Horoskooppimerkit

Näistä piirteistä tunnistat eri horoskooppimerkit – mahdollisesti jo ensitapaamisella!

Millaisista piirteistä eri horoskooppimerkit voi tunnistaa? Listasimme kunkin horoskooppimerkin tunnistettavimmat ominaisuudet.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Eri horoskooppimerkkien edustajilla on omat tunnistettavat piirteensä.

Millaisista piirteistä eri horoskooppimerkit voi tunnistaa? Listasimme kunkin horoskooppimerkin tunnistettavimmat ominaisuudet.

Ulla Palomäen kirjoittamassa Horoskooppimerkkien voima -kirjassa kerrotaan kattavasti muun muassa siitä, mistä eri horoskooppimerkit tunnistaa parhaiten. Luimme kirjan ja poimimme tähän juttuun parhaat palat horoskooppimerkkien tunnistamisesta.

Oinas (20.3.–19.4.) katsoo ihmisiä suoraan ja häpeilemättä

Oinaan tunnistaa yleensä helposti suorasta, melko vaativasta katseesta. Toisinaan katseessa voi kuitenkin olla pehmeyttä. Oinas katsoo toisia ihmisiä suoraan ja häpeilemättä. Oinas pitää silmänsä kunnolla auki. Katseessa on yleensä enemmän tahdonvoimaa kuin tunnetta. Oinaan katse heijastaa hänen pelotonta luonnettaan.

Oinas puhuu yleensä melko kuuluvasti. Hän saattaa toisinaan sortua töksäyttelyyn. Oinas pukeutuu selkeisiin väreihin, eikä suosi pastellisävyjä. Oinas on maskuliininen merkki, minkä takia oinasnaiset harvemmin ylikorostavat naisellisuuttaan.

Muun muassa he ovat oinaita: alppihiihtäjä Tanja Poutiainen ja entinen Suomen pääministeri Alexander Stubb.

Härkä (20.4.–20.5.) puhuu mielellään ruosta ja musiikista

Yleensä härällä on lempeä katse, joka laskeutuu lempeästi katseen kohteena olijan ylle ja verhoaa tämän rauhalla, kiireettömyydellä ja aistillisuudella. Härän katseesta välittyy hänen tasainen ja rauhaa rakastava luoneensa. Katse ei tyypillisellä härällä ole porautuva, tutkiva tai yksityiskohtia etsivä. Härkä ei yleensä kulje kulmat kurtussa toisia arvostelevan oloisena vaan hänen olemuksensa on hymyilevä ja luonnollinen.

Härän äänenpaino on matala tai rauhallinen. Härän kasvojen liikkeet ovat rauhalliset, eikä hän muutenkaan elehdi ylenpalttisesti. Jos hän kuitenkin satunnaisesti niin tekee, liikkeet ovat kaarevia ja luonnollisia. Härkä tykkää puhua ruoasta ja musiikista, joista hänellä on selkeät mielipiteet. Härkä on laatutietoinen pukeutuja, joka arvostaa luonnollisia materiaaleja.

Muun muassa he ovat härkiä: muusikko Anna Eriksson ja näyttelijä George Clooney.

Kaksonen (21.5.–20.6.) vaikuttaa flirttailevalta

Kaksoset tunnistaa yleensä terävästä ja tarkkaavaisesta katseesta. Kaksosen suora katse tarttuu helposti eri kohteisiin. Katse heijastaa tarkkailua ja ajattelua, ei niinkään tunteellisuutta. Kaksoset tunnistaa siitä, että heissä on aimo annos valppautta ja reagoimiskykyä. He pystyvät reagoimaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Heidän kasvonsa ja erityisesti silmänsä ovatkin ilmeikkäät, vaikka kehonkieli ei aina olekaan vilkasta.

Kaksosella on pilkettä silmäkulmassaan ja hän on aidosti kiinnostunut muista ihmisistä. Nämä piirteet saattavat aiheuttaa väärinymmärryksiä. Kaksonen vaikuttaakin usein flirttailevalta, vaikka todellisuudessa hän haluaisi vain miellyttää keskustelukumppaniaan eikä mennä sen pidemmälle. Vaikka kaksonen ei liikuttelisi usein itseään, hänen liikkeisiinsä liittyy usein jotain äkkinäistä ja nopeaa. Kaksonen on tyypillisesti nopea liikkeelle lähtijä. Kaksoset haluavat usein herättää huomiota pukeutumisellaan ja pukeutuvatkin näyttäviin ja erilaisiin asuihin. Usein väriyhdistelmät ovat kirkuvia.

Muun muassa he ovat kaksosia: toimittaja Jari Sarasvuo ja laulaja Paula Koivuniemi.

Ravun (21.6.–22.7.) herkkyys näkyy ja kuuluu

Tyypillisessä ravussa on jotain pehmeää. Hänen herkkyytensä näkyy ja kuuluu. Rapu saattaa vaikuttaa siltä, että hän voi helposti järkkyä tai särkyä. Ravun voikin joskus tunnistaa siitä, että jokin hänessä ikään kuin pakenee pahaa maailmaa. Rapu on harvinaisen kiinnittynyt lapsuutensa kokemuksiin ja etsii vielä aikuisenakin jonkinlaista kodinomaista suojaa, ikään kuin koteloa itselleen. Ravun olemuksesta, eleistä ja katseista huokuu läheisyyden ja intiimiyden tarve. Hänen huolehtivaisuuttaan ei voi olla huomaamatta.

Rapu ei katso ihmisiä pitkään silmiin, vaan saattaa jopa vältellä katsekontaktia, jotta kukaan ei pääse porautumaan hänen henkilökohtaiselle reviirilleen. Ravut eivät yleensä häikäise pukeutumisellaan. Rapu saattaa olla ihastunut vanhanaikaisiin ja sukulaisilta perittyihin vaatteisiin, joilla on tunnearvoa hänelle. Rapu ei pukeudu viimeisimpien trendien mukaan. Hän suosii maanläheisiä värejä.

Muun muassa he ovat rapuja: näyttelijä Tom Hanks sekä juontaja ja yrittäjä Lola Odusoga.

Leijona (23.7.–22.8.) kiinnittää oitis huomion

Kaikki leijonassa viestii siitä, että hän haluaa tulla tunnistetuksi, noteeratuksi ja huomatuksi. Huomio on leijonan hyvänolon lähde. Jos yksi ihminen varastaa täysin huomiosi, kun astut huoneeseen, huomion varastaja on todennäköisesti leijona. Leijona kiinnittää ihmisten huomion yleensä persoonallisella olemuksellaan, ei niinkään esimerkiksi huomiota herättävällä pukeutumisellaan.

Leijona uskaltaa olla täysin oma itsensä. Hänen ruumiinrakenteensa on niin ylväs, että vaikka pituutta ei juuri olisi, hän on näyttävä ilmestys ja kerää katseita. Leijonan ylpeyden voi joskus sekoittaa ylimielisyyteen ja silloin voi tuntua, että leijona on vaikeasti lähestyttävä. Muut tottelevat vaistomaisesti leijonan ohjeita.

Muun muassa he ovat leijonia: muusikko Madonna ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger.

Neitsyen (23.8.–22.9.) tunnistaa tarkkaavaisesta olemuksesta

Neitsyen tunnistaa yleensä ensimmäiseksi hänen tarkkaavaisesta olemuksestaan. Neitsyen särmikäs ajattelu näkyy pitkälle. Neitsyt tarkkailee asioita hieman kulmiensa alta ja saattaa vaikuttaa vakavahenkiseltä. On tavanomaista, että neitsyestä saa ujon, varovaisen ja ehkä jopa pelokkaan tarkkailijan vaikutelman. Neitsyt rypistelee kulmiaan silloin, kun hän miettii asioita tarkkaan ja yksityiskohtaisesti.

Neitsyt ei tuo itseään tykö, vaan on usein ajatuksissaan, jopa hieman poissaoleva. Neitsyen voi tunnistaa siitä, että ryhmässä hän on se, joka ajattelee eniten – joko hiljaa tai ääneen. Hän huomaa ja ilmaisee terävästi puuttuvat yksityiskohdat ja muut puutteet. Hänellä ei ole tarvetta miellyttää muita kaikin keinoin. Neitsyellä on selkeyttä janoava mieli. Siksi hän käyttää useimmiten vaatteita, joissa on selkeät värit ja kuosit. Väreissä hän suosii himmeitä värejä, mustaa ja sinistä. Tyylin selkeys rauhoittaa neitsyen monimutkaista mieltä. Neitsyt kaihtaa usein koruja.

Muun muassa he ovat neitsyitä: presidentti Sauli Niinistö ja muusikko Kaija Koo.

Leppoisuus paljastaa vaa’an (23.9.–22.10.)

Vaa’an tunnistaa yleensä jonkinlaisesta leppoisuudesta. Vaa’an leppoisuus käy ilmi muun muassa hänen katseessaan, joka on pikemminkin rakastava tai hyväksyvä kuin kriittinen tai arvosteleva. Vaa’an olemuksesta kykenee aistimaan yleensä hänen odottavan, vastaanottavan asenteensa. Vaaka katsoo, mitä hänelle tarjotaan ja mieluummin katsoo kuin katuu.

Vaaka on hyvin herkkä sille, miten muut reagoivat hänen tekemisiinsä ja sanomisiinsa. Siksi hän mukauttaa toimintaansa muiden reaktioiden mukaan. Vaaka käsittelee useimmiten ihmisiä hienostuneesti, pehmeästi ja arvokkaasti. Vaaka on luontaisesti kiinnostunut kauneudesta, estetiikasta ja kulttuurista. Yleensä vaaka puhuu pehmeästi, tasaisella tai hiljaisella äänensävyllä. Hän on porukassa yleensä se kaikista rauhallisin.

Muun muassa he ovat vaakoja: näyttelijä Jonna Järnefelt ja muusikko Pertti ”Nipa” Neumann.

Skorpionista (23.10.–21.11.) aistii, että hän reagoi asioihin voimakkaasti

Skorpioni harrastaa usein ihmisten läpitunkevaa tarkkailua. Skorpionista aistii hänen kykynsä hyvin perusteelliseen ja syvälliseen havainnointiin. Skorpionista aistii myös sen, että hän reagoi asioihin hyvin voimakkaasti. Sisäänpäin kääntyneiden skorpionien sisäistä levottomuutta ei voi olla huomaamatta. Ulospäin suuntautuneiden skorpionien olemuksessa taas voi olla jotain raisua, riehakasta ja yllätyksellistä. He voivat olla temperamenttisia tai äkkiliikkeisiin taipuvaisia. He heiluttelevat paljon käsiään, päätään ja silmiään.

Useita skorpioneja leimaa tietynlainen synkkyys ja salaperäisyys. Tyypillinen skorpioni on ihmisiä lähestyessään hyvin varovainen. Skorpionin saattaa tunnistaa myös provosoivasta ja piikittelevästä käyttäytymisestä. Piikittely juontaa juurensa siihen, että skorpioneilla on alitajuinen tarve saada jotain esiin ihmisistä.

Muun muassa he ovat skorpioneja: kirjailija ja taidemaalari Katariina Souri ja näyttelijä Meg Ryan.

Jousimies (22.11.–20.12.) on riidanhaastajan vastakohta

Jousimies on tyypillisesti joviaali, riidanhaastajan vastakohta. Jousimies on yleensä menevä, rento ja reteä. Jousimiehellä on usein hymy herkässä. Jousimiehen perusilmekin voi olla sellainen, että hänen suupielensä ovat jatkuvasti hieman koholla. Jousimies näyttää usein siltä, että hänellä ei ole ongelmia – eikä välttämättä oikeasti olekaan, sillä hän ei kuulu murehtivimpien horoskooppimerkkien joukkoon.

Yleensä jousimiehen olemus on rehdin ja suoraselkäisen oloinen. Jousimies kävelee tasaisen varmasti eteenpäin melko rauhallisin askelin. Jousimiehet ovat vain harvoin hentorakenteisia. Jopa niissä jousimiehissä, jotka eivät harrasta liikuntaa, tuntuu olevan jotain sporttista.

Muun muassa he ovat jousimiehiä: näyttelijä Brad Pitt ja laulaja Britney Spears.

Kauriin (21.12.–19.1.) viehätysvoimaan liittyy tietty vakavuus tai tummanpuhuvuus

Kauris on eläinradan vastuunkantaja ja jo ensitapaamisella kauriissa voi aistia selittämätöntä vakavuutta. Jopa hymyillessään hän vaikuttaa siltä kuin hän kantaisi koko maapalloa harteillaan. Tunnistat tyypillisen kauriin siitä, että hän katsoo ympärilleen vakavasti ja tasaisesti. Näyttää siltä, että hän huomaa vain oleellisen ympäristössään eikä vilkuile turhaan joka suuntaan. Hänen liikkeensä ovat harkittuja ja vakaita. Kauris ei solmi uusia ystävyyksiä noin vain.

Tyypillinen kauris ei juuri naureskele, sillä hän löytää jokaisesta asiasta jotain vakavaa. Tietty vakavuus tai tummanpuhuvuus liittyy kauriin viehätysvoimaan. Kauriin hiukset ovat lähes poikkeuksetta vahvat tai kiharat. Kauris suosii maanläheisiä värejä. Kauris saattaa hyvinkin käyttää perinteisiä, joidenkin mielestä epätrendikkäitä kuoseja, kankaita tai vaatemalleja. Kaurismiehet käyttävät usein liivipukuja.

Muun muassa he ovat kauriita: näyttelijä Jim Carrey ja presidentti Tarja Halonen.

Vesimies (20.1.–18.2.) saattaa olla poissaolevan oloinen

Kadulla keveästi asteleva ja ympärilleen väljästi katseleva, omissa maailmoissaan viihtyvä ihminen on todennäköisesti vesimies. Vesimies ei kaipaa keskipisteenä olemista. Hän viihtyy siellä, missä häneen ei kiinnitetä erityistä huomiota vain hänen ulkoisen olemuksensa perusteella.

Vesimies saattaa vaikuttaa siltä kuin hän odottaisi ahaa-elämyksiä tai yllättäviä ideoita koko ajan. Se tekee hänestä poissaolevan oloisen. Hänen ajatuksiaan tuntuu olevan mahdotonta tavoittaa. Vesimiehen katse vaeltelee hänen ajatustensa tavoin eikä pysy kauaa yhdessä paikassa. Hän saattaa hymyillä omille ajatuksilleen ja jopa hymähdellä välillä. Vaatetuksessa hän suosii sinisen ja vihreän eri sävyjä. Vesimiehissä on myös supertrendikkäitä yksilöjä.

Muun muassa he ovat vesimiehiä: kirjailija Jari Tervo ja näyttelijä Jennifer Aniston.

Kalojen (19.2.–19.3.) kasvojen piirteissä on sielukkuutta

Sekä kalanaisten että -miesten kasvojen piirteissä on usein sielukkuutta. Niistä aistii kalan tunne-elämän elävyyden. Kalaihmisen silmät voivat näyttää vetisiltä tai unelmoivilta. Kalojen silmät säteilevät. Katse on harvoin kylmä ja kova. Kala on joko hyvin vaatimaton, kiltti ja ujon oloinen tai temperamenttinen.

Kalat suosivat pukeutumisessaan pastellivärejä, utuisia tai itämaisia kuoseja ja kevyitä tai valuvia kankaita. Kalat vaihtelevat asuja ja tyylejä jatkuvasti, tilanteen tai mielentilan mukaan.

Muun muassa he ovat kaloja: näyttelijä Outi Mäenpää ja elokuvaohjaaja Renny Harlin.

Lähde: Ulla Palomäki: Horoskooppimerkkien voima (Gummerus, 2018)

X