Glitz & Glam

5 parasta primeria ihohuokosien peittoon

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Miten vappuviikonloppu meni? Jos tuli vähän rällättyä ja nyt on iho siinä kunnossa, että ihohuokoset näyttävät ammottavan suurilta, niin tässä tulee vinkkinä 5 parasta primeria, eli pohjustajaa, joilla häivyttää ihohuokosia.

5parastaprimeria1

Näitä 5 parasta primeria -postauksia on tulossa lisää. Listaan teille parhaimmat kuivan ihon primerit, että myös rasvoittuvalle iholle toimivimmat. Tänään kuitenkin pohjustajat, joilla saadaan häivyteltyä ihohuokosia tehokkaasti, mutta löytyy näistä muitakin kivoja ominaisuuksia.

5parastaprimeria8

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Ihan loistava pohjustaja, jolle menetin sydämeni lähes 4 vuotta sitten. Oikea monitoimituote, sillä tämä primeri häivyttää ihohuokosia, juonteita ja hieman ryppyjäkin. Tasoittaa ihonpintaa, antaa sille pehmeyttä ja antaa erityisesti puuterisille meikkipohjatuotteille hyvän tartuntapinnan. Iholle jää kevyt mattaisuus ja aivan, kuin sävyerotkin hieman tasaantuisivat.

5parastaprimeria6

Koostumukseltaan pohjustaja on hieman paksuhkoa, mutta levittyy kasvoille todella kivasti ja helposti. Tämä pohjustaja toimii loistavasti myös aikuisemmalla iholla. Pienen esittelyni tästä primerista löydät täältä. Heikkona ominaisuutena pidän sitä, että tämä on pakattu purkkiin. Epäkäytännöllistä. Pakkauksen mukana tulee pieni spaatteli, jolla pohjustajaa voidaan ottaa purkista hygieenisesti.

Hinta: noin 32,50 € / 15 ml
Jälleenmyyjät: Sokos, Emotion, Stockmann, Kicks*, Eleven*, Bangerhead*

5parastaprimeria2

Benefit the POREfessional

Ostin reilu vuosi sitten kokeiluuni tämän paljon hypetetyn Benefitin POREfessional -pohjustajan. Primerin idea on häivyttää ihohuokosia, mutta sillä on selkeästi ominaisuus, joka parantaa rasvoittuvalla iholla meikin kestoa. Pohjustaja jättää hieman puuterisen tunteen kasvoille levityksen jälkeen. Olen huomannut, että POREfessional sitoo itseensä ihon rasvaa, mutta silti olen tätä voinut käyttää silloinkin, kun iho on vähän kuivempi.

5parastaprimeria3

Koostumus ei ole paksuimmasta päästä. Väriltään pohjustaja on hieman kellervän ihonvärinen. Kevyt sävy pohjustajassa tasoittaa myös hieman ihon sävyeroja. Olen kirjoittanut tästä primerista täältä löytyvässä postauksessa.

Hinta: vaihtelee suuresti, mutta Tukholman Sephorassa 48,50 € / 44 ml (saatavilla myös pienemmässä koossa)
Jälleenmyyjät: ei saatavilla Suomesta, mutta Tukholman Sephora taitaa olla lähin.

5parastaprimeria10

NYX Pore Filler

Loppuvuodesta 2014 pidin NYX-viikkoa ja silloin esittelin tämän loistavan Pore Filler -pohjustajan. Esittelin muitakin NYXin primereitä, jotka löydät täältä.

5parastaprimeria4

Koostumus on hieman kummallinen. Pore Filler on paksua ja aavistuksen ryynimäistä. Sitä saa työstää kasvoille hieman kauemmin, kuin muita tämän postauksen primereitä. Pore Filler täyttää mahtavasti ihohuokoset, kun vain jaksaa työstää sitä riittävän hyvin kasvoille. Jättää aika mattaisen pinnan kasvoille. Suosittelen rasvoittuvammalle ja nuoremmalle iholle, eli ei ehkä optimaalisin yli 40-vuotiaillle.

Hinta: 21,90 € / 20 ml
Jälleenmyyjä: Sokokset, Stockmannit, Kicks*, Bangerhead*, Eleven*

5parastaprimeria11

Lumene Beauty Base Matifying & Pore Minimizing Primer

Kotimaisen Lumenen primer rasvoittuvalle ja sekaiholle on edullinen, mutta hyvä ihohuokosien häivyttelyyn.

5parastaprimeria5

Primer on vaaleaa voidetta, joka on hyvin nopea levittää kasvoille. Tässäkin pohjustajassa on hieman puuterimaisuuden tuntua kasvoille levityksen jälkeen. Imee hyvin itseensä iholle kertyvää rasvaa ja näin pitää meikkipohjan paremmin mattaisempana ja kestävämpänä. Jos etsii edullista, mutta hyvää pohjustajaa rasvoittuvalle iholle, josta halutaan häivyttää ihohuokosia, niin Lumene on silloin hyvä valinta.

Hinta: noin 12,90 € / 20 ml (Sokoksilla toukokuun S-etuna 10,50 €)
Jälleenmyyjät: marketit, tavaratalot, hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, kosmetiikkaliikkeet jne.

5parastaprimeria9

Dermalogica Skinperfect Primer

Pohjustaja erityisesti aikuisemmalle iholle. Häivyttää ihohuokosia, juonteita, ryppyjä, saa ihon näyttämään heleämmältä, mattaa kevyesti ja hoitaa myös ihoa. Tämä on yksi suosikkejani, kun meikkaan aikuisempaa asiakasta.

5parastaprimeria7

Pohjustaja on hieman sävytettyä, jonka vuoksi se itsessäänkin saattaa riittää toisille meikkipohjaksi. Itse käytän päälle joko meikkivoidetta tai mineraalipohjaa. Skinperfect sisältää runsaasti valoa heijastavia pigmenttejä, joka jättää iholle myös säteilevää hehkua. Ja mikä parasta – tässä pohjustajassa on myös aurinkosuoja kerroin (SPF 30). Suosittelen aikuisemmille, mutta mikään ei estä nuorempiakin käyttämästä. Jos haluaa satsata primeriin, joka heleyttää, häivyttää ihohuokosia, ryppyjä ja uurteita, tasoittaa ihon pintaa ja sen sävyä, haluaa ihonhoidollisia ominaisuuksia ja korkean aurinkosuojan, niin tämä on kokeilemisen arvoinen, vaikka suolainen onkin hinnaltaan.

Hinta: 47,90,45-65,50 € / 22 ml
Jälleenmyyjät: Lookfantastic*, Bangerhead* (jossa edullisin hinta!), valtuutetut kosmetologit, Dermalogican verkkokauppa ja Stockmann-tavaratalot

5parastaprimeria

Näitä kaikkia pohjustajia yhdistää se, että ne toimivat tehokkaina ihohuokosien häivyttejinä, eli ne täyttävät ihohuokoset. Tällöin päälle levitetty meikkivoide ei pääse ”vajoamaan” niihin ja korostamaan niitä ei toivotulla tavalla. Jokainen tasoittaa ihonpintaa ja antaa sille samettista pehmeyttä ja hyvän pohjan ennen meikkivoiteen levitystä. Kaikki ovat melkoista silikonia, mutta juuri ne toimivat parhaiten ”täyteaineina” ihohuokosiin, uurteisiin ja ryppyihin. Hintahaitaria on, sillä edullisin Lumene maksaa noin 12 euroa ja hintavin Dermalogica yli 60 euroa. Aika kattaus, kun miettii. Joukossa on kotimainen merkki, mutta myös sellainen, jota ei Suomesta saa. On selektiivinen ja markettimerkki, että myös ”hoitolamerkki”. On edullista, että hintavaa, on nuorisobrändiä, että aikuisemman naisen brändiä.

Usein ihohuokosia häivyttävät soveltuvat vain rasvoittuvalle tai sekaiholle. Näistä kuitenkin Dermalogica ja Clarins soveltuvat aikuisemmalle ja kuivemmalle ihollekin ja ne myös antavat parhaimman tartuntapinnan puuterisille tuotteille. Rasvoittuvalle iholle toimii parhaiten Benefit ja Lumene. NYX on mielestäni näistä kaikista paksuinta, joka myös täyttää ihohuokoset tehokkaimmin, kunhan vain jaksaa työstää primerin hyvin ihoon. Mitään näitä en käyttäisi, jos iholla on selkeää hilseilyä tai iho on hyvin kuiva, sillä niitä näistä jokainen pohjustaja vain korostaisi.

Kaikkia käytetään samalla tavalla. Levitetään pieni määrä puhtaille, kosteutetuille (kosteusvoide alle!) kasvoille. Työstetään hyvin ja annetaan olla pieni hetki ennen meikkipohjatuotteen levitystä.

Oliko tuttuja pohjustajia? Jos sinulla on jokin oma suosikkisi ihohuokosien häivyttelyyn, niin jaa vinkkisi kommenteissa. 😉

Mukavaa sunnuntaita ja toipumisia kaikille, joilla vappu venähti pidennetyksi viikonlopuksi.

Lumene ja NYX saatuja.

Lue myös

X