5 parasta...

5 parasta kuivan ihon meikkituotetta

25.9.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kun syksy alkaa olla siinä vaiheessa, että moni rasvoittuvakin iho alkaa jälleen kääntyä kuivuuden puolelle, on aika vinkkailla hyviä meikkituotteita kuivalle iholle.

kuivaiho

Kesällä rasvoittuva, talvella kuivakka – sellainen ihoni on. Syksyn ei tarvitse mennä syyskuuta pidemmälle, kun muutos alkaa tapahtumaan. Toisilla muutos tapahtuu vasta pakkaspäivien tultua. Moni on varmasti huomannut, että meikkivoide ei enää istukaan kasvoille nuorekkaan raikkaana, vaan se vielä kuukausi sitten kauniisti kasvoille asettuva meikkivoide onkin maskimainen, vanhentava, eikä oikein kestä kauniina.

kuivalleiholle1

Olen pahoillani, että nämä nyt esittelemäni tuotteet eivät ole niitä halvimmasta päästä. Varoitan tästä nyt ihan etukäteen, kun olen joskus tavallaan tuottanut pettymystä siitä, että mukana ei ollut edullisimpia vaihtoehtoja. Olen huomannut, että mitä kuivempi iho, sitä useammin se oma suosikkini on löytynyt vähän arvokkaammista. Kuivan ihon tuotteissa ei välttämättä ole hintalappuun lisätty kuivan ihon lisää, mutta olen huomannut, että kuivalle iholle toimivimmat tuotteet löytyvät usein niiltä kalliimmilta merkeiltä. Onhan se tavallaan selvääkin, sillä niillä brändeillä kohderyhmäkin on varttuneempi ja yleisesti oletetaan sieltä ryhmästä löytyvän maksukykyä paremmin, kuin nuoremmasta ryhmästä. Ehkä kait jossain määrin voi raaka-aineetkin olla syynä ja tuotekehityksen kalleus, mutta kyllä ne hinnat paljolti tulevat brändin arvosta. Monisyinen juttu, josta ei tämän enempää. Edullisiltakin löytyy, mutta nyt jokainen on oman tuoteryhmänsä ykkönen, kun halutaan löytää hyvä tuote kuivalle iholle.

sensaiwaterbase

Sensai Smoothing Water Make-Up Base

Jos iho on kuiva, niin se tarvitsee kosteutta. Ihonhoitotuotteet ovat kaiken a ja o, mutta meikkituotteinkin voidaan vielä lisätä iholle kosteutta. Monesti pohjustajat ovat silikonisia ja niiden idea perustuu silikonien tasoittavaan pintaan. Tasoittaessaan pintaa ne ”täyttävät” uurteita ja ihohuokosia. Sensai Smoothing Water Make-Up Base on toisenlainen pohjustaja. Sen idea on tuoda kosteutta ihon pinnalle ja tällä tavoin estää meikkivoidetta kuivahtamasta liian kuivaksi. Kuten sanoin, pohjustaja on silikoniton, joten sillä ei ole samanlaista silotuskykyä, kuin pohjustajilla, joihin olemme tottuneet.

sensaiwaterbase1

Koostumus on lähes vesimäinen. Hyvin paljon ohutta seerumia muistuttava koostumus levittyy helposti kasvoille. Tuote levitetään kosteusvoiteen päälle, eli kaikkien tehokosteuttajien, seerumien ja voiteiden päälle, ennen meikkivoidetta. Pohjustajalle sopii parhaiten taputteleva levitystapa.

sensaiwaterbase2

Iholle syntyy ohuen ohut kosteuskalvo, joka napakoittaa ja tasoittaa kevyesti. Ihon pinnasta tulee aavistuksen nahkea, jolle meikkituotteet pääsevät hyvin levittymään ja ennen kaikkea tarttumaan. Liian kuivalle pinnalle eivät pigmentit yleensä pääse tarttumaan. Pohjustaja pitää ihon kosteana ja kimmoisampana meikkipohjasta huolimatta.

