Havaintoja parisuhteesta

Älä anna kenenkään kahlita nautintoasi!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Naisen avoin seksuaalisuus tuntuu olevan vieläkin liikaa monelle. Seksistä avoimesti puhuva nainen leimataan rankoilla termeillä tai sitten häneen suhtaudutaan avoimen vähättelevästi tai vihamielisesti. Viimeksi sen sai kokea puudildoyrittäjä Tea Latvala, joka lopetti yritystoimintansa, koska ei enää jaksanut somevihaa.

Seksistä avoimesti nauttiva ja sen ääneen sanova nainen on uhka. En tiedä, onko kyse siitä, että kaikki avoimuus on uhka tässä yhteiskunnassa vai siitä, että seksissä nainen on totuttu alentamaan antajan rooliin. Nainen on teon kohde, eikä tekijä.

Uhan lisäksi avoimesti seksiin suhtautuva nainen on monelle helppo pala. Muutama seksuaaliterapeutti ja seksistä blogia kirjoittava nainen on kertonut minulle saavansa palautetta, joissa heiltä suoraan kysytään, että sopisiko tulla harrastamaan seksiä, koska olettama on, että jos nainen on avoin seksin suhteen, niin se tarkoittaa automaattisesti sitä, että nainen harrastaa seksiä ihan kenen kanssa tahansa.

Eikä se aina ole helppoa olla seksuaalisesti aktiivinen nainen parisuhteessakaan. Ei ole vain yksi kerta kahdeksan vuoden aikana, kun olen saanut viestin naiselta, joka on kirjoittanut, että subjektin roolin ottaminen seksin suhteen saa miehen ottamaan askeleita taaksepäin. Nainen joka tekee aloitteen, nainen joka haluaa seksiä enemmän, nainen joka ehdottaa uusia leikkejä, nainen joka on avoimen seksuaalinen onkin miehelle vaikea pala purtavaksi.

Kuten eräs mies oli vaimolleen sanonut, että jos sinä olet noin himokas, niin tuskin olen sinulle ainoa seksikumppani. Tuollaisen toteamisen jälkeen soisi, että hän ei olisi naiselle edes yksi seksikumppani. Nainen saa olla himokas, mutta miehen ehdoilla. Niin se on joskus. Älkää miehet nyt sitten uhriutuko, iso osa miehistä osaa kyllä suhtautua naisen avoimeen seksuaalisuuteen ja ottaa sen ilolla vastaan, mutta yhteiskunnallisessa ilmapiirissä on silti liikaa vielä naisen avointa seksuaalisuutta alas painavaa voimaa.

Mennään takaisin yksilötasolle. En osaa sanoa ihmisten parisuhteista, mutta joskus luen minulle lähetettyjen tarinoiden riveiltä tai ainakin rivienväleistä tukahdutettua seksuaalisuutta. Voimaa, joka on sullottu piiloon, koska sen kantaja olettaa, että sitä ei saa tuoda näkyville. Seksuaalisuus on vankina oman mielen ja vartalon sisällä. Lähinnä mielen, sillä mieli meidän toimintojamme usein ohjaa.

Siellä on se vanha olettama, että nainen vaietkoon makuuhuoneessa. Saattaa olla jopa niin, että nainen häpeää seksuaalisuuttaan ja jopa pelästyy sen rajua voimaa, koska väitätte mitä tahansa, niin naisen avoin seksuaalisuus ei ole vielä samalla viivalla miehen avoimen seksuaalisuuden kanssa.

Joissakin tapauksissa ihminen jopa pidättelee itseään ja seksuaalisuuttaan. Tyytyy parisuhteessa vain minimiin ja siihen, että tyydyttää puolisonsa, mutta ei vaadi omaa tyydytystä, koska naisen rooli on antaa, eikä ottaa. Tämä johtaa siihen, että seksiin suhtaudutaan tympeästi ja siitä tulee vain yksi pakollinen osa parisuhdetta. Valehdellaan itselle, että en minä seksiä edes kaipaa. Kuten olen ennenkin kirjoittanut, miten kaivata jotain sellaista, mitä ei ole koskaan kokenut?

Parisuhde ei koskaan saisi olla kahle seksuaalisuudelle. Jos ei saa parisuhteessaan seksuaalista tyydytystä, vaikka sitä haluaisi, niin siihen ei pidä kenenkään tyytyä. Seksi ja seksuaalisuus on liian arvokas ja tärkeä asia uhrata parisuhteen alttarille. Jos pyytämisen jälkeenkään ei saa haluamaansa, niin ihminen on vapaa hakemaan seksinsä muualta. Enkä minä tässä puhu siitä, että elämässä tulee aikoja, jolloin seksi ei ole ensimmäisenä listalla, mutta puhun siitä, että jos parisuhde vuosi toisensa jälkeen ei anna tyydytystä ihmisen seksuaaliselle tarpeelle, niin ihminen pitää laskea vapaaksi hakemaan seksiä muulta tai sitten ihminen pitää päästää kokonaan vapaaksi. On suunnatonta itsekkyyttä pakottaa ihminen suhteeseen, jossa hän ei saa tarvitsemaansa.

Seksuaalisuus on valtava voima ja sitä voimaa ei kannata heittää hukkaan. Varmasti on ihmisiä, joita seksi ei oikeasti kiinnosta millään muotoa, mutta tämä teksti ei ole heille kirjoitettu, vaan heille, jotka haluavat seksiä, mutta kokevat, että jokin voima käskee heitä piilottamaan avoimen seksuaalisuutensa.

Kannattaa kokeilla ottaa sitä esille, sillä voi olla, että kerran päästettyään sen valloilleen, ei koskaan halua sulloa sitä takasin piiloon ja jos ympärillä on liikaa hyssyttelijöitä, niin ihminen on vapaa valitsemaan läheiset ihmisensä.

Jälleen kerran, sinun elämäsi.

Lue myös

X