Glitz & Glam

Proclén kasvojen puhdistustuotteet esittelyssä ja arvostelussa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Proclé ihonhoitosarja
Proclé on ruotsalainen kosmetiikkamerkki, joka käyttää tuotteissaan luonnon omia aineita. Tuotteet sisältävät acai- ja goji-marjoja, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Goji-marjat sisältävät enemmän C-vitamiineja kuin appelsiini. Kiinassa ja Tiibetissä on käytetty Gojia terveyteen ja hyvinvointiin yli 2000 vuotta. Goji-marjasta on tullut erittäin tärkeä ainesosa kosmetiikkatuotteissa ja lääkevalmisteissa. Goji-marjojen antioksidantit vastustavat hyvin haitallisia vapaita radikaaleja vastaan, vahvistaa ihon omaa vastustuskykyä ja hidastaa ihon ikääntymistä. Linolihappo parantaa ihon kykyä sitoa kosteutta ja C-vitamiini ja kollageeni yhdessä auttavat ihoa pysymään kimmoisana.  Acai-marjat sisältävät myös monia antioksidantteja ja vitamiineja, jotka suojaavat soluja ja ehkäisee ihon ennen aikaista vanhenemista ja ryppyjä.
Ihan alkuun antaisin omaa arviota Proclé kasvojen puhdistustuotteiden ulkoisista ominaisuuksista. Jokaisen aineen pullot ovat minusta erittäin kauniita väriltään ja kuvioiltaan. Hyvin tyylikkäitä ja arvokkaan näköisiä. Antavat hyvin luksusmaisen tunteen ja mikä onkaan arjessa mukavampaa kuin pieni luksus vaikka vain aamulla kasvoja pestäessä? Minä pidän kauniista pulloista ja purnukoista. Niillä voi sisustaa kylpyhuonetta tai vessaa. Pullot ovat tukevia pysymään pystyssä ja niistä on hyvä ottaa kädellä kiinni. Korkit ovat erittäin hyvät. Minä inhoan kierrekorkkeja niiden epäkäytännöllisyyden vuoksi! Ota vanulappuun tai kädelle puhdistusainetta, pidä pulloa kädessä ja kierrä korkkia kiinni samaa aikaa. Kädethän siinä touhussa loppuu kesken! Sitten suurin ylläri jonka sain pulloa avatessa… ensiksi ihmettelin, että miten nämä korkit ovat niin tiukasti kiinni, kunnes tajusin, että mustan korkin violettia kohtaa peukalolla painaessa korkki pompsahtaa itsekseen auki… WAUUUH! 😀 KÄTEVÄÄ! Proclé sai tässä vaiheessa minulta paljon arvostusta ja pisteitä pullojen ulkonäöstä ja käytännöllisyydestä.  Upeaa sanon minä! Kaikki puhdistustuotteet tuoksuvat kevyesti ja minulle tuoksusta tulee mieleen tee… ehkäpä vihreätee.

Proclé Eye & Lip Makeup Remover 140 ml (silmä- ja huulimeikin poistoon)
Hellävarainen ja tehokas poistamaan vedenkestävän silmä- ja huulimeikin.
Minun arvioni:
Minulla ei ole yhtään vedenkestävää ripsiväriä, mutta vedenkestävä geelilineri löytyy, joten tämä silmämeikin puhdistaja pääsi tosi testiin. 😉 Proclén öljyinen silmämeikin poistaja puhdisti vedenkestävän eyelinerin paremmin kuin Lorealin tai Mary Kayn silmämeikin poistaja. Toki sitä joutui vähän hinkkaamaan, mutta sain kun sainkin kaiken pois, kun taas muilla en ole saanut kaikkea pois. Minulla on erittäin herkkä ja kuiva silmänympärysiho ja siksi olenkin tyytyväinen tähän Proclén silmä- ja huulimeikinpuhdistajaan, koska aine tuntui kosteuttavalta. Suosittelen!

Proclé Face Makeup Remover 200 ml (meikinpoisto)
Puhdistaa hellävaraisesti vedenkestävän meikin ja aurinkovoiteen ja kosteuttaa ihoa antaen sille pehmeän tunteen.
Minun arvioni:
Puhdistin vanulapun avulla Graftobianin meikkivoidetta, joka on todella vaikeaa puhdistaa kasvoilta. Odotin, että tämä aine olisi ollut tehokkain puhdistaja kasvoille, mutta siinä vähän petyin. Uskon tämän Proclén meikinpoistajan toimivan parhaiten aurinkovoiteisiin ja kevyempiin meikkivoiteisiin tai mineraalipuuteriin. Iho tuntui puhdistuksen jälkeen pehmeältä ja kosteutetulta, eikä aine saanut aikaan ikävää kiristävää tunnetta kasvoille. Luulen, että tämä tuote on parhaimmillaan ensiksi käytettäväksi vedenkestävän ja paksun meikin poistoon, jonka jälkeen kannattaa käyttää puhdistusgeeliä tai –emulsiota ja kasvovettä viimeistelemään puhdistuksen. 

Proclé Face Wash 200 ml (puhdistusvaahto/puhdistusgeeli)
Puhdistaa hellävaraisesti iholle kertynyttä likaa ja epäpuhtauksia. Acai ja Goji antavat iholle sileän ja pehmeän tunteen.
Minun arvioni:
En saanut puhdistusainetta vaahtoamaan meikittömällä, enkä meikillisellä naamallani, mutta tykkäsin silti, koska itse tykkään eniten geelimäisistä puhdistusaineista. Ne tuntuvat käteviltä ja parhaimmilta. Proclén geeli puhdisti hyvin jopa Graftobianin meikkivoiteen jota meillä koulussa käytetään. Iho tuntui puhdistuksen ja pesun jälkeen pehmeältä ja kosteutetulta. Kasvoja ei kiristänyt tai kirvellyt ollenkaan! Tuntui siltä, kun olisin laittanut kevyttä voidetta jo kasvoilleni. Tykkäsin paljon ja suosittelen puhdistusgeelin ystäville! 
  
Proclé Cleansing Milk 200 ml (puhdistusmaito/-emulsio)
Täyteläinen ja hellävarainen emulsio, joka poistaa meikin ja epäpuhtaudet kasvoilta. Erityisesti herkälle iholle.
Minun arvioni:
Ihan alkuun kerron, että itse en ole puhdistusmaitojen ja -emulsioiden ystävä. Tuotteessa ei ole mitään vikaa, vaan päinvastoin, mutta olen puhdistusgeelien käyttäjä. Emulsio puhdistaa hyvin ja on erittäin kosteuttavaa ja pehmeää. Voisin kyllä ajatella käyttäväni nykyään talvisin puhdistusemulsiota, koska talvisin pintakuiva ihoni tarvitsee paljon kosteutta. Suosittelen erityisesti kuivuudesta kärsivälle iholle!

Proclé Hydrating Toner 200 ml (kasvovesi)
Alkoholiton ja ph-tasapainoitettu kosteuttava kasvovesi. Poistaa rasvaisuutta ja epäpuhtauksia poistamatta ihon omaa luonnollista kosteutta. Auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina ja säätelemään ihon pintakiiltoa tunneiksi.
Minun arvioni:
Olen tottunut käyttämään alkoholipitoisia kasvovesiä, joten tämä Proclén kasvovesi on AIVAN erilaista kuin aikaisemmin käyttämäni. Yleensä kasvovedet kuivattavat ja ihoa kiristää ennen kosteusvoiteen laittoa, mutta tämä on alkoholitonta ja kosteuttavaa. Iho jää pehmeäksi ja kevyesti kosteutetun tuntuiseksi, mutta kuitenkin raikkaaksi.
Loppupuheita ja yhteenvetoa Proclésta
Olen niitä naisia, jotka hoitavat ihoansa säännöllisesti kaikilla mahdollisilla tuotteilla, mutta en ole valmis maksamaan maltaita kulutustuotteista, joita ovat juuri puhdistusaineet. Toki vaadin laadukkuutta ja kaikki muut hyvät puolet on aina vaan mukavaa extraa, kuten tuotteiden ulkonäkö, kätevyys ja tuoksu. Olen käyttänyt monia marketeissa myytäviä sarjoja, kuten Loreal, Nivea, Lumene jne. Olen käyttänyt maltaita maksavaa Mary Kayta, joka oli kyllä laadukasta, ja myös olen käyttänyt vuosia Avonin Anew sarjaa, mutta nyt olen ihastunut käyttämään tätä Procléa. Laadun, tehokkuuden ja hellävaraisuuden lisäksi täyttyy muutkin vaatimukseni, kuten kauniit ja erittäin kätevät pullot ja hinta! Silmä- ja huulimeikinpuhdistaja on 140 ml pullo ja maksaa 6,50 euroa ja kaikki muut pullot ovat 200 ml ja maksavat 7,90 euroa. Edullisia sanoisin. Jos nämä tulisivat marketteihin myyntiin, niin hintaa tulisi varmana lisää… Kenelle suosittelisin Procléa? Sanoisin, että kaikille. Tietty jokainen on yksilö ja ihoja ja mieltymyksiä on monenlaisia, mutta erityisesti kuiva ja herkkä ihoisille suosittelen. Vaikeasti rasvoittuva iho vaatii omanlaiset bakteereja tappavia ja aavistuksen happamampia puhdistustuotteita. Itse olen normaali/sekaihoinen ja talvisin minulla on pintakuiva iho ja minulle nämä tuntuvat sopivan. Tietysti pidempi aikainen käyttö näyttää sitten parhaiten lopputulosta ja voinkin palata muutaman kuukauden päästä uudelleen asiaan ja raportoida pidempi aikaisesta käytöstä. 😉
Jos kiinnostuit, niin Procléa myy Suomessa verkkokauppa www.pretty.fi
Olen kirjoittanut noin kuukausi sitten ihonhoidosta ja myös siitä miten tärkeää se on. Ihonhoidon ABC
X