Glitz & Glam

Vanhassa vara parempi - kestävääkin kestävämpi meikkivoide

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tänään teille esittelen klassikon, joka tarjottiin testiini. Aika moni teistä tämän tunteekin, sillä useat nimeävät tämän meikkivoiteen maailman kestävimmäksi.

*Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place Makeup on sellainen meikkivoide, joka minulle on monesti nimetty kestävimmäksi ikinä. Vaikka Estée Lauderin Double Wear juhlii tänä vuonna 20-vuotista mainettaan, en ollut kokeillut tätä legendaa. Ihan huikeaa, sillä vähissä ovat ne meikkituotteet, joita näin pitkään valmistetaan. Uusia, kehittyneempiä ja innovatiivisempia kosmetiikkakeksintöjä tulee markkinoille tiukkaan tahtiin. Niin myös tähän Double Wear -tuotelinjaankin. Olen yhden Double Wear -meikkivoideinnovaation esitellytkin vuosi sitten. Vanhojen täytyy usein väistyä uusien tieltä. Jos jokin tuote on 20 vuotta markkinoilla, kertoo se tuotteen suosiosta. Suosio syntyy vain ansaitusti ja ajan kanssa.

Double Wear lupaa 24-tuntisen kestävyyden. Näitä 10, 12, 16, 18 ja 24 -tuntisia lupauksia on vähän joka merkillä. Osa pystyy lunastamaan lupauksen, osa ei aivan. Ei ole täysin yksiselitteistä, että mikä kestää ja mikä ei. Meillä jokaisella on omat ihotyypit, elintavat ja kokonaisuudessa vaikuttavat muutkin käytetyt tuotteet ja niiden työstämiseen käytetyt tekniikat. On siis monta muuttuvaa tekijää matkassa.

Kuitenkin Estée Lauder Double Wearin korviini kantautunut maine nosti odotuksenikin korkealle. Voisiko tämä nyt ihan oikeasti olla sellainen, kuin monet kehuvat? En ole maailman ongelmaisin tapaus kestävää meikkivoidetta hakiessa, mutta todellakaan jokainen meikkivoide ei minulla kestä hyvänä ja paikoillaan. Koska otsallani on perinnölliset ilmejuonteet, ja otsa on rasvoittuvaa seutua, niin uurteet keräävät meikkivoiteet hyvin herkästi itseensä.

Double Wearin pakkaustapa ei ole modernimmasta päästä. Huurrelasinen pullo on tyypillinen pakkaustapa selektiivisessä kosmetiikassa. Se tuo tuotteelle ylellisyyden ja arvokkuuden tuntua. Pullo on pieni ja siro, vaikka se sisältää saman 30 ml tuotetta, joka on tyypillinen myyntikoko. Harmillista pakkauksessa on pumppumekanismin puute. Tämä tuote voisi hyvin olla tuubissa tai pumpullisessa pullossa. Nyt tuotteella on vain kierrekorkki. Annostelu on vähän haastavaa pullosta kaatamalla.

Meikkivoiteen koostumus on nestemäinen ja juokseva, mutta ei vesimäisen ohut.

Double Wear on todella peittävä meikkivoide. Koostumus voi olla haastava kuivemmalla iholla, mutta voimakkaasti rasvoittuvalla iholla sen työstäminen on helpompaa. Olen huomannut, että otsalla ja nenällä meikkivoidetta pystyy työstämään pidempään, kuin poskilla. Poskilla meikkivoiteen levityksessä on syytä olla ripeä. Double Wear on kestävä meikkivoide. Se kuivahtaa nopeasti ja pysyy tiukasti iholla. Siksi se vaatii aika määrätietoista ja nopeaa työskentelyä.

Double Wear levittyy sormin, meikkisienellä ja meikkivoidesiveltimellä. Olen huomioinut, että on aika sama millä meikkivoiteen levittää, jos meikkipohjan viimeistelee kostealla Beautyblenderillä tai muilla vastaavilla meikkisienillä taputtelemalla.

Estée Lauder Double Wear kuivahtaa kasvoille mattaiseksi, mutta ei ole puuteriselta tuntuva. Oikeastaan se ei kaikesta peittävyydestään huolimatta tunnu kasvoilla. Näin talviaikana voin helposti olla puuteroimatta Double Wearia. Silti meikkipohjan kestävyydessä ei ole mitään ongelmaa – ei edes minun otsani uurteissa.

Double Wear on niin peittävä meikkivoide, että se vaatii ehdottomasti kasvoille muitakin meikkituotteita, kuten poskipunan. Oma iho ei kuulla alta, ellei niin halua. Täysin tasainen ihon sävy on vähän luonnoton. Siksi kasvoille on luotava ”väriä” muilla tuotteilla. Koska Double Wear ei ole peittävyytensä vuoksi ihanteellinen kuivalle iholle, olen testannut miten sen saisi toimimaan hieman kuivemmallekin iholle? Kunnon kosteuttavilla seerumeilla kyllästetyt kasvot, kosteuttava pohjustaja auttavat asiaa. Puuteroinnin sijaa kannattaa kasvoille suihkauttaa kosteussuihketta, niin meikkipohjastaan saa eläväisemmän vähän kuivemmallakin iholla.

Minulla Double Wear ei tummu voimakkaasti. Levittäessä sävy saattaa näyttää liian vaalealta, mutta asettuessaan meikkivoide sulautuu omaan ihon sävyyn. Päivän aikana tummumista ei ole esiintynyt, mikä on valitettavasti aika tyypillistä todella peittäville meikkivoiteille. Double Wear ei muutu päivän aikana useita asteita tummemmaksi. Olen yhtenä pitkänä päivänä päässyt testaamaan 20 tunnin keston. Silloin meikkivoide oli paikoillaan. Toki ihoni rasva on alkanut työntymään läpi ja nenältäkin on saattanut meikkivoide kulua, mutta kokonaisuudessaan meikkipohja on siedettävä edelleen. Pienellä korjailulla saisi muutettua freesiksi jopa.

Peittävyys on jotain ihan uskomatonta. Meikkivoidetta voi kerrostaa mielin määrin. Jonakin päivänä olen käyttänyt ohuempaa meikkivoidetta, mutta olen saattanut käyttää Double Wearia peitevoiteena arville ja punoittaville finneille, joita silloin tällöin tulee. Silmien alla Double Wear peittää tummuutta ihailtavasti. Olen vähän arka käyttämään meikkivoidetta omien silmien alla, koska hyvin usein meikkivoiteet korostavat kaikkea epämieluisaa sillä seudulla. Double Wear toimii peitevoiteena silmien alla. Se pysyy, eikä korosta voimakkaasti uurteita tai kosteusköyhyyden aiheuttamaa ryppyisyyttä.

Minä tykkäsin ja annan aaltoja Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup -meikkivoiteelle. En ollenkaan ihmettele peittävyyttä ja rasvoittuvalla iholla kestävyyttä tarvitsevien kehuja. Kyllähän tämä on suosionsa ja kehunsa ansainnut. Double Wearin kohderyhmä on selkeästi rasvoittuvaiseen ihoon taipuvaiset sekä peittävyyttä tarvitsevat.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup -meikkivoidetta löytyy Suomesta 12 sävyä. Myyntipaikkoja ovat ainakin Sokos- ja Stockmann-tavaratalot sekä Emotion-myymälät.

Tämä huippukestävä meikkivoide löytyy myös *Lykoneleven.fin*, Bangerheadin* ja Kicksin* valikoimasta. Vaikka Estée Lauder on selektiivinen ja kuuluu ylellisiin kosmetiikkamerkkeihin, ei tämä 20-vuotisjuhlavuottaan viettävä meikkivoide maksa maltaita. Hinnaltaan Double Wear Stay-in-Place Makeup on 44,10-50,90 € / 30 ml.

Kuinka moni teistä on kokeillut tätä kestävää meikkivoidetta?

Huomenna esittelen ostossaaliini Tukholman Sephorasta ja laivan tax freestä. Olin niin väsy eilen, että en jaksanut ryhtyä kuvaussessioon. Huomasin väsymyksestäni huolimatta, että kirjoitus luisti. Pari päivää breikkiä kirjoitushommista teki terää. Fyysisesti olen ihan kuitti, mutta henkisesti uudelleen ladattu.

Meikkivoide saatu PR-toimistolta.

 

X