Glitz & Glam

Stressaantuneen ihon hoitovinkit – hemmottele itseäsi!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Jos on stressaantunut, sen yleensä huomaa myös ihostaankin. Parasta olisi, että stressiä aiheuttavan asian saisi hoidettu pois, jotta pääsisi siitä riesasta. Sopivassa määrin pieni, hetkellinen stressi tekee hyvää, koska se saa toimimaan ja moni roikkumaan jäänyt asia tulee hoidettua. Joskus taas ne roikkumaan jääneet asiat aiheuttavat stressiä.

Tällä hetkellä elämme sellaista aikaa, että eipä taida olla ketään, joka ei edes jollain tasolla stressaisi. Tämä pandemia ja kaikki sen tuomat seuraukset stressaavat monelta osin. Mielessä painaa oma ja läheistensä terveys, oma taloudellinen selviytyminen, muiden taloudellinen selviytyminen ja kaikki jokaisen parhaaksi tehdyt rajoitukset ja suositukset. Arki ei ole sitä arkea, jota haluaisimme elää – se on selvää.

Huomaan ainakin omasta ihostani, että stressi on aiheuttanut ihon sameutta ja kosteusköyhyyttä. Tässä muutama vinkki, joilla hemmotella stressaantunutta ihoa ja samalla omaa mieltänsä. Kannattaa muistaa rentoutua ja hemmotella itseään, vaikka tilanne onkin suorastaan ahdistava. Sen sijaa, että lukee kaikki koronaa käsittelevät uutiset ja artikkelit, kannattaa laittaa kännykkä pois ja rentoutua sohvalla ihonhoidon merkeissä ilman stressiä lisääviä tekijöitä. Tässä muutama ihonhoitovinkkini, joilla hemmotella itseään ja ihoaan viettäessään aikaansa kotona.

Kuori ihoasi

Samea iho kannattaa kuoria pois. AHA-hapot ovat mitä parhaimpia kirkastamaan ihoa, mutta myös parantamaan sen tekstuuria. Stressaantuessa ihon tekstuurikin muuttuu epätasaisemmaksi.

Jos haluaa AHA-happojen lisäksi myös mekaanisen kuorinnan ominaisuuksia, ovat erilaiset kuorintalaput mitä parhaimpia. Rakastuin vuosi sitten *Whamisan Peeling Finger Mitt -kuorintalappuihin. Lapuissa on tasku, jonne sormet sujautetaan, jolloin kuorintalapulla on kätevää pyöritellä iholta kuollutta ihosolukkoa. Hieman vohvelimainen kangas ei raavi ihoa, mutta samalla saa hieman tehoa kuorintaan kuin pelkästään AHA-hapoilla terästetty kuorintaneste yksinään kuorisi.

Lue myös: 5 parasta happokuorintanaamiota

Kosteusbuustaus kangasnaamiolla

Hoitonesteet ja -vedet ovat mitä parhaimpia kosteuttajia päivittäisessä käytössä, mutta välillä on niin nautinnollista ladata iho täyteen virkistävää kosteutta kangasnaamio kasvoilla sohvalla löhöillen. Tänään onkin Anna-päivä eli uusin Anna-lehti odottaa postilaatikossa. Jos lehti tulee sinullekin, asettele itsesi sohvalle kangasnaamio kasvoilla, ota jotain hyvää vierellesi ja avaa Anna.

Kangasnaamiot eli sheet maskit hurmasivat länsimaalaiset edellisen vuosikymmenen lopulla. Edelleen minäkin olen ihastunut kangasnaamioihin. Minulla on ollut lukuisia ja lukuisia kangasnaamioita. Käytän niitä aina tärkeää päivää edeltäneenä iltana tai sitten ihan vain kun on aikaa rentoutua ja hemmotella itseänsä.

Kangasnaamioita on monenlaisia. Erityisesti korealaisilta brändeiltä löytää mitä hauskempia ja suloisimpia sheet maskeja. Huumori ja lapsenmielisyys kuuluvat korealaiseen kauneudenhoitoon, vaikka ihonhoito otetaankin heidän kulttuurissaan vakavammin kuin meillä länsimaissa, varsinkin Suomessa. Nyt tarvitaan välillä nauruakin runsaan kosteuden lisäksi, joten *Skin79 Dry Monkey Animal Mask on loistava kangasnaamio tähän yhtälöön.

Myös silmänympärysiholle löytyy omia kosteuttavia ja ihoa rauhoittavia sekä hoitavia kangasnaamioita. Jos sinulla on vaikeuksia pitää välillä taukoa koronauutisoinneista ja keskusteluista, niin heitä *Tonymolyn Panda’s Dream Eye Patch -silmälaput silmille. Käännä vielä läpät silmäluomiesi päälle, niin pystyt vastustamaan hetkeksi kiusausta ja keskityt vain rentoutumaan sekä tyhjentämään mieltä sitä rasittavista asioista.

Jos varastoistasi ovat kangasnaamiot huvenneet tai et ole kokeillut niitä aikaisemmin, niin monissa verkkokaupoissa on valtavat valikoimat. Esimerkiksi *Bangerhead, *Cocopanda, *Eleven, *Lyko ja *Bearel sekä monet muutkin myyvät kangasnaamioita.

Hoida lopuksi ravitsevalla yönaamiolla tai kasvoöljyllä

Kun kasvot on kuorittu ja kosteudella kyllästetty sekä mieli rentoutunut, viimeistellään ihonhoito ravitsevalla yönaamiolla, jos yöunet kutsuvat.

Esittelin taannoin kotimaisen BTB13:n täyteläisen ja ravitsevan kasvonaamion aikuiselle iholle. BTB13 Pro-Age -sarjan Vitamin Mask -kasvonaamio on erityisesti aikuiselle ja ikääntyvälle iholle suunnattu. Kasvonaamiota voidaan käyttää myös yönaamiona, joka minusta on paras käyttötapa tälle tuotteelle. Kasvonaamiossa on suuri antioksidanttipitoisuus ja se sisältää iholle tärkeitä E- ja A-vitamiineja. Ihoa kiinteyttävinä ainesosina toimivat koentsyymi Q10 ja BTB13 -yhdiste.

Naamio heleyttää ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon värieroja hyvinkin nopeasti. Tuote lupaa jo yhdellä käyttökerralla huikeita tuloksia, mutta ei nyt aivan kaikkea yhdellä käyttökerralla lunasta, mutta merkittävästi parantaa ihon tuntumaa ja ulkonäköä.

Ja mikä parasta, tämä tuote sopii silmänympärysihollekin! Samalla tuotteella hellii myös silmänympärysihoa.

Lue aikaisempi postaukseni yönaamiosta.

Lue myös: 5 parasta yönaamiota

Kasvoöljyt ovat todella hyviä stressaantuneelle iholle, joka on samea ja vähän sellainen elottoman näköinen. Öljyt antavat välittömästi heleämmän lopputuloksen ja saa ihosta hehkuvamman, mutta ne myös suojaavat tehokkaasti ihoon ladattua kosteutta haihtumasta.

Jos olet kahvin suuri ystävä, kuten minä, saattaisit pitää kahviöljystä. Tätä tuotetta ei hörpitä suun kautta, mutta iho hörppii sitä ja virkistyy silminnähtävästi.

*Balmyou Arabica -kahviöljy sisältää vain yhtä ainesosaa, joka on kahvi. Kahviöljyssä on runsaasti linoli- ja öljyhappoja. Kahvin aineenvaihduntaa vilkastuttava vaikutus on monille tuttu sekä kofeiinin piristävä vaikutus. Kosmetiikassa käytetään paljonkin kofeiinia vilkastuttamaan ihon pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Siksi hyvä tuote stressaantuneen ihon hoitoon.

Lue aikaisempi postaukseni kahviöljystä!

C-vitamiinituotteet ovat kanssa loistavia stressaantuneelle, harmaan samealle iholle. Lue tulevana sunnuntaina 5 parasta -postaukseni, sillä listaan silloin parhaimpia C-vitamiinituotteita ihoa kirkastamaan.

Oletko huomannut ihossasi tämän koronatilanteen aiheuttaman huolen vaikutuksia?

Lue myös

X