Glitz & Glam

Hellävaraisempi kuorinta ja puhdistus kasvoille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu PR-toimistolta

Tänään haluan esitellä mahtavat tuotteet Oriflamelta. Tämä ruotsalainen, minulle 90-luvulla tutuksi tullut, kotikutsujen kosmetiikkabrändi, on tehnyt viime vuosien aikana mahtavan faceliftin eli kasvojen kohotuksen. Oriflame on tuttu vuosien takaa. Erityisesti 2000-luvun lopulla tuli tilailtua Oriflamen tuotteita. Nyt 2010-luvulla Oriflame on noussut kiinnostavammaksi, vaikka samaan aikaan kilpailu on kasvanut. Mukavaa on myös se, että Oriflamea tilatakseen, ei tarvitse tuntea konsulenttia tai käydä kutsuilla. Minusta ne ajat ovat jo kaukana. Tuotteet pitää saada helposti, jos meinaa pärjätä kilpailussa.

Eniten minua kiinnostaa Oriflamen ihonhoitotuotteet. NovAge on yksi Oriflamen tuotelinjoista. NovAge on suunnattu ensimmäisistä ikääntymisen merkeistä ja uurteista aina sinne vaativampaan ikääntyneeseen ihoon.

Aloitetaan päivittäiseen käyttöön tarkoitetulla puhdistustuotteella. Oriflame NovAge Supreme Cleansing Gel on kätevään pumppupulloon pakattu puhdistusgeeli kasvoille. Puhdistusgeelin idea on luoda ihanteelliset iho-olosuhteet seerumin ja kosteusvoiteiden imeytymistä varten. Puhdistusgeelin kerrotaan olevan hellävarainen puhdistaja, joka puhdistaa meikin ja lian kasvoilta rasittamatta ihon omaa suojamuuria.

Supreme Cleansing Gel on geelimäinen, mutta hyvin matalalla viskositeetillä. Koostumus ei ole sellainen perinteinen geeli, joka liukuu iholla ikuisuuden, vaatii kunnollista hierontaa, jotta puhdistuu huuhdellessa. Supreme Cleansing Gel on sen tuntuinen, että se juuri ja juuri pysyy kasassa. Se on kuin vettä, joka olisi saostettu hyvin kevyesti ja verkko pitää juuri ja juuri tuotteen olomuodon geelimäisenä.

NovAge Supreme Cleansing Gel on ihanan raikas kasvoilla. Se tuntuu kosteuttavalta ja oikeasti puhdistaa hellävaraisesti. Sitä toki mietin, että miksi sitä ei suositella silmänympärysiholle, kerta se on hellävarainen.

Oriflame neuvoo käyttämään tuotetta seuraavalla tavalla:

 • Poista silmämeikki silmämeikinpoistoaineella.
 • Kastele kasvot ja kaula vedellä.
 • Annostele puhdistusgeeliä kosteisiin käsiin, hiero käsiä yhteen.
 • Hiero kosteille kasvoille ja kaulalle silmänympärystä välttäen.
 • Huuhtele kasvot puhtaalla, lämpimällä vedellä ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä.
 • Toista tarvittaessa.

Käytä aamuin ja illoin ihonhoitorutiinisi ensimmäisenä vaiheena. Puhdistusgeeli sisältää kasvoveden, joten kasvovettä ei tarvitse käyttää puhdistuksen jälkeen.

Tykkään tästä kasvojen puhdistajasta todella paljon. Meikin puhdistan edelleen puhdistusöljyllä tai -balmilla, mutta toisessa vaiheessa NovAge Supreme Cleansing Gel on hyvä tuote. En hiero puhdistajaa silmänympärysiholle suoraan, mutta huuhteluvaiheessa viimeistelen puhtauden vielä silmänympärysihollekin, kun hieron vedellä laimentunutta puhdistajaa silmänympärysiholle.

NovAge Supreme Cleansing Gel jättää iholle kivan kosteutetun tunteen sekä aivan kuin se olisi kuorinut jotain ylimääräistä pois pinnasta. Se myös tuntuu ihoa rauhoittavalta. Jos tiedät ne aasialaisesta kosmetiikasta tutut geelikuorinnat, jotka murustuvat, muistuttaa Supreme Cleansing Gelillä puhdistus aavistuksen samaa tunnetta. Supreme Cleansing Gel ei murustu, eikä kuori yhtä paljon, mutta vähän vastaavanlainen tunne jää iholle. Rauhoittunut, kosteutettu, sileämpi ja puhtaampi.

Tästähän sanotaan, että tuotteella voi korvata kasvoveden. Jos kasvovettä käyttää valmistelemaan ihoa ihonhoitotuotteille, kyllä tällä varmaankin saa kasvoveden korvattua. Luulisin ainakin, sillä iho tosiaan tuntuu samalta kuin se olisi käsitelty kasvovedellä. Mutta jos käytetty kasvovesi on jokin kosteuttava hoitovesi tai kasvovedellä puhdistetaan epäpuhtauksia, kuten esimerkiksi käyttää jotain BHA-happoa sisältävää kasvovettä, ei tämä tuote sellaista kasvovettä korvaa.

Jos kaipaat ihollesi täysin raakeetonta kuorintaa, joka ei kuitenkaan olisi liian vahva happoineen, kannattaa kokeilla NovAge Skin Renewing -happokuorinta. Happojen idea alkaa olla aika tuttua monille. Aluksi sana happo aiheutti monissa reaktion ja pelkoa. Ajatus haposta iholla aiheutti pelkoa siitä, että iho syöpyy. Tosiaan, kosmetiikassa käytettävät hapot eivät ole sellaisia pitoisuuksia, että ne syövyttäisivät. Lisäksi hapot eivät edes ylipäänsä ole sillä tavalla syövyttäviä. Kyseessä on AHA- ja BHA-hapot. AHAt ovat hedelmähappoja. BHA on tyypillisesti salisyylihappoa.

Näillä hapoilla on kyky kuoria ihoa. Ne saavat kuolleen ihosolukon irtoamaan ihon pinnalta. Ne eivät kuori elävää solukkoa. AHA-hapot kirkastavat ihoa ja parantavat ihon kykyä vastaanottaa kosteuttavia tuotteita. BHA-hapon kyky läpäistä rasvaa ja talia, tekee siitä äärimmäisen hyvän taistelussa epäpuhtauksia vastaan. BHA-happo syväpuhdistaa sen vuoksi ihoa ja on yksi tehokkaimpia ainesosia epäpuhtauksiin.

Tiedätte varmasti ne vain minuutiksi tai viideksi minuutiksi kasvoille levitettävät happokuorinnat, jotka saattavat saada ihon lehahtamaan punaiseksi. Minun paksu ihoni kestää niitä hyvin. Luonnonkosmetiikan puolelta on löytynyt vähän rajumpia happokuorintoja, jotka saavat minunkin ihon lehahtamaan. Tykkään kuoria ihon tällaisilla happokuorinnoilla, jotka laitetaan hetkeksi kasvoille ja huuhdellaan pois. NovAge Skin Renewing on selkeästi hellävaraisimpia tällaisia naamiomaisia happokuorintoja mitä olen käyttänyt. NovAge Skin Renewing -happokuorinnan voidaan antaa olla pidempään kasvoilla. Hapot kuorivat kuolleen ihosolukon. Iho kirkastuu ja tasoittuu huomattavasti. Mitä laiskempi on ollut ihonsa hoidossa ja kuorinnassa, sitä selkeämmin eron huomaa.

Oriflame neuvoo käyttämään NovAge Skin Renewing -happokuorintaa seuraavasti:

 • Puhdista iho ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä.
 • Levitä NovAge Skin Renewing -kuorintaa tasaisesti kasvoille ja kaulaan silmänympärystä välttäen.
 • Rentoudu 20 minuuttia.
 • Saat parhaan tuloksen, kun hierot kuorinnan ylijäämät ihoon hierovin liikkein noin minuutin ajan.
 • Huuhtele lämpimällä vedellä ja taputtele iho kuivaksi.
 • Levitä kasvoille seerumi ja kasvovoide.

Käytä iltaisin 2 x viikossa (ei perättäisinä päivinä). Paras tulos saavutetaan neljän viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Tykkään tästä NovAge Skin Renewing -happokuorinnasta. Toki tätä saa pidellä pidempään kuin Diorin vastaavaa, mutta lopputulos on hyvä. Iho on kuoritun tuntuinen, se on tasaisempi ja valmis ihoa kosteuttaville tuotteille. Kuorinta saattaa aiheuttaa hieman kipristelevää tunnetta herkemmälle iholle, mutta omalla ihollani en huomannut ollenkaan kipristelyä. Mietin ihan, että kuoriikohan tämä ollenkaan, kun voi 20 minuuttia pidellä kasvoilla, eikä kipristelevää tunnetta synny. On tehokas, vaikka pidemmän vaikutusajan kasvoilla onkin.

Nautiskelen usein tämän kuorinnan kanssa niin, että ensin NovAge Skin Renewing -happokuorinta ja sen jälkeen kangasnaamio kosteuttamaan ihoa. Oriflamen NovAge -tuotelinjasta löytyy myös kangasnaamio. Iho on aivan käsittämättömän ihanan tuntuinen, kun kangasnaamion jälkeen taputtelee loput seerumit kasvoille ja lukitsee kosteuden täyteläisellä yövoiteella tai kasvoöljyllä. Kun aamulla puhdistaa ihon, se on aivan mielettömän tasainen, kirkas ja kuulas iho. Toki kangasnaamiot ovat vaihdelleet. Olen käyttänyt myös korealaisia kangasnaamioita. Sattumalta vain löysin joskus aikaisemmin saadut Oriflamen NovAge Revitalising Mask -kangasnaamiot, niin nostin ne tähän samaan yhteyteen.

Oriflamen tuotteita myydään heidän omassa verkkokaupassa.

NovAge Supreme Cleansing Gel -puhdistusgeeli 30,00 € / 150 ml
NovAge Skin Renewing Peel -happokuorinta 24,00 € / 100 ml
NovAge Revitalising Mask -kangasnaamio 14,00 € / kpl (nyt tarjouksessa 8,90 €)

Kangasnaamio on hyvä ja ihanan kosteuttava, mutta näin reilu kolmekymppisenä en huomaa sen eroavan suuresti korealaisista kangasnaamioista. Puhdistusgeeli ja happokuorinta sen sijaan ovat ainutlaatuisempia. Tykkään todella paljon ja voin suositella testaamaan.

Oletko kokeillut näitä ihan hiljattain myyntiin tulleita Oriflamen uutuuksia?

P.s. Olethan jo käynyt osallistumassa Glitz & Glamin AdventtiSUNNUNTAIkalenterin luukun 2/4 arvontaan? Osallistumisaika päättyy lauantain myöhäisiltana. Uusi adventtikalenterin luukku avautuu tulevana sunnuntaina, joka on jo 3/4! Nopeasti menevät nämä viikot.

X