jep. Noissa ruusunmarja-öljyissä on muuten eroja. Mun eka pullo ei tuoksunu juuri yhtään ja tää toka on oikee löyhkäöljy 😂

Paljon mahdollista. Kun tosiaan ei ole hajusteita ja tuote tehdään luonnonantimesta, niin varmasti on satokausissa vaihtelevuuksia. Toisinaan ominaishaju on voimakkaampi.

Mulla on myös tuo ruusuöljy, mutta se tuoksu! Tuoksuu tosi kauan, eikä ole mitenkään miellyttävä tuoksu. Laitan toisinaan iltaisin yövoiteen alle.
Voiko tuota punaista kuorintaa ja Diorin Perfect Skin kuorintaa verrata toisiinsa? Diorin kuorinta oli ihastusta välittömästi! Ja aah! Mikä tuoksu! 🙂 Harmi, kun samaa ei saa pullotettuna.

Jep, aika tympeä haju siitä Ordinaryn ruusunmarjaöljyssä. En tykkää itsekään. Mutta tuoksu on raaka-aineen tuoksu, joten tavallaan minusta on ok ja hyväksyn sen. Mutta ei ole hyvä tuoksu raaka-aineessa. 😅

Joo, voi verrata! Tarkoitathan nyt Diorin 1-Minute Maskia? https://anna.fi/glitz8glam/ihonhoito/dior-1-minute-mask-minuutissa-silea-iho/

Dior tuntuu iholla hellävaraisemmalta ja käyttökokemukseltaan on ylellisempi. Ordinaryn kuorinta on vahvempi, eikä tuoksu ja käyttökokemus muutenkaan ole niin ylellinen. Mutta kyllä näitä kahta voi verrata toisiinsa. 😊

Mulla vahvin kuorinta itselläni on Philosophyn Microdelivery peel. Onko tää sitten millään tavalla siihen verrattavissa, minä en noiden incien päälle ymmärrä juurikaan mitään (sä voisit tehdä jonkun INCI for Idiots-postauksen 😀 )? Mulla on ehkä jonkin verran herkkä iho (ainakin atopiaa löytyy sormista ja välillä silmäluomesta), just sain jonkunlaisen reaktion iholleni kun käytin tuota kuorintaa ja laitoin ESPA:n overnight hydration therapy maskin niin aamulla tyynyä vasten ollut puoli oli kehittänyt jotain ihme punoittavia näppyjä joita luulin ensin finneiksi ja sit kun niistä yks vaan kutisi ja lähti levittämään sitä punoitusta niin tajusin että joku pieni ihotulehdus tais tulla sieltä, oli vaan niin outo kun se tuli vaan sille poskelle jota vasten nukuin.
Ordinarylta olis tarkoitus ostella jotain kokeiluun kuha saisin raahattua itteni Stockalle joku päivä, niin tästä en nyt tie uskallanko… Tosin mulla nyt olis muutenkin kaikkea kivaa kun hehkuissa on loppuunmyynti niin ehkä vähän innostuin ostelemaan yhtä sun toista testiin ja mies oli jo vähän helisemässä (jos Dermalogicaa saa -80% niin sehän on melkeen ilmaista!)

Kertomasi perusteella en suosittelisi sinulle tätä tuotetta. Tarkoitatko tuolla philosophyn kuorinnalla tätä, jonka olen esitellyt vuosia sitten?
https://anna.fi/glitz8glam/ihonhoito/philosophy-ihonhoidon-filosofiaa/

Rakastan tuota kuorintaa, mutta se on kanssa aika rankka iholle. Toisella tavalla kuin tämän postauksen kuorintaneste. Tuo Microdelivery Peel Kit on yhdistelmä mekaanista ja happokuorintaa. Rouhea happo kuorii ja C-vitamiini kirkastaa. Lopuksi hapoilla kruunataan kuorinta. Tämän postauksen kuorintaneste on sillä tavalla iholle lempeämpi, että ei siitä ei tule ihoa rasittavaa mekaanista hankausta. Vain hapot kuorivat kuolleen ihosolukon ja kirkastavat ihoa sekä kosteuttaa hyaluronihappopolymeerien avulla. INCI-listoja en vertaillut, kun en ole varma viitaatko tuohon kaksivaiheiseen philosophyn kuorintaan. Jos viittasit siihen, niin nämä ovat kaksi aivan erilaista kuorintaa. 🙂

Mutta voi olla, että ihosi tykkäisi enemmän tästä happokuorinnasta kuin philosophyn yhdistelmäkuorinnasta. Se on meinaan melko rankka iholle, kun siinä on se mekaaninenkin rasitus. Siksi se sopii vain paksulle iholle. Itsekin käytän tuollaista rankkaa mekaanista kuorintaa max. kerran kuukaudessa, kun hapot ovat tiuhemmassa käytössä.

Ooh! Ostitko Dermalogican Daily Microfoliant -kuorinnan? Se on mahtava!!!

Juu, juurikin tuota kuorintaa tarkoitin (myös tuo postauksessa ollut putsari löytyy hyllystä, se on kanssa hyvä). En oo ennen siitä mitään saanut, enkä tosiaan tiedä johtuiko se siitä, vai espan naamiosta vai näistä yhdessä vai oliko nyt vaan kuu ja tähdet oudossa asennossa ja nuo näpyt tuli syystä X. Enkä tosiaan oo ihan viikottain tuotakaan käyttänyt, mulla on muita hellempiäkin kuorintoja. 🙂 Mutta jos taas tuo ordinary olis hellempi niin ehkä mä uskaltaisin kokeilla kun yleisesti mun iho Philosophynkin on sietänyt, vaikka sanoitkin just että ehkä ei kannata. 😀

Ostin todellakin! Mulla on joskus siitä ollut näytekoko ja sekin jo oli tosi riittoisa, tosin tuon ostin jo pari viikkoa takaperin (no oli se silloin jo sentään -40%). Tänään mukaan tarttui Age smart kit-kokeilupakkaus sekä täysikokoinen Skin resurfacer cleanser.

Aaah, kiitos lisäselvennyksestä. Eli sulla on jo pitkään ollut tuo philosophy ja nyt tuli tuollainen ongelma. Jos sinulla ei muuten iho reagoi herkästi, niin sitten voi olla vaan jokin yhdistelmä, sää tai hormonit, joiden vuoksi kävi noin. Kuten sanoit, kuu ja tähdet oudossa asennossa.

Tuo philosophy on loistava välillä, kun tarvitsee kunnollisen rouhean kuorinnan. Välillä on meinaan hyvä ihan mekaanisestikin poistaa likaa ihosta, jos sitä ihossa on.

Ouh! Tuo putsari on niin mahtava kanssa! 😍 Paljon maksoi alessa?

Juu sitä aina iho reagoi välillä ihan jotenkin oudosti eikä mitään näkyvää syytä löydy. Ja toi kuorinta on ihan parhaimmistoa kyllä. Ainoa mille tiedän olevani yliherkkä on oxybenzone, viimeisin mistä tästä sain reaktion oli se lumenen suht uusi primer kun en edes tajunnut tarkistaa inciä kun yleensä näissä ei suojakertoimia ole.

Kiva kuulla, että putsarikin on hyvä, en oo testannut sitä koskaan. 🙂 12,6€ maksoi 150ml pullo alennuksessa, eli siis en tuu sitä ikinä enää mistään näin edullisesti saamaan!

Joo, muistankin tuon, että sinulla on herkistyminen tuolle UV-suojalle. 😞 Tai en muistanut, mikä UV-suoja, mutta muistin jollekin sinun herkistyneen.

OMG! Vähänkö olet halvalla saanut! 😲 Joo, se on hyvä. Ihanan lempeä, vaikka kuorii kevyesti. Siis kuorivuus on todella kevyttä. Voisinko kuvailla näin, että kuorii lian pois pinnasta. Tuotteessa on maitohappoa. Nyt kun minulla on ollut happoja siellä sun täällä, niin en ole tuolla tai vastaavilla viitsinyt ihoa puhdistaa.

Tämä kiinnostaa, olen vähän myöhäisherännäisenä kiinnostunut merkistä. Hommasin sen glykolihappoa sisältävän kasvoveden ja se on huippu, mutta vähän joudun vielä hakemaan käyttökertojen määrää, iho näemmä reagoi osittain näpyillä jos lotraan sen kanssa liikaa :’D Mutta merkin ruusunmarjaöljy on aivan ihana ja hassua, musta tuntuu että mun öljy on aika miedon tuoksuinen, varsinkin kun muistelen sitä toiseen tuotteeseen, jossa oli tosi voimakas ja kalamainen tuoksu 😀 Siihen verrattuna The Ordinaryn öljy on suorastaan ”tuoksuton” :’D

On ihan tyypillistä, että iho reagoi, jos sitä hoitoyrityksistä huolimatta vähän tavallaan rääkkää. Just se tasapaino tulisi löytää. Minun iho ei kestänyt Clarisonic-kasvoharjaa. Ostin siihen ne pehmeämmät harjatkin ja yritin harvoin käyttää. Ei auttanut. Hukkaan meni about 150-200 euroa. Sain just ne röpelönäpyt aina sillä. 😭 Foreo sitten taas ei aiheuta reagointia, vaikka joka päivä käyttäisin.

Tuoksukokemukset ovat aina niin yksilöllisiä. 🙂 Minulla harvoin mikään tuoksu osuu ”ärsytyshermoon”, mutta se Lookfantasticin joulukalenterista saatu Wonder Balm hiuksille oli sellainen. Se vaan löyhkää minun nenään avaamattomasta tuubistakin. 😣

Nyt, kun mainitsit Pilosophyn kuorinnan, jonka käytin just viimeviikolla loppuun. pakkaus numero kaksi. Olikin aika karkeat rakeet! Oletko testaillut tätä? https://www.sokos.fi/fi/sokos/philosophy-microdelivery-triple-acid-brightening-peel-kuorintalaput-12-kpl
Mulla on noi laput ollut jo aika kauan ja jääneet vähälle käytölle tujuuden vuoksi. Enkä oikein uskalla käyttää aurinkoisen vuoden aikaan noin ärhäkkää kuorintaa.

Olen testannut vain lapun vai kahden verran joskus vuosia sitten. Enemmän kokemusta löytyy niistä retinoidilapuista. 🙂 Ostin äidilleni vuosia sitten lahjaksi ne ja myöhemmin sitten esittelin blogissakin.
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/12-luukku-nuorekkaampi-iho-pyyhkien/

Mutta juuri noista kuorintalapuista ei ole sellaista kunnollista kokemusta. 🙂 Nyt jo on aurinkoa niin paljon, että on hyvä muistaa aurinkosuojakertoimet. Mutta erityisesti just silloin, jos näitä happokuorintoja käyttää. Minulla onkin nyt testissä taivaallisen hyvä päivävoide suojakertoimella. Palan innosta kertoa siitä sitten kun sen aika on. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *