Hiukset

Hiusviikko: bilekampaus

12.12.2014 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Bileet tai pikkujoulut tänään tiedossa? Ajattelin viikonlopulle julkaista kampaustutoriaalin, josta voi joku saada vinkin omaan bilekampaukseensa.

Kampaus on todella helppo, sillä haasteellisia kampauksia en itselleni edes osaa väkerrellä. Ainostaan etuosan letti voi olla haastava, jos lettejä ei osaa tehdä. Niihin löytyy videotutoriaaleja vaikka millä mitalla. Niitä täytyy vain harjoitella. Letityksen sijaan kampaukseen voi tehdä vaikka nyörityksen, jota availee runsaasti. Etuosaan voi myös tehdä laineet tai jättää tekemättä mitään. Otsarin kanssa mitään tällaisia ei edes voi tehdä.

Liukkaat hiukset kannattaa ”tärkätä” kunnolla. En ikinä saisi tehtyä lettiä itselleni, jos hiukseni olisivat vasta pestyt ja ilman muotoilutuotteita. Esittelen nyt mitä käytin kampaukseen.

Ihan kaikki näistä eivät ole välttämättömiä. Laitoin nyt kuitenkin esittelyyn, että mitä tuotteita käytin tässä kampauksessa.

Rich Volumising Mousse – pitoa ja kevyesti tuuheutta antava muotovaahto.
KMS California Hair Stay Style Boost – hiusten käsiteltävyyttä parantava ja muiden muotoilutuotteiden ominaisuuksia tehostava vaahto.
Biozell Volumizing Seawater Spray – voimakkaasti rakennetta ja tekstuuria antava suolasuihke.
Biozell Kuivashampoo Tummille hiuksille – pitoa ja rakennetta antava sävyllinen kuivashampoo.
KMS California Free Shape Hot Flex Spray – monitoimisuihke lämpökäsittelyihin.
Rich Sure Hold Hairspray – joustavaa ja luonnollista pitoa antava hiuslakka.
Biozell Moisturizing Crystal Mist – kosteutta ja kiiltoa antava suihke.

Ennen föönausta olen käyttänyt hiuksiini Richin muotovaahtoa, KMS Californian Style Boost -vaahtoa ja Biozellin suolasuihketta. Föönauksen jälkeen suihkautin vielä tyveen Biozellin kuivashampoota. Näin hiuksissani on mukavasti tuuheutta ja tekstuuria kampauksen tekoa varten.

Jaottele hiuksesi.

Laita takaosan hiuksesi ponnarille haluamaasi kohtaan. Minun kampauksessani laitoin ponnarin sivulle.

Lähde letittämään etuosaa. Minä tein ns. hollantilaisen letin (eli ranskanletti väärinpäin), mutta tähän voi tehdä tavallisen ranskanletin tai jo mainitsemani nyörityksen, jonka sitten avaa kunnolla. Ehkä tulevaisuudessa teen teille tutoriaalin siitä.

Etuosan hiukset ovat usein meillä suomalaisilla hyvin ohutta. Tästä syystä on tärkeää, että letistä ei tee liian tiukkaa. Vedä osioita letissä, jotta saat ”levitettyä” sitä.

Samalla kun letität, työnnä lettiä ylöspäin ja ”availe” sitä hieman.

Käännä letin suuntaa letittäessä sinne, minne haluat sen kulkea. Solmi letin päähän pieni hiuslenkki. Minulla käytössä kirkas, silikoninen hiuslenkki.

Kiharra ponnarilla olevat hiuksesi. Suihkauta niille muotoilusuihketta, joka minulla tässä kampauksessa on KMS Californian Hot Flex Spray.

Kun kaikki ponnarilla olevat hiuksesi on kiharrettu, avaa kiharoita hieman käsin ja lähde tekemään sormitupeerausta.

Ota pieni hiusosio ja pidä kevyellä otteella kiinni sen latvasta. Vedä toisen käden sormilla hiuksia ”vastakarvaan”. Mitä enemmän teet sormitupeerausta, sen muhkeampi kampauksen takaosasta tulee.

Kiinnitä pinneillä hiusosioita, eli nosta sitä vähän ylöspäin pinnien avulla.

Kiinnitä letti pinneillä kiharoiden alle ja muotoile pinnien ja hengettömien avulla kampauksen takaosa haluamaasi muotoon.

Lopuksi reilusti hiuslakkaa ja kiiltosuihketta, jotka minulla olivat Richin hiuslakka ja Biozellin kosteuttava kiiltosuihke. Kiiltosuihkeella saa sormitupeerauksen näyttämään kiiltävältä ja selkeämmältä. Suihkuta kiharoille lopuksi ja puristele hiuksia hieman.

Tällainen kampaus tällä kertaa. Toivottavasti olette inspiroituneet viikon aikana. Lisää on vielä luvassa, sillä huomasin tehneeni vahingossa enemmän tutoriaaleja, kuin oli tarkoitus.

Mukavaa viikonloppua! Iltapäivällä olisi sitten 12. luukun esittely, jonka Glitz & Glamin joulukalenterin voittanut tänään saa avata. Tänään luukusta löytyy luksusmerkin meikkituote.

Suurin osa postauksen hiustuotteista saatuja.

Kommentit (7)

Hurjan nätti <3 Vitsit kun pitää 10 min päästä lähteä pikkujouluihin enkä enää kerkeä kokeilemaan tätä :((

Olen kokeillut ja kokeillut vaikka minkälaista lettiä väsätä, mutta kun on nakkisormet ja hermot menee melkein heti ei ole tuloksia oikein tullut. Etsinnässä on sitä paitsi vielä kunnon kiharrin, joten tämä lookki jää mulle vaan haaveeksi 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Minä opin vasta toissa kesänä ranskanletin ja tuo hollantilainen valkeni minulle vasta kuukausi sitten. Tuossa tutossa on oikeastaan minun toinen hollantilainen mitä teen. :’D

Letit vaativat harjoitus, harjoitusta ja vielä kerran harjoitusta. Likaisiin hiuksiin on kaikista paras treenailla. 😉

Oletko ajatellut tuota postauksessa näkyvää Remingtonin Styler Kit -kiharrinta? Mukana tulee kolme kiharrinosaa ja siihen saa ostettua erillisiä kiharrinosia. 🙂

Hei tää kampausidea on tosi hyvä! Kiitti! 🙂 Mun pitäis todella alka panostamaan hiustenlaittoon samalla intensiteetillä kuin meikkiin, voivoi… 😀

Kiitos, kiva kuulla! 🙂

Minä olen todella laiska hiustenlaittaja, mutta olen taas selkeästi alkanut petraamaan. 🙂

Olispa itsellä lehmän hermot niin onnistuisi näillä super hyvillä ohjeilla varmasti.

Hermoja on minultakin kysytty, että olen edes tähän oppinut, mitä nyt osaan. Vielä on jumalattomasti harjoiteltava, niin eiköhän nämä tästä helpommaksi itsellenikin muutu. Oppisi joskus tekemään haastavampia kampauksia.

Hurjan nätti <3 Vitsit kun pitää 10 min päästä lähteä pikkujouluihin enkä enää kerkeä kokeilemaan tätä :((

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *