Hiukset

Aikuisen vaaleanpunainen unelma – mun uudet ja ihanat hiukset!

11.9.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viime viikolla puhuin kaipaavani muutosta hiuksilleni. Olen 1,5 vuotta viihtynyt blondissa. Kaipasin muutosta. Pientä kuitenkin, sillä viihdyn blondissa edelleen. Mitään isoja muutoksia en halunnut, sillä tiedän kokemuksesta, kuinka hankalaa on päästä tummasta väristä vaaleaan.

Olen jo pitkään haaveillut vaaleanpunaisesta vivahteesta. Nyt on kovasti trendissä ”blush”. Jos olen käsittänyt oikein, ”blush” tarkoittaa sitä, että hiuksessa on hienostunut vivahde punaisuutta. Vähän kuten punastuminen ja poskipuna. Ei suoranaisesti täydellisen peittäväksi värjätyt, vaan kuultavat vivahteet. Näyttävät myös jo haalistuneilta väreiltä. Juuri ne sellaiset ovat minua nyt miellyttäneet.

Olin kampaajalleni asiakas hankalimmasta päästä. Kun asiakas ei oikein itsekään tiedä mitä haluaa, joudutaan yhdessä miettimään. Siihen oli onneksi aikaa, kun ensin leikattiin ne kamalassa kunnossa olevat latvat veks sekä vaalennettiin tyvi raidoittamalla. Pituutta hiuksista lähti toistakymmentä senttiä. Identiteettini on hyvin vahvasti pitkähiuksinen. Lyhennys on aina vähän rankka kokemus minulle. Tätä ei ymmärrä kukaan muu kuin sellainen, jolla itsellään on identiteetti vahvasti johonkin. Se voi olla väri, hiusten pituus tai lyhyt kampaus. Toisille se voi olla jokin malli, kihara tai jakauksen paikka. Kun identiteettini on vahvasti pitkähiuksisuudessa, vaatii aina totuttelua olla lyhyemmissä hiuksissa.

Outoa on, että tällä kertaa en ole niin ahdistunut kuin olen monesti aikaisemmin ollut. Toki ajatukseni on kasvattaa taas pitkäksi, mutta nautin nyt tästä long bob -pituudesta. Ehkä psyykkasin itseäni riittävän pitkään ja vihasin riittävän paljon niitä kuivia ja katkenneita latvoja. Nyt on niin helpottunut olo.

Lopulta päädyttiin suoraväriin. Kampaajani, Heli Sjölund, tuntee hiukseni ja minut. Katselimme kuvia, joissa minulla on erilaisia värjäyksiä. Helikin huomasi, että vaaleus saa minut sädehtimään. Joten, kampaajani sekoitteli vaalean miksauksen persikkaa ja vaaleanpunaista. Ihanasti Heli nimitti tämän värjäyksen, aikuisen vaaleanpunainen. Aika hauska! Suoraväriin päädyttiin siitä syystä, että niillä saadaan läpikuultavia sävyjä. Hapetevärissä saattaa näin vaalea pohja tummua ja menettää kirkkauttaan. Suoravärillä säilyy hiuksissani kirkkaus ja ”puhtaus”.

Vähän väri nappasi hiuspohjaani, kuten suoravärit yleensä tekevät. Se lähtee yhdessä pesussa, mutta niin teki tämä värikin. Ei täysin, mutta tällainen sävy tarvitsee ylläpitoa. Senhän minä jo tiesinkin. Helpompaa olisi ottaa räväkästi väriä päähän, sitten odotella haalistumista.

Rakastan tätä väriä! Tämä on ihana, ihana, ihana! Tässä on samaan aikaan lämpöä, viileyttä, vaaleutta, väriä. Asiallinen, vaikka onkin erikoinen väri. Tämä on juuri se juttu, mitä halusin, vaikka en siinä Helin penkissä osannut sanallistaa kaikkea. Turkissa minua liehitteli eräs kampaaja, mutta sanoin tiukasti ei. Kerroin olevani uskollinen omalle kampaajalleni. 😀 Tyttäreni otatti koko pään letitykset ja meidän miehet leikkauttivat hiuksensa. Minä en antanut muiden kajota kutreihini. Onneksi en antanut, sillä se luottokampaaja on niin arvokas! Halpa hintakaan ei saanut minua tekemään syrjähyppyä.

Mitä pidät? Toimiiko pinkkipersikkainen hattara?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Kiitos Mia! ❤ Tiedätkö mitä… nautin tosi paljon tästä lyhyemmästä. Tiedän kyllä, että hiukseni ovat oikeasti puolipitkät, mutta minulle tämä mitta on lyhyt. Siis minulla, ei toisilla olisi lyhyt. 😀 On vaan jotenkin niin siistii, kun saan tekstuurisuihkeella ja möyhinnällä makeen lookin kouluun. Siinä pitkässä näytin lähinnä Rölli Peikolta, jos olisin vastaavasti tehnyt. 😀

Kommentit

Upean väriset hiukset, jollain tavalla mun makuun tarpeeksi neutraalit mutta silti huomiota herättävät. 🙂

Kiitos Jonna! Just tuo! Neutraali, vaikka silti huomiota herättävä ja erilainen. Se oli se mitä halusin tähän hetkeen. 🙂

Kauniit! Tuo väri on aika ihana. <3

Kiitos LauraKatarooma! 🙂

Ihana, uusi tukka, vaikka muutos ei olekaan kovin suuri <3 Samaistun täysin pitkähiuksisen identiteettiin 😀 Sua pukee kyllä tämä lyhyempikin malli, näyttää tosi hyväkuntoiselta tuo hius 🙂

Kiitos Vandaalia! 🙂 Edelleen tämä uusi lyhyempi ja vaaleanpunaisen persikkainen tukka tuo minulle iloa. 🙂

Ooo, aivan ihanat hiukset! Sopii sulle aivan loisteliaasti 🙂
Mä oon yllätyksekseni viihtynyt lyhythiuksisena. Onneksi, koska ei nää kasvakaan kuin puoli senttiä kuussa 😉

Kiitos Mia! ❤ Tiedätkö mitä… nautin tosi paljon tästä lyhyemmästä. Tiedän kyllä, että hiukseni ovat oikeasti puolipitkät, mutta minulle tämä mitta on lyhyt. Siis minulla, ei toisilla olisi lyhyt. 😀 On vaan jotenkin niin siistii, kun saan tekstuurisuihkeella ja möyhinnällä makeen lookin kouluun. Siinä pitkässä näytin lähinnä Rölli Peikolta, jos olisin vastaavasti tehnyt. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *