Glitz & Glam

Lomakynnet & Lomalle lompsis -kesäbiisi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa saatuja tuotteita Cesarsshopilta

Minulla on ensimmäinen virallisen epävirallinen lomaviikko. Tässä parhaillaan otan tuntumaa, miltä se lomailu oikein tuntuikaan. Ei yhtään kurssia, ei yhtään tenttiä, ei työvuoroa, ainoastaan blogitöitä. Toki lauantain valmistujaisjuhlia tässä vähän kanssa järjestelen.

Kun tässä olen viritellyt itseäni lomamoodiin, esittelen lomakynnet. Niistä tuli niin makeat, että pakko jakaa kuvat niistä muillekin ja samalla vinkata kätevistä water decal -tarroista, joiden nimeen olen jo vuosia vannonut. Kun haluaa helposti säväyttävät kynnet tai kuvioita, water decal -tarroilla onnistuu.

Water decal -tarrat eli siirtokuvat ovat näppäriä. Joskus muinoin ostin niitä ebaysta halvalla, mutta se ei kannattanut. Ainakin silloin niiden laatu oli huono! Laadukkailla siirtokuvilla työskentely on vaivatonta. Sain jo kauan sitten suomalaiselta Cesarsshopilta kivoja water decal -tarroja. Milvin tarrat ovat tähän asti kokeilemistani parhaimpia ja näyttävimpiä.

Idea on se, että kartonkipohjalla olevat siirtokuvat leikataan haluttuun malliin tai ääriviivojen mukaan, riippuen minkälaisesta water decal -arkista on kyse. Kynnet lakataan ja annetaan kuivua kunnolla. Sitten yksi kuva kerrallaan liotellaan muutama sekunti viileässä vedessä, jonka jälkeen kuva irtoaa kartonkipohjastaan. Siirtokuva on valmis laitettavaksi kynnelle. Lopuksi viimeistellään päällyslakalla.

Nyt kun minulla oli käytössä tällä kertaa koko kynnen peittävät, mutta läpikuultavat siirtokuvat, täytyi minun poistaa ylimenevät osat. Ne onneksi saa irti viilan avulla ja vaikka toisella kynnellä reunaa painamalla. Ylimenevä osa siirtokuvasta saa siten siististi pois.

Tämän kesän ensimmäiset lomakynnet ovat tällaiset. Koristin lilan kynsilakan hopeisilla, koko kynnen peittävillä kuvioilla. Näistä tuli ihan älyttömän kivat! Kuvissa ei mielestäni tule niin hyvin esiin, miten hopeiset kuviot ovatkaan. Tässä tapauksessa kuva ei kaunista, vaan luonnossa näyttää vieläkin paremmalta.

Noin vuosi sitten esittelin tällaisia kynsiä. Silloin minulla oli samat siirtokuvat, mutta väriltään kultainen. Kynsilakkana käytin mintunvihreää. Nämä kynnet jäivät mieleeni, joten halusin toteuttaa vastaavanlaiset, mutta nyt hopeisilla kuvioilla.

Käytin tosiaan pohjalakkana Cesarsshopin suunnittelemaa kynsilakkasävyä, Heaven. Picture Polish on siitä tunnettu, että se on pienehkö indie-merkki, joka julkaisee paljon yhteistyössä toteutettuja kynsilakkasävyjä. Suomalainen Cesarsshop kynsitarvikeliike pääsi suunnittelemaan omansa. Heaven nimi tulee kynsilakkataivaasta, joka Cesarsshop on. Jos Helsingin keskustassa pyörit, piipahda Vuorikatu 22:ssa. Se on niin taivas!

Water decal -tarrat olivat Milv F101 Silver. Tarroja on Cesarsshopilla paljon! Ei muuta kuin tästä kahlaamaan.

Nyt kun tosiaan juhlakausi on alkanut, saattaa moni miettiä, että mitä kivaa kynsilleen laittaisi? Suosittelen water decal -tarroilla koristelua. Kaivaa jonkun vanhan kynsilakan ja sitten vähän tuunaa koristelua kivoilla siirtokuvilla. Huomaa vaan, että joissakin Milvin siirtokuvissa lukee, että white base only. Se tarkoittaa sitä, että siirtokuva toimii parhaiten valkoisen kynsilakan päällä.

Pakko vielä loppuun laittaa loman aloitteluun virittelevän biisin Kalevauvalta. Lomalle lompsis! #kiitollinensiunattuonnellinen

Oletko käyttänyt kaikkia noita kamalia sanoja ja fraaseja? En usko, että löytyy ketään, joka ei olisi koskaan käyttänyt mitään noista. Vai onko joku sellainen? Nyt ollaankin jännän äärellä. Kuuntele alla oleva kesäbiisi, niin tiedät, miksi viljelen näitä kamalia fraaseja. Matomoikka oli ainut, mitä en ollut koskaan kuullut tai lukenut mistään. Muut hyvin tuttuja. Mulla tulee vähän oksennusta suuhun, kun luen #kiitollinensiunattuonnellinen. Meillä jokaisella on omat inhokkimme, minun on se! Tarvitsen jaxuhalin. Mikä on sinun inhokkisi?

”Lomalle lompsis! Ny saa naattii… #kiitollinensiunattuonnellinen” – Kuuntele ja naati korvamadosta! Ugh olen puhunut! 😂

Lue myös

X