Tunnehaava voi aiheuttaa surua ja ahdistusta.
Horoskooppimerkit

Mikä on syvin tunnehaavasi – ja kuinka sinun kannattaa käsitellä sitä? Horoskooppimerkkisi paljastaa

Jokaisella horoskooppimerkillä on oma syvin tunnehaava ja tapa, jolla tätä tunnehaavaa voi hoitaa. Lue, mikä on sinun kipupisteesi tunneasioissa ja kuinka sinun kannattaa käsittellä sitä.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Oinas (20.3.–19.4.) piilottelee kipukohtiaan kovalla kuorella

Syvin tunnehaavasi liittyy minäkuvaasi ja itseluottamukseesi. Saatat toisinaan tuntea itsesi heikoksi ja merkityksettömäksi. Todennäköisesti olet luonut itsellesi kovan ulkokuoren, jonka avulla yrität piilottaa kipukohtasi. Sinulle paras tapasi käsitellä kipukohtiasi on laskea suojamuurit ja päästää ihmiset lähellesi. Et ole heikko, vaikka olisitkin saanut siipeesi tunneasioissa.

Härän (20.4.–20.5.) ei kannata kiirehtiä tunteiden kanssa

Syvin tunnehaavasi liittyy turvallisuudentunteeseen. Kenties oletkin joskus joutunut tärkeän ihmisen laiminlyömäksi tai hylkäämäksi. Sinulle paras tapa käsitellä tunnehaavaasi on tuntea rauhassa kaikki ne tunteet, joita negatiiviset kokemukset sinussa ovat aiheuttaneet. Kun et kiirehdi negatiivisista tunteista irti päästämisen kanssa, päästät niistä lopulta irti kuin itsestään. Anna läheistesi auttaa sinua tuntemaan, miten tärkeä olet.

Kaksonen (21.5.–20.6.) ei kommunikoi niin kuin muut

Syvin tunnehaavasi liittyy itsesi ilmaisuun. Sinulla voi olla ongelmia kommunikoida tavalla, jolla tulet ymmärretyksi niin kuin haluaisit. Itsesi ilmaisuun liittyvät ongelmat voivat saada sinut tuntemaan olosi tietämättömäksi ja sivistymättömäksi. Sinulle paras tapa hoitaa tunnehaavaa on oman, luovan äänesi löytäminen ja sen kunnioittaminen. Voit lopulta oppia jopa iloitsemaan siitä, miten persoonallisella tavalla ilmaiset asioita.

Ravun (21.6.–22.7.) on opeteltava rakastamaan ja vaalimaan itseään

Syvin tunnehaavasi liittyy itsesi rakastamiseen. Olet saattanut joutua laiminlyödyksi tai törkeän käytöksen uhriksi varhaisessa elämässäsi. Sen takia saatat yhä ajoittain tuntea olosi epävarmaksi ja tarvitsevaksi. Saatat kiinnittyä toisiin hyvin vahvasti. Sinun kannattaa käsitellä tunnehaavaasi opettelemalla rakastamaan ja vaalimaan itseäsi.

Leijona (23.7.–22.8.) pelkää olevansa lahjaton

Syvin tunnehaavasi liittyy luovaan ilmaisuun. Saatat pelätä, että sinulta puuttuu kokonaan luovuus ja mielikuvitus. Vaikka loistaisit muilla elämän osa-alueilla, näiden ominaisuuksien puuttuminen saattaa saada sinut ajattelemaan, ettet ole lahjakas ja erityinen. Alat voida paremmin, kun rohkaistut olemaan oma itsesi ja hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet. Luultavasti silloin myös luovuutesi alkaa kukkia.

Neitsyt (23.8.–22.9.) ei arvosta itseään

Syvin tunnehaavasi liittyy itsesi arvostamiseen. Tunnet luonnostaan itsesi epätäydelliseksi ja ajattelet, että asiaan ei ole olemassa minkäänlaista ratkaisua. Luultavasti sinulla onkin jonkinlaista ahdistusta tai hermostuneisuutta jatkuvasti. Sinun kannattaa käsitellä näitä tunteita auttamalla ja rakastamalla muita. Huomaat, että kukaan ei ole täydellinen ja opit rakastamaan myös itseäsi. Saat myös rutkasti vastarakkautta niiltä, joita autat.

Vaa’alla (23.9.–22.10.) on vaikeuksia tuntea tasapainoa ja harmoniaa suhteissaan

Syvin tunnehaavasi liittyy tasapainon ja harmonian tunteeseesi. Niin platonisissa kuin romanttisissakin suhteissasi saatat ajautua ongelmiin, koska sinulle on vaikeaa käsitellä konflikteja ja vastakkainasetteluja. Saatat olla altis myrkyllisille suhteille mahdollisen passiivisuutesi ja haavoittuvaisuutesi takia. Tunnehaavaasi paras apu on kompromissien tekemisen harjoitteleminen ja epäterveiden suhteiden katkaiseminen heti, kun se vain on mahdollista.

Skorpioni (23.10.–21.11.) suojelee itseään, omaisuutta ja rakkaimpiaan

Syvin tunnehaavasi liittyy kuolemaan ja muutosten havaitsemiseen. Saatat kokea voimakkaita mielialanvaihteluja ja katastrofaalisia tunteita sekä syvää ahdistusta. Olet todennäköisesti kokenut jonkun trauman, joka saa sinut suojelemaan itseäsi, omaisuuttasi ja rakkaimpiasi. Jotta voit todella käsitellä tunnehaavaasi, sinun on tärkeää oppia, että muutos kuuluu elämään. Alat todella parantua, kun opit kääntämään kipusi voimavaraksesi.

Jousimiehen (22.11.–20.12.) on arvostettava poikkeavia näkemyksiään

Syvin tunnehaavasi liittyy uskomuksiin, moraaliin ja arvoihin. Sinun uskomuksesi, moraalisi ja arvosi saattavat olla poikkeavia läheistesi tai valtavirran kanssa ja saatat siksi tuntea, että näkökulmillasi ei ole merkitystä. Muiden vakuuttamisen sijaan sinun olisi tärkeää tehdä työtä sen eteen, että alat itse arvostaa omia näkemyksiäsi. Ne ovat arvokkaita, tekeväthän ne sinusta juuri sinut.

Kauris (21.12.–19.1.) janoaa hallinnantunnetta ja mainetta

Syvin tunnehaavasi liittyy asemaasi ja maineeseesi. Sinusta saattaa tuntua siltä, että et saa kiitosta ja hyväksyntää siitä, mitä teet. Haluaisit olla hallitsevammassa roolissa. Haluaisit, että maineesi kiirisi edelläsi. Syytät herkästi itseäsi, jos asiat menevät pieleen, ja uskot, että sinut on tuomittu kaaokseen ja arvaamattomaan elämään. On tärkeää, että alat itse olla ylpeä osaamisestasi. Etsi ala, joka arvostaa kurinalaisuuttasi ja muita piirteitäsi.

Vesimies (20.1.–18.2.) kokee, ettei ole yhteiskunnan hyväksymä haluamallaan tavalla

Syvin tunnehaavasi liittyy yhteiskunnan hyväksyntään. Koet, että yhteiskunta ei hyväksy sinua tavalla, jolla toivoisit. Sinulla on todennäköisesti vaikeuksia sopeutua yhteiskuntaan, ja voit sen takia tuntea, että sinussa olisi jotain vikaa. Tunnehaavasi paranee, kun alat ymmärtää, että voit vaikuttaa asioihin ja toimia tiennäyttäjänä muille.

Kala (19.2.–19.3.) näkee maailman julmana paikkana

Syvin tunnehaavasi liittyy siihen, millaisena näet maailman. Näet maailman julmana ja epäoikeudenmukaisena, vihan, köyhyyden ja väkivallan kehtona. Näkemyksesi saattaa tehdä sinusta kyynisen ja sinun voi olla hyvin vaikea luottaa keneenkään. Suorastaan odotat pettymystä ja julmuutta ihmisiltä. Tunnehaavasi alkaa parantua, kun alat ymmärtää, että usein viha johtuu ihmisyyttä kohtaan asetetuista rajoista ja peloista. Myötätuntoa harjoittamalla maailma alkaa näyttäytyä sinulle hyvin erilaisena paikkana.

Lähteet: Thought Catalog, Your Tango

X