Ajatuksia

Aasialaiset kauneusihanteet ja muodonmuutokset

4.2.2019 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oletteko nähneet videoita, joissa aasialaisnaiset tekevät muodonmuutoksia? Joko meikittömistä kasvoista meikkiin tai toisinpäin, jossa meikattu poistaa kaiken ylimääräisen ja paljastaa omat kasvonsa. Jostain syystä olen nyt viime aikoina katsellut paljonkin YouTubesta Best VIRAL Asian Makeup Transformations 2018 -videoita. Olen suorastaan koukuttunut niihin.

Oikeastaan, kun olet nähnyt yhden, olet nähnyt kaikki. Silti niihin näköjään koukuttuu. Videoissa toistuu sama teema. Ne ovat kooste lukuisista kännykällä kuvatuista meikkausvideoista tai meikkien poistosta. On hyvin tyypillistä, että aloituksessa aasialainen nainen on joillakin keinoin ”rumentanut” itseään, jotta lähtötilanne olisi mahdollisimman poikkeava lopputuloksesta. On vanhennuksia, likaisia kasvoja, jotain kummallisia keltaisia tekohampaita, jotka lopuksi katoavat. Välillä näyttää siltä, että käytössä olisi jopa filtteri, joka taas tekisi heidän kauneusihanteiden vastaisen efektin.

Videoissa tapahtuva liioittelu ja puolivälissä tai viimeistään loppuun ilmestyvä filtteri on suorastaan naurettava. Heillä on suorastaan maskeerausasteelle menevät kauneusrutiinit kaikkine leukaa kaventavine teippeineen ja nenänmuokkaajineen. Teippiä silmäluomissa ja suurentavat piilolinssit jokaisella. Filtterillä viimeistellään heidän kauneusihanteiden mukainen täydellisyyden tavoittelu.

© Ruutu

Tämä kaikki herättää minussa vähän ristiriitaisen tunnelman. Olen samaan aikaan hämmentynyt, huvittunut sekä vähän järkyttynytkin. Kiinnostukseni aiheeseen lähti Armanin viimeinen ristiretki -ohjelmasta. Eräässä jaksossa pureuduttiin eteläkorealaisiin kauneusihanteisiin ja siihen, miten yleisiä kauneusleikkaukset siellä ovat. Se oli hyvin avartava jakso. Jos sinulla on Ruutu+, niin pääset täältä katsomaan jakson. Samaisessa jaksossa oli ihmis-Ken eli Rodrigo Alves, joka sekin oli mielenkiintoinen aihe. Arman jotenkin osaa sukeltaa pintaa syvemmälle. Ei tuomita, ei kivitetä. Todetaan faktat ja mennään syihin ja seurauksiin. I love Arman! ❤

Minulla ei ole filtteriä, jolla saisin aasialaisen tyylin, mutta kännykään lataamallani kuvankäsittelysovelluksella sain tehtyä tällaisen. Tämä on siis toisella puolella maapalloa kauneusihanne. Olen samaan aikaan huvittunut ja surullinen. Huvittunut, koska näytän luonnottomalta. Surullinen, koska näytän luonnottomalta. Näitä videoita on hauska katsoa. Vaikka ne vähän huvittavia länsimaiseen silmään ovatkin, toistavat ne mielestäni samaa sanomaa kuin meidän länsimaisten videot. Tee itsestäsi kauneusihanteiden mukainen, niin olet onnellisempi. Se tekee minut surulliseksi ja vakavoittaa miettimään, että ruokinko minäkin blogissani ikäviä ajatusmalleja? Pidänkö yllä kauneusihanteita, jotka voivat olla psyykelle tuhoisia? Tässä on aihe, jonka joskus haluan purkaa pääni sisältä. Käsitellä sen kaiken, minkä ristiriidan kanssa olen elänyt aikaisemmassa ammatissani.

Aasialaisessa kauneusihanteessa haetaan hieman eurooppalaista ulkonäköä, mutta ylikorostuneesti. Leuan tulee olla kapea, pienet huulet, siro nenä, valtavat silmät, silmäluomien tulee näkyä, alaluomesta tehdään suuri ja pullea, kulmat suorat ja otsa on korkea. Ihon tulee olla paljon vaaleampi ja myös kaula vaalennetaan. Lopputulos on mielestäni hieman alien, mutta selkeästi aasialainen kauneusihanne on ottanut vaikutteita meistä. Se tekee minut vähän surulliseksi. Minusta aasialaisessa ulkonäössä on oma kauneutensa. Minulla oli pikkutyttönä fiksaatio aasialaisiin silmiin. Olisin halunnut aasialaiset silmät itselleni. Ihastuin poikiin, joilla oli aasialaistyyliset silmät.

Huomaatteko videoilta ihonhoitotuotteiden määrän? Heidän käyttämien ihonhoitotuotteiden määrä huima ja kiehtova. Sille on syynsä, miksi iholle kosteuden pakkaus kannattaa. Huomaan myöskin, että ihonhoitotuotteet ovat ilmeisesti aasialaisia, mutta meikit ovat hyvin usein länsimaisia. Värimaailmassa suositaan kauniita, lämpimiä punaisia ja oransseja sävyjä. Korallia käytetään hyvin usein silmissä. Huulet ovat punainen suppusuu. Tyttömäisyys on tärkeää sekä nuoruus. Olen näitä videoita niin monta tuijotellut, että minun on aivan pakko tehdä meikki, jossa käytän heidän ihanteitansa. Aasialaiset kauneusihanteet kohtaavat eurooppalaiset.

