Glitz & Glam

5 parasta tuotetta talvikaudelle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Vähän on talvi myöhässä tänä vuonna, mutta kyllä se sieltä aivan varmasti tulee. Tai noh, myöhässä ja myöhässä, mutta vielä on vuodenaikaan nähden todella lämmintä. Koska joulukuussa 5 parasta jää tauolle ja jatkaa sitten joulun jälkeen, niin tänä sunnuntaina esittelen tuotteita, jotka koe tärkeiksi ja hyviksi pakkasen runtelemalle iholle. Näiden tuotteiden ajankohtaisuus on jo alkanut tai on alkamassa jossakin vaiheessa, kun säät viilenee.

loccitane5

Kosteuttava ja suojaava vartalon kuorinta

Talvellakin olisi hyvä kuoria pois kuollutta ihosolukkoa, jotta kaikki ihanat kosteusvoiteet pääsevät kosteuttamaan ihoa ja pitää sen pehmeänä ja kimmoisana. Muuten kaikki jää kuolleen ihosolukon päälle, eikä pääse sinne ihoon vaikuttamaan yhtä tehokkaasti.

L’Occitanella on aivan ihana vartalokuorinta, joka kuorii hellävaraisesti ja jättää iholle suojan. Iho jää rasvaisen tuntuiseksi, mutta tunne vähenee parissa tunnissa. Sokerikiteet ja jauhettu pähkinä ei raavi ja aiheuta ihoärsytystä, kuten kaikki rouheammat vartalokuorinnat tekevät. Varsinkin talvella käytettäessä iho saattaa tuntua kiristävältä, kuumottavalta ja ärtyneeltä. Shea Melting Honey Exfoliating Sugars ei sitä tee, vaan iho tuntuu ihanan pehmoiselta ja kimmoisalta. Todella kuivaihoisten kannattaa käyttää kuorinnan jälkeen kosteusvoidetta tai vartalovoita, mutta normaali-ihoisten ei välttämättä tarvitse. Shea Melting Honey Exfoliating Sugars -kuorinta jättää iholle kosteuttavan ja hieman rasvaisen tunteen. Valitettavasti tämä ihana tuote on kausituote, mutta näyttäisi olevan vielä myynnissä.

Olen esitellyt tämän aivan ihanalta hunajalta tuoksuvan vartalokuorinnan täältä löytyvässä postauksessa.

Hinta: 25,00 € / 175 g
Jälleenmyyjä: L’Occitane

ekopharma

Kuivuudesta ärtynyt kasvojen iho

Talvella kasvojen iho saattaa ärtyä. Erityisesti liiallinen kasvojen kuorinta tai jatkuvat savinaamiot saattavat kuivattaa ja ärsyttää ihoa. Iho alkaa punoittaa, nousee pientä röpelöistä näppyä ja muutenkin kiristää kasvoilla. Kasvoöljyt ovat ihana tapa helliä ärtynyttä ihoa.

EkoPharma Professional C-Max Mustaherukan Siemenöljy on todella nopea helpottaja ärtyneelle iholle. Olen sen itsekin todennut tänä syksynä lukuisat kerrat. Öljy imeytyy iholle hyvin, mutta runsaammalla annostuksella toki ylimääräinen jää pintaan. Itse tykkään käyttää Mustaherukan Siemenöljyä öisin, sillä meikkivoiteen alla vältän öljyisiä tuotteita.

Mustaherukan Siemenöljy on hajusteeton ja soveltuu hyvin myös atoopikoille. Siinä sanotaan olevan ainutlaatuinen rasvahappokoostumus ja runsaasti E-vitamiinia. Juuri rasvahapot ovat niitä tärkeitä kuivan ihon hoidossa ja erityisesti atoopikoille. EkoPharman tuotteet ovat suomalaista luonnonkosmetiikkaa ja niissä suositaan 95-100% luontaisia raaka-aineita ja tuotteiden luomuprosentti on 60-100%.

Hinta: 29,90 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: löydät lähimmän jälleenmyyjän täältä

Kuiva, hilseilevä ja kiristävä hiuspohja

Syksyllä ja talvella monilla ilmenee hiuspohjan kuivumista. Erityisesti kuivashampoo pahentaa tuota kuivumista. Hiuspohja kutiaa, kiristää ja hilsettäkin ilmenee. Päänahkakin kaipaa kosteutusta.

Sim System 4 Oil Cure Hair Mask on mahtava tuote hiuspohjan hoitoon. En voi elää ilman tätä ja siksipä minulla on aina oltava varastossa Oil Cure Hair Maskia. Tämä tuote on pelastanut minut niin rasvahilseeltä, kuin kuivuudesta johtuvalta hilseilyltä. Käytän paljon kuivashampoota. Saan sillä tuuheutta tyveen ja nostetta pitkille, raskaille hiuksilleni. Se myös pitää rasvoittumista loitolla, mutta koska se imee itseensä rasvaa, niin hiuspohjakin kuivuu. Kesällä tuota ongelmaa ei niinkään ilmene, mutta syksyllä se jo alkaa. Oil Cure Hair Mask kosteuttaa tehokkaasti, mutta se myös kuorii kuollutta ihosolukkoa. Minulla on parhaimmillaan jo yksi käyttökerta tuonut apua, mutta suosittelen tuotteen käyttöä aina kuurina. Sellainen 1-2 viikkoa lievissä tapauksissa ja vaativimmissa kuukausi. Rasvahilse on hankalampi saada pois, kuin kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa. Kärsin rasvaisesta hilseestä joku aika imetyksen lopettamisen jälkeen.

Oil Cure Hair Mask helpottaa välittömästi hiuspohjan kutinaan, sillä se antaa miellyttävän viilentävän tunteen. Mitä pidempi vaikutusaika, sen parempi lopputulos. Tämän voi levittää vaikka ennen nukkumaan menoa ja pestä pois aamulla. Kokeiltu on.

Olen tästä tuotteesta kertonut lukuisat kerrat täällä blogissani, joten löydät asiaa täältä ja täältä.

Hinta: 12,90-15,90 € / 215 ml
Jälleenmyyjät: parturi-kampaamot, Pretty.fi 

Kuivat, halkeilevat kädet

Kuinka moni kärsii talvella kuivista käsistä? Minä ainakin! Laiskuuteni kostautuu joskus ja saan ihan atooppisen ihottuman käsiini. Pahimmillaan kädet voivat halkeilla, mutta äärimmäisen harvoin niin laiska käsien rasvaaja olen. Mutta joskus on niin, että kerta kaikkiaan mikään tavallinen käsivoide ei riitä. Tällöin on pakko kaivaa esiin järeämmät aseet, eli Avénen Cold Cream -käsivoide. Tämä käsivoide on todella paksua kittiä suoraan sanotusti, mutta ainut, joka auttaa pahimmissa tilanteissa. Cold Cream kestää jopa hieman vettäkin, eli ei täysin huuhtoudu, jos vähän huuhtelee käsiään.

Voiteessa on aika parfyyminen tuoksu ja nätti helmiäismäinen koostumus. Voide jää rasvaisena käsille ja siksipä tämä on minulla sellainen käsien yövoide, mutta pahimmissa tilanteissa olen käyttänyt päivälläkin. Tuolloin on vain oltava koskematta mihinkään noin puoleen tuntiin. Voide tuo helpotusta atooppiseen ihottumaan ja halkeilevan kuiviin käsiin. Tämä on mielestäni paras käsivoide mitä tiedän. On muitakin hyviä, mutta tämä silloin, kun mikään muu ei enää auta. Avéne Cold Cream -käsivoide oli minun 5 parasta käsivoidetta -postauksessani, joka muuten oli se ensimmäinen 5 parasta -postaus. 😉

Hinta: n. 7,00 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: apteekit ja apteekkien verkkokaupat

huulivoide

Rohtuneet, halkeilevat huulet

Ja ah, ne kuivat, rohtuneet ja halkeilevat huulet. Erityisesti flunssa saa tuon minulla aikaan. Välttämättä muuten en kärsi huulten kuivuudesta ja rohtumisesta, sillä käytän paljon kosteuttavia ja suojaavia huulimeikkejä. Flunssa sitten viekin huulten kunnon toiseen ääripäähän.

Löysin uuden mahtavuuden huulten hoitoon ja juuri parhaillaankin tätä kirjoittaessa minulla on La Roche-Posayn Cicaplast -huulivoidetta. Hygienisesti tuubiin pakattu, mukava annostella ja sormia sotkematta. Huulivoide maistuu kevyesti makealle ja tuo välittömästi helpotusta kirveleville huulille. Tämä huulivoide on kanssa sellainen kun mikään muu ei enää riitä -tuote. Tykkään käyttää huulivoidetta kotipäivinä ja nukkumaan mennessä. Tavallisesti käytänkin monia muita huulivoiteita, mutta tätä käytän, kun rohtumat äityvät pahaksi, eivätkä meinaa parantua millään muulla. Olen minä kynsinauhoillekin sipaissut tätä, jos olen repäissyt kynsitikun, jonka seurauksena sormi on alkanut vuotaa verta. On tuonut siihenkin helpotusta. Ei ehkä kaikista mediaseksikkäin huulivoide ja kaikista trendikkäin ja houkuttavin ulkoasu, mutta hitsi vie on hyvä ja aina vaan toimii minulla.

Hinta: 6,00-9,00 € / 7,5 ml
Jälleenmyyjät: apteekit

Tällaisia olivat minun 5 parasta tuotetta talvikaudelle, kun iho reistailee jostakin syystä ja tarvitsee välittömästi apua. Huomasin, että melkein kaikki ovat esiintyneet 5 parasta -postauksissa aikaisemminkin, mutta eri aiheisissa postauksissa. Tämä oli nyt vähäksi aikaan viimeinen 5 parasta -postaus, sillä joulukuussa alkaa se joulukalenteri. Mutta 5 parasta palaa tauolta sitten joulun jälkeen. Muistakaas myös, että ensi viikolla Glitz & Glam muuttaa Bellablogeihin. Ilmoitan siitä vielä sen tarkan päivän, mutta ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä muutto naapuriportaaliin.

Onko teillä vastaavia, eli tuotteita, jotka aina vaan toimii ja tuo helpotusta talvikauden iho-ongelmiin?

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X