Glitz & Glam

5 parasta happokuorintanaamiota – sileämpi ja kirkkaampi iho

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Saatuja tuotteita, Supermood, Mossa ja Oriflame

Oikein ihanaa sunnuntaita! En ole tainnutkaan tehdä parhaimmista hapoilla kuorivista kasvonaamioista postausta. Kuinka moni käyttää hapoilla kuorivia kasvonaamioita?

Päivittäisessä tai joka toinen päivä käytössä suosin iholle jätettäviä happokuorintoja, kuten kuorivat kasvovedet. Joskus käytän seerumimaisia tai voidemaisia happokuorintoja. Kuoriva kasvonaamio on ”tujumpi” tuote. Sitä ei jätetä koko päiväksi tai yöksi iholle, vaan niillä on vaikutusaika, jonka jälkeen happokuorinta huuhdellaan huolellisesti pois. Kuorivat kasvovedet ja seerumit ovat hyviä säännöllisessä käytössä, mutta jos haluat välillä tehokkaampaa kuorintaa tai haluat kuoria ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa kerran viikossa, niin kuoriva kasvonaamio on siihen oiva ratkaisu.

Hapoilla kuorivat kasvonaamiot ovat tosiaan tehokkaampia, mutta siitä syystä en suosittele niiden käyttöä herkkäihoisille. Näissä happokuorinnoissa on korkeammat pitoisuudet AHA-happoja kuin iholle jätettävissä. Lisäksi mukana saattaa olla BHA-happoakin, mutta pitoisuudet ovat usein samat kuin iholle jätettävissä. AHA-hapoilla on kyky kuoria kuollutta ihosolukkoa, joten ihosta tulee kirkkaampi ja ihonhoitotuotteet pääset paremmin ihoon, eivätkä jää paksun kuolleen ihosolukon päälle. Siksi esimerkiksi aikuisille naisille suositellaan AHA-happoja, sillä kosteuttavat tuotteet pääsevät paremmin ihoon. Kun iholta poistuu kuollutta ihosolukkoa ja kosteuttavat tuotteet pääsevät paremmin ihon pinnalle, saa se ihosta kirkkaamman ja kosteutetumman. Nämä kaikki yhdessä saavat ihon näyttämään tasaisemmalta ja häivyttää uurteita ja ryppyjä.

Teen jossain vaiheessa kuorivista kasvovesistä oman 5 parasta -listauksen, mutta tänään katsotaan parhaimmat hapoilla kuorivat kasvonaamiot.

SUPERMOOD YOUTH GLO LUXURY PEEL

Supermood on kotimainen, Anne Kukkohovin luonnonkosmetiikkabrändi. AHA-hapoilla kuorivaa kasvonaamiota suositellaan erityisesti epäpuhtaalle, ikääntyneelle ja pigmenttiläiskäiselle iholle. Kaikille ihotyypeille sopiva kuorinta on todella tehokas. Siksi en oikein herkälle iholle suosittele. Happoina toimivat hedelmähapot, jotka ovat peräisin greipistä ja omenasta.

Koostumukseltaan kuorinta on geelimäistä. Geeli levitetään puhtaille kasvoille, silmänympärysihoa välttäen. Naamion annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, mutta suosittelen aloittamaan yhdestä minuutista, jos epäilee ihoaan herkäksi. Vaikutusajan jälkeen kuorinta huuhdellaan vedellä huolellisesti.

Kuorinta tuntuu iholla hieman pistelevältä. Sitä ei kannata pelästyä, mutta kipua sen ei kuulu aiheuttaa.

Paksumpikin ja paljon kestävä iho lehahtaa tästä kuorinnasta. Siksi en suosittele kuorinnan käyttöä, jos on tärkeä meno saman päivän aikana. Erityisesti couperosa lehahtaa punaiseksi, mutta huomasin muualtakin ihon punoittaneen. Muualta punoitus katoaa melko nopeasti, mutta couperosassa vaatii vähän pidemmän odottelun. Ihosta tulee tasaisempi, mutta oma kokemukseni mukaan sitä tasaisempaa tunnetta tulee odotella seuraavaan päivään. Ensimmäisellä käytöllä meni pari päivää.

Täältä voit lukea vanhan postaukseni Supermoodin happokuorinnasta.

Hinta: 39,00 € / 75 ml
Saatavuus: *Jolie, Sokokset

MOSSA AGE EXCELENCE MIRACLE PEEL

Mossa on edullisempi luonnonkosmetiikkamerkki Latviasta. Tämä Mossan kuoriva kasvonaamio on hyvin samanlainen kuin kotimainen Supermood, mutta AHA-hapot ovat hedelmä- ja maitohappoja. Maitohappo on lukemani mukaan kasviperäinen, joten sen vuoksi se soveltuu myös vegaanista kosmetiikkaa käyttäville. Kaikille ihotyypeille sopiva kuorinta on 99% luonnollisista ainesosista.

Koostumus on geelimäinen, joten se on helppo levittää kasvoille. Kuorinta levitetään puhtaille kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Kuovivan naamion annetaan vaikuttaa 5-15 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois vedellä.

Kuorinta kipristelee iholla jonkun verran, mutta ei sietämättömästi.

Mossa lehahduttaa hieman ihoa, mutta ei yhtä voimakkaasti kuin Supermood. Siksi koen kuorinnan vähän hellemmäksi, mutta ei kuitenkaan tehottomaksi. Ihosta tulee sileämpi ja se pystyy vastaanottamaan kosteuttavat tuotteet paremmin. Iho myös kirkastuu, joka taas saa ilmeen näyttämään freesimmältä.

Täältä voit lukea postaukseni Mossan happokuorinnasta ja muutamasta muusta luonnonkosmetiikkatuotteesta.

Hinta: 19,90 € / 60 ml
Saatavuus: *Glamlin, *Natural Goods Company, *House of Organic, Sokokset sekä muistelisin nähneeni Prismassa Mossan kuorintaa.

DIOR CAPTURE TOTALE DREAM SKIN 1-MINUTE MASK

Diorin minuuttinaamio on yksi kautta aikain paras hapoilla kuoriva kasvonaamio. Tämä on suosikkini näistä viidestä, mutta hintakin on sitten ”diormainen”. Tuoksu on hienostunut ja koostumus ylellinen.

Koostumukseltaan minuuttinaamio on aluksi hieman geelimäinen, mutta muuttuu iholle hierottaessa voidemaiseksi. Väriltään hennonvaaleanpunainen ja aavistuksen hohtava geeli levitetään puhtaille kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Naamio hierotaan, jotta se muuttuu valkeaksi. Annetaan vaikuttaa minuutin verran, jonka jälkeen se huuhdellaan pois vedellä.

Diorin minuuttinaamio tuntuu hieman kasvoilla, jos antaa sen vaikuttaa pidempään kuin minuutin, mutta hyvin lievästi tuntuu kipristelynä. Olen tehnyt niin, että ensin levitän naamion kasvoille ja käsiin jäävän tuotteen hieron käsissä. Samalla saan ylellisen kuorinnan käsille ja käsienkin ihosta tulee sileämpi ja pehmeämpi. Siinä on samalla puuhaa, kun odottaa kasvonaamion vaikutusaikaa, joka on kuitenkin niin lyhyt, ettei lavuaarilta viitsi poistua.

Dior 1-Minute Mask tekee ihosta todella tasaisen, pehmeän ja kirkkaamman. Erityisesti meikkiä tehdessä huomaa eron. Koska Diorin minuuttinaamio ei lehahduta kasvojani punaiseksi, on se ollut suosikkinaamioni aina ennen iltameikin tekoa. Naamiota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa, mutta kerran viikossakin riittää. Nostin tämän kasvonaamion Anna-lehden artikkeliin, jossa nostin suosikkejani esiin.

Tämä on hintansa väärti!

Täältä voit lukea aikaisemman esittelyni Diorin minuuttinaamiosta.

Hinta: 78,50 € / 75 ml
Saatavuus: *Kicks, Sokos ja Stockmann

THE ORDINARY AHA 30% + BHA 2 % PEELING SOLUTION

Jos Diorin minuuttinaamio on liian suolainen hinnaltaan, on minulla vinkata edullisempi vaihtoehto, joka ei ole ihan niin ihana, mutta toimiva kuitenkin – ja paljon halvempi! Oikeastaan tämä on kuorintaneste, mutta voidaan kasvonaamioihin niputtaa. Toimintaperiaate on kuitenkin sama. Tuote levitetään iholle, se tekee tehtävänsä vaikutusajalla ja lopuksi tuote huuhdellaan pois.

Kuorinta sisältää AHA- ja BHA-happoja. AHA-happoina toimivat glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo. BHA-happo on salisyylihappo. AHA-hapot kuorivat ihon pintaa ja BHA-happo puhdistaa ihohuokosia ja ehkäisee tukkeumia syntymästä.

The Ordinaryn kuorinta on koostumukseltaan nestemäinen ja väriltään aika hurja. Itse kutsun tätä verinaamioksi, sillä tuote näyttää vereltä. Tuoksusta tulee mieleen punaviinikastike. Kuoriva neste levitetään puhtaille kasvoille, ja tuttuun tapaan, vältetään silmänympärysihoa. Kuorinnan annetaan vaikuttaa korkeintaan 10 minuuttia, mutta voin sanoa, että olen unohtanut naamion pidemmäksi aikaa vaikuttamaan. Siitä ei minulla ole tapahtunut mitään kamalaa, mutta ei kuitenkaan kannata pidentää vaikutusaikaa tarkoituksella.

Kuorinta ei ole hellävarainen, vaikka en koekaan voimakasta reaktiota siitä. Kuorinta tuntuu iholla kipristelynä, joten herkälle iholle en suosittele. Vaikutusaikaa voi lyhentää, sillä pari minuuttiakin kyllä riittää. Minun paksummalle iholleni tuo 10 minuuttia on hyvä.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution on yllättävän vähän ihoa ärsyttävä. Siinä kerrotaankin olevan pH-arvo optimoitu iholle mahdollisimman hellävaraiseksi. En uskalla suositella ilman testausta käytettäväksi ennen tärkeää menoa. Itse olen voinut käyttää ennen iltameikkiä, sillä The Ordinaryn ”värinaamio” ei lehahduta kasvoja voimakkaasti. Ihosta tulee sileämpi ja se vastaanottaa kosteuttavat tuotteet paremmin. On ilo levittää meikkivoidetta, kun pohja on niin tasainen.

Lue täältä syvällisempi esittelyni tästä The Ordinaryn kuorinnasta.

Hinta: 7,00-11,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven, *Beauty Bay, *Cocopanda, *Bangerhead, *Nordicfeel, *Glamlin, *Feelunique, *Lookfantastic, Stockmann

ORIFLAME NOVAGE SKIN RENEWING PEEL

Haluaisitko hapoilla kuorivan kasvonaamion, mutta vaikuttaa siltä, että herkkyyteen taipuvainen ihosi ei kestäisi niitä? Koska minulla ei ole herkkä iho, en voi absoluuttisella totuudella vakuuttaa tämän kuorinnan soveltuvan kaikille herkkäihoisille, mutta kannattaa kokeilla. Orfilamella on happokuorinta, joka ei ole niin tuju kuin muut tämän postauksen kasvonaamiot. Tässä Novage -sarjan Skin Renewing Peel -naamiossa on selkeästi hellävaraisempi koostumus.

Kuorinnassa hyödynnetään AHA- ja BHA-happoja. Koostumus on paksu ja valkoinen voide, joka levitetään puhtaille kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Kuorinnan annetaan vaikuttaa 20 minuuttia, jonka jälkeen se hierotaan pois kasvoilta veden avulla ja huuhdellaan lopuksi.

Koostumus on selkeästi hellävaraisempi kuin muiden tämän postauksen kuorintojen. Iholla ei tunnu nipistelyä, kipristelyä tai kuumotusta. Ehkä aavistuksen kiristystä, mutta ei muuta.

Oriflamen kuoriva kasvonaamio jättää ihosta pehmeän ja tasaisemman. Minulle ei synny ollenkaan punoitusta – paitsi aina kasvojen pesu vähän saa punoitusta, mutta ei ylimääräisiä punoituksia. Siksi tätä uskallan suositella Diorin 1-Minute Maskin korvikkeena, mutta aivan yhtä tehokas tämä ei kuitenkaan ole, vaikka hyvä onkin. Siksi tätä Oriflamen versiota uskallan suositella varoivaisemmille.

Hinta: 24,00 € / 100 ml
Saatavuus: Oriflame

Muistutuksena vielä happokuorintojen käyttöön. Näitä kuorintanaamioita ei tule käyttää päivittäin. On jokaisen omasta ihosta kiinni, tulisiko käyttää 2-3 kertaa viikossa vain kerran viikossa tai joka toinen viikko. Kokeilemalla selviää ja omaa ihoaan tuntemalla osaa lähteä jostain liikkeelle. Muista aina käyttää aurinkosuojaa päiväsaikaan – varsinkin helmikuusta lokakuuhun täällä Suomessa. Marraskuusta tammikuuhun ei paljon aurinkoa edes näy. Korkeat happopitoisuudet saattavat herkistää auringonsäteille tavallista enemmän, joten siksi valmistajat suosittelevat aurinkosuojaa happojen käytön yhteydessä.

Tiedän monen teistä käyttävän happokuorintoja, mitä sinä käytät?

Lue myös

X