Loman jälkeen iho saattaa olla kaikkea muuta kuin heleä.
Kauneus

Punoitusta, läikkiä tai sameutta? Näin saat kesän hehkun takaisin ja pääset eroon iho-ongelmista

Kesästä saattaa kauniin päivetyksen sijaan jäädä kasvoille ei-niin-mieluisia muistoja: täpliä, läikkiä, punoitusta tai samea sävy. Etsimme ratkaisut tyypillisiin loman jälkeisiin iho-ongelmiin.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: Istock ja valmistajat

Tavoite: Eroon läiskistä

1. Vaalenna ja häivytä

Viiksiä muistuttava varjostuma ylähuulella tai otsassa ruskeankirjava laikku? Läikät ovat auringosta villiintyneitä pigmenttimuutoksia. Niistäkin voimme kiittää hormoneja.

Paras keino välttyä ei-toivotuilta läikiltä on käyttää mahdollisimman vahvaa aurinkosuojaa tai istua varjossa. Laikkuja voi onneksi myös vaalentaa kotikäyttöön tarkoitetuilla brightening-tuotteilla.

A. Haluat olla tasainen

Maksaläiskät eivät pelkästään täplitä kasvojasi, vaan ne myös aiheuttavat sinulle harmaita hiuksia. Siksi haluat löytää tehokkaimman mahdollisen läikkien häivyttäjän.

Ratkaisu: vaalennusaine

Mossa Glow Cocktail Illuminating Anti-pigmentation Serum on pigmenttimuutoksia vaalentava seerumi, joka myös kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä, 25 ml 14,50 e.

B. Haluat olla täsmällinen

Tavoitteenasi on vaalentaa vain ne harmilliset rusehtavan harmaat läikät, ei koko naamaasi. Tarvitset tuotteen, jota voi käyttää paikallisesti.

Ratkaisu: täsmähoito

The Ordinary Alpha Arbutin 2 % + HA -seerumissa on korkeat pitoisuudet alfa-arbutiinia ja hyaluronihappoa. Alfa-arbutiini häivyttää pigmenttiläiskiä ja värimuutoksia kasvoilla. Levitä seerumia vain laikkujen päälle, 30 ml 12,50 e.2. Peitä ja piilota

Pystyt elämään pigmenttimuutosten kanssa, mutta joskus ne olisi kiva piilottaa. Tarvitset avuksi meikkiä, esimerkiksi ihon sävyä tasoittavan tuotteen. Toivota BB- ja CC-voiteet tervetulleiksi meikkipussiisi. Ne paitsi tasoittavat sävyä myös sisältävät useimmiten aurinkosuojan. Paras peitto tulee kuitenkin vahvapigmenttisellä, voidemaisella peitevoiteella.

A. Arvostat tehoja

Haluat läikkäsi piiloon ja olet valmis tekemään töitä sen eteen. Sinun kannattaa hankkia pigmenttipitoinen peiteaine vaalenta- vien ihonhoitotuotteiden rinnalle.

Ratkaisu: kaiken kattava

Vichy Derma-blend SOS Cover Stick -peite- puikossa on runsaasti pigmenttiä, ja se peittää tummat silmänaluset, pigmenttiläiskät, luomet ja arvet. Aurinkosuoja- kerroin 25, 21 e.

B. Arvostat kepeyttä

Et halua pakkeloida ihoasi vahanukkemaiseksi, joten ajatus värivirheet peittävästä meikistä saa karvasi nousemaan pystyyn. Ei hätää, läikät saa piiloon ke- vyemmälläkin voiteella.

Ratkaisu: suojaväri

Lierac Sunissime Protective BB Fluid SPF 50 on sävytetty aurinkovoide, joka korvaa meikin ja aurinkovoiteen ja jota voi käyttää ympäri vuoden. Siinä on hyaluronihappoa, joka kosteuttaa auringon kuivattamaa ihoa, ja rusketusta aktivoivia peptidejä, 40 ml 36 e.

Tavoite: sameasta heleäksi

1. Haluat kaiken heti

Ihonhoito on siitä rasittavaa, että yleensä tuloksia saa odotella kuukauden päivät. Sen verran aikaa ihon pinta vaatii uudistuakseen. Kuorinta pehmentää ja kirkastaa ihoa, mutta ihmeitä sekään ei tee. Ja sinähän et jaksa odotella. Hehku tänne ja heti! Tarvitset meikkejä, jotka palauttavat ihollesi värin ja hehkun.

A: Päivetys, joka pysyy

Et voi sietää itseruskettavien hajua, et edes uuden sukupolven tuotteiden, jotka eivät juurikaan haise. Haluat pitää kynsin hampain kiinni päivetyksestäsi, joten jotain on keksittävä.

Ratkaisu: superpuuteri

Vita Liberata Trystal Minerals Pressed Self-tanning Bronzer on itseruskettava aurinkopuuteri. Siinä on mineraaleja, jotka antavat kasvoille hehkua ja kevyen peittävyyden sekä asteittain iholle kehittyvän pitkäkestoisen rusketuksen. Se sopii myös varjostuksiin, 35 e.

Vita Liberata

B. Meikitön look, kiitos

Et ole kaikista etsinnöistä huolimatta löytänyt riittävän kevyttä meikki- tai sävy- voidetta. Haluat iholle väriä antavan tuotteen, joka antaa kauniin hehkun näyttämättä meikiltä.

Ratkaisu: hehkuttaja

Guerlain Terracotta Rêve D’Eté on ihoa sävyttävä läpikuultava meikkivoide, jonka geelimäinen koostumus sulautuu ihoon. Sävygeeli kosteuttaa ihoa ja antaa sille lämpimän hehkun, 30 ml 53 e.

2. Tehokuurin aika

Kesällä on kiva oikaista rutiineissa, ehkä myös ihonhoidossa. Kuka nyt yöttömänä yönä muistaa pestä meikit, saati noudattaa korealaisten innoittamia monimutkaisia kauneusrutiineja? Nyt on kuitenkin oiva hetki tehdä ryhtiliike kylpyhuoneessa.

A. Olet vaativa – ja hyvä niin

Ota avuksi C-vitamiini. Se on ylivoimainen ihon kirkastaja niin suun kautta syötynä kuin iholle levitettynä. Hanki ainakin C-vitamiinia sisältävä kosteusvoide ja seerumi.

Ratkaisu: vitamiinipommi

Ole Henriksen Truth Serum -seerumi kiinteyttää, heleyttää ja kosteuttaa ihoa. Se levittyy iholle kuin silkki ja tuoksuu tuoreille appelsiineille, 30 ml 67,50 e.

B. Olet valmis hoitoon

Jos kesä teki loven lompakkoon, ryhdy kotikosmetologiksi. Kuori iho kerran viikossa ja naa-mioi kasvot kosteuttavalla ja kirkastavalla naamiolla.

Ratkaisu: monitoimija

Kora Organics Turmeric Brightening & Exfoliating Mask on huippumalli Miranda Kerrin tuotesarjan kätevä 2-in-1-naamio. Se sekä kuorii että heleyttää ihoa, 100 ml 49 e.

Kora Organics

X