Hiukset

Puhaltava ja pyörivä hiusharja – toimiko vai ei?

4.1.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu blogin kautta Remingtonilta

Maailma on täynnä mitä ihmeellisempiä ja innovatiivisempia laitteita. Onko sinunkin pää pyörällä kaikista hiustenmuotoilulaitteista? Minun ainakin on. Jotkut uutuuslaitteet ovat äärimmäisen hyviä ja hyödyllisiä, toiset sitten taas idealtaan loistavia, mutta toimivuudeltaan sitten taas ei. Piipahdin joulun alla Otavamedialla Pasilassa. Kävin asiantuntijaroolissa erästä Annan verkkoartikkelia varten. Toimittajatiimi testasi erilaisia hiustenmuotoilulaitteita. Laitan postauksen loppuun linkin ko. artikkeliin, mutta ajattelin ennen sitä kertoa omasta laitetestauksesta.

Sain syksyllä testattavakseni Remingtonin pyörivän ilmakihartimen. Innostuin laitteesta, joka on kiharrin ja fööni samassa laitteessa – kätevää! Remington Keratin Therapy ilmakiharrin puhaltaa ilmaa ja harjaosan saa pyörimään. Tämä laite on tavallaan luotu helpottamaan ja luomaan saman lopputuloksen, kuin mitä taitavat föönaajat ja ammattilaiskampaajat tekevät pyöröharjan ja föönin avulla.

Laitteen mukana tulee kaksi harjasosaa (50 mm ja 40 mm). Harjoissa on keraaminen pinnoite, joka varastoi lämpöä sekä helpottaa hiusten liukumista harjasosassa. Suuremmassa harjaosassa on enemmän luonnonharjaksia, kun taas pienemmässä on muovipiikkejä ja luonnonharjaksia yhtä paljon.

Remington AS8110 Keratin Therapy ‐ilmakiharrin on hinnaltaan noin 50-60 euroa. Eli ei mitenkään hirvittävän kallis laite.

Lähtökohta minulla on lässähtänyt, hieno hiuslaatu, joka on vaalennusprosessissa ottanut itseensä. Tältä hiukseni näyttävät föönauksen jälkeen.

Laite napsautetaan päälle valitsemalla puhallusteho 1 tai voimakkaampi 2. Ääni on yhtä kova kuin föönissä. Harjaosan varresta käännetään (kuvassa etusormeni osoittaa kohtaa) haluamaan suuntaan, jolla voidaan määritellä harjan pyörimissuunta. Jos haluaa harjan pyörivän kaiken aikaa, tulee kädellä kääntää muoviosasta haluttuun suuntaan. Pyöritystä ei saa lukittua päälle.

Ilmakiharrin ei ole mikään uusi keksintö, mutta en aikaisemmin ole kokeillut ilmakiharrinta, joka puhaltaa näin paljon. Voimakkaamman puhalluksen vuoksi, ilmakiharrin myös kuivattaa kosteaa hiusta.

Aivan vettä valuvan märkiin hiuksiin en lähtisi käyttämään. En tykkää föönatakaan niin kosteita hiuksia, sillä siinä menee ikuisuus. Tykkään viimeistellä kuivauksen föönillä ja aktivoida tyveä kohottavat muotoilutuotteet. Sama tämänkin laitteen kanssa. Aivan märkien hiusten kanssa menee ikä ja terveys, puolikuivat hiukset kuivattaa näppärästi samalla, kun tekee muotoilua hiuksille.

Koska minulla on pidemmät hiukset, käytän tyven kohotukseen suurempaa (50 mm) harjaosaa. Mitä pidemmät hiukset, sitä suurempi pyöröharja tulisi valita tyven kohotukseen. En uskalla käyttää laitteen harjan pyöritystä, vaan tyvessä pyöritän vanhanaikaisesti itse – aivan kuten pyöröharjalla ja föönillä tyveä kohottaessa.

Latvojen taivutukseen pienempi (40 mm) harjas antaa paremmin taivutusta. Latvoissa pyöritys on kätevämpi ja latvoille uskallan pyöritystä käyttääkin, mutta minun lyhyillä sormilla tarvitsen siihen kaksi kättä. Toisella kädellä pidän suurikokoista harjaa ja toisella kädellä käännän pyörityksen päälle – jota siis täytyy pitää itse ”pohjassa”. Kuvassa poseeraan ilmakihartimen kanssa ilman harjan pyöritystä.

Minä en saa tällä harjalla luotua taipuisuutta hiuksiini, eivätkä hiusten latvatkaan meinaa taipua kunnolla. Pidän enemmän Remingtonin lämpöpyöröharjasta. Sillä saan kivasti taivutusta latvaan.

ENNEN JA JÄLKEEN

Vaikka laite on suuri ja kömpelö, eikä ihan niin hyvä kuin odotin, antaa se kuitenkin tyvelle ryhtiä ja antaa hiuksiin ilmavuutta. Harjan luonnonharjakset silottavat ja kiillottavat hiusta. Harjan pyöreä muoto ja lämpimän ilman puhallus kohottavat tyveä. Toimintaperiaate siis sama kuin föönin ja pyöröharjan käyttö.

En ole mikään mestari pyöröharjan käytössä. Toki kampaajaopinnoissa oppi pyörittämään pyöröharjaa ja föönaamaan samalla. En kuitenkaan ole mikään mestari, vaikka vähän handlaan tuota hommaa. Jos osaa pyöröharjan käytön, ei tämä laite tuo helpotusta. Ammattilaiset eivät varmana vaihda tällaiseen yhdistelmään. Jos ei hallitse pyöröharjan pyöritystä ja föönin pitämistä oikeassa kulmassa, oikeassa kohdassa samanaikaisesti, voi tämä laite helpottaa arkea.

Minun tuomioni tälle on: ei jatkoon omassa käytössäni. Tykkään enemmän Remingtonin lämpöharjasta ja se onkin melko usein käytössäni.

Kuva: Hilppa Alanko / Otavamedia

Haluatko lukea lisää erilaisista ja jopa kummallisista muotoilulaitteista? Anna-lehden toimittajat testasivat ja minä toimin heidän apuna ja neuvonantajana. Miten toimi muotoilulaite, joka pyöräyttää itsekseen hiukset sisäänsä ja kihartaa ne? Meillä oli kieltämättä melkoisen hauskaa testailua tehdessä. Yksi laitteista oli sellainen, jonka meinaan ostaa itselleni. Kuvassa näkyvät lainekiharat ovat tehty sillä. 😉

Tässä linkki Annan toimituksen testaukseen.

Muistuuko mieleen muotoilulaitetta tai härveliä, joka kuulosti ja vaikutti idealtaan mahtavalta, mutta ei sitten ollutkaan?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (15)

Tämä ko. laite on kiinnostanut minua, mutta samalla pelottanut. Nyt pääsin sitä kokeilemaan toisten hiuksiin, mutta omiani en sinne uskaltanut laittaa. Minulla on aina ollut helposti takkuuntuvat hiukset. Pelkään, että hius jää sinne juntturaan. 😀 Toiselle testaajalle oli käynyt kerran niin. Toisilla tuo toimii kuin unelma, toisilla sitten taas ei. Ideana ihan täydellinen.

Hei Minna! Suosittelisitko tätä vehjettä lyhyisiin hiuksiin tai polkka-mallille tyveä kohottamaan? Muistelen kaiholla vanhaa Braunin ilmakiharrintani 90-luvulla (aika on saattanut kullata muistot)… Föönata en osaa ja suoristusraudalla en osaa selvästikään tehdä mitään.

Joo, just lyhyemmälle tämä toimii, jos föönaus pyöröharjan avulla ei kerta kaikkiaan suju. Ihanteellista just olisi, että hius ei pysty kieputtumaan harjan ympärille. Tällä tavoin vältetään hiusten jumittumista harjaan. Minä sain lapsena äitini pyöröharjaan tukkani jumiin. 😀 Piti leikata irti.

Tämä Remingtonin ilmakiharrin on aika kookas, kuten kuvista näet. Paino ei ole normikokoista fööniä painavampi. Oma föönini on painavampi, koska on suurikokoinen ammattilaisfööni. Pitkille hiuksille ei mielestäni parhain keksintö, mutta just lyhyemmille tyven kohotukseen. 🙂

Mulla on nämä https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjC6YHQ4L7YAhWGalAKHaFCDHkQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fexplore%2Fno-heat-hair-curlers%2F&psig=AOvVaw0PcAPjJbwPTmV-CuHPDfLU&ust=1515170638749757
mutta en ole kertaakaan käyttänyt 😀 Jotenkin mä en vaan hokaa tuota, miten päin tukka sillä koukulla kannattaa tuonne laittaa, eikä kädet taivu niinkuin haluaisin. Vaivaan nähden lopputulos ei ollut mieleeni (en jaksanut odottaa että hiukset täysin kuivat) . Onneksi oli halvat Ebayssa. Haluutko kokeilla? ;D

Näitä en olekaan kokeillut, mutta on tehnyt mieli. Joo, voisin testata, että toimivatko. 😀

Miun hiukset ei oo juuri ikinä sähköiset mutta tällä sain ne ihan järkyttävän lentoon! Vähän vaati opettelua mutta…samalla merkillä on parempiakin!

Joo, voi olla, että kitka aiheuttaa sähköistymistä. Minulla ei sähköisty ollenkaan, mikä on kyllä outoa, koska hiukseni ovat sähköistyvät. Siihen päälle vielä kaikki vaurioituminen ja kuivuus, niin olen positiivisesti yllättynyt ettei sähköistymistä tapahdu. 🙂

Noniin. Tulikohan hutiostos? Kuulosti niin mahtavalta vekottimelta että tilasin sen. Tänään hain postista ja aamulla olisi tarkoitus testata…

Nyt testattuani allekijoitan kaiken Minnan sanoman. ? itsekin olen entinen hiusmuotoilija.
Vaatii varmaan totuttelua käyttö, tottumattomalle houstenlaittajalle laiteen käytössä saattaa iskeä paniikki jos hiukset imeytyy liian tiukkaan. Itse kokeilin pyörötoimintoa tyvestä latvaan, siihen on oma tekniikkansa ja nopeus on valttia. ? mut pidän laitetta ihan ookoona. Kömpelö ja raskas kyllä.

Hyvä ettei täysin hutiostokseksi mennyt. 🙂 Tuo on sellainen, joka varmasti jakaa kokemuksia. Minulle siitä on hyötyä oikeastaan vain tyven käsittelyyn, mutta kiharaksi tai taipuisaksi ei hiukseni sillä taivu. Mutta yksi syy on varmasti myös siinä, että hiukseni on aina niin kyllästetty sileyttävillä ja kosteuttavilla tuotteilla ja kun hiuksen rakenne on täysin loppu, ei se helpolla enää muotoudu. Mutta Remingtonin lämpöharjalla sitten taas saan latvaa taipumaan. Siinä on ilmeisesti kuumempi käsittely.

Mä en ole ikinä oppinut föönaamaan, vaikka sain mieheltä lahjaksi todella hyvän kuivaimen. Hiukseni ovat 60cm pitkät, laineikkaat ja usein pörröiset. Noita pyöröharjoja en ole uskaltanut kokeilla ikinä…

Teininä mulla oli muotoilurauta, jolla sai levyjä vaihtamalla krepattua tai suoristettua. Laitteessa oli vesisäiliö, sillä se jotenkin höyrysti tukkaa. Eihän se ollut hyvä idea, vaan tukasta tuli lähinnä lampaantaljan näköinen 😀

Voi ei! 😀 Minulla oli lapsena (oikeasti se oli äitini) sellainen muotoilurautasetti. Siinä tosiaan vaihdettiin muotoilurauta siihen laitteeseen ja sai erilaisia muotoja hiuksiin. Siinä oli myös kreppirauta ja suoristusrauta. Ne levyt vaan vaihdettiin aina toisinpäin, niin sai vaihdettua suorat tai kreppilevyt. 😀

Jos sinulla on laineikkaat ja pörröiset hiukset, niin föönaatko ylhäältä alaspäin ja harjaatko samalla hiuksia? Tätä tapa suoristaa hiusta ja antaa sileämmän lopputuloksen, kun taas alhaalta ylöspäin föönaaminen pöllyttää hiusta ja saa sen tuuheammaksi, mutta monilla myös pörröisemmäksi.

Muinoin omistin Braunin kihartimen, pieni metallinen ”harjaosa” jossa vain metallipiikit muovisella päällä. Hiukset kierrettiin ympäri, pieni odotus ja painallus millä piikit vetäytyivät sisään ja kihara pääsi vapaaksi. Lisäksi siinä oli lämmin ja kylmä puhallus. Hiukset eivät sotkeutuneet harjaosaan, kiharasta tuli kaunis ja kestävä. Nyyh…… monen vuoden / vuosikymmenen uskollisen toiminnan jälkeen se hajosi. Ei ole sen jälkeen ollut kiharoita. Hiukseni ovat ohuet, sekä yksittäinen hius että määrällisesti. Omistan vaikka mitä laitteita, kihara tulee, mutta ei kestä kuin noin 10-20 min kauempaa ja lisäksi kiharaan ei saa yhtään koskea tai työstää koska silloin kihara häviää ja muuttuu karvaiseksi. Olis kiva jos jostain löytyy oikeasti toimivia ohjeita ohuille hiuksille.

Kuulostaa jännältä. En ole tuollaista nähnytkään! :O

Minkälaisilla välineillä olet kihartanut hiuksiasi? Innostaako sinua lainekiharat? Kurkkasitko Annan toimituksen artikkeliin? Siinä se lainerauta on ihan ässä. Minulla on saman merkin lainerauta, mutta taidan käydä ostamassa tuon jota toimitus ja minä testasimme artikkelia varten. Se tekee mielestäni nätimpää lainetta kuin se, joka minulla jo on. Tuollaisella saa ohut hius hurjasti tuuheutta ja tyvi kohotusta. Laineraudalla tehdyt kiharat kokemukseni mukaan myös kestävät paremmin kuin spiraalit. 🙂

Minulla on juuri tuo Babyliss joka imaisee hiukset sisààn ja sylkàisee ulos kiharana. Tykkààn tosi paljon, kiharat pysyy kauniina useamman pàivàn, lisàksi hiuksista tulee kiiltàvàt. Pitàà vaan tosiaan katsoa ettei mene yhtàkààn takkua sisààn. 🙂

Tämä ko. laite on kiinnostanut minua, mutta samalla pelottanut. Nyt pääsin sitä kokeilemaan toisten hiuksiin, mutta omiani en sinne uskaltanut laittaa. Minulla on aina ollut helposti takkuuntuvat hiukset. Pelkään, että hius jää sinne juntturaan. 😀 Toiselle testaajalle oli käynyt kerran niin. Toisilla tuo toimii kuin unelma, toisilla sitten taas ei. Ideana ihan täydellinen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *