Havaintoja parisuhteesta

Kauniita tarinoita pandemian keskeltä osa 1

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

”Kun pandemia keväällä -20 alkoi, elin sinkkuna kohtalaisen vapaasti ja tapailin aika paljon miehiä, kävin treffeillä ja siimaa oli viritteillä vähän suuntaan jos toiseen siinä toivossa, että johonkin tarttuisi se the one and only. Kun rajoitteet ja muut sitten iskivät päälle, loppui ”kevytmielinen” tapailu ja täytyi miettiä tarkemmin ketä tapaa, missä tapaa vai tapaako ketään ja huolehtii ensisijaisesti omasta terveydestä. Muiden kuin miesrintamalla tapahtuneiden sosiaalisten kontaktien määrä oli jo alkanut vähentyä ja heräsin miettimään, mitä todella haluan, lyhyitä tuttavuuksia miehistä vai ylläpitää aitoja kaveruuksia.

Kesä meni, syksy alkoi ja huomasin vaihtaneeni ”taktiikkaa” miesrintamalla melkoisesti. Aikaisemman kohtalaisen levottoman tapailun ja treffeillä juoksemisen sijaan huomasin käyttäytyväni harkitsevammin ja haluavani sitoutua paremmin henkilöihin, jotka tuntuivat kivoilta. Maltoin nähdä vaivaa tutustua paremmin ja syksyn aikana eräässä sovelluksesta osuikin eteeni varsinainen prinssi! Kiitos taktiikan muuttumisen, Koronan aiheuttamien rajoitusten ja poikkeusolojen, maltoin tutustua mieheen rauhassa ja olemme antaneet aidosti aikaa ja läsnäoloa toisillemme sen sijaan että olisimme vain laukkoneet teattereissa, yökerhoissa ja festareilla kaiken aikaa.

Tällä hetkellä elämme vakaassa, rakastavassa etäsuhteessa, suunnittelemme yhteistä kesälomaa ja haaveilemme ajatuksen tasolla yhteen muutosta, mahdollisista häistä ja perheenlisäyksestä.

En tiedä ketä tästä on kiittäminen, mutta itse koen että osaltaan myös koronaa, sillä se on saanut ajattelemaan ja käyttäytymään eri tavoin. Poikkeusolot ovat tuoneet minunkin arkeen muutoksia ja aiheuttaneet huolta sekä pelkoa, mutta hurjasti myös hyvää. Olen onnellinen ja rakastettu, minulla on ihana miesystävä ja kivoja asioita tulevaisuudessa. Koronan vuoksi monet yhteiset haaveet ovat antaneet odotuttaa, mutta uskon, että odotuksen jälkeen lomamatkatkin tuntuvat erityisen antoisalta! Ja koko elämä muutoinkin elämisen arvoiselta.”

Lue myös

X