Glitz & Glam

Vappuhuulet Temporary Lip Tattoos -siirtokuvilla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään esittelen teille tosi hauskan jutun bileisiin tai vaikka vapuksi erikoisempaan lookiin. 😉 Huulitatuoinnit, huulikuvat, siirtokuvat huuliin jne. Suomenkielessä näille on monta nimeä. Englanniksi näitä kutsutaa Temporary Lip Tattoos -nimellä.
Olen joskus kauan sitten törmännyt huulitatuointeihin ebayssa ja joissakin kiina-kaupoissa. Ne kiinnostivat kovasti, mutta oletin niiden olevan järjettömän vaikeita kiinnittää. Siitä syystä en koskaan tilannut niitä.

Sain kokeiltavaksi Passion Lipsin Red Heart Lips -siirtokuvat. Kuoseja on lukemattomia!!! On värikkäitä, monivärisiä, eläinkuoseja, glitterisiä jne. jne. Niitä löytyy ihan tavallisen huulimeikin näköisinäkin. 😉

Paketti sisältää siirtokuvat kahteen käyttökertaan.

Siirtokuvat näyttävät tältä. Yläpuolen kuva on ylähuulelle ja alapuolella alahuulelle.

Taustapuolella on katkoviivoja, jotka helpottavat siirtokuvien sopivan kokoiseksi leikkaamisessa. Taustapuolella on myös nettiosoite, mistä löytyy hyvä videotutorial  siirtokuvien kiinnitykseen. Kannattaa käydä katsomassa. 😉

”Huulitatskojen” kiinnitys olikin helppoa!!! :O Luulin, että niiden laittaminen olisi vaikeaa ja hankalaa, mutta erehdyin. Ajattelin, että en kuitenkaan osaisi, mutta ihan kivastihan ne ensikertalaiselta onnistui. 🙂 Hieman mittailin alahuulen leveyden lyhyeksi, joten seuraavalla kerralla varmaan onnistun paremmin sen kanssa. Pieni mittavirheeni ei kuitenkaan haitannut.

Kerron lyhyesti ohjeet, mutta kannattaa katsoa videotuto, sillä siinä näkee hyvin miten kiinnitys kannattaa tehdä. 😉

1. Irroita huulitatuoinnit kartongista.
2. Mallaile huulitatuointeja omia huuliasi vasten kuviopuoli huuliasi vasten nähdäksesi mistä kohtaa katkoviivoja tarvitsee leikata.
3. Leikkaa saksilla tarvittavan kokoisiksi.
4. Poista suojakalvo ja asettele siirtokuva huulellesi suuta auki pitäen. Siirtokuva tarttuu huulellesi, mutta sitä voi tarvittaessa vielä siirrellä ja mallailla. Huulien tulee olla puhtaat ja kuivat, eli huulilla ei saa olla huulivoidetta.
5. Painele kevyesti kostutellu vanulla tai vanulapulla.
6. Pahvi alkaa irtoamaan ja siirtokuva jää huulilleni.
7. Jos siirtokuva jää jostakin kohtaa hieman irti tai kuprulleen, niin kostella vanulapulla voi vielä kevyesti painella siirtokuvaa kiinni huuliin.
8. Kun ylä- ja alahuulen siirtokuvat ovat huulilla, niin pidä huuliasi raollaan n. 5 minuuttia, jotta siirtokuvat ehtivät kuivua kunnolla.

Idea on sama kuin lasten purkkapaketeista ja yms. saatavissa ”tatuoinneissa”.

Tälläiset niistä sitten tuli ja tältä ne näyttävät.

IIIIIKS! Eikös olekin MAGEET?! :O

Pusi pusi! ;D

Huulitatuointien luvataan pysyvän 4-8 tuntia. 

Uuuuh… nämä on hienot ja ihanan specialit. 🙂 Siirtokuvat, tatskat, millä nimellä niitä nyt haluaakin kutsua, tuntuvat aluksi hassuilta, mutta pian niihin tottuu, kun muotoutuvat ja tasoittuvat omille huulille.

Tosiaan kestoa näille luvataan se 4-8 tuntia. Huulitatuoinnit kestävät syömistä ja juomista. Join vichyä, vettä ja maitokahvia. Huulitatskat eivät kärsineet yhtään!

Noin 5-6 tuntia siitä kun laitoin huulitatskat, ne olivat pysyneet muuttumattomina. Ehkä värit olivat hieman haalistuneet, mutta sen huomaa vain kuvia vertailemalla. Aloimme syömään ja ruoaksi meillä oli kuumaa kanakeittoa. Huomasin hyvin pian, että huulitatuoinnit alkoivat repeilemään huulien sisäpinnalta. Eli huulitatskat eivät kestä kovaa lämpöä ja rasvaa.

Otin kuvan teille ruokailun jälkeen. Ylähuuli ei kärsinyt ollenkaan, mutta alahuuli kärsi. Eli älkää syökö kuumaa keittoa, jos haluatte huulitatuointien kestävän. Oletan, että tatuoinnit kestävät lämpöistä ruokaa, jos sen voi syödä haarukasta pieninä palasina niin, että huulet eivät joudu kosketuksiin lämpöisen ja rasvaa sisältävän ruoan kanssa.

Mieheni käski minun testata huulitatuointien kestoa alkoholin kanssa, sillä hänen mielestään ei kukaan tälläisiä käytä jos meinaa olla selvinpäin. 😀 Ihana miehen logiikka! ;D Hänestä alkoholin kanssa testaaminen on hyvin oleellinen ja yhdyn kyllä hänen mielipiteeseensä, joten testasin ko. asiaa. Päätin tehdä testin rankimmalla tavalla. Otin vanulappuun raakaa 40 % vodkaa ja hieroin ylähuulelle vodkaista vanulappua. Huulitatuoinnille ei tapahtunut mitään. Se ei liuenut, se ei halkeillut, se ei irronut. Ainoastaan minun ylähuultani alkoi kirvellä raa’alla vodkalla hierominen ja suuhun tuli raa’an viinan maku. xP

Huulitatskat kestävät drinkkien juomisen, mutta ei kuumaa ja rasvaa. Eli älä laita huulitatskoja jos olet menossa grillibileisiin, mutta yökerhon menon ne kestävät. 😉

Huulitatuoinnit saa helposti pois ihan vaan öljyllä tai silmä- ja huulimeikin puhdistusaineella, jossa on öljyinen koostumus.

Huulitatuointeja myy Love It -verkkokauppa. Hintaa 2 kpl:n paketilla on 10 euroa. Nyt Love It -verkkokaupalla on tarjous, että yli 15 euron ostoksista saa -15 % alennusta. 😉 Kannattaa hyödyntää tarjous vaikka porukalla tilaamalla vappuhuulet kaikille. 😉 Ei varmana astele kovinkaan monella samanlaista huulimeikkiä vastaan. 😉

Kouvolan seudulla asustelevat voivat käydä Grimasilla Korjalassa huulitatuointiostoksilla. 😉

Listaan loppuun plussia ja miinuksia huulitatuoinneista:

+ Huulimeikkiä ei tarvitse korjailla.
+ Huulimeikki ei sotkeenu, eikä se tartu mihinkään.
+ Kestää suudelmia, syömisen, juomisen jne.
+ Huulitatuoinneilla saa todella säväyttävän ja persoonallisen huulimeikin.
+ Hiukset eivät tartu tuulessa huuliin kiinni, kuten monien huulipunien ja -kiiltojen kanssa käy.
+ Ei reagoi alkoholin kanssa.

– Huulimeikkiä ei voi korjailla jos tulee tarvetta. Siirtokuvat voi poistaa ja laittaa uudet.
– Hinta päivittäisessä käytössä. Juhlaan tai johonkin muuhun spesiaaliin tapahtumaan ovat aika edulliset, eli 5 euroa/kpl.
– Ei kestä kuumuutta, eikä rasvaa.

Ai niin! Haluatteko nähdä kokonaisuuskuvan huulitatuoinneista? Koska huulitatuointien kuosi oli punainen valkoisilla sydämillä, niin tein perus fiftari-meikin huulien seuraksi.

Vapun look voi siis olla hillitty, mutta huulista voi löytyä se pieni juju. 😉 Tai sitten voi olla kaikissa sateenkaaren väreissä ja käyttää rajummallakin kuosilla olevia huulitatuointeja. 😉

Onkos kukaan muu kokeillut näitä ennen? Vai tuliko sellainen ”pakko saada tuollaiset” -fiilis? ;D

X