Tuoksut

Acca Kappa & Velourmet – tarina siitä kun tuoksu muutti elämän + ARVONTA

4.10.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Mainos / Acca Kappa

Vaikka tämä on kaupallinen yhteistyö, syntyi minulle hyvin aito ja sympaattinen tunnelma, kun luin alkukesällä saamani sähköpostiviestin. Sydämeni sulatti maahantuoja hänen aidolla ja vilpittömällä tarinallaan. Tänään vien teidät tositarinaan, jossa tuoksuu puhtaus ja raikkaus.

Velourmet Oy on italialaisen Acca Kappa kylpykosmetiikan maahantuoja. Maahantuontiyrityksen takana on pariskunta. Velourmet Oy:n tarina lähtee asiakaskokemuksesta Acca Kappaan. Perheen äiti sai ensimmäisenä äitienpäivänä lahjaksi mieheltään ja muutaman kuukauden ikäiseltä vauvaltaan hemmottelua kauneushoitolaan. Riina oli onneissaan hemmottelevasta jalkahoidosta. Jokainen osaa varmasti samaistua hänen onneensa. Pienen vauvan äitinä pienetkin asiat alkavat tuntua luksusmaisemmilta kuin aikaisemmin ne tuntuivat.

Jalkahoidossa käydessään, kosmetologi esitteli Riinalle tuoksun, joka lopulta tulisi muuttamaan hänen elämänsä…

Acca Kappa White Moss Eau de Cologne hurmasi tuoksullaan Riinan. Hän osti tuoksun itselleen. Siitä lähtien hänen miehensä elämä helpottui. Mikan oli helppoa keksiä Riinalle lahjoja merkkipäiviksi. Tämä oli kuin saduissa, Riinan mies Mika pääsi helpolla lahjaostoksilla ja Riina piti saamista lahjoistaan, vaikka tiesi ne etukäteen.

En ihmettele ollenkaan Riinan hullaantumista, sillä jos haluaa puhtaan, mutta keveän tuoksun, on Acca Kappa White Moss ehdottomasti kokeiltava! Tuoksu on hauskalla tavalla ”unisex”, mutta silti puhdas, vesimäinen ja raikas tuoksultaan, eikä aiheuta minussa fiilistä, että olisiko sittenkin liian maskuliininen?

White Moss löytyy myös Eau de Parfumina, mutta siinä tuoksu on selkeästi voimakkaampi. Näytteen perusteella itse olen mieltyneempi Eau de Parfumiin, joka on voimakkaampi. Tätä kaunista ja puhdasta Acca Kappa White Moss Eau de Cologne tuoksua suosittelen lämpimästi teille, jotka ette halua tai voi tuoksua voimakkaasti. Vaikka Acca Kappa on italialainen brändi, tämä White Moss Eau de Cologne on kuin suomalaisille tehty. Varmasti monelle helposti lähestyttävä ja omalle iholle istuva. Minulle se istuu niin helposti, että muutaman käyttökerran jälkeen tuoksuun tottuu todella helposti, eikä sitä meinaa haistaa. Kyllä se tuoksuu, mutta tämä seikka kertoo siitä, että tuoksu on aisteille helppo. Siihen tottuu täysin.

Kävi sitten niin, että muutama vuosi sitten Acca Kappan maahantuonti Suomeen lopetettiin. Acca Kappa White Moss Eau de Cologne oli loppuunmyyty koko Suomen kaikista kauneussalongeista. Riina oli murtunut, kuten myös hänen miehensä, joskin vähän toisesta syystä kuin Riina.

Kuten kerroin, kosmetologin esittelemä tuoksu tulisi muuttamaan Riinan elämän. Nohevana ja aikaansaavana naisena, Riina otti yhteyttä Acca Kappaan, Italiaan. Riinalle ei suostuttu myymään suoraan heiltä, mutta hänelle heitettiin ajatus maahantuonnista. Tällöin Riina saisi rajattomasti heidän tuotteitaan.

Voin kuvitella, kuinka asioita on punnittu perheessä. On laskettu plussia ja miinuksia, on mietitty riskit ja hyödyt. On pohdittu tahtoa ja rahkeita. Lopulta kuitenkin Riina ja hänen miehensä perustivat Suomeen Acca Kappan maahantuonnin, joka sai nimekseen Velourmet Oy.

Minuun vetosi Riinan yhteydenotossa hänen tarinansa ja vilpitön rehellisyys. Hän kertoi siitä kuinka ylimielisenä ja omia taitojaan yliarvioivana ajatteli tekevänsä Acca Kappasta tunnetun kuluttajien keskuudessa. Minustahan tulee heti ensi vuoden alkupuolella myynnin ja markkinoinnin tradenomi. Omaa sydäntäni lähellä on juuri kaikki sellainen, jota Riina, Velourmet Oy ja Acca Kappa tarvitsevat. Siitä syystä olen antanut jonkun verran konsultointia Riinalle sekä vinkannut mahdollisuuksista, mutta samalla kertonut ne haasteet. Tiedän tasan tarkasti miten vaikeaa on saada Acca Kappa tunnetuksi Suomessa, tiedän miten paljon sen eteen tulee tehdä työtä. Ne ajat ovat menneet jo vuosikymmeniä sitten, kun tuote puhui puolestaan. Mikään ei myy ilman strategiaa, rahaa ja panostusta – ilman brändejä ja markkinointia, on vaikea erottua. Suomi tarvitsee yrittäjyyttä ja rohkeita ihmisiä! Hienoa, että tällaisia rohkeita ihmisiä on, kuten Riina ja hänen miehensä Mika.

Acca Kappa viehättää minua ja sen tuoksumaailmat ovat huumaavia. Jos kaipaa jotain aitoa ja uniikkia, sitä Acca Kappa on. Tämän perinteikkään italialaisen perheyrityksen tuoksut ovat niche-tuoksuja. Niche-tuoksut ovat nyt kasvava trendi, johon kosmetiikkajätti L’Oréal myös lähti ostamalla pienen hajuvesiyrityksen. Acca Kappa on edelleen perheomistuksessa, joten ihan kaikkea ei yksi jättiyhtiö omista.

Julkkistuoksut eivät enää myy entiseen malliinsa, mutta pienemmissä erissä valmistettavat niche-tuokset kasvattavat suosiotaan. Minua itseänikin viehättävät tuoksut, jotka ovat kuin taideteoksia. Tuoksuja, jotka on rakennettu kulkemaan tietyllä soinnulla, tietyssä rytmissä ja uniikilla tavalla. Niin, että hajuvesi on kokemus tai parhaimmillaan elämys. Ei vain tuoksu, joka tuoksuu kivalle. Niche-tuoksut eivät ole kaikista helpoimpia lähestyä ja siksi ne yleensä vaativat tutustumista. Vertaisin niche-tuoksuja fine diningiin. Fine diningissa ovat keittiömestari ja sommelier yhdessä suunnitelleet tietyssä rytmissä kulkevan makuelämyksen, jossa viinit täydentävät kokonaisuutta ja lisäävät makuelämystä. Sitä samaa edustaa niche-tuoksut. Parfymööri on luonut oman taideteoksen, jonka tarkoitus on olla käyttäjälleen kokemus ja elämys.

Ihanien White Moss -tuotteiden lisäksi sain monta tuoksunäytettä. Kuvassa näkyy vain muutama niistä. Olen aivan rakastunut Acca Kappan tuoksuihin. Kaikista eniten kesällä minua viehätti vihreä Tilia Cordata Eau de Parfum. Vaaleita kukkia, lehtivihreää ja pohjalla lemppariani, tonkapapua! Nyt syksyn tultua olen lähtenyt kokeilemaan pippurisempia niche-tuoksuja.

In winter giving a warm and deep embrace, in summer a fresh and lightly-perfumed touch, Acca Kappa's Eau de Cologne is so much more than just a fragrance; it is a story you can wear.

Posted by ACCA KAPPA on Wednesday, June 28, 2017

Huomio Oulu ja Oulun seutu! 

Oulun Hyvinvointimessut ovat 13.—14.10. Velourmet on mukana messuilla. Käy ihmeessä tuoksuttelemassa ihania Acca Kappan niche-tuoksuja tai Velourmetin perustajan, Riinan, suosikkituoksua, joka muutti hänen elämänsä. Sitä ei kerta kaikkiaan voi koskaan tietää, mitä se elämä tuo tullessaan. Jonakin päivänä menet jalkahoitoon ja ostat kosmetologilta hajuveden. Muutaman vuoden päästä oletkin ko. tuoksun maahantuoja yhdessä aviomiehesi kanssa. Ihmisten elämänpolut ovat aina niin kiehtovia. Meillä jokaisella on oma kiehtova tarina taustalla, emmekä tässä vaiheessa vielä tiedä, mikä tavalliselta tuntunut hetki tulee vaikuttamaan suuresti tulevaisuudessa.

Mistä Acca Kappaa saa?

Acca Kappaa myydään tietyissä kauneushoitoloissa, mutta nyt myös Velourmet Oy myy suoraan kuluttajille. Heidän verkkokauppa toimii Facebookissa. Tästä pääset verkkokauppaa! En ole muuten aikaisemmin tutkinut Facebookissa olevia verkkokauppoja, vaikka olen nähnyt jollain sivustolla välilehden Kauppa.

Jos kiinnostuit Acca Kappasta, käy lukemassa maahantuojien omaa blogia sekä seuraa heitä Facebookissa. Erityisesti suosittelen katsomaan postauksen White Moss -tuoteperheestä, jossa on tuotteita saippuasta after shave -emulsioon sekä hajuvedestä biohajoavaan pyykinpesuaineeseen. Jopa hiusseerumia löytyy White Moss -sarjasta.

ARVONTA

Minä sekä Velourmet Oy:n Riina ja Mika olemme sitä mieltä, että Acca Kappa White Moss on upea tuoksu! Siksi järjestän arvonnan, jossa yksi onnekas voittaa Acca Kappa White Moss -tuotesetin. Setti sisältää Acca Kappa White Moss Eau de Cologne -tuoksun (30 ml) sekä White Moss palasaippuan ja käsivoiteen. Arvonnan ohjeet ja säännöt ovat seuraavat:

  • Kommentoi tähän postaukseen ja kerro mitä rohkeaa sinä olet tehnyt? Se voi olla pieni tai suurempi juttu. Jokainen meistä on jotain rohkeaa joskus tehnyt.
  • Osallistumisaika arvontaan päättyy maanantaina 15.10.2018 klo 23.55.
  • Otan voittajaan henkilökohtaisesti yhteyttä sähköpostin kautta. Siksi kannattaa jättää käytössäsi oleva sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään.
  • Palkinto toimitetaan vain Suomeen.

Ihanaa loppuviikkoa ja onnea arvontaan!

Kommentit (98)

Uskalin lähteä reissuun 🙂

Tiedäx mitä rohkeaa teen tänään.. Soitan ajan hammaslääkäriin. Mulla taitaa olla reikä. Tämä tietty jotain voi huvittaa, että onpas rohkeaa:D. Mutta olen koko ikäni pelännyt hammaslääkärillä käyntiä, menen niin paniikkiin, että hyperventiloin.
Heitän joskus vitsiä, että en tarvitse benji-hyppyjä ylittääkseni itseni, ylitän itseni paikallisessa terveyskeskuksessa :D.. :'(.
Olipa hauska tarina, en ole vielä varma menenkö Ouluun messuille. Mutta hyvä, kun mainitsit. Pitää etsiä sitten käsiinsä ja tutustua:).

Eiköhän tuo koulun aloitus tähän saumaan ollut rohkein teko tälle vuodelle ainakin 😊

Uskalsin aloittaa uuden jännittävän harrastuksen!

Kävin sukelluskurssin 🙂 Toinen mainittava asia on lentopelkoisena 12 tunnin lento, olen vieläkin ylpeä että uskalsin 😀

Uskalsin kaksi vuotta sitten irtisanoutua työstä, jota sanalla sanoen vihasin. Hei hei hyvä toimeentulo, säännöllinen työaika ja tuttu työympäristö. Mutta päivääkään en ole katunut! 😊

Hyppäsin laskuvarjolla 🙂

Ehkä viimeisin on kun opiskelupaikkaa hakiessa aivan viime hetkellä vaihdoin alaa tyystin, salassa kaikilta. Vaihdoin vieläpä ns. kiehtovalta taidealalta (jossa olen lahjakas) ”perusduunariksi”alalle josta en oikein tiennyt mitään. Nyt olen jo valmistunut ja työelämässä, enkä voisi olla onnellisempi. Rakastan työtäni ja alani on mulle suuri intohimo, työ ei ole vain palkanhankintaa varten vaan niin paljon muutakin, vaikka onkin ”vain” perusduunia.

Tämä tuoksu vaikuttaa kiehtovalta 🙂

Låhtenyt yksin pidemmäksi aikaa ulkomaille 🙂

Uskalsin muuttaa kaupunkiin josta en tuntenut ketään ja jossa en ollut koskaan käynyt.

Ihanan sympaattinen merkki ja maahantuojan tarina. <3 En ole kovin rohkea tai uskaltava ihminen, mutta viime aikoina olen ollut rohkea puolustaessani muutamaa todeksi tietämääni näkemystäni töissä.

Uskalsin muutta Suomeen miehen takia 30 + vuotta myöhemmin ei kaduta yhtään

Tää on tosi vaikea kysymys. Itse pidän rohkeana tekona sitä, kun pitkän pitkän harkinnan jälkeen uskallettiin ottaa lainaa ja ostaa se oma talo. Se, että sulla on kymmeniä tuhansia lainaa seuraavat parikymmentä vuotta on ajatuksena superahdistava, mutta olen onnellinen, että uskallettiin se päätös tehdä. 🙂

Mukana ollaan!
Rohkein tekoni oli se, että uskalsin hommata lapsen kauheasta synnytyspelostani huolimatta.

Irtisanouduin työpaikasta, jolla oli paljon kiusaamista! Pitkään syytin itseäni, kunnes tajusin nostaa kytkintä ja lähteä. Oli mahtava fiilis puolen vuoden kuluttua, kun nukkuikin hyvin ilman painajaisia töistä! 🙂

Aloittaa opiskelut monien työvuosien jälkeen!

Lähdin nuorena likkana yksin bussilla Amsterdamiin :). Olin ujo ja arka neitokainen, joten se oli mulle iso juttu silloin. Ihana tarina tuo postauksesi, joten mukaan arvontaan haluan!

Uskalsin mennä työterveyshuoltoon ja saada kipuihin apua.

Uskalsin ajaa autoa ison kaupungin keskustassa.

Tulin valituksi vakivirkaan, ja vasta sillä konkreettisella hetkellä minulle valkeni, etten haluakaan. Seurasin omantunnon ääntä ja peruin. En ole katunut – miten olisin voinutkaan, kun muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Tosi mielenkiintoinen postaus, ja oispa ihana päästä testaamaan tuotteita!

Yksi tärkeimmistä rohkeista teoistani oli erota huonosta suhteesta ja muuttaa kaupunkiin, jonka koen kodikseni, vaikkakin monet ovat muuttoni järkevyyttä ihmetelleet.

Minun rohkea teko on ollut ainakin se, kun lähdin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan.

Jättäydyin pois työelämästä ja aloin pitää yhden naisen yritystä, aluksi kaikki oli niukkaa mutta nyt alkaa aurinko paistaa jo pilven raosta.

Uskalsin jàttàà kaiken ja muuttaa Italiaan tuntematta sieltà ketààn ja osaamatta kieltà alkeita enempàà.

Mukaan tuoksuiseen arvontaan ja kyllä se uusi koulutus näin aikuisiällä vaati hieman rohkeutta.

Hei!
Muutin ulkomaille, se varmaan 🙂

Nelikymppisenä vaihdoin ammattia, hyppy täysin tuntemattomaan uuteen maailmaan. Kannatti olla rohkea!
Ja aivan ihana arvontapalkinto, minulle aivan uusi merkki.
Ilman muuta olen mukana tässä arvonnassa.

Pianotutkintonnon suoritus raadin edessä joskus lapsena oli aika jännä paikka.

Täysin tumpelona ja kokemattomana remontoijana aloitin yksin kokonaisen seinän ylitasoittamisen ja maalaamisen. Hyvä tuli, vaikka pieleenkin olisi voinut mennä!

Rohkeinta mitä tein oli muutto yhteen poikaystävän kanssa jota olin tuntenut vasta pari kuukautta 🙂

Muutin omilleni ensimmäistä kertaa. Kuulostaa hassulta kun olen jo kolmekymppinen, mutta se on todellakin uutta minulle.

Perustin neljä vuotta sitten oman toiminimen ja olen siitä asti toiminut yrittäjänä. Ei ole aina ollut helppoa mutta uskalsimpa tämän tehdä ja katunut en ole tätä kokemusta 🙂

En tiedä olenko tehnyt koskaan mitään erityisen rohkeaa. Ehkä rohkeita tekoja vaativat ajat ovat vasta tuloillaan.

