Glitz & Glam

Aasialaiset kauneusihanteet ja muodonmuutokset

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oletteko nähneet videoita, joissa aasialaisnaiset tekevät muodonmuutoksia? Joko meikittömistä kasvoista meikkiin tai toisinpäin, jossa meikattu poistaa kaiken ylimääräisen ja paljastaa omat kasvonsa. Jostain syystä olen nyt viime aikoina katsellut paljonkin YouTubesta Best VIRAL Asian Makeup Transformations 2018 -videoita. Olen suorastaan koukuttunut niihin.

Oikeastaan, kun olet nähnyt yhden, olet nähnyt kaikki. Silti niihin näköjään koukuttuu. Videoissa toistuu sama teema. Ne ovat kooste lukuisista kännykällä kuvatuista meikkausvideoista tai meikkien poistosta. On hyvin tyypillistä, että aloituksessa aasialainen nainen on joillakin keinoin ”rumentanut” itseään, jotta lähtötilanne olisi mahdollisimman poikkeava lopputuloksesta. On vanhennuksia, likaisia kasvoja, jotain kummallisia keltaisia tekohampaita, jotka lopuksi katoavat. Välillä näyttää siltä, että käytössä olisi jopa filtteri, joka taas tekisi heidän kauneusihanteiden vastaisen efektin.

Videoissa tapahtuva liioittelu ja puolivälissä tai viimeistään loppuun ilmestyvä filtteri on suorastaan naurettava. Heillä on suorastaan maskeerausasteelle menevät kauneusrutiinit kaikkine leukaa kaventavine teippeineen ja nenänmuokkaajineen. Teippiä silmäluomissa ja suurentavat piilolinssit jokaisella. Filtterillä viimeistellään heidän kauneusihanteiden mukainen täydellisyyden tavoittelu.

© Ruutu

Tämä kaikki herättää minussa vähän ristiriitaisen tunnelman. Olen samaan aikaan hämmentynyt, huvittunut sekä vähän järkyttynytkin. Kiinnostukseni aiheeseen lähti Armanin viimeinen ristiretki -ohjelmasta. Eräässä jaksossa pureuduttiin eteläkorealaisiin kauneusihanteisiin ja siihen, miten yleisiä kauneusleikkaukset siellä ovat. Se oli hyvin avartava jakso. Jos sinulla on Ruutu+, niin pääset täältä katsomaan jakson. Samaisessa jaksossa oli ihmis-Ken eli Rodrigo Alves, joka sekin oli mielenkiintoinen aihe. Arman jotenkin osaa sukeltaa pintaa syvemmälle. Ei tuomita, ei kivitetä. Todetaan faktat ja mennään syihin ja seurauksiin. I love Arman! ❤

Minulla ei ole filtteriä, jolla saisin aasialaisen tyylin, mutta kännykään lataamallani kuvankäsittelysovelluksella sain tehtyä tällaisen. Tämä on siis toisella puolella maapalloa kauneusihanne. Olen samaan aikaan huvittunut ja surullinen. Huvittunut, koska näytän luonnottomalta. Surullinen, koska näytän luonnottomalta. Näitä videoita on hauska katsoa. Vaikka ne vähän huvittavia länsimaiseen silmään ovatkin, toistavat ne mielestäni samaa sanomaa kuin meidän länsimaisten videot. Tee itsestäsi kauneusihanteiden mukainen, niin olet onnellisempi. Se tekee minut surulliseksi ja vakavoittaa miettimään, että ruokinko minäkin blogissani ikäviä ajatusmalleja? Pidänkö yllä kauneusihanteita, jotka voivat olla psyykelle tuhoisia? Tässä on aihe, jonka joskus haluan purkaa pääni sisältä. Käsitellä sen kaiken, minkä ristiriidan kanssa olen elänyt aikaisemmassa ammatissani.

Aasialaisessa kauneusihanteessa haetaan hieman eurooppalaista ulkonäköä, mutta ylikorostuneesti. Leuan tulee olla kapea, pienet huulet, siro nenä, valtavat silmät, silmäluomien tulee näkyä, alaluomesta tehdään suuri ja pullea, kulmat suorat ja otsa on korkea. Ihon tulee olla paljon vaaleampi ja myös kaula vaalennetaan. Lopputulos on mielestäni hieman alien, mutta selkeästi aasialainen kauneusihanne on ottanut vaikutteita meistä. Se tekee minut vähän surulliseksi. Minusta aasialaisessa ulkonäössä on oma kauneutensa. Minulla oli pikkutyttönä fiksaatio aasialaisiin silmiin. Olisin halunnut aasialaiset silmät itselleni. Ihastuin poikiin, joilla oli aasialaistyyliset silmät.

Huomaatteko videoilta ihonhoitotuotteiden määrän? Heidän käyttämien ihonhoitotuotteiden määrä huima ja kiehtova. Sille on syynsä, miksi iholle kosteuden pakkaus kannattaa. Huomaan myöskin, että ihonhoitotuotteet ovat ilmeisesti aasialaisia, mutta meikit ovat hyvin usein länsimaisia. Värimaailmassa suositaan kauniita, lämpimiä punaisia ja oransseja sävyjä. Korallia käytetään hyvin usein silmissä. Huulet ovat punainen suppusuu. Tyttömäisyys on tärkeää sekä nuoruus. Olen näitä videoita niin monta tuijotellut, että minun on aivan pakko tehdä meikki, jossa käytän heidän ihanteitansa. Aasialaiset kauneusihanteet kohtaavat eurooppalaiset.

Mutta yhteen asiaan en ole keksinyt, enkä löytänyt, vastausta. Mitä aasialaiset naiset juovat ja syövät ihonhoitorutiinin vaiheessa? Mitä se on, ja miksi? Olen miettinyt teorian. Ehkä he käyttävät kollageenituotteita, joita itsekin käytän, ja joista olen kirjoittanut. Mutta ne eivät kyllä tuo mitään tulosta videoiden aikana. Niitä pitää käyttää pitkään ja säännöllisesti. Itsekin olen nyt on-offaillut, kun unohtanut rutiinit. Mutta ehkä se vaan kuuluu heidän rutiiniinsa ihonhoidon yhteydessä ja siksi videolla aina syövät ja juovat jotain.

Jos joku osaa kertoa, että mitä he ottavat ja miksi, niin olisin todella kiitollinen. Saisin selvyyden tähän mysteeriin.

Kivaa alkanutta viikkoa! Keskiviikkona kurkataan minun shoppailuihin.

Lue myös

X