Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi huhtikuu 2021

Teksti: Astrologi Seppo Tanhua Kuvat: MVphotos

Laatikosta ulos! Auringon ja Pluton neliö asettuu siten, että kuviossa ovat nyt mukana myös VesimiesJupiter ja KaksosMars. Johtavat merkit oinas, rapu, vaaka ja kauris ottavat taas roolia, erityisesti oinas. Nyt on vahvan uudistumisen, kokeilemisen, menneiden kuvioiden voittamisen ja ajatuksen liikkumaan saattamisen aika. Käy yhä selvemmäksi, että laumasieluisuuden mukana kulkeminen tai turvautuminen yleiseen mielipiteeseen tuottaa vain suunnatonta turhautumista, joka Auringon ja Pluton neliöaikana voi purkautua hallitsemattomina purkauksina. Huhtikuu tuo mukanaan vahvan vaatimuksen oman totuuden löytämisestä. Kellään ei voi olla oikeutta määritellä elämämme ehtoja täysin mielivaltaisesti. Tiedostamisen, tutkimisen ja oman vapauden puolesta on tehtävä nyt töitä. Ihan itse.

Edellinen kappale katsoo ajan toista puolta, jolla on toisetkin kasvot. Kiinteät merkit edustavat kasvua ja rakentumista. Aurinko ja Merkurius tulevat käsi kädessä härän merkkiin huhtikuun 20. päivä. Tämä hetki on kaikille merkeille mahdollisuus ymmärtää, mitä kaikki tiedostaminen voisi tarkoittaa rakentamisen, keskittymisen ja rauhallisuuden kautta toteutettuna. Erityisesti tämä rakentava impulssi koskee tietysti härkiä, varsinkin alkuasteiden härkiä. Samalla viikolla Venus aktivoi härässä Uranuksen omalla laadullaan. Tämä tuo mahdollisuuden aivan uusiin oivalluksiin siitä, mitä me nyt tarvitsemme hyvinvointimme ja elämämme perustaksi. Tämä tuo luottamuksen ja vapauden tuulen, jossa ihmissuhteetkin arvioidaan uudelleen, yksilöä ja näiden välistä totuudellisuutta kunnioittavalla tavalla.

Tällaiset suuret mahdollisuudet, ikävä kyllä, monesti ilmenevät haasteina. Tämä on kuitenkin maailman laki. Kehitys edellyttää aina omien rajoitusten ylittämistä ja omien varjojen kohtaamista. Pluton voima saattaa helpostikin olla aivan hallitsematonta ja väkivaltaista. Ja Uranus uuttaa avaavana inspiraattorina voi hyvinkin rakennella varsin outojakin visioita, joita lähdemme seuraamaan. Uranus pitää enemmän vallankumouksista kuin traditiosta. Siksi vapauskehityksen kanssa on pidettävä aina huolta omasta rytmistämme ja siitä, ettemme ryntää illuusioiden ja kangastusten perässä, hukaten itsemme ja meille tärkeät ihmiset ja asiat. Askel kerrallaan kohti omaa keskusta, omaa itseämme, jotta voimme vahvana kohdata maailman ja toiset ihmiset. Ja oman tulevaisuutemme.

Oinas

Tällainen meno sopii sinulle oikein hyvin, ainakin periaatteessa. Nopea Merkurius lupaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja sinun kannattaa jokin asia saattaa selkeään päätökseen 20. päivään mennessä. Parempi niin. Aurinko tekee merkistäsi neliötä Plutolle ja tekee vallankäytöstä ja valehtelusta sinulle todella kirkkaanpunaisen vaatteen. Nyt kannattaa luottaa omaan arviointiin ja tarkkailla ympäristöä: häiritsevää käytöstä ja vaikuttamista ei voi nyt hyväksyä. Kieltäydy mahdollisimman kohteliaasti.

Rakkaus

Sinulle merkittävin tapahtuma on merkissäsi kulkevan Venuksen ja Jupiterin hyvä kulma alkukuun puolella. Näen tällaiset tapahtumat aina hyvänä mahdollisuutena suhteiden aloittamiseen, kehittämiseen, nostamiseen toiselle tasolle. Nyt Jupiter kanavoi Vesimieslaatua, jolloin suhteen on mahdollista saada aivan uutta ideaa. Muutenkin vahvasti totuudellinen ja uudistava aika kaipaa myös sitä, että suhteiden maailma päivitetään vastaamaan uuden ajan ja uuden elämäntavan vaatimuksia.

Härkä

Tiimipelaamisen aikaa? Sinulla vaikuttaisi olevan varsin hyvä kokonaiskuva tällä hetkellä työn ja arkielämän kuvioiden järjestämisestä tänä outona aikana. Nyt kannattaa mennä aika tuntemattomillekin vesille kalaan. Jos ei heti tärppää, niin ainakin opettavat kokemukset ja uudet kartat ovat aina hyvästä. Luultavasti kannattaa ottaa mukaan myös muiden tuomia näkökulmia ja osaamisia. Kun lähtee sinne uusille vesille, on hyvä varautua vähän isommalla työkalupakilla ja useammilla kiikareilla.

Rakkaus

Oletko valmis uuteen? Oletko valmis tekemään isoja ratkaisuja? Kun Venus tekee loppukuun puolella yhtymän merkkisi Uranuksen kanssa, on moni asia uudelleen tarkasteltavana. Vapaus ja sen tuoma hyvinvointi on hyvin tärkeä tekijä, kun asioita mietitään uudelleen, mutta Uranuksella on myös huono puolensa. Se saattaa viedä suhteiden käsittelyn liikaakin pohtimisen alueelle ja hommasta alkaa puuttua tunteiden ja sydämen lämpö. Jos uudet ideat tuntuvat molemmista hyviltä ja sopimisen jälkeen on kiva halailla, ollaan vahvasti jäljillä.

Kaