Glitz & Glam

Kuivashampoiden ykkönen! Arjen kiirettä helpottamaan

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Koskahan viimeksi olen kirjoittanut kuivashampoosta? Siitä on aikaa. Vähensin kuivashampoon käyttöä vuonna 2017, kun hiukset olivat niin kuivat ja katkeilevat. Kuivashampoo kuivattaa hiuksiakin, joten hiusten ollessa oikein kuivat, ei kannata jatkuvasti käyttää kuivashampoota. Lopulta hiusten kunto alkoi parantua, mutta sitten minun hiuspohjani on ollut sen verran kuiva, ettei kuivashampoota viitsi usein käyttää.

Minulla oli jopa sellainen tilanne, ettei kaapeissani ollut hyviä kuivashampoita. Huomasin sitten kuitenkin viime vuonna, että kyllä se kuivashampoo elämää helpottaa, että pitää olla jokin hyvä kuivashampoo kaapissa. Siihen on niin hyvä turvautua, kun hiukset ovat likaiset, eikä ehdi pestä niitä. Jos menen kosteissa hiuksissa nukkumaan, seuraavana päivänä hiukseni ovat pörröiset latvoista, mutta tyvi on liimautunut päähän. Hiukset myös rasvoittuvat ihan muutamassa tunnissa silloin. Jos pitää lähteä johonkin, niin kyllähän se kuivashampoo pelastaa tilanteen siinä vaiheessa.

Pitkästä aikaa kävelin marketin kuivashampoohyllyille. Nappasin tutun, vuosia suosikkinani olleen Batisten Floral & Flirty Blush -kuivashampoon, mutta sen lisäksi nappasin Batisten Show-Stopping Heavenly Volume -kuivashampoon. Ensin luulin tätä Batisten uudeksi kuivashampooksi, mutta myöhemmin tajusin, että pakkausuudistuksen vuoksi en heti tunnistanut ostamaani kuivashampoota. Onhan Heavenly Volume ollut jo vuosia. Itsellänikin sitä oli silloin muutamia vuosia sitten, kun se oli juuri tullut. Silloin en kokenut Heavenly Volumea parhaimmaksi, mutta nyt minusta se on todella hyvä! Parempi kuin aikaisempi suosikkini, XXL Volume.

Batiste on ehdottomasti paras kuivashampoiden valmistaja. En tiedä parempaa. Tietysti on muitakin hyviä, mutta Batiste on kyllä paras. Niissä koostumus on vain niin erinomainen, tuoksut hyviä tai eivät tuoksu juuri ollenkaan. En voi sietää sitä, jos itse haistan haisevani kuivashampoolle. Tiedättekö sen kuivashampoissa tyypillisen hajun? Yh, se on hirveä. Batisten kuivashampoissa sitä ei ole. Likaiset hiukset on jo muutenkin aina vähän sellainen epävarmuutta aiheuttava, mutta jos tietää haisevansa kuivashampoolle, niin epävarmuus on potenssiin 10 siinä vaiheessa.

Batistella on hyvin monenlaisia kuivashampoita, mutta nyt minun hiuksilleni vaikuttaa sopivan tämä Heavenly Volume. On niin kätevä, kun saa rasvoittuneen tyven freesattua ja samalla kohotettua. Hiuksien tyveen tulee pitoa, mutta ei kuitenkaan liian tönkätyn tuntuinen lopputulos. Olen myös huomannut, että Heavenly Volume ei kuivata hiuksia ja hiuspohjaa yhtä voimakkaasti kuin merkin vielä vahvemman pidon ja volyymin antava XXL Volume.

Batistea on nykyään mukavan laajasti myynnissä. Ennen sitä sai vain Kickseistä, mutta nykyään löytyvät markettien ja monien pienempienkin ruokakauppojen kosmetiikkahyllyiltä. Hinnaltaan Batisten kuivashampoot ovat yleensä 5,90-6,90 € / 200 ml.

Kun ihan marketeista saa näin hyviä ja edullisia kuivashampoita, ei oikein viitsi ostaa salonkimerkeiltä vastaavia. Olen niitä kyllä kokeillut, että en vain ole löytänyt parempia.

Käytätkö kuivashampoota? Mikä on sinun suosikkisi?

Lue myös

X