Vaihdoin opiskelujen perässä kaupunkia aikuisiällä. Hyvä päätös oli vaikka jännitti! 🙂

Lähdin opiskelemaan vieraaseen kaupunkiin monen sadan kilometrin päähän vanhasta kodista ja muutaman viikon varoitusajalla. Silloin ei ehtinyt oikein ajatellakaan kaikkia muutoksia, kun kaikki asiat oli hoidettava nopeasti kuntoon uudessa kaupungissa, mutta hyvä tuli :).

Ostin moottoripyörän ja opettelin ajamaan 🙂 Kaksi vuotta sitten loukkaannuin ulosajossa, mutta ostin uuden pyörän ja taas ajellaan.

Jätin vakituisen työpaikkani ja lähdin opiskelemaan unelma-ammattiani kahden pienen lapsen äitinä. Ja oli hyvä päätös! 😊

Muutin rakkauden perässä ihan uudelle paikkakunnalle josta en tuntenut ketään. Nyt olen onnellisempi kuin vuosiin kotipaikkakunnallani ❤️

Olin rohkea ja lopetin koulun, kun se sai minut enemmän synkäksi kuin onnelliseksi. Muutin toiselle paikkakunnalle ja aloitin toisen koulun ja olen ylpeä itsestäni.

Lähdin opiskelemaan, kun lapset olivat pieniä. Nautin joka hetkestä, opiskelu ja perhe-elämä kulkivat yllättävän hyvin rinta rinnan.

Vaihdoin aikuisiällä ammattia. Aikaisemmin työskentelin naisvaltaisella alalla mutta kouluttauduin alalle, jossa työskentelee enimmäkseen miehiä. Sain vakituisen työpaikan sekä mahtavat työkaverit. En kadu.

Uskalsin soittaa ajan lääkäriin ja siten tehtiin leikkaus jota olin siirtänyt. Meni hyvin.

Uskalsin muuttaa täysin tuntemattomalle paikkakunnalle yksin!

Muutin pois kotoani jo alle 16-vuotiaana haluten kokeilla omia siipiäni ja opiskelujen jälkeen sainkin työpaikan silloin. Eli siitä lähtien olen elättänyt itseni.

Muutin kumppanin kanssa yhteen vaikka oltiin tunnettu jokusen kuukautta. Rohkeutta ja pientä hulluutta!

Silmäni avautuivat huomaamaan miten narsisti exäni on. Ero hänestä ja liki 10 vuotta kestäneestä suhteesta on parasta mitä olen uskaltanut tehdä. Ajattelin jopa hänen sukunsa reaktioita, mutta se mitä ex-anoppi sanoi oli täysi yllätys! ”Kauanhan minä xxx: ää kestinkin”

Uskalsin hakea apua synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

Ostin eron jälkeen oman asunnon enkä muuttanut vuokralle, vaikka olin määräaikaisessa työsuhteessa. Nyt olen jo 3 vuotta lyhentänyt lainaa ja aina saanut jostain työtä 🙂 nyt jätän asuntoni vuokralle ja muutan yhteen poikaystäväni kanssa. Laina pelotti mutta se ehdottomasti kannatti myös epävarmassa tilanteessa!

Aloitin pitkään haaveilemani vaativahkon harrastuksen aikuisiällä.

11-vuotta sitten jätin vakkari työpaikan ja muutin miehen perässä Tampereelle..enkä ole katunut vaikka kivistä tietä ollaan menty Ja myös se on rohkeaa itsellä että jos joku työ ei olekkaan sitä mitä ajatellut niin rohkeasti vaan etsinyt uuden🙂

Lähdin yksin Jerusalemiin, koska en saanut matkakumppania.

Olen uskaltanut hakea töitä kotipaikkakuntani ulkopuoleltakin, enkä vain läheltä muista pikkukaupungeista. Toivottavasti tärppää työnhaku 🙂

Asunut ulkomailla.

Ihana tarina!
Olin rohkea, kun uskalsin vaihtaa työpaikkaa. Vaihdon koulutustani vastaavalta alalta ihan toisenlaiseen, täysin uuteen maailmaan. Yhden vuoden se otti, että opin ”talon tavoille”, mutta kyllä kannatti!

Ajanut kartingia. 🙂

Perustin oman kampaamon kotiini

Käynyt riippuliitämässä, vaikka korkeanpaikan kammo onkin 😀

Laitoin elämän uusiksi tänä kesänä ja erosin huonosta suhteesta, vaikka menetinkin kaksi ihmistä plus lähipiirin. Ihana taas nauraa, olla onnellinen ja löytää itseni taas ❤️

Uskalsin irtisanoutua työstäni ja lähteä suorittamaan ylempää korkeakouututkintoa vaikka en ollut enää mikään tyttönen.
– Seijahannele

Olen hypännyt työelämästä opiskelemaan, joka oli iso henkinen ja taloudellinen päätös ja muutos. Tässä sitä kuitenkin ollaan elossa ja myöskin opinnäytetyötä kirjoittamassa. Uskon, että kaikelle on tarkoitus ja tämä oli hyvä loppujen lopuksi paras mahdollinen muutos.

Irtisanouduin vakituisesta ”arvokkaasta ja hienosta” työstä vaikka minulla ei ollut seuraavaa työpaikkaa tiedossa, sillä työ ja työympäristö olivat saaneet minut masentuneeksi ja surulliseksi jo usean vuoden ajan. Esimies ja entiset tiimiläiset olivat paniikissa, sillä he olivat aina luottaneet että minä hoidan kaiken ja vastuun voi aina siirtää toisaalle. Onneksi ymmärsin viimein, että oman elämän onnellisuudesta vastaa pääsääntöisesti vain itse, eikä kaikkea tarvitse sietää. Päätös oli paras ikinä, ja alle kuukauden päästä olinkin jo uusissa työtehtävissä toisaalla. 🙂

Olen rohkeasti puuttunut häikäilemättömään ympäristönturmelemiseen.
Puhdas ruoka puhtaat elintarvikkeet ja puhdas vesi ovat meille jokaiselle elintärkeitä.

Puutuin epäasialliseen kohteluun työpaikalla (ei kohdistunut minuun)

Opiskelemaan lähtö on rohkeinta.

En tiedä olenko tehnyt mitään kovin rohkeaa…
Pudottuani pahasti hevosen selästä kiipesin selkään uudelleen. Lensin Alpeille ja menin siellä kaapelihissillä ylös vuorelle ja tulin sillä vielä alaskin, vaikka kärsin lentokammon lisäksi pahasta korkean- ja ahtaanpaikan kammosta. Aiemmin olen vaihtanut työpaikkaa sellaiseen, jossa vaadittiin ruotsinkielen taitoa (asiakaspalvelutyö). Olin ehtinyt jo lähes kaiken oppimani unohtaa ja aikaa kielen palauttamiseen sain vain pari viikkoa. Ensimmäiset viikot olin kyllä valmis heittämään hanskat tiskiin, mutta selvisin.

Muutimme etelään paikkaan josta emme tunteneet ketään entuudestaan! Ja ei ole kaduttanut!

Varmaan mun rohkeimpia tekoja ovat muutot sinne ja tänne. Nostetaan nyt esille se, että 16-vuotiaana lähdin uudelle paikkakunnalle lukioon ja tulipa aikanaan asuttua puoli vuotta Hollannissa.

Uskalsin lähteä tutusta ja turvallisesta kohti uutta ja tuntematonta kun vaihdoin alaa

Vanhenen työkvyttömyyseläkkeellä arvokkaasti ja rauhallisesti. 60 tulee kohta piikkiin ja pidän ihan omannäköiset juhlat. Kaikenlaiset vaivat rajoittavat hiukan menoa, mutta näissä puitteissa ja varoissa yritän vähän pitää ulkonäöstäkin huolta ja käydä säännöllisesti ”huollossa” ja kampaajallakin silloin tällöin. Tuoksut ovat olleet erityisesti minulle se must, kaiken pitää tuoksua hyvältä, siltä joltakin, miltä milloinkin. Jännä miten tuo makukin muuttuu tuossa vuosien kuluessa. Ihanaa, kun saa laittautua, muttei ole pakko.

Olen aina sorrettujen puolella ja ujosta luonteestani huolimatta olen asunut kaksi kertaa ulkomailla.

Olen hypännyt benji-hypyn silloin joskus nuorempana

Antanut uusia ideoita töissä, joista moni myös mennyt läpi 🙂

Olen pitänyt puheen 50-vuotissynttäreilläni.

Tunnen itseni rohkeaksi joka kerta kun uskallan vastata kysymyksiin ”Mitä teen työkseni, missä olen töissä, mikä olen ammatiltani yms” että sairastan mielen sairautta ja olen työkyvyttömyyseläkkeellä, nuoresta iästäni huolimatta. En tiedä onko se rohkeaa mutta se tuntuu itsestä hyvin pelottavalta, yhäkin 2010-luvulla ihmiset ovat tuomitsevia ja suhtautuminen minuun joskus muuttuu tämän jälkeen. Mutta yritän ajatella että jos minulle ei enää mitään muuta virkaa ole, voin ainakin yrittää poistaa sitä stigmaa mikä mielenterveyspotilaita leimaa. Tuntuu että tuomitaan sekä siitä että on ”hullu”, että siitä että ei ole enää työelämässä. Moni ei tule ajatelleeksi sitä mistä kaikesta moni on joutunut luopumaankin vaikka helpotuksiakin on saanut.
Olen aivan tavallinen (nuori?) nainen, en sen kummallisempi kuin kukaan muukaan 🙂

Minulla on läheinen ihminen (sukulainen), joka on ollut jo vuosia ja vuosia työkyvyttömyyseläkkeellä samaisesta syystä kuin sinä. Ymmärrän hyvin kokemuksesi. Ihmisillä on älytön kuvitelma siitä, että se olisi jokin lottovoitto ihmiselle, joka on työmaailman ulkopuolella. Ei ole. Moni vaihtaisi tilanteensa terveyteen ja työhön. Mutta kun ei voi, on selviydyttävä toisin keinoin. Paljon voimia sinulle jokaiseen kertaan, kun kerrot mitä teet työksesi. ❤ Onneksi asenteet muuttuvat, mutta kauan se vieläkin vie aikaa. Näistä vaan pitää puhua mahdollisimman paljon ääneen, mutta kuka h*tto uskaltaa, kun siitä leimataan hulluksi.

En ole kovin sponttaani ihminen, mutta silti yritän olla rohkea. Viimeisin rohkea teko liittyi siihen että lyhensin työaikaa reilusti voidakseni opiskella.

Olen ottanut vastaan muutaman kuukauden työkomennuksen ulkomailla aivan vieraassa kulttuurissa.

Muutin yksin ulkomaille, maahan jonka kieltä en puhunut. Kannatti!

Siis niin upeasti kuvasit tuota tuoksua, että mieluusti arvonnassa mukana, jos pääsisi tuoksuttelemaan White Mossia palkinnon kautta 😉
Viimeisin ”rohkea” teko on perjantailta, kun ennakkoluulottomasti maistoin sienirisottoa TYHY-päivän lounasbuffetista 😀
Mutta oikeasti en tiedä, olenko tehnyt koskaan jotain niin rohkeaa kuin tässä postauksessa Riina ja moni kommentoija. Olen aina vähän luovinut elämääni niin, että minulla on vähintään B-suunnitelma, jos asiat eivät mene ihan putkeen. Mutta on elämässä työpaikan vaihtoja vapaaehtoisista syistä, parisuhteista luopumisia omien syiden vuoksi ja muita asioita, joita olen tehnyt vain itselleni. Voihan niitäkin ajatella rohkeina tekoina, mutta olen ollut kuitenkin siinä mielessä rationaalinen, etten ole riskeerannut elantoani tai kotiani tms. En koe olevani missään nimessä mikään heittäytyjä, vaikka välillä luovinkin elämääni uusille urille 🙂

Ei nyt tule hirveästi mieleen erityisen rohkeita juttuja, mutta lukiossa päätin lähteä viikon Erasmus-vaihtoon (jossa asuttiin isäntäperheissä) vaikka kukaan kaveri ei lähtenyt mukaan 🙂 hauska kokemus ja EU maksoi suurimman osan kuluista, joten olen tyytyväinen että lähdin!

Noin 10 vuotta sitten lähdin 5kymppisenä yksin Intiaan Goalle. Tarkoitus oli lähteä miehen kanssa, mutta hänelle tuli työeste. Matkaan lähtö oli todella pelottavaa. Mutta kyllä kannatti! Kaikki meni hienosti. Se oli oikea määmatka.

Irtisanouduin ja lähdin muualle töihin

Laskeuduin vuorelta (pieni vuori) köyden avulla, luottaen omiin voimiini että mitään ei tapahdu kunhan hallitsen tilanteen. Hieno tunne kun uskalsin <3

Useamman kerran olen sanoutunut työstäni irti ajatellen, että maailma kantaa. Ja niin on käynyt 🙂

Moikka!
Rohkein tekoni oli irtisanoutua vakituisesta työpaikastani 3 v. sitten ja lähteä opiskelemaan unelma-ammattiini missä nykyäänkin työskentelen. Ja olisi huikea voittaa tämä palkinto itselleni syntymäpäivä lahjaksi! 🤩😉 ps. Ihana blogi jonka olen vasta hiljattain löytänyt 😊

Hmm.. ehkä rohkeinta lähiaikoina on se, että myönsin itselleni tarvitsevani apua ja hain sitä. Aina olen pärjännyt itse ja siksi asian myöntäminen oli vaikeaa. Nyt elämä kuitenkin näyttää paljon valoisammalta ja uskallan taas luottaa tulevaan.

Sain viitisen vuotta sitten ensimmäisen vakipaikkani (alallani on määräaikaisuudet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus). Kolmen vuoden kuluttua olin niin väsynyt, rikki, masentunut, työ ei ole ollut sitä mitä halusin ja lisäksi oli työpaikkakiusaamista. Kävin samaan aikaan tekemässä keikkaa yhdessä minulle hyvin tutussa paikassa ja päätin, että nyt vaihtuu työpaikka. Otin keikkapaikkaani yhteyttä että löytyykö heiltä yhtään pitkäaikaisempaa pestiä. Löytyi ja otin vapaata vakityöstäni niin paljon kuin vain pystyin ja kun varmistui useamman vuoden sijaisuus, niin irtisanouduin vakityöstä. Edelleen viihdyn nykyisessä työssäni, vaikkakin määräaikaisena, mutta silti. Nykyään en enää toivo että työmatkalla bussi ajaa kolarin, en toivo sairastuvani. Se kannatti, nyt työni on taas vaakalaudalla koska työantaja vaihtuu koko työpaikalla, mutta turha tässä on murehtia, tulevaisuus tuo tullessaan sen minkä tuo..

Tuoksu kuulostaa ihanalta! 🙂 Itse saan välillä rohkeuden puuskia 😀 Opiskelijana lähdin ulkomaille työharjoitteluun, vaikka jännitti ihan törkeästi.

En ole mikään rohkeuden perikuva eli aika nössö mutta pidän rohkeutena sitä, että aloitin ratsastusharrastuksen aikuisiässä uudelleen monien vuosien jälkeen. Kyllä jännitti.
Tuotteen kuulostavat hyviltä. En ole aikaisemmin tähän tuotemerkkiin tutustunut.

Vaihdoin kaksi vuotta sitten opiskelualaa tai se kun muutin 300km päähän tuntemattomaan kaupunkiin miehen perässä. Siinäpä varmaan rohkeimmat tekoni 🙂

Viimeisimpänä varmaan se, kun uskalsin varata ensimmäisen ulkomaanmatkani ilman, että vanhempani tulevat mukaan! Olen siis 18 🙂

Muutin maalle perheen kanssa, sitä ennen asuin kaupungin keskustassa! Nyt olisi tosi rohkea temppu muuttaa kaupunkinn :O

Haleuduin alalle, josta pidän, mutta pelkäsin, etten pärjää opinnoissa. Onneksi pelko osoittautui vääräksi!

Opiskelin vuoden toisella paikkakunnalla, se on varmaan ollut rohkeinta. 😀

-70 kiloa pois on rohkea teko minulle.

Rohkein tekoni oli, kun uskalsin myöntää että oon uupunut työssäni ja elämäntilanteessani, ja ”annoin itseni” työterveyshoitotiimin hoitaviin käsiin elikkä päästin langat käsistäni ja annoin muiden huolehtia minusta. Parantuminen vei monta vuotta ja on yhä kesken, mutta sain karistettua kaiken kuormittavan elämästäni, ja voimia keskittyä taas kaikkeen mielenkiintoiseen ja mukavaan, kuten tämän sun ihanan blogin lukemiseen <3

Työpaikan vaihto

Uskalin lähteä reissuun 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *