Ihonhoito

Syväkosteuttava pikanaamio kasvoille

7.2.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu Lieracin maahantuojalta.

Joulukuussa tuli esiteltyä useampi kasvonaamio, mutta nyt helmikuussa voisin esitellä todella kosteuttavan kasvonaamion. Jo viidessä minuutissa saa apua kosteusköyhälle iholle. Vaikka pakkasta ei ole paljon, niin tämä yllättävän pitkään jatkunut pakkaskausi tuntuu minulla nahoissa. Nyt jos milloin kannattaa olla tunnollinen ihonhoidossa ja juoda vettä. Jos kaipaa jotain tehostusta ihonhoitorutiiniinsa, mutta sellaista, jota ei tarvitse joka päivä käyttää muiden tuotteiden lisäksi, niin kasvonaamio on siihen oiva tuote!

Lieracin Hydragenist -tuotelinjan seerumi on tuttu ainakin kaikille tammikuun Bette Boxin tilanneille. Tuo seerumi on niin ihana! Tässä ko. kosteuttavassa tuotelinjassa on myös syväkosteuttava kasvonaamio, jolla buustata ihon kosteuspitoisuutta. Se mikä tässä kosteuttavassa kasvonaamiossa on mahtavaa, se soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja kaikille ihotyypeille, jotka tarvitsevat kosteutta.

Lierac Hydragenist Moisturizing Rescue Mask -kasvonaamio on syväkosteuttava kasvonaamio, joka palauttaa ihon heleyden, kimmoisuuden ja sitä kautta häivyttää kosteustasapainon heikentymisestä johtuvia juonteita.

Tuotteesta kerrotaan seuraavasti:

”Kudosten happipitoisuutta parantavan Hydra O2 -yhdisteen lisäksi tämä naamio sisältää ihon vanhenemista hidastavaa ja ihon kuivumista ehkäisevää kameliaöljyä. Siinä on myös öljymäistä jasmiinitiivistettä, jonka tanniinit ja flavonoidit parantavat ihon pintaverenkiertoa ja solujen aineenvaihduntaa.”

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin itse uskon tuotteen ”taika-aineiden” olevan pääasiassa kosteutta iholle sitovat glyseriini, betaiini, urea (kosmetiikassa synteettistä) sekä hyaluronihappo. Kasvonaamiossa on paljon kosteuttavia ja kosteutta itseensä sitovia humektantteja. Mutta onhan muillakin ainesosilla omat funktionsa. Silti jotenkin aina välillä minua hymähdyttää kuvaukset sinisistä inkivääreistä ja sun muista hienommalta kuulostavista ainesosista. Kun kuitenkin loppujen lopuksi ne tuotteen ehkä tärkeimmät ja olennaisimmat ainesosat ovat kovin arkisia ja ne esiintyvät tyyliin jokaisessa ihonhoitotuotteessa.

Koostumus on keveän geelivoidemainen. Tuoksussa tuntuu hienostunutta kukkaismaisuutta.

Kosteuttava kasvonaamio levitetään puhtaille, kuiville kasvoille ohuena kerroksena, silmänympärysihoa vältellen. Annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen naamio pyyhitään pois vanulapulla tai kasvopaperilla. Kasvonaamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa tai useammin, jos tarvetta esiintyy.

Tiesithän, että tällaisia ei-huuhdeltavia kasvonaamioita voidaan lähes aina käyttää yönaamioina? Tällöin ei kannata levittää turhan paksua kerrosta kasvoille, jotta nukkuessasi et sotke tyynyliinaa. Ohuempi kerros ja pitkä vaikutus nukkuessa. Tulee vielä tehokkaampi hoito kasvoille. Aamulla kun pesee unihiekat silmistä, niin huomaa miten heleä iho onkaan.

Itse tykkään käyttää naamiota illalla. Käytän Lierac Hydragenist Moisturizing Rescue Mask -kasvonaamiota yönaamion tapaan. Miksi levittää tuote kasvoille ja pyyhkiä ylimääräiset, kun voi käyttää säästeliäämmin ja antaa tuotteen olla koko yön kasvoilla. Otan siis mieluiten koko hyödyn irti ja pienemmällä tuotteen kulutuksella. Jos käytän naamiota ennen meikkaamista, tykkään tehdä huuhtelun. Geelit saattavat näin talviaikana lähteä rullaantumaan meikkivoidetta levittäessä. Itse käytän meikkisientä, joten se ei saa rullaantumista niin helposti tapahtumaan, mutta se riski on aina olemassa. Parempi katsoa kuin katua. Ei tarvitse aloittaa meikkaamista alusta. Joten kannattaa kokeilla kotipäivänä, että kuinka käy omalle kohdalle.

Lierac on saanut minulta syvää arvostusta. Olen nyt jonkun verran testaillut merkin tuotteita ja aina vain tykästynyt enemmän brändiin. Ihan sama onko tuote kosteuttava, rasvoittuvalle iholle, auringolta suojaava tai ikääntymisen merkkeihin, aina tuntuu toimivan. Tietenkin realistisissa puitteissa, joihin kosmetiikka voi pystyä. Tuotteet tuoksuvat aina niin hyvälle ja raikkaalle, mutta tuoksut eivät ole mitään tyrmääviä. Jos pidät Lieracin Hydragenist -seerumista, niin veikkaan, että pidät tästä kasvonaamiostakin.

Lierac Hydragenist Moisturizing Rescue Mask -kasvonaamio ei ole kovin kallis. Mitä tuossa verkkoapteekkeja katsastin, niin hinta on siinä 27,00 € / 75 ml. Tarjouksiakin löytyy, kuten Yliopiston Apteekista, jossa naamio on 23,80 €. Lieracia myydään suurimmaksi osaksi vain apteekeissa, joten niistä kannattaa ensimmäisenä aloittaa etsinnät, jos kiinnostuit merkistä, mutta et tiedä missä sitä myydään. Täältä löydät listan apteekeista, joissa myydään Lieracin tuotteita.

Mitä muuten olette tykänneet Bette Boxissa olleesta Lieracin seerumista?

Kommentit (10)

Nykyään jo laitan pikkumiehen itsekin rasvailemaan, mutta se juputuksen määrä. Huoh! En muistanutkaan, että 5-vuotiaana alkaa tämä toisenlainen kapinavaihe.

Minäkin ihastuin tuohon Bette Boxissa tulleeseen seerumiin! Se oli kaikin puolin täys kymppi tuoksua myöden 🙂 Tekisi mieli testata muitakin sarjan tuotteita 🙂

Tuo sarja on kyllä mieluisa. En voiteita ole testannut, mutta nekin kiinnostaisi. 🙂

Heippa! Oisko sulla Minna, tai muut lukijat, nyt todellista bubjettineuvoa/niksejä toooodella kuivalle naamalle?? Tänä talvena on jtn outoo tapahtunut ja tuntuu lähes ett mun lapsuuden atopia olis palannut!! 🙁 Kasvojen iho kirvelee, kutiaa hilseilee… Silmät vuotaa jatkuvasti ja silmäkulmat lähes auki. Olen kokeillut nyt Ceridalia, kookosöljyä, Novalania, Lipolania, seerumia. . Ja kaikkia näitä kerrostaen myös. Huoh.

Tiltu ennätti vastaamaan todella kattavasti ja allekirjoitan hänen sanoman. Just se, että kerrostaa kosteutta, suojaa sen rasvaisella/öljyisellä tuotteella ja välttää kaikkea rasittavaa. Aina välittömästi pesun jälkeen ihonhoitorutiineihin, jotta ihossa oleva vesi jäisi myös sinne ihoon, eikä ehtisi haihtua pois.

Moikka Justina,

Olen atoopikko ja luettelen alla hyväksi havaitsemiani keinoja.

Kokemuksesta neuvoisin hoitamaan mahdolliset tulehdukset pois kortisonilla tai muulla lääkärin määräämällä lääkevoiteella ja nimenomaan kuurina, muuten lehahtaa pian uudelleen tulehduksen jäädessä jylläämään pinnan alle, vaikka iho ulkoapäin näyttäisi rauhoittuneen. Mulla ainakin ihan kaikki, jopa pelkkä kasvojen kastelu ärsyttää ihoa, jos se on tulehtunut ja herkkänä.

Mun kasvojen iho on pysynyt hyvänä seuraavin keinoin:

Meikit pois kaksoispuhdistuksella, eli ensin meikit pois rasvaisella tuotteella ja sen jälkeen vielä nestemäinen putsari (en suosittelisi puhdistusvaahtoja, ne poikkeuksetta kuivattavat vain lisää, ainakin minulla).

Jos ei ole meikkiä, riittää misellivesi. Näitä on edullisesti markettimerkeilläkin.

Puhdistuksen jälkeen kosteuttava kasvovesi ja muita kosteuttavia vesipohjaisia tuotteita ohuella koostumuksella: joko yhtä tuotetta monta kerrosta (googleta 7 Skin Method) tai eri tuotteita paksuusjärjestyksessä ja seuraava kerros edellisen imeydyttyä.

Sitten ennen kosteusvoidetta seerumi.

Nämä kaikki taputellen ihoon ja todella vähän kerrallaan, sen verran että kerkeät juuri ja juuri taputtelemaan sen ihoon ennen kuin imeytyy (myös kasvovesi) ja myös silmänympärysiholle (tarkista, etteivät sisällä alkoholia). Aluksi voi tuntua, että iho vain imisi tuotetta loputtomiin, mutta se kyllä helpottuu ajan myötä. Jos joku näistä kirvelee, kokeile aloittaa kerrostaminen pesun jälkeen kostealle iholle, eli kuivaa kasvot ”huolimattomasti”.

Oikein kuivana kautena laitan jotain öljyä (argan-/kookos-/mitänytsattuu löytymään) ihan pikkuriikkisen verran vielä ennen kosteusvoidetta. Ehkä voisit kokeilla, miten Ceridal toimii tässä.

Mulla on toiminut hyvin seuraavat tuotteet:

https://www.yves-rocher.fi/control/ihonhoito/puhdistusmaidot/puhdistusoljy/?cmSrc=Category , tämä hoitaa mainiosti myös vedenkestävän meikin poiston, joten säästöä tulee siinäkin :))

http://missha.ee/en/catalog#!29/products/755, josta Minnakin kirjoitteli tässä ihan vähän aikaa sitten.
https://lh-beauty.fi/product/lacto-line-hajustamaton-kasvopesu/

https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/ELIVO-KASVOVESI

http://www.thebodyshop.fi/fi/vitamin-e-aqua-boost-essence-lotion/48512/dp – muista en ole ehtinyt kokeilemaankaan kun tämä ei lopu ikinä 😀

https://www.xyliderm.fi/atopia/ tähän kannattaa pyytää resepti lääkäriltä, niin saa ison pumppupullon halvemmalla

https://eleven.fi/ziaja-goats-milk-night-cream sekä saman merkin Oliivi- kasvovoide vihreässä purkissa. Ehkä voisit kokeilla Lipolania tai Novalaniakin kosteusvoiteena.

Bioderman misellivesi (jos käyt vaikka Tallinnassa, saa apteekista, hinta 10-20euron luokkaa ), markettimerkkien misellivesistä ei ole kokemusta, koska mullekin nämä ovat ihan uusi tuttavuus.

https://www.biodelly.fi/silmanymparysvoiteet/1192-flow-kosmetiikka-wilderness-silmanymparys-ja-huulibalsami.html – hinta voi kirpaista, mutta on hyvinhyvinhyvin riittoisaa, nimim käytän n 1,5vuotta sitten ostamaani balsamia koko kasvoilla kaikkien niiden vesipohjaisten tuotteiden kerrostuksen jälkeen, jotta saisin sen loppumaan kun on vielä käyttökelpoista.

Mulle suurin mullistus oli lisätä vesipohjaisten ja ohuiden tuotteiden käyttöä, koska rasvaiset tuotteet eivät tuo kosteutta, mutta lukitsevat kyllä techokkasti. Atooppinen iho on rakenteeltaan poikkeava ja luovuttaa kosteutta normaalia ihoa auliimmin. Siksi ihoon ladattu kosteus on hyvä lukita tuhdimmalla tuotteella lopuksi.

P.S sitten kun olet saanut ihon rauhoittumaan, se vasta rupeaakin hilseilemään – tätä voi varovasti nitkuttaa vaikka suihkussa sormenpäillä irti kun iho on pehmentynyt. Mutta tee se vasta, kun iho tuntuu rauhalliselta, ettei ärry mekaanisesta rasituksesta ja kierre ala uudelleen .

Toivottavasti näistä on apua ja voimia ihon kanssa taisteluun 🙂

Kiitos Tiltu vastauksestasi! Mitäpä minä enää tuohon lisäämään, kun sinulta tuli postauksen verran loistavaa asiaa ja käytönnön kokemusta. 🙂 Juuri näin!

Kiitos tuhannesti Tiltu ja Minna, kullanarvoisia vinkkejä! Ihan sattumalta apteekissa asioidessani mun naamalle hyppäs vielä ACO Rescue Mist, joka oli vieläpä tarjouksessa 13€. Mähän ostin heti senkin tietysti ja toivon ett nää kaikki yhdessä pikkuhiljaa alkais toimimaan.. Ja tulis jo KESÄ!!!! 🙂

Itsekin toivon kesää! Vaikka oma iho ei kärsi nyt suuremmin, mutta poikani iho. 🙁 Miten saada 5-vuotiaan kädet pysymään kunnossa? Koko ajan pitää pestä käsiä ja miten saada lapsen rasvaamaan käsiään riittävän usein? *huoh* Nyt kun pikkumies oli sairaana monta päivää, iho pääsi kuntoon. Nyt parantunut, joten taas ulkoilua, käsien kastelua, ei riittävän usein rasvailua jne. Joten, tulisi jo kesä!

Ei meidänkään 5v anna millään rasvata! Vaikka on ihan punaiset ja rohtuneen karheat pikkukädet. Oonkin sit hänen nukkuessaan rasvannut, paras keino 🙂

Nykyään jo laitan pikkumiehen itsekin rasvailemaan, mutta se juputuksen määrä. Huoh! En muistanutkaan, että 5-vuotiaana alkaa tämä toisenlainen kapinavaihe.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *