Glitz & Glam

Syksy väsyttää nyt jo! Piristäisiköhän uusi hiusväri?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

VÄ-SYT-TÄÄ! Miten se on mahdollista, kun vastahan syksy alkoi ja vastahan olin pienellä lomalla? Nyt on pakko myöntää, että minun paluu arkeen ei ole mennyt ihan toivomallani tavalla. Olen valmiiksi vähän väsy. En tiedä johtuuko se upeasta kesästä, että oikeasti sen nopea loppuminen teki mielelle hallaa. Kesä olisi saanut jatkua. Mutta sitten taas, ensi kesänä minulla on mitä luultavammin tradenomin paperit kädessä. Eteenpäin ei pääse, jos ei osaa päästää irti menneestä.

Nyt on sellainen fiilis, että tarvitsen jotain muutosta. Olen varannut ajan luottokampaajalleni, Helille, jonka töitä voi käydä katsomassa hänen Instagram-tililtään. Olen itsekin katsellut, että minkälaisia töitä Heli on nyt tehnyt viime aikoina. Huomenna olisi aika Helin penkissä. Tarvitsen nyt jotain piristystä. Jotenkin nopeasti pimentyneet illat ja hämärät päivät sateineen, tuntuvat raskailta. Vasta olin Turkissa, mutta silti sitä tuntuu olevan ikuisuus. Lisäksi kun to do -lista venyy venymistään, tulee vähän voipunut olo. Onneksi opparini aihe taitaa pian selvitä. Eilen sain sähköpostia, että eräs melko tunnettu yritys olisi kiinnostunut tekemään kanssani yhteistyötä ja pääsisin heille tekemään opparini. En nyt vielä paljasta mitään, kun en ole vielä yrityksen edustajien kanssa itse suoraan kommunikoinut. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että minun osaaminen olisi sitä mitä he tarvitsevat ja minä taas pääsisin tekemään osaamistani syventävän ja itseäni kiinnostavan opinnäytetyön.

Mutta äh, ei puhuta töistä ja opiskeluista. Puhutaan mieluummin hiuksista. Kampaajalla käynti voi oikeasti olla valtava piristysruiske mielelle. Olen sen kokenut ennenkin. Aina jos meinaa väsyä ja tuntuu raskaalta pimenevät illat ja päivät, niin kannattaa panostaa itseensä. Se panostus tulee kyllä tarpeeseen. Joillekin kampaajalla käynti, toiselle uusi huulipuna, joku aloittaa uuden harrastuksen jne.

Olen huomannut, että yksi kuuma trendi tällä hetkellä on ”blush” eli blush hair. Hiuksissa voi olla hieman vivahteena punaa. Minulla oli sellainen vähän ennen kun siirryin blondiksi.

Nyt näkee myös todella paljon hattaraisen pinkkejä sävyjä. Lopputalvesta 2017 minulla oli vähän hattaraisempikin sävy hiuksissa.

Loppuvuodesta 2016 kokeilin kanervaista violettia.

Ja alkuvuodesta 2016 kokeilin kylmää violettia, jota ponitukaksi silloin kutsuin. Nyt on sellainen fiilis, että ei violetteja!

Sen sijaan olen jo oikeasti pitkään ihaillut näitä vaaleanpunaisella vivahteella olevia sävyjä. Olen tietenkin taas seuraillut, että mitä Guy Tang luo Instagramissa. Nyt taitaa olla sellainen suvantovaihe, että ollaan neutraalimpia. Räväköistä ja värikkäistä ilotulituksista sekä värjäystekniikoista tunnetuksi tullut Guy Tang, tekee nyt mielestäni aika hillittyjä värjäyksiä. On siellä niitä huippuvärikkäitäkin, mutta ne kylmät ja teräksiset sävyt ovat muuttuneet lämpöisempiin vivahteisiin ja sateenkaarihiuksien määrä hiipuu ja tilalle on tullut paljon neutraalimpia värejä.

Mutta sitten taas näen kuvan itsestäni blondissa. Apua, mitä teen? Tykkään blondista, viihdyn siinä, mutta jotenkin tekee mieli vähän jotain uutta väriin. Pitäiskö ottaa vaan raitoja?

Kampaajani oli tehnyt jollekin todella kauniin värjäyksen, missä oli paksuja raitoja. Toimisikohan minulla tällainen? Eiväthän nuo haaleat raidat pitkään kestä, mutta kun en nyt oikein ole varma, että haluanko edes pitkäaikaista muutosta. Siksi vain tällainen pieni ja lyhytaikainen kuulostaa hyvältä piristykseltä.

Mutta yhdestä en luovu! Rakastan tätä, että voin olla puoli vuotta käymättä kampaajalla. Koska tyveni raidoitetaan, ei tyvikasvuni näytä koskaan pahalta. Vuosi sitten kirjoitin siitä ihan postauksenkin. Kurkkaa tähän vanhaan postaukseeni. Näet, miten ok tyvi on, vaikka välissä oli mennyt useampi kuukausi.

Olen sitten perjantaista eteenpäin blondi, blush tai raidallinen, sen olen päättänyt, että pituutta nyt lähtee! En kestä hiuksiani! Ne näyttävät hyvältä, jos kiharran ne. Mutta suorana en tykkää pitää auki, kun on niin paljon katkeillutta hiusta. Se muutaman vuoden takainen vaalennusprosessi ja mennyt kesä Turkin matkoineen näkyy kyllä hiuksissa. Olen vähän miettinyt, että uskaltaisiko kokeilla A-linjaa? Tässä kuvassa minulla ei ole A-linjaista leikkausta, mutta hiukset ovat niin, että ne näyttävät kuin olisi A-linjainen leikkaus. Sopisikohan minulle tällainen? Lisäksi sitten vaaleanpunaisia raitoja. Olisikohan siinä minun piristysruiskeeni?

Haaveilen siitä, että arkiaamuisin saisin muutamalla kiharrusliikkeellä ja tekstuurisuihkeella kuvan tyylisen kampauksen. Olen niin kyllästynyt nutturaan päälaella tai ponnariin. Haluan arkeen muitakin kampauksia, jotka eivät veisi aikaa. Näyttäisinköhän naamaani useammin Instagramissani, jos hiukset olisi paremmin? 😂

Olenko muuten ainut, jolla on vähän väsymystä jo syyskuun alussa?

X