5 parasta...

5 parasta keväistä kukkaistuoksua

29.3.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Otetaanpas tälle sunnuntaille 5 parhaan listaukseen tuoksuja. Kun vuodenaika on kevät, niin valintani ovat keväiset tuoksut.

5parastatuoksua

Kukkaistuoksut ovat minusta kaikista keväisimpiä. Nuorekas, hempeä, kepeä ja raikas kukkaistuoksu tuo vahvasti mieleen kevään. Kaipaan kevättuoksuihini myös romanttisuutta ja tyttömäistä suloisuutta. Joten tämä lista sisältää söpöilyä tuoksujen muodossa.

philosophy loveswept EdT

Esittelin vasta taannoin tämän kevään uutuuden Philosophylta. Tarkemman esittelyni löydät täältä.

Alkutuoksu – sitrukset, bergamont ja siniorvokki
Sydäntuoksu – jasmiini ja lootus
Pohjatuoksu – kermainen meripihka, seetripuu ja myski

Niin suloinen, niin raikas kukkaistuoksu, jossa makeuttakin. Sellainen söötti ja romanttinen tuoksu. Ihan ehdottomia lemppareitani tänä keväänä. Tuoksu on hyvin voimallinen ja runsas kevättuoksuksi, että myös todella pitkään iholla tuoksuva.

Hinta: 43,90 € / 60 ml

Marc Jacobs Daisy Dream EdT

Aivan alkuvuodesta esittelin tämän mieheltäni joululahjaksi saamani Marc Jacobsin tuoksun. Tarkempi esittelypostaus löytyy täältä. Tuoksu on lanseerattu kesällä 2014.

Alkutuoksu – karhunvadelma, greippi ja päärynä
Sydäntuoksu – jasmiini, litsi ja sininen wisteria (blue wisteria)
Pohjatuoksu – vaalea puu, myski ja kookosvesi

Daisy Dream on kesäkauden tuoksu, mutta minä miellän tämän tuoksun kevättuoksuksi. Toki myös kesäinen, mutta Daisy Dreamin raikas kukkasien tuoksu tuo keväisen fiiliksen. Tuoksussa tuntuu kuulautta ja hieman vesimäisyyttäkin, vaikka kyseessä ei olekaan vesituoksu.

Hinta: 42,00 € / 30 ml tai 56,90 € / 50 ml

Dolce & Gabbana Dolce  EdP

Tätä tuoksua minulla ei vieläkään ole täysikokoisena, vaikka lukuisat kerrat tätä olen tuoksutellut kaupoissa ja pieni sample tätä minulta löytyy. Dolce lanseerattiin vuosi sitten.

Alkutuoksu – neroli, papaijakukka
Sydäntuoksu – amaryllis, narsissi ja lumpeenkukka
Pohjatuoksu – kasmir-puu, myski ja santelipuu

Dolce on ihastuttavan tyylikäs ja hienostuneen arvokkaan tyylinen tuoksu. Siinä on keväisten kukkien tuoksua, ripaus makeutta ja syvyyttäkin. Hyvin pehmeä ja ehkä hieman aistikaskin tuoksu.

Hinta: 73,50 € / 30 ml ja 95,90 € / 50 ml

guerlainflorarosa

Guerlain Aqua Allegoria Flora Rosa EdT

Tämän makean kukkaistuoksun ostin Pariisin matkaltani keväällä 2013. Tuoksu on tuona samana vuonna lanseerattu.

Alkutuoksu – punaiset marjat
Sydäntuoksu – ruusu, iiris
Pohjatuoksu – myski

Valitettavasti tämä Guerlainin Aqua Allegoria Flora Rosa on travel exclusive -tuoksu, eli tätä ei saa maista. Ainoastaan tax freestä löytyvä tuoksu. Tai ainakin niin myyjä minulle kertoi. Tuoksu on vahvasti marjaisa ja pehmeän ruusuinen. Koen tuoksun myös hyvin kesäiseksikin. Ostin tämän jo menomatkalla ja siitä syystä tämä tuoksu vie minut aina muistoissa keväiseen Pariisiin. Tuoksun kestävyys iholla on mielestäni harmillisen heikko.

Hinta: noin 40 € / 75 ml (tax free -hinta)

givenchylebouquetabsolu

Givenchy Le Bouquet Absolu EdT

Tämä makeahko ja kukkaistuoksuksi mahtipontinen tuoksu tuli ostettua kesällä 2011. Le Bouquet Absolu lanseerattiin samaisena vuonna. Tämä on jo useamman vuoden ehtinyt olla käytössäni ja olen pitänyt todella paljon… kuten näkyy.

Alkutuoksu – neroli, bergamont
Sydäntuoksu – ruusu, jasmiini, orkidea
Pohjatuoksu – myski, kataja, ambra (meripihka)

Aika glamourinen, elegantti ja romanttinen tuoksu. Kuten nuoteistakin voi hieman saada osviittaa, niin tämä tuoksu ei ehkä ole kepeimpiä kevättuoksuja ja siitä syystä olen tätä käyttänyt joskus syksyllä ja talvellakin. Tuoksussa tuntuu hieman lämpöäkin. Tuoksun kesto iholla on aika kestävä ja tuoksu ympäröi usean tunnin ajan.

Hinta: noin 70 € / 50 ml

5parastatuoksua1

Tällaisia ovat minun 5 parasta kevättuoksua. Monta ihanaa jäi listan ulkopuolelle, sillä oli todella vaikea valita ne ihanimmat. Päätin kuitenkin raakata ne pois, jotka olen jo käyttänyt loppuun. Osa taas oli sellaisia keväälle, että kesälle ihania tuoksuja, mutta päätin valikoida ne selkeästi keväisimmät tuoksuni. Kesällä sitten listaan 5 parasta kesätuoksua.

Miltä sinun kevääsi tuoksuu?

 

philosophy loveswept saatu blogin kautta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme