Glitz & Glam

Ihanan keveä kasvoöljy vaikka meikin allekin käytettäväksi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kasvoöljyt ovat valtavan suosittuja, erityisesti näin talvella. Eikä mikään ihme, sillä kasvoöljyt antavat erinomaisen suojan iholle sekä saavat ihon hehkumaan. 
Tuote saatu PR-toimistolta

Usein kasvoöljyt ovat aika rasvaisia, joka ei välttämättä tunnu miellyttävältä. Lisäksi liian rasvainen ihonhoitotuote heikentää meikin kestävyyttä, sillä meikkivoiteet ovat rasvaliukoisia.

Testasin todella hyvää kotimaista kasvoöljyä, joka imeytyy iholle niin hyvin, että sitä voin huoletta käyttää sitä meikkivoiteen alla näin talviaikana. Elisessä postauksessa vinkkasin kasvoöljyn käytöstä meikkivoiteen alla, ja samalla lupailin esitellä yhden siihen erittäin hyvin soveltuvan öljyn.

Lue myös: Pieni meikkivinkki: Kokeile kasvoöljyä meikin alle – saatat yllättyä!

Pidän todella paljon suomalaisesta BTB13:n ihonhoitotuotteista. Ne ovat todella korkealaatuisia ja tehokkaita. Nimi BTB13 tulee yhdisteestä, joka muodostuu l-karnitiini (BT) aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta (B13). Tämä yhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista, ja lisäksi se parantaa ihon koostumusta tehden siitä vahvemman.

Kaikissa BTB13:n tuotteissa on hyödynnetty päävaikuttavana aineena BTB13™-yhdistettä. Tuon yhdisteen rakennekaava löytyy kaikkien tuotteiden pakkauksissa. Ylempänä vasemmalla oroottihappo ja alempana oikealla l-karnitiini.

BTB13 täyttäisi raaka-aineiltaan sertifioidun luonnonkosmetiikan standardit, mutta tuotteiden peruspilarina toimiva BTB13™-yhdistettä ei esiinny luonnossa, vaan se valmistetaan laboratoriossa. Tästä syystä BTB13 ei ole virallisesti luonnonkosmetiikkaa, mutta hyvin lähellä sitä.

BTB13 Omega-3 Berry Oil on tehty viiden arktisen marjan siemenöljystä, jotka ovat mustaherukka, vadelma, mustikka, tyrni ja karpalo. Näissä pohjolan oloissa kasvaneissa marjoissa on korkea vitamiinipitoisuus sekä iholle hyödyllisiä Omega-3-rasvahappoja.

INCI:

Ribes Nigrum Seed Oil (Blackcurrant), Rubus Idaeus Seed Oil (Raspberry), Caprylic/Capric Triglyceride, Heptyl Undecylenate, Vaccinium Myrtillus Seed Oil (Bilberry), Hippophae Rhamnoides Seed Oil (Sea Buckthorn), Vaccinium Macrocarpon Seed Oil (Cranberry), Tocopherol, Citrus Sinensis Peel Oil Expressed, Phenethyl Alcohol, Parfum, Limonene**, Linalool**

**luontaisesti eteerisissä öljyissä (essential oils)

Öljyn koostumus on seerumimaisen ohut, joka valuu vesimäisesti kaltevilla pinnoilla.

BTB13 Berry Oil imeytyy iholle kuin unelma. Varsinkin näin talvisin sekaihoni hörppää kaiken itseensä, jopa tällaisen erittäin hienon öljyn. Ihosta ei jää rasvainen, vaan mukavan joustava. Kun olen annostellut hoitonesteet ja vesimäiset seerumit, tämä marjaöljy lukitsee vesikosteuden ihooni.

Lisäksi BTB13 Berry Oil antaa kauniin luonnollisen hehkun iholle. Näin talviaikana iho muuttuu hyvinkin helposti sameaksi. Vaikka kuorinta kirkastaa ihoa, muista myös palauttaa hehkua kosteudella ja rasvahapoilla.

Monesti kasvoöljyt ovat niin rasvaisia, että ne täytyy puhdistaa levityksen jälkeen käsistä ihan saippuan avulla. BTB13 Omega-3 Berry Oil puhdistuu pelkästään vesihuuhtelulla. Niin keveä tämä öljy on!

Rakastan tätä kasvoöljyä sen keveytensä vuoksi. Syksyllä Berry Oil jäi aavistuksen rasvaisemmaksi iholle, joten käytin sitä vain muutamana yönä viikossa. Nyt talvella olen käyttänyt päivälläkin, koska se sopii minun rasvoittuvaisuuteenkin taipuvaiselle sekaiholleni meikin alle. Meikkivoide ei ole liejuuntunut tai alkanut rasvoittumaan voimakkaasti Berry Oilin vuoksi.

Päinvastoin meikkipohja on säilyttänyt koko päivän joustavuutensa ja kuulautensa.

BTB13 Omega-3 Berry Oil -kasvoöljyä myydään tietyissä kauneushoitoloissa. BTB13:n tuotteita voi tilata myös verkkokaupoista, kuten esimerkiksi Hilla ja Ihokeskus.

Onko Glitz & Glamin lukijoissa muita BTB13:n tuotteista pitäviä?

 

Lue myös:

5 parasta luonnonkosmetiikan kasvoöljyä

Kaikille kasvoille sopiva ruusuöljy

Rasvoittuva ja epäpuhdas iho kuntoon öljyllä

Lue myös

X