Pohjustajaa voidaan hyödyntää kahdella tavalla. Levityksen jälkeen voidaan odottaa pohjustajan tasoittumista iholle ennen meikkivoiteen levitystä. Toisessa tavassa voidaan annostella runsaammin pohjustajaa, eikä anneta sen tasoittua, vaan aloitetaan välittömästi meikkivoiteen levitys. Tällöin pohjustaja ”laimentaa” meikkivoidetta, eli kaksi tuotetta eivät niinkään kerrostu, vaan sekoittuvat keskenään.

Koostumus ei ole ollenkaan öljyinen, joten soveltuu kaikille ihotyypeille, mutta harvemmin rasvoittuvan ihon omaavat ihastuvat tämän tyyliseen tuotteeseen. Sensai Smoothing Water Make-Up Base ei estä kiiltoa ja rasvoittumista, eikä se tasoita yhtä tehokkaasti, kuin silikonipohjaiset pohjustajat. Sensai Smoothing Water Make-Up Base ihastuttaa kuivaihoisia ja pintakuivaihoisia.

Hinta: 41,50 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja Emotion-myymälät

kuivalleiholle6

Sensai Eyelid Base

Silmämeikinpohjustaja alkaa olla monille jo tuttu tuote. Kyllähän tuo Urban Decay Eyeshadow Primer Potion on monien suosikki ja hyvinkin monilla toimiva. Mutta kun kyseessä on todella kuivat silmäluomet, tai ikä ja aika on tehnyt selkeästi tehtävänsä, ei tuo kulttimaineinen silmämeikinpohjustaja välttämättä ole se paras tuote. Sensailla on äärimmäisen kosteuttava ja silmäluomien ihoa kaunistava pohjustusvoide.

kuivalleiholle4

Eyelid Base on koostumukseltaan miellyttävää voidetta, jossa on hieman sävyäkin mukana, sekä kaunis hehku. Ei siis mitään helmiäismäistä hohtoa, vaan sellainen luonnollinen valoa heijastava hehku. Silmäluomien iho näyttää välittömästi tasaisemmalta, kirkkaammalta ja tuntuma on kosteuttava.

kuivalleiholle5

Pinnasta jää hieman kosteahko, joka auttaa kuivaluomisia saamaan luomivärit pigmenttisempinä esiin.

kuivalleiholle2

Olen huomannut työssäni, että joskus silikoniset ja kuivakaksi jämähtävät pohjustajat eivät vaan toimi. Tarvitaan kosteampaa koostumusta. Jos siis sinulla on ongelmana, että primerit, eli pohjustajat jämähtävät silmäluomille epätasaisesti ja näyttävät kuivalta, kannattaa kokeilla Sensai Eyelid Base -pohjustajaa.

Hinta: 27,50 € / 6,5 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, sekä Emotion-myymälät.

reviderm21

Reviderm Cover Bright Up Minerals

Kuiva silmänympärysiho on yksi ongelmallisin. Silmänympärys iho on aina vähän tummempi ja monia vaivaa tummat silmänaluset. Toisilla saattaa olla ihan eri ihotyyppi silmänympärysiholla. Toisilla ikääntyminen on tuonut jälkensä ohuelle silmänympärysiholle. Kun säät viilenevät ja ilman kosteusprosentti laskee, ilmenee kuivuus ja ikääntymisen jäljet selkeämpinä. Tällöin silmänympärysihon meikkituotteetkin kannattaa valita erityisen huolella ja niiden käyttötapaankin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota. Ei surutta paksua kerrosta, vaan tarkkaan harkittua sijoittelua ja ohuen ohuilla kerroksilla kerrostamista.

reviderm22

Revidermillä on mineraalisarja, josta löytyy Me Naiset -lehdenkin suosikiksi noussut peiteväri. Itse pidän tuotetta enemmänkin peittävänä valovoiteena ja siksi erinomaisena silmien alle käytettäväksi. Kaoliinia, magnesiumia ja timanttijauhetta sisältävä peiteväri heijastaa valoa luonnollisen kauniisti, sekä tasoittaa ja häivyttää ihovirheitä.

Me Naiset kommentoi tuotetta näin:

“Varaudu siihen, että valovoidetta sipaistuasi imartelevia kommentteja alkaa sadella. Se nimittäin loihtii todella freesin ilmeen. Koostumus on ohut ja todella luonnollinen, ihan kuin auringonsäteet hehkuisivat kasvoilla keskellä tylyintä kaamosta.”Me Naiset 12/2015

reviderm6

Cover Bright Up Minerals -peiteväriä voidaan käyttää esimerkiksi silmien alla, nenänpielissä ja -selällä, sekä amorinkaarella. Itse en koe tätä peiteväriä niinkään finnien peitossa parhaimmaksi, koska siihen haluan todella peittävän tuotteen. Hyvin pieniä ihovirheitä tuote peittää, mutta koen tuotteen ihan optimaaliseksi silmien alle käytettäväksi.

reviderm23

Koostumus on kostea ja notkea. Ihanan kosteuttava ja ihon pintaa tasoittava.

reviderm24

Reviderm Cover Bright Up Minerals jättää nätin ja hieman tasaisemman pinnan.

bohemianflair9

Cover Bright Up Minerals ei kuivahda, vaan jää hieman kosteahkommaksi, mutta ohuilla kerroksilla estetään tuotteen kerääntymisen uurteisiin. Suosittelen kuivalle silmänympärysiholle peitevoiteeksi tai valovoiteeksi tummuutta vastaan. Ihan niitä kaikista tummimpia silmänalusia ei tämä tuote peitä täydellisesti, mutta häivyttää hyvin. Toimii myös kivasti lisäpeittona ja valoa tuovana tuotteena peittävämmän peitevärin päälle. Ei vaadi kikkailua, vaan sormin kevyesti taputtelemallakin tasoittuu, joten sopii hyvin myös arkikäyttöön.

Hinta: 37,00 € / 3,9 ml
Jälleenmyyjät: tietyt kauneushoitolat ja Ihokeskus.fi -verkkokauppa

byterry

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

No niin ja sitten se iän ikuinen puuterointi. Tarvitseeko puuteroida vai ei? Puuterointi on meikin kiinnittämistä, sekä usein mattaisen pohjan tavoittelua. Puutereita alkaa olemaan hyvin erilaisia, mutta pääasiassa ne ovat ihoa kuivattavia tai saavat ihon näyttämään kuivakalta. Liiallista puuterointia on käsketty vältellä jo useamman vuoden. Ysärillä vielä puuteroitiin niin, että puuterissa ei säästelty. 2000-luvulla alettiin ihannoimaan uudelleen kuulasta ja luonnollisempaa meikkipohjaa. Samalla puuterin käyttöä vähennettiin.

Toiset voivat jättää puuteroinnit tekemättä ja tällä tavoin säilyttävät iholla sen kauniin kuulauden. Minä tarvitsen puuterointia lähes aina. Se vaan kiinnittää meikkivoiteet iholleni paremmin. Onneksi puutereissakin on valinnan varaa.

byterryhyaluronichydrapowder

By Terryn Hyaluronic Hydra-Powder on tähän mennessä kokeilemistani puutereista aivan omaa luokkaansa. Koostumus on puuterimainen, mutta ihokosketuksesta se aivan kuin muuttuisi primeriksi. Äärimmäisen hienojakoista ja jopa vähän kostealta tuntuvaa kosketellessa.

byterryhyaluronichydrapowder1

Puuteri ei jätä kuivaa pintaa iholle, eikä se lisää peittävyyttä tai saa kasvoja ”jauhoisen” näköiseksi. Kuvassa olen levittänyt sormella kunnon kerroksen, jotta puuterin saisi edes jollain tavalla näkymään iholla. Kädelläni ei ole kosteusvoidetta pohjalla, silti paksusti sormin levitetty puuteri näyttää tältä.

Kasvoilla meikki kiinnittyy, mutta säilyy joustavana, tuntuu kosteuttavalta ja puuteri poistaa kiiltelevyyttä. Puuteri ei ole täydellisesti mattaava, vaan jättää todella luonnollisen pinnan. Tuntuma on ällistyttävä. Jotain aivan uniikkia. Kuten jo hetki sitten mainitsin, niin ihon pinta muistuttaa primerilla pohjustettua. Hyaluronic Hydra-Powder on silkin hieno huntu kasvoilla. Tämä ei ole mainospuhe, vaan kuten aina, minun verbaalinen tapa ilmaista ja kuvailla asioita.

byterryhyaluronichydrapowder2

Suosittelen aikuiselle iholle, sekä heille jotka eivät voi käyttää perinteisiä puutereita niiden kuivattavan tai kuivan näköiseksi tekevän vaikutuksen vuoksi. Liiallinen puuterointi yleensä saa vanhentavan efektin aikaiseksi. Hyaluronic Hydra-Powder ei sitä tee. Puuteri sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, joka on muuten yksi minun suosikkejani kosteutta sitovista humektanteista.Olen lukenut, että puuteria voidaan käyttää vaikka yövoiteen päälle, jotta voiteen kaikki kosteus säilyisi iholla pidempään, eikä haihtuisi pois. En ole kokeillut, koska minä tavallaan nautin siitä, että saan yöksi levittää oikein täyteläisen voiteen ja saan olla kasvot kiiltävinä.

Koska puuterin koostumus tuntuu iholla silkkiseltä ja muistuttaa hyvin paljon monien primerien tuomaa tuntumaa, niin kokeilin meikin allakin. Olenhan teille vinkannut, että rasvoittuvalla iholla meikkivoide kestää paremmin, jos puuteroi kasvot kevyesti talkkipitoisella puuterilla. Noh, tässä puuterissa ei ole talkkia, mutta nyt kyseessä onkin kuivan ihon tuote. Toimii! Puuteri tasoittaa ihoa, mutta en ihan tiedä onko puuteri optimaalinen todella kuivalla iholla pohjustajana. Voi olla parempi esimerkiksi rasvoittuvalle iholle talvella tai kuivalle ja sekaiholle kesällä. Kokeilemallahan se selviää, että milloin toimii omalla ihotyypillä, vai toimiiko ollenkaan?

Jos muuten By Terry on ennestään tuntematon merkki, niin lyhyesti kerrottuna: kyseessä on ylellinen merkki, jonka takana seisoo YSL:llä työskennellyt meikkitaiteilija. Terry de Gunzburg on ranskalainen meikkitaiteilija, joka on kehittänyt YSL:llä työskennellessään maailman ehkä kuuluisimman valokynän – Yves Saint Laurentin Touche Éclat. Ylistetty olkoon Terry! Hän on luonut maailman parhaimman valokynän, sekä irtopuuterin kuivalle iholle.

Hinta: 42,60 € / 10 g
Jälleenmyyjä: eleven.fi*

glowmist1

Pixi by Petra Glow Mist 

Kun rasvoittuvan ihon omaava puuteroi kasvojaan päivän mittaan, niin kuivaihoisen kannattaa kosteuttaa. Kosteussuihkeita ja meikinkiinnittäjiä on monenlaisia. Kosteussuihkeet tuovat mukavasti kosteutta kasvoille, jos meikkipohja meinaa kuivahtaa kuivan huoneilman seurauksena. Päivän mittaan saattaa iho muuttua vanhemman näköiseksi, kuin se oikeasti onkaan.

glowmist5

Glow Mist -suihke eroaa monista muista kosteussuihkeista sillä, että siinä on keveitä öljyjä mukana. Pulloa tulee ravistaa aina ennen käyttöä, jotta kaksifaasinen neste sekoittuu.

Suihketta voidaan käyttää meikin alla ja päällä. Alla käytettynä se toimii pintakuivaa ja kuivaa ihoa tasoittavana ja kosteuttavana. Valmistelee meikkivoidetta varten. Päällä käytettynä se toimii meikkikerrosten yhteen sulauttajana ja kuivalla iholla se poistaa meikkivoiteen ja/tai puuterin aiheuttaman vanhentavan efektin. Poistaa siis kuivan näköisen efektin. Sen lisäksi suihketta voidaan lisätä päivän mittaan aina kun tarvitsee lisätä kosteutta kasvoille.

glowmist7

Olen havainnollistavassa kuvassa levittänyt paksun kerroksen mattameikkivoidetta kädelleni, jolla ei ole kosteusvoidetta alla. Oikeasti jokainen kuivaihoinen levittäisi kosteuttavat tuotteet pohjalle, eikä levittäisi tällaista kerrosta mattameikkivoidetta ja puuteroisi sitä näin pahasti. Mutta tähän demostraatioon tämä havainnollistaa suihkeen toimivuuden paremmin.

glowmist8

Tadaa! Suihke antaa näinkin hurjalle meikkipohjalle luonnollisuutta ja sitä hehkua. Ihosta ei tule rasvainen, vaan kevyet öljyt luovat kuivalle iholle kauniin glow’n. Kosteuttavat ainesosat tuovat kosteusköyhälle iholle ja kuivahtaneelle meikkipohjalle kosteutta ja sitoo sitä sinne.

Suosittelen kaikille, jotka tarvitsevat vielä sitä jotain lisäkosteutta iholleen. Jos se lempparimeikkivoide on vähän sellainen, että se ei toimi kauniina talvella, mutta muuten pitäisit siitä, niin kosteuttava pohjustaja ja tämä suihke on oiva lisä. Lisäksi Pixin Glow Mist on loistava paljon lentäville. Huomasin vain itsekin miten lyhytkin lento kuivattaa ihoa. Suihkin helteisessä Varsovassa suihketta kasvoille kevyen puuteroinnin jälkeen ja jälleen olin freesimpi.

Hinta: 24,70 € / 80 ml
Jälleenmyyjä: eleven.fi*

kuivalleiholle

Tässä olikin kavalkadi tuotteita kuivalle ja/tai aikuisemmalle iholle. Odotitteko meikkivoidetta? Varmaan joku odotti tähän postaukseen meikkivoidetta, joka olisi loistava kuivalle iholle. Tiedättekö miksi en tähän laittanut meikkivoidetta? Syy on siinä, että joku näistä olisi pitänyt jättää pois ja siinä, että meikkivoiteissa on niin erilaisia loistavia kuivalle iholle. On todella vaikea nostaa yhtä ainutta, koska toisinaan minä ainakin haluan peittävyyttä ja toisinaan ohuen ohutta. On parempi tehdä postaus 5 parasta meikkivoidetta kuivalle iholle, jossa pääsen sitten laittamaan erilaisilla peittävyyksillä olevia meikkivoiteita. Suosikeistani löytyy ohuen ohuita, sekä paksumpia ja täyteläisempiä, jotka peittävät tehokkaammin. Kun siellä näyttöjen toisella puolella on kumpaakin koulukuntaa meikkipohjien suhteen, on parempi keskittää tämä postaus sellaiseen kaikille sopivaan.

Oletteko jo huomanneet ihossanne muutoksen? Minä huomasin vähän aikaa sitten, että jaahas, sitä ollaan astumassa syksyyn. Aivan kuin syksyn merkit näkyisivät iholla vuosi vuodelta aikaisemmin? Onko tämä sitä iän tuomaa muutosta?

Sensai Water Make-Up Base, Pixi Glow Mist ja Reviderm saatuja. By Terry ja Sensai Eyelid Base itse ostettuja.

*-merkityt linkit affiliate-linkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme