Glitz & Glam

Aurinkopuuteri joka ei ole oranssi!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Aurinkopuuterit ovat täällä Suomessa joka kesän hittituote. Ongelmia aurinkopuuterin käytössä yleensä syntyy heille, jotka ovat kesälläkin vaaleita ja ihon sävy on kylmä tai kylmään taittavampi, jolloin monet aurinkopuuterit näyttävät lähinnä naurettavan oranssilta ja likaiselta kasvoilla.

Markkinoilla on myös vaaleille ja kylmän sävyisille tarkoitettuja aurinkopuutereita, mutta ne ovat hieman kiventakana löytää, koska valikoima on suppeampi. Syynä on se, että vain murto-osa maailman väestöstä omaa tämän meidän vaalean ja kylmän ihon sävyn. Valmistus ei ole kannattavaa pienien markkinoiden vuoksi.

Dr. Hauschkalta löytyy aurinkopuuteri, joka on loistava viileän vaalealle iholle jopa talvellakin.

Dr. Hauschka on saksalaisen WALA nimisen valmistajan kosmetiikkabrändi. Dr. Rudolf Hauschka perusti WALAn vuonna 1935. WALA valmistaa luonnonlääkkeitä erilaisien akuuttien ja kroonisten sairauksien hoitoon. Dr. Hauschka kosmetiikka sai alkunsa vuonna 1967.

Itse miellän Dr. Hauschkan kosmetiikan luomukosmetiikan selektiiviseksi kosmetiikaksi. Pakkaukset ovat yleensä tyylikkäitä, laadukkaita ja ihan kivan näköisiä. Tuotteet ovat laadukkaita ja ne ovat liikkeissä tyylikkäästi esillä. Hintakin on kuin selektiivisillä tai semi-selektiivisillä merkeillä.

Summer Impressions Powder Duo 01 Cool Breeze on siitä kätevä, että siitä löytyy kaksi eri sävyistä puuteria. Mukana on myös sivellin, mutta itse en koskaan käytä kosmetiikkatuotteiden mukana tulevia siveltimiä ja aplikaattoreita muuhun, kuin korkeintaan swatchailuun. Tästä syystä en arvostele palettien ja rasioiden mukana tulevia työvälineitä.

Talvella voi tehdä kevyet varjostukset vaaleammalla ja kesällä päivettyneemmälle iholle tummemmalla. Molempia sävyjä voi käyttää poskipunan sijaan, mutta tummempaa kehotan käyttämään varovaisemmin vaalealle iholle, jotta lopputuloksesta ei tulisi liian tunkkaisen tai likaisen näköinen. Sävyjä voi miksata isolla siveltimellä ja tehdä koko vartalolle kauniin puuterisen heleyden. Mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja on monia.

Cool Breeze ei ole täysin matta, mutta lähes. Siinä ei ole voimakasta kimallusta ja hohdetta, vaan todella kevyt heleys.

Tuoksu aurinkopuuterissa on luonnonkosmetiikalle tavanomainen, mutta ei kuitenkaan niin voimakas, että se häiritsisi.

Kuva otettu auringossa.

Levitin molempia sävyjä käsivarteni sisäpinnalle, jossa ihoni on todella valkoinen. Kerros on paksu, jotta aurinkopuuterin sävy tulee kunnolla esiin. Auringossa kuvattu hämää hieman sävyllään, koska aurinko antaa paljon lämpöistä valoa, koska ajankohtana on ilta, mutta auringossa kuvatussa näkee aurinkopuuterin heleyden.

Kuva otettu varjossa.

Eihän tästä sävystä voi muuta, kuin tykätä! Tämä Dr. Hauschkan Cool Breeze aurinkopuuteri ajautui minulle viime syksynä yhdeltä kollegaltani, kun olimme samassa projektissa töissä. Hän mitä ilmeisemmin vannoo Dr. Hauschkan nimeen, koska lukuisat käyttämämme tuotteet olivat ko. merkkiä. Tuolloin sain häneltä kasan Dr. Hauschkan tuotteita.

Kuten swatch-kuvista näette, niin vaaleampi puuteri on beigemäinen, hiekanruskea ja tummempi kaakaomainen. Ei suoranaisesti kylmä, mutta neutraalimpi. Sävyissä on kuitenkin hiven lämpöä, sillä kyseessä on kuitenkin aurinkopuuteri, mutta eivät kuitenkaan muutu kasvoilla oranssiksi, kuten minulla yleensä aurinkopuutereilla on tapana käydä.

Kuvasin aurinkopuuterin INCI-listan siitä kiinnostuneille. Raaka-aineet ovat pääsääntöisesti opalisoivia (vähentää tuotteen läpinäkyvyyttä), ominaistiheyttä sääteleviä ja paakkuuntumista estäviä aineita, sekä ihoa suojaavia, kosteuttavia ja hoitavia aineita väriaineiden lisäksi.

Dr. Hauschkan tuotteita jälleenmyydään Sokoksilla, Stockmanneilla, hoitoloissa, hyvinvointiin ja luontaistuotteisiin erikoistuneissa liikkeissä. Lisäksi monissa verkkokaupoissa on myynnissä Dr. Hauschkan tuotteita. Hinnat vaihtelevat liikkeittäin. Löysin nopealla googlettamisella Luonnonkolkka.fi nimisen suomalaisen verkkokaupan, josta ko. aurinkopuuteri löytyy hintaan 29,13 euroa. Suora linkki tässä.

Mikä on teidän muiden viileän vaaleiden aurinkopuuteri?

X