Glitz & Glam

Uusi innostukseni ruokaan

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Olen inspiroitunut… voi olla ehkä yllättävää, että en tällä kertaan millään tavalla kosmetiikkaan liittyen, vaan ruoanlaitosta. Minun aikaisempi ammattini oli ravintola-alalla. Tein ravintola-alan töitä 15-vuotiaasta aina ensimmäiseen äitiyslomaani asti.

Kuitenkin arkiruoan keksiminen on aina niin samperin haastavaa. Mitä ihmettä taas syötäisiin? Tuntuu, että samat safkat aina pyörii meidän arkiruokina. Minua on pitkään korventanut ja kyllästyttänyt. Vaikka ruoka maistuu kyllä, niin se jokin kipinä ruoanlaittoon on ollut kateissa vuosia. Sillä on ollut hyvätkin seuraukset, sillä miehestäni on kehittynyt taitava ruoanlaittaja. Aikaa ennen lapsia mieheni ei tehnyt oikeastaan koskaan ruokaa. Minun totaalinen kyllästyminen arkiruoanlaittoon ja lapset, ovat sysäyttäneet miestä ottamaan rohkeasti kiinni soppakauhasta ja paistinlastasta ja hän on erehdyksen ja onnistumisien kautta oppinut hyväksi ruoanlaittajaksi.

k-ruoka

Minulla tosiaan oli vuosia kipinä ruoanlaittoon kateissa. Halusin löytää sen kipinän takaisin ja löysinkin sen niinkin arkisesta paikasta, kun K-ruoka.fi. Olen käynyt siellä lukuisia kertoja aikaisemmin, mutta nyt menin paljon avonaisemmin mielin. Äkkiä kännykkäni täyttyi tallennetuista ruokaohjeista ja kipinä leiskahti roihuun.

Nyt olen innostunut intialaisesta ja siihen vivahtavista ruoista. Ihanaa kokeilla uusia makuja ja käyttää mahtavia mausteita. Olen kokkina sitä koulukuntaa, joka on aina luottanut perusmakuihin ja oma tyylini on aina ollut enemmän ranskalaiskeittiövivahteinen. Maustamiseen käytetään liemiä, viinejä, suolaa, sokeria ja pippureita, voita ja kermaa unohtamatta. Noita on sitten sovellettu arkiruokaan.

Nyt arkiruoassa on uusi twisti, sillä tuore chili, tuoreet yrtit ja eksoottisemmat mausteet ovat astuneet kuvaan. Erityisesti olen suosinut tuoretta chiliä, sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Ruokaa on inspiroivaa valmistaa, kun se ei ole sitä tutun hutun keittoa, vaan sitä joutuu poistumaan omalta tutulta reviiriltä uusien kokeilujen pariin. Olen ollut vuosia niin kaavoihin kangistunut, että olen aivan onneissani tästä inspiroitumisestani. Arkiruoan tekeminen ei ole enää pakkopullaa, vaan oikein odotan innolla, että pääsen pilkkomaan, raastamaan, maustamaan, sekoittamaan ja paistamaan. Mikä fiilis, kun joku mikä pitkään tuntui ärsyttävältä, onkin nyt sellaista, jota haluaa päästä tekemään.

inkivaarikanaa

Mitä palautetta perheeni on antanut? Mies on kehunut ruokia ja varmasti on kiva syödä jotain uutta ihan arkenakin. Lapset… nooh, 7- ja 3-vuotias ovat epäluuloisia välillä, kun ruoka on erinäköistä ja raaka-aineet eivät välttämättä ole tuttuja. Paljon saa vastailla 3-vuotiaan kyselyihin, joka muuten on ikä, jolloin todella aletaan epäilemään kaikkea lautasella olevaa. Esikoinen on onneksi jo niin helppo ja hän on aina ollut kokeileva. Uusiin juttuihin joutuu kyllä vähän totuttelemaan. Lapseni ovat paljon paremmin syöviä ja kokeilunhaluisempia, kuin mitä itse olen ollut lapsena. Olin nirso lapsi, vaikka sitä ei uskoisi enää nykyään. 😀

linssipihvit

Voin jo suositella kokeilemaan linssipihvejä ja intialaista voikanaa. Molempien seurana kylmä jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.

Raikas jogurttikastike

500 g turkkilaista jogurttia (olen käyttänyt Valion luomua)
puolikas kurkku raastettuna
1-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna (ei murskattuna)
1-2 suolakurkkua
1/2 sitruunan mehu
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
hieman merisuolaa myllystä
1-2 tl juoksevaa hunajaa
tuoretta tai kuivattua minttua (jos haluaa lisäraikkautta)

Purista ylimääräinen vesi kurkkuraasteesta tai valuta siivilässä. Lisää jogurttiin kurkkuraaste, suolakurkkukuutio, hienonnettu valkosipuli ja mausta sitruunamehulla, suolalla, hunajalla, mustapippurilla ja halutessasi mintulla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ihan taivaallista lähes kaiken kanssa! Toimii hyvin kalan, broilerin ja erilaisten uunikasvisten parina tai ihan vaan uuniperunan täytteenä. Linssipihvien ja hieman tulisen broilerin kanssa aivan mahtavaa. Niin ja muistakaa kastike sitten grillikauden alettua. Ihan mahtavaa kaiken grillatun kanssa.

appelisiinikanaa

Hei, minkälaisia kotikokkailijoita sieltä näyttöjen toiselta puolen löytyy? Onko muitakin, joille toisinaan se arkiruoan keksiminen tuottaa suurta vaivaa? Aina samat ja motivaatio ruoanvalmistukseenkin on hukassa. Minua tosiaan inspiroi uudet asiat ja ennen kaikkea K-kaupan sivujen ohjeissa ne helppoudet. Vaikka olen entinen ammattikokki, niin en minä arkena jaksa monivaiheista ruoanlaittoa. Vaikka nyt teen paljon enemmän arkiruokamme eteen, niin silti minulla menee sama aika, eikä kauppalaskukaan ole noussut, sillä ohjeissa on paljon edullisia raaka-aineita.

Tällaista ei kosmetiikkaan ja kauneuteen liittyvää tällä kertaa.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X