Glitz & Glam

Kesäinen smokey eye -meikki - Heat smokey eye tutoriaali

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainoslinkkejä
Postauksessa näkyy saatuja tuotteita

Mahtavaa juhannuksen jälkeistä viikkoa! Miten juhannus meni? Minulla mahtavasti täällä Kreetalla.

Innostuin helteisestä smokey eye -meikistä. Voiko smokey eyeta käyttää kesällä? Utuinen smokey mielletään usein todella tummaksi, jonka vuoksi sitä harvemmin kesäisin suositaan. Mutta ilta- ja bilemeikki voisi hyvinkin olla helteellä punaisen hehkuvista sävyistä. Tein meikkitutoriaalin, josta voi ottaa vinkkiä tai kopioida kokonaisuudessaan.

Toteutin punaisena hehkuvan smokey eye -meikin, milläs muullakaan kuin, *Urban Deacyn Naked Heat -paletilla. Tämä kuumaakin kuumempi luomiväripaletti lanseerattiin pari vuotta sitten. Kajal kuuluu olennaisena osana smokey eye -meikkiin. Kuuma smokey syttyy tuleen *Urban Decay 24/7 Glide On Whiskey -kajalilla. Poskille *The Body Shopin Shimmer Waves -poskipunapaletin sävy 03 Coral ja huulille Korresin Morello Voluminous Lipgloss sävyssä 31 Bronze Nude.

Kuten paletista huomaa, on sävy Chaser ollut hyvin suosittu. Käytin meikissä Chaserin ja vaalean Ouncen lisäksi sävyjä He Devil, En Fuego, Scorched ja Lumbre. Minun 24/7 Glide On -kajal on kaksipäinen, sillä se on legendaarisesta Urban Decay Naked 1 -paletista. Ensimmäisissä Naked 1 -paleteissa oli tuollainen kaksipäinen kajal.

Tässä Naked Heat smokey eye -meikissä suositaan lämpöä ja ”nakuja” sävyjä. Punaiset sävyt silmissä korostavat upeasti sinisyyttä, mutta meikki toimii mahtavasti myös ruskeille, vihreille ja hazel-silmille. Pakko sanoa, että minä suorastaan rakastuin tähän silmämeikkiin. Se on myös helppo.

Ensin kannattaa näin kesäaikana pohjustaa silmäluomet silmämeikinpohjustajalla. Pysyy luomivärit paremmin paikoillaan, vaikka silmäluomet hikoaisivat helteessä.

Levitä häivytyssiveltimen avulla Naked Heat -paletin sävyä Chaser. Levitä Chaser luomivaolle ja sen yläpuolelle, mutta älä vie sävyä aivan kulmakarvoille asti.

Ota pehmeälle työskentelysiveltimelle tai häivytyssiveltimelle paletin mattaista, poltetun punaista sävyä, He Devil.  Levitä He Devil liikkuvalle luomelle, vähän ulkonurkan yli, luomivaolle ja häivyttele luomivaon yläpuolelle. Meikkaa myös alaluomelle paksusti sävyä He Devil. Jätä sisänurkka vielä meikkaamatta, kuten myös kulmaluun korkein kohta.

Syvennetään hehkuvaa smokey eye -meikkiä En Fuegon avulla. Levitä litteällä luomivärisiveltimellä mattainen, viininpunainen En Fuego liikkuvalle luomelle sekä alaluomelle ripsityveen. Pehmennä rajoja tarvittaessa häivytyssiveltimellä. Näin oikeassa järjestyksessä kerrostamalla ei välttämättä tarvitse niin paljon häivyttelyä. Sävyt sulautuvat yhteen jo levitysvaiheessa.

Jotta saadaan silmämeikki syttymään roihuunsa, taputellaan pintaan Naked Heat -paletin hohtavia sävyjä. Ota litteään siveltimeen vaaleampaa Lumbrea, ja taputtele se liikkuvalle luomelle sisänurkan puolesta puoleen väliin liikkuvaa luomea. Ota sen jälkeen siveltimeen tummempaa sävyä, Scorched, ja taputtele luomiväri liikkuvan luomen puolivälistä ulkonurkkaan. Voit tehdä vähän nostetta ulkonurkassa ja viedä hohtavan sävyn vähän luomivaon yläpuolelle.

Lisää lopuksi paletin vaalea helmiäissävy, Ounce, silmän sisänurkkaan lisäämään kirkkautta katseeseen. Lisää Ounce myös kulmaluulle korostamaan kulmaluutasi.

Rajaa silmäsi kevyesti lämpimän ruskealla kajalilla. Whiskey on juuri hyvä sävy tähän. Tee myös alaluomen sisärajaus, niin silmäsi syttyvät loistoon.

Lopuksi maskara. Voit laittaa tekoripsetkin, mutta smokey eye -meikki on todella upea ja näyttävä ilman tekoripsiäkin. Itse asiassa se pääsee paremmin oikeuksiinsa ilman tekoripsiä.

Kesäinen ja kuumaakin kuumempi smokey eye -meikki on valmis!

Eikös sanontakin ole, että ei savua ilman tulta. Tämä smokey eye on tulessa!

Mielestäni smokey eye -meikin kannattaa antaa olla näkyvimmässä roolissa, eikä sen huomiota kannata yrittää viedä muualle. Siksi nudet sävyt huulissa toimivat parhaiten. Poskille aurinkopuuteria ja pronssisen hehkuvaa poskipunaa. Näin sävymaailma pysyy samanlaisena kokonaisuudessa, eikä mikään yritä viedä huomiota silmistä. Kuitenkin kokonaisuudesta tulee tasapainoinen.

Silloin pari vuotta sitten koin Naked Heat -paletin liian lämpöiseksi minulle. Jännästi maku on muuttunut, kun nyt tykkään tästä paljon enemmän kuin silloin. Vuosi sitten tämä huulillani oleva Korresin huulikiilto ei ollut suosikkisävyni. Käytin tummemman sävyn loppuun ja punaisemman olen jo melkein käyttänyt. Nyt tämä nudempi sävy iskee myös. Niin se maku ja fiilis muuttuu.

Mitä pidät kesäisestä smokey eye -meikistä?

X