Glitz & Glam

Puhaltava ja pyörivä hiusharja - toimiko vai ei?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu blogin kautta Remingtonilta

Maailma on täynnä mitä ihmeellisempiä ja innovatiivisempia laitteita. Onko sinunkin pää pyörällä kaikista hiustenmuotoilulaitteista? Minun ainakin on. Jotkut uutuuslaitteet ovat äärimmäisen hyviä ja hyödyllisiä, toiset sitten taas idealtaan loistavia, mutta toimivuudeltaan sitten taas ei. Piipahdin joulun alla Otavamedialla Pasilassa. Kävin asiantuntijaroolissa erästä Annan verkkoartikkelia varten. Toimittajatiimi testasi erilaisia hiustenmuotoilulaitteita. Laitan postauksen loppuun linkin ko. artikkeliin, mutta ajattelin ennen sitä kertoa omasta laitetestauksesta.

Sain syksyllä testattavakseni Remingtonin pyörivän ilmakihartimen. Innostuin laitteesta, joka on kiharrin ja fööni samassa laitteessa – kätevää! Remington Keratin Therapy ilmakiharrin puhaltaa ilmaa ja harjaosan saa pyörimään. Tämä laite on tavallaan luotu helpottamaan ja luomaan saman lopputuloksen, kuin mitä taitavat föönaajat ja ammattilaiskampaajat tekevät pyöröharjan ja föönin avulla.

Laitteen mukana tulee kaksi harjasosaa (50 mm ja 40 mm). Harjoissa on keraaminen pinnoite, joka varastoi lämpöä sekä helpottaa hiusten liukumista harjasosassa. Suuremmassa harjaosassa on enemmän luonnonharjaksia, kun taas pienemmässä on muovipiikkejä ja luonnonharjaksia yhtä paljon.

Remington AS8110 Keratin Therapy ‐ilmakiharrin on hinnaltaan noin 50-60 euroa. Eli ei mitenkään hirvittävän kallis laite.

Lähtökohta minulla on lässähtänyt, hieno hiuslaatu, joka on vaalennusprosessissa ottanut itseensä. Tältä hiukseni näyttävät föönauksen jälkeen.

Laite napsautetaan päälle valitsemalla puhallusteho 1 tai voimakkaampi 2. Ääni on yhtä kova kuin föönissä. Harjaosan varresta käännetään (kuvassa etusormeni osoittaa kohtaa) haluamaan suuntaan, jolla voidaan määritellä harjan pyörimissuunta. Jos haluaa harjan pyörivän kaiken aikaa, tulee kädellä kääntää muoviosasta haluttuun suuntaan. Pyöritystä ei saa lukittua päälle.

Ilmakiharrin ei ole mikään uusi keksintö, mutta en aikaisemmin ole kokeillut ilmakiharrinta, joka puhaltaa näin paljon. Voimakkaamman puhalluksen vuoksi, ilmakiharrin myös kuivattaa kosteaa hiusta.

Aivan vettä valuvan märkiin hiuksiin en lähtisi käyttämään. En tykkää föönatakaan niin kosteita hiuksia, sillä siinä menee ikuisuus. Tykkään viimeistellä kuivauksen föönillä ja aktivoida tyveä kohottavat muotoilutuotteet. Sama tämänkin laitteen kanssa. Aivan märkien hiusten kanssa menee ikä ja terveys, puolikuivat hiukset kuivattaa näppärästi samalla, kun tekee muotoilua hiuksille.

Koska minulla on pidemmät hiukset, käytän tyven kohotukseen suurempaa (50 mm) harjaosaa. Mitä pidemmät hiukset, sitä suurempi pyöröharja tulisi valita tyven kohotukseen. En uskalla käyttää laitteen harjan pyöritystä, vaan tyvessä pyöritän vanhanaikaisesti itse – aivan kuten pyöröharjalla ja föönillä tyveä kohottaessa.

Latvojen taivutukseen pienempi (40 mm) harjas antaa paremmin taivutusta. Latvoissa pyöritys on kätevämpi ja latvoille uskallan pyöritystä käyttääkin, mutta minun lyhyillä sormilla tarvitsen siihen kaksi kättä. Toisella kädellä pidän suurikokoista harjaa ja toisella kädellä käännän pyörityksen päälle – jota siis täytyy pitää itse ”pohjassa”. Kuvassa poseeraan ilmakihartimen kanssa ilman harjan pyöritystä.

Minä en saa tällä harjalla luotua taipuisuutta hiuksiini, eivätkä hiusten latvatkaan meinaa taipua kunnolla. Pidän enemmän Remingtonin lämpöpyöröharjasta. Sillä saan kivasti taivutusta latvaan.

ENNEN JA JÄLKEEN

Vaikka laite on suuri ja kömpelö, eikä ihan niin hyvä kuin odotin, antaa se kuitenkin tyvelle ryhtiä ja antaa hiuksiin ilmavuutta. Harjan luonnonharjakset silottavat ja kiillottavat hiusta. Harjan pyöreä muoto ja lämpimän ilman puhallus kohottavat tyveä. Toimintaperiaate siis sama kuin föönin ja pyöröharjan käyttö.

En ole mikään mestari pyöröharjan käytössä. Toki kampaajaopinnoissa oppi pyörittämään pyöröharjaa ja föönaamaan samalla. En kuitenkaan ole mikään mestari, vaikka vähän handlaan tuota hommaa. Jos osaa pyöröharjan käytön, ei tämä laite tuo helpotusta. Ammattilaiset eivät varmana vaihda tällaiseen yhdistelmään. Jos ei hallitse pyöröharjan pyöritystä ja föönin pitämistä oikeassa kulmassa, oikeassa kohdassa samanaikaisesti, voi tämä laite helpottaa arkea.

Minun tuomioni tälle on: ei jatkoon omassa käytössäni. Tykkään enemmän Remingtonin lämpöharjasta ja se onkin melko usein käytössäni.

Kuva: Hilppa Alanko / Otavamedia

Haluatko lukea lisää erilaisista ja jopa kummallisista muotoilulaitteista? Anna-lehden toimittajat testasivat ja minä toimin heidän apuna ja neuvonantajana. Miten toimi muotoilulaite, joka pyöräyttää itsekseen hiukset sisäänsä ja kihartaa ne? Meillä oli kieltämättä melkoisen hauskaa testailua tehdessä. Yksi laitteista oli sellainen, jonka meinaan ostaa itselleni. Kuvassa näkyvät lainekiharat ovat tehty sillä. 😉

Tässä linkki Annan toimituksen testaukseen.

Muistuuko mieleen muotoilulaitetta tai härveliä, joka kuulosti ja vaikutti idealtaan mahtavalta, mutta ei sitten ollutkaan?

X