Havaintoja parisuhteesta

Mitä sitä yhdestä henkisestä yhteydestä kun on tämä fyysinen kulissi

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Avioliiton sisällä kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä. Loma-ajat ovat niitä pahimpia. Kuka tuo ihminen tuossa samassa aamiaispöydässä on. Huomenna voisin herätä aikaisemmin. Saa olla aamun yksin. Yöt on nukuttu jo pitkään eri huoneissa. Arki on helpompaa. Pääsemme töihin ja harrastuksiin. Ovat tutkineet että eroja haetaan eniten lomakuukaisien jälkeen. Se on ymmärrettävää. Viikossa ehtii huomata että on suhteessa ihmisen kanssa jota ei edes tunne.

Me emme eroa. Meillä on tämä kaikki tässä. Kahdentoista tunnin työpäiväillä maksettava asuntolaina. Pitää olla neliöitä ja iso piha jonne paeta. Iso auto jolla paeta. Iso kulissi johon piiloutua. Seksiä on kerran kuukaudessa jotta se on sitten taas kuukauden poissa päiväjärjestyksestä. Voidaan sanoa että sitä on. Onhan sitä enemmän sitten muualla. Puolisollani on varmasti rakastaja. Samapa tuo. Niin minullakin on ja sitten tämä kaikki tässä ympärillä. Lomamatka on jo varattu. Pienessä all inclusive -huppelissa se on kivaa. Pian saapuu uusi sohvamme, jossa istua eri aikaan tai eri päädyissä.

Me olemme panostaneet tähän. Olemme tehneet pitkiä työpäiviä ja teemme edelleen. Olemme palaneet loppuun, mutta elämässä pitää olla loppuunpalanut, jotta on yhteisön silmissä hyväksytty. Teemme sikana työtä tämän kaiken eteen. Ei ole tullut ilmaiseksi tämä kulissi. Puhuvat jostain pariterapiasta. Siellä saisi henkisen yhteyden. Kenellä nyt mihinkään niin turhaan on aikaa?

Henkinen yhteys. Eikö se tarkoita sitä, että on yhteinen tahtotila pitää yllä tätä kulissia? Eikö se tarkoita sitä, että päättää joka aamu valita tämän kuliissin?

Kadulla pari kävelee käsi kädessä. Hyi saatana. Mitä lie näyttelevät. Ei rakkaus ole tuollaista hetken huumaa. Se on yhdessä rakennettu kulissi. Joskus aamuisin on kummallisen tyhjä olo. Se menee ohi kunnon kuntosalitreenillä.

Illalla eksyn jonnekin helvetin rakkausblogiin. Olisi ensin 20 vuotta avioliitossa ennen kuin mitään parisuhteista kirjoittelisi. Kirjoitan kommentin. Aamulla herään tuntia ennen häntä, jotta saan syödä aamupalan rauhassa. On taas outo olo. Lähden salille.

X