Glitz & Glam

Korealaiset kasvotuotteet, jotka ensin testasin vartalolle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Lookfantastic lähetti jo kauan sitten paketillisen korealaista kosmetiikkaa. K-Beauty on nyt kuuma trendi ihonhoidossa. Koreasta tulee mitä erikoisempia ja erilaisempia kauneustuotteita. Ihonhoitorutiinit ovat aasialaisnaiselle tarkkoja ja he ovat hyvin orientoituneita ihonhoidossa. Länsimaissa on 2010-luvulla innostuttu aasialaisesta kauneuden hoidosta. Tämä näkyy länsimaisten brändien tuotevalikoiman uudistumisessa ja meidän kuluttajien kauneustrendeissä. Lisäksi korealaiset merkit ovat ottamassa isompaa ja isompaa siivua länsimaisilta kosmetiikkamarkkinoilta.

Pakko kertoa hassu juttu. Minulle käy välillä pieniä mokia. Kun kiireessä puuhastelee, sattuu ja tapahtuu. Jostain syystä olin kuvitellut nämä G9SKIN -tuotteet suihkutuotteiksi, eli vartalon ihonhoitoon. Luin kyllä pakkauksen käyttöohjeet ennen ensimmäistä käyttöä, mutta missään kohtaa ei sanota face, vaan puhutaan sanasta skin. Koska minulla oli etukäteen oletus vartalotuotteista, olin varmaan näkevinäni sanan body mainittavan. Näin ei kuitenkaan ole! Se on ollut minun oma kuvitelma, koska olen ennalta olettanut vartalotuotteiksi.

Nooh, ensimmäinen testaus tapahtui suihkussa. Olin ihan, että jee! Nämä ovat varsin laadukkaita vartalotuotteita. Ai että, kun tulee ihanan pehmeä iho. No varmasti, jos kasvojen kuorintaa ja puhdistajaa koko vartalolle käyttää. Jostain sitten minulle valkeni, että nämä ovat kasvoille tarkoitettuja. Sain taas muistutuksen siitä, ettei saa olettaa liian voimakkaasti jotain, sillä oma olettamus johtaa hätäisesti tietolähdettä tutkiessa harhaan.

G9SKIN GRAPEFRUIT VITA BUBBLE OIL FOAM

Kyseessä on ”one step deep cleansing” -tuote. Aasialaiseen ihonhoitorutiineihin kuuluvat monivaiheiset puhdistukset ja kosteutukset. Kaksoispuhdistuksesta olen puhunut lukuisat kerrat, koska vannon sen nimeen. Öljy liuottaa meikin ja talin sekä ilmansaasteet iholta, toisen vaiheen puhdistaja poistaa liuotetun rasvan ja lian.

Vita Bubble Oil Foam -puhdistajassa on haettu puhdistuksen kaksivaiheisuutta yhteen tuotteeseen. Öljyä sekä geelimäistä koostumusta, joka muuntuu pehmeäksi vaahdoksi veden kanssa.

Tuoksu on todella ihanan raikas greippinen. Varmaan juuri tuosta syystä kuvittelin kyseessä olevan öljypohjainen suihkugeeli. Voitte kuvitella, miten hyvältä vartalon iho tuntui. Kasvoillakin Vita Bubble Oil Foam tekee ihanan pehmeyden ja puhtauden. Todella miellyttävä tuote käyttää, mutta en kuitenkaan itse korvaisi puhdistusöljyä tai -balmia. Voisin ottaa öljyn tai balmin lisäksi, mutta en korvaisi meikinpuhdistuksessa. Aamupuhdistukseen taas todella hyvä kasvojen puhdistaja. Ei tunnu kuivattavalta ja kiristävältä iholla. Silmissä saattaa hieman kirvellä, jos silmiin joutuu, mutta ei tee rasvakalvoa silmien pinnalle.

G9SKIN GRAPEFRUIT VITA PEELING GEL

Jos voimakkaat hapot ja mekaanisesti kuorivat rakeet ovat ehdoton no-no, ovat nämä entsyymikuorinnat hyvä vaihtoehto. AHA- ja BHA-hapot kuorivat hellävaraisesti, mutta välittömästi, kuolleen ihosolukon kasvoilta.

Näitä vastaavia kuorintoja löytyykin monelta korealaiselta brändiltä. Kirkas tai sävyllinen geeli levitetään kuiville, puhtaille kasvoille. Tämän jälkeen tuotetta pyöritellään sormien avulla kasvoilla.

Geeli muuttuu murustuvaksi, jonka mukana on kuollutta ihosolukkoa. Kaikki murut eivät ole kuollutta ihosolukkoa, vaan niiden joukossa on AHA- ja BHA-happojen irrottamaa kuollutta ihosolukkoa. Lopuksi kasvot huuhdellaan lämpimällä vedellä.

Välittömästi iho tuntuu kosteutetulta ja sileämmältä. Siksi suosittelen näitä ko. kuorintoja kuivalle ja ikääntyvälle sekä herkälle iholle. Iho kuoriutuu, mutta saa samalla kosteutta, eikä joudu voimakkaalle rasitukselle. Kuorinnassa ei ole ollenkaan rakeita, jotka hankaisivat tai raapisivat ihoa. Hapot eivät ole niin voimakkaita, että ne aiheuttaisivat lehahdusta punoittavalle iholle. Tällaiset peeling gel -kuorinnat ovat minulla toimineet erinomaisesti finnirykelmien hoitoon. Joskus tulee esimerkiksi poskelle rykelmä kipeitä, jomottavia finnejä. Näistä hellävaraisista ja kosteuttavista kuorinnoista olen saanut helpotusta ja nopeutettua finnien rauhoittumista sekä parantumista.

Täältä voit lukea yhden vastaavanlaisen kuorinnan esittelyni.

Tajusin sitten myöhemmin vielä yhden syyn, miksi ensin luulin näitä vartalotuotteiksi. Iso pakkauskoko! Vita Bubble Oil Foam -puhdistaja on pakkauskooltaan 210 ml ja Vita Peeling Gel -kuorinta on 150 ml. Nämä ovat pakkauskooltaan vartalotuotteita. Yleensä kasvotuotteet ovat puolta pienempiin pakattuja.

G9SKIN -tuotteita myydään Lookfantasticin verkkokaupassa*. Tällä hetkellä näyttää olevan käynnissä kampanja, jossa koodilla LFSUOMI18 saa -18% loppusummasta. Koskee muitakin kuin G9SKIN merkin tuotteita. G9SKIN Vita Bubble Oil Foam* on hinnaltaan 22,45 € / 210 ml, mutta tuote on tällä hetkellä loppu. G9SKIN Vita Peeling Gel* on hinnaltaan 14,95 € / 150 ml. Tämä on aika huokea hinta peeling gel -kuorinnasta! On hyvä hinta-laatusuhde!

Käykö teille välillä vastaavia sähläyksiä? Oletko käyttänyt jotain tuotetta ”väärin” tai ”väärään paikkaan”?

Minulla tämä oli aika pieni moka. Näissä korealaisissa varsinkin minun pitäisi olla tarkkana ja lukea ajatuksella ennen kun ryhdyn käyttämään. Lapseni meinaan selvitti minulle erään huulituotteen idean, jonka haukuin aivan kamalaksi huulikiilloksi. Kun tytär seuraa tubettajia, hän tietää joistakin asioista enemmän kuin minä. Tässä voin taas todeta, ”huhuu Minna, sun junasi meni jo!” Nyt sinun pieni tyttösi opettaa sinua kosmetiikkatuotteiden oikeinkäytössä. 😀

X