Glitz & Glam

Ensimmäinen viikko takana

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Miten teidän viikko on mennyt? Mitäs jos minä hieman kertoisin omasta viikostani? Koko viikko on ollut vauhdikas ja minä niin motivoitunut oppilas, että kännykkä on pysynyt päivisin aika visusti koululaukussani, nopeita sähköpostien, viestien ja kommenttien tsekkauksia lukuun ottamatta. En ole avannut Pokemonia, enkä oikein kuvannutkaan tätä postausta varten. Mennään nyt niillä kuvilla mitä on.

furla3

Maanantaina minulla alkoivat opinnot tradenomin myynnin ja markkinoinnin linjalla. Oli hyvin jännittävää ja kutkuttavaa saapua aamulla Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Kasarminmäen kampukselle. En tuntenut ketään vastaan tulevia, enkä auditorion infoon saapuvia. Meillä kaikkien linjojen aloittavilla alkoi orientaatioviikko, jossa tutustutaan kouluun, sen järjestelmiin, erilaisiin yhdistyksiin ja järjestöihin joita oppilaat ylläpitävät, sekä tietysti tutustumista omiin luokkalaisiin. Meitä myynnin ja markkinoinnin tradenomeja on sen verran paljon, että meidät on jaettu kahteen ryhmään. Vaikka meitä on reilu 40, niin olen luokkani toiseksi vanhin, vaikka olen kuitenkin vasta 33. Ilmeisesti saman linjan monimuotototeutus on ”syönyt” kaikki aikuisopiskelijat. Itse halusin päivätoteutukseen, koska en ole aivan varma, että osaisinko opiskella niin intensiivisesti itsekseni kotoa käsin? Uskon tämän päivätoteutuksen soveltuvan minulle paremmin. Vaikka päivätoteutukset ovat yleensä nuorisopainotteisempia, niin se ei minua haittaa. Saan varmasti paljon oppia ja toista näkökulmaa nuorten keskuudessa. Toki olisin toivonut hieman enemmän varttuneempiakin. Se on vain rikkaus mitä laajempi ryhmä on ikäjakaumaltaan, sekä etnisyydeltään. Sukupuolijakauma tuntuu menneen aikalailla 50-50.

furla8

Kuten kaikki yliopistolaiset ja ammattikorkeakoululaiset tietävät, niin oppilaiden ”huvitoimikunnat” järjestävät paljon ohjelmaa, joka on yleensä nuorison tyylistä. Enhän minä mikään kuppiin sylkijä ole, mutta en nyt ole ollut innokkain lähtijä baarikierroksille. Olen niin erilaisessa elämäntilanteessa nuorten luokkalaisteni kanssa. Kyllä minä taatusti tulen vielä lähtemään, mutta ensimmäisellä viikolla en vain jaksa. Minulla kun tosiaan on kouluelämän ulkopuolella paljon muutakin vastuuta ja hoidettavia asioita.

Orientaatioviikolla on paljon info-tilaisuuksia. Voi sitä tiedon tulvaa, jota olen saanut. Tuntuu, että kun joku asia selviää, tulee 10 kysymystä lisää. Kuitenkaan viikko ei ole ollut pelkkää auditoriossa istumista. Alkuviikko oli enemmänkin kaiken tarpeellisen tiedon saamista ja omaan luokkaan tutustumista esimerkiksi ryhmätöiden merkeissä. Loppuviikolla tuli kuvaan muutakin.

kyamkklaani

Torstain iltapäivä meni kampusfuksiaisten merkeissä. Me fuksit kiersimme erilaisia rasteja ja suoritimme tehtäviä. Porukoiden piti jakautua 4-6 hengen ryhmiin. Lopulta päädyin erään luokkakaverini kanssa geronomin opintoja aloittaneiden kanssa samaan ryhmään. Me teimme, kuten meitä neuvotaan – verkostoiduimme laaja-alaisesti. Rastitehtäviä suorittaessamme huomasimmekin miten hyödyllistä oli, että meiltä löytyi niin laajasti tietoa, taitoa ja osaamista. Olimme viisi jo aikuisikään ennättänyttä naista, jotka kaikki olimme jo olleet muutakin elämässä, kuin koululaisia ja opiskelijoita. Pärjäsimme hienosti tehtävissä, kun aina joku oli tehnyt ennen jotain alaa tai oli vahvoilla jossain asiassa. Pisteitä emme vielä ole saaneet, mutta uskallan väittää, että olemme pärjänneet oikein hyvin.

Pointtini on se, että tässä huomaa miten tärkeää on tuntea erilaisia ihmisiä. Se on vain vahvuus. Fuksiaiset olivat leikkimielistä, mutta tosielämässäkin tarvitaan erilaisia vahvuuksia ja osaamista.

marimekko1

Loppuviikolla jouduin jo ensimmäisiin kokeisiin – kielten tasokokeet. Minä en ole koskaan ollut vahva kielissä. Lisäksi kun niitä ei käytä, tapahtuu unohtamista. Englanti ei toki unohdu, mutta sekin on ruosteessa. Ruotsi on käytännössä kokonaan unohtunut. Pientä stressiä pukkaa jo tässä vaiheessa sen vuoksi. Tasokoe tosiaan tulee suorittaa, jos ei ole lukiopohjaa tai on kirjoittanut lukiossa alle C:n kielissä. Minä olen lähtenyt sillä asenteella, että haluan päästä kielten valmentaville kursseille. Niistä on minulle pelkästään hyötyä ja saahan yhdestä kurssista 5 opintopistettä. Ruotsin tasokoe oli ensin. Siitä olen 110% varma, että en läpäissyt sitä. Sen kun tuuli humisi korvien välissä sitä koetta tehdessäni. Siitä yllätyin kuitenkin, että ymmärsin kohtuullisesti ruotsin kieltä. Ei se täysin ole kadonnut muistista, mutta en mitenkään pystyisi kirjoittamaan tai puhumaan ruotsia.

Englannin tasokoe oli eilen. Haluan päästä siinäkin valmentavalle. Enkkuni on ruosteessa ja siinäkin on kieliopillisia asioita hiottavana. Lisäksi minulla on paineita kommunikoida englanniksi. Jos joku kysyy minulta jotain enkuksi, niin minulle tapahtuu jotain. Menen aivan puihin. Sanat katoavat mielestä. Jos jostain syystä saan vastattua jotain, niin vastaan jotain ihan hölmöä. Mutta jos kuuntelen jotain henkilöä, joka puhuu englanniksi, niin ymmärrän melko hyvin. Eli suurin vika on korvieni välissä. Pienissä viineissä ollessa Lontoo taittuu paremmin. Koe oli yllättävän helppo ja tiedän, että jos en valmentavalle haluaisi, niin olisin saattanut läpäistä kokeen. Nyt vedin kokeen rennosti ”mutulla”.

tottoroo1

Perjantai-iltapäivällä meillä oli kokkarit, jonne opiskelijavastaavamme oli kutsunut vieraita kertomaan meille omista menestymisistään ja omista opiskeluaijoistaan KYAMK:ssa. Ensin Go On rektyrointiyrityksen myyntipäällikkö Jani Nurmi kertoi urakehityksestään ja siitä kuinka muutti Helsingistä Kouvolaan, ja jäi tänne lopulta.

Sitten meille saapui nuori, rohkea ja innovatiivinen Joona Haatainen kertomaan hänen urakehityksestään ja menestyneestä yrityksestään. Kuinka moni tuntee Tube-maailmaa? KYAMK:n kasvatti ja Kouvolasta lähtöisin oleva Joona perusti Töttöröö Oy:n mm. yhdessä White Rabbitin (Duudsonit) kanssa. Kyseessähän on YouTube -verkosto, jossa on vain valikoidut ja Suomen suurimmat Tubetähdet. Joonan esitystä oli mielenkiintoista seurata, sillä tätä sosiaalisen median maailmaa minäkin hengitän ja hänen käyttämät termit olivat tuttuja, sekä tiedän tästä maailmasta jotain, vaikka YouTube ei ole se minun areenani.

tottoroo

Oli aivan huikeaa kuulla näiden kahden menestyjän tarina, ja vielä huikeampaa oli päästä juttelemaan heidän kanssaan. Ei varmaankaan yllätä, että Joonan maailma oli minulle helpommin keskusteltava aihe. Enempää en voi kuvia julkaista, koska Joona keräsi itselleen opintopisteitä esityksellään, joten en voi rikkoa tekijänoikeuksia hänen materiaalistaan.

Tällaista minun ensimmäiseen kouluviikkooni kuului. Orientaatioviikko on nyt takana ja nyt alkaa se todellinen opiskelu. Maanataista alkaa yritystoiminnan kurssi ja viikon aikana tulee IT-kurssia, ammatillista viestintää ja englannin valmentavaa, jos en läpäissyt tasokoetta. Nyt minulla on edessä valinnat. Millä vielä täydentäisin lukujärjestystäni? Ihan mahdottomasti en meinaa kursseja haalia, koska minulla ei vielä ole todellista kosketuspohjaa opiskelujen vaativuudesta. Minä en vielä voi käsittää sitä aikaa ja energiaa, jonka opiskelu vaatii, enkä tiedä omista rahkeistani. Siksi höllään syksyn ja opettelen opiskelua. Siitä on tosiaan aikaa kun olen viimeksi koulunpenkkiä kulutellut. Jonkun kurssin meinaan kuitenkin lukkariini vielä ottaa. Sitä jään tässä viikonlopuksi pohtimaan ja sumplimaan. Venäjän opiskelu kiehtoisi, mutta sen aloituskurssi taisi täyttyä alta aika yksikön. Ehkä sitten keväällä, jos nyt ei pääse mukaan. Yhden syksyn kurssin todennäköisesti hyväksi luetutan, ainakin osaksi, sillä henkilökohtainen myyntityö on aika tuttu asia ihan käytännön kautta.

reppu

Nyt kun minä opiskelen kaikenlaista, niin onpa meidän pikkuneitikin avartamassa omaa maailmaansa ja elämäänsä. Uimakoulun rinnalle tulee Kansalaisopiston taidekoulu, sekä enkkukerho koululla. Aika hyvä paketti harrastuksia, josta löytyy taiteelliselle, luovalle ja herkälle luonteelle kanavointia taiteen kautta, uintia fyysiseen kuntoon, sekä aina niin tärkeää leikkiä, laulua ja pelaamista, jossa samalla aletaan tutustua kansainväliseen kieleen.

kultaisetreunatpilvella

Minulla oli tässä loppukesästä ikäviä tapahtumia ja toivoin, että maailmankaikkeus nyt antaisi pahojen asioiden jälkeen hyvääkin. Niin nyt vain on käynyt, että mustilla pilvillä on kultaiset reunat. Tämä viikko on ollut huippu viikko. Opinnot alkoivat ja KYAMK on vakuuttanut minut jo tässä vaiheessa laadukkaasta koulutuksesta. Olen meinaan joutunut kohtaamaan huonolaatuistakin koulutusta, joten nyt on mahtavaa, kun tuntuu siltä, että saa kunnon opetusta, valmennusta työelämään ja pääsee mukaan kaikenlaisiin projekteihin. Olen ylpeä kouvolalainen. 🙂

Kuva: Cision

Koulun lisäksi minua ilostutti Cision Finland Oy. He ovat jälleen listanneet Suomen suosituimmat kosmetiikkablogit. Olin vuonna 2012 viimeksi listalla. Silloin sijoitukseni oli muistaakseni 4. Nyt melkein 4 vuotta myöhemmin olin kivunnut 2. sijoitukselle. Oli ihan kiva ylläri lukea sähköposti, jossa kerrottiin asiasta. Listauksen Suomen suosituimmista kosmetiikkablogeista löydätte täältä.

Sain eilen tietää sellaisesta ilouutisesta, että se meinasi viedä jalat alta. Nyt toimin vähän Facebookin mysteeripäivittäjien tapaan, jotka hehkuttavat vaan jotain, mutta eivät kerro, että mikä nyt niin jännää muka on. 😀 Kerron tuosta myöhemmin. Se on asia, jossa jo olin ”pettynyt”, mutta se muuttuikin onnistuneeksi. Ja ei siinäkään vielä kaikki. Mieheni pikkusisko sai tällä viikolla vauvan!

aurinko

Aika huippu viikko. On se jännä kun toisinaan tulee lunta tupaan urakalla ja sitten äkkiä onkin yksi viikko oikea ilon viikko. Tulen jatkossa varmasti kertomaan opiskeluistani ja opiskelijan fiiliksistä. Nykyään on niin yleistä, että vaihdetaan alaa moneen kertaan työelämän aikana. On tavallista, että niitä opiskelun mahdollisuuksia aina ajoittain pohditaan. On mahtavaa, että meidän ei tarvitse 15-19-vuotiaana tietää mitä haluamme tehdä ”isona”. Voimme lähteä jonnekin suuntaan, mutta voimme myös palata takaisin ja kääntyä toiseen määränpäähän. On mahtavaa ettei urapäätökset ole kiveen hakattuja lopuksi elämäksi. Minä koen nyt suurta seikkailua. Vaikka sanoin, että aamuheräämiset väsyttävät, niin en muista koska viimeksi olen yhtä pirteänä hypännyt sängystä ennen seiskaa? Miehenikin on huomannut tämän muutoksen minussa. Kun vielä pääsisin aikaisemmin illalla nukkumaan, niin pääsee siitä aamu-unisuudesta ja väsymyksestä. Aivan varmasti tulen tulevaisuudessa postailemaan opinnoistani muutakin, kuin miten kivaa on. Tiedän jo nyt, että tulee vaiheita kun ei nappaa. Tulee vaiheita kun iskee epätoivo, että ei pääse kurssia läpi. Koen varmasti näiden vuosien aikana yhtä vuoristorataa. Nyt vielä olen täysin vasta-alkaja opinnoissani, joten olen pelkästään iloa ja odotusta.

Oikein rentoa viikonloppua kaikille! Nautitaan viimeisestä kesäviikonlopusta, sillä ensi viikolla alkaakin virallisesti syksy.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X