Mutta yhteen asiaan en ole keksinyt, enkä löytänyt, vastausta. Mitä aasialaiset naiset juovat ja syövät ihonhoitorutiinin vaiheessa? Mitä se on, ja miksi? Olen miettinyt teorian. Ehkä he käyttävät kollageenituotteita, joita itsekin käytän, ja joista olen kirjoittanut. Mutta ne eivät kyllä tuo mitään tulosta videoiden aikana. Niitä pitää käyttää pitkään ja säännöllisesti. Itsekin olen nyt on-offaillut, kun unohtanut rutiinit. Mutta ehkä se vaan kuuluu heidän rutiiniinsa ihonhoidon yhteydessä ja siksi videolla aina syövät ja juovat jotain.

Jos joku osaa kertoa, että mitä he ottavat ja miksi, niin olisin todella kiitollinen. Saisin selvyyden tähän mysteeriin.

Kivaa alkanutta viikkoa! Keskiviikkona kurkataan minun shoppailuihin.

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Jokaisella on tietenkin oikeus tehdä itsestään vaikka Michael Jacksonin näköinen. Mutta jotenkin minä vain miellän, että jos korjaa jotain ulkoista piirrettään vain ulkonäön vuoksi, niin mennään jo sinne itsetunnon korjailun puolelle.

Mun olisi ehkä itselleni vaikea perustella jonkun kauneuskirurgisen toimenpiteen tarpeellisuutta, ellei kyseessä ole sitten terveyteen vaikuttava asia. Esim rintojenpienennys tai raskaan yläluomen korjaus ym.

Kommentit

Katsoin kahteen kertaan, kuka kuvassa on! Jotain tutun näköistä mutta myös jotain vierasta. Sitten hokasin, että olet muokannut kasvoistasi Korealaisten naisten ihanne kasvot. Katsoin Armanin ohjelman. Hurjaa, kun vanhemmat antavat lapselleen lahjaksi kauneusleukkauksia, jotta he saisivat töitä. Käsittääkseni siellä on muodonmuutos-ohjelmat hurjan suosittuja. Eikä nyt puhuta mistään pienestä fiksauksesta, vaan sellaisista, että leikkausten jälkeen joutuu hommaamaan uuden passin!

Minustakin oli todella hurjaa. Mun piti ”pureskella” aihetta moneen kertaan miehelleni puhuen. Se, miten siinä kadulla haastatelluille ihmisille leikkaukset olivat niin tavallinen ja toivottu asia. Siinä nuoren naisen miesystävä pokkana sanoo, että olisi kiva, jos nainen menisi leikkaukseen, jos hän kaunistuisi siitä. Minulle jotenkin niin absurdi vastaus omalta rakkaalta.

Hiljattain satuin katsomaan tv-ohjelmaa, jossa kolme naista kävi kauneusleikkauksissa ja huokailivat ihastuneena, miten paljon itsetunto parani siitä, kun tisseistä tuli isommat leikkauksen myötä.
Niin surullista, että itsetunto muka paranee ulkoisella muutoksella. Ulkonäkö on kuitenkin katoavaa. Mitä jos ko nainen saisi vaikka rintasyövän tai silikonirinnat aiheuttaisivat komplikaatioita, joiden seurauksena rinnat jouduttaisiin poistamaan? Sittenkö itsetunto palaa taas huonoksi?

Itselläni on hyvin suuri ristiriita. Minusta itsetunto tulisi rakentaa muilla tavoin kuin plastiikkakirurgilla, sillä se on loputon suo. Ammattitaitoinen psykiatri maksaa enemmän kuin tissit Virossa, eikä muutos ihmismielessä tapahdu yhtä nopeasti, mutta jotenkin näkisin näin maallikkona, että suuremmat tissit ovat vain laastari suuremman haavan päällä. Psykiatri saattaisi korjata kokonaisuuden, ei luo vain laastaria haavan päälle. Iso haava vuotaa pienestä laastarista huolimatta.

Mutta sitten taas ajattelen, että jokaisella on oikeus teettää itselleen juuri sellaiset rinnat kuin on halunnut. Ihan hirvittävän vaikea aihe, kun en osaa edes omassa mielessä jäsennellä ajatuksiani. Näen asian niin suurena kokonaisuutena, että siksi en osaa siitä muodostaa puolesta tai vastaan mielipidettä. Jokaisella on oikeus, mutta olisiko silti fiksumpaa…? Tiedätkö, mitä tarkoitan?

Jokaisella on tietenkin oikeus tehdä itsestään vaikka Michael Jacksonin näköinen. Mutta jotenkin minä vain miellän, että jos korjaa jotain ulkoista piirrettään vain ulkonäön vuoksi, niin mennään jo sinne itsetunnon korjailun puolelle.

Mun olisi ehkä itselleni vaikea perustella jonkun kauneuskirurgisen toimenpiteen tarpeellisuutta, ellei kyseessä ole sitten terveyteen vaikuttava asia. Esim rintojenpienennys tai raskaan yläluomen korjaus ym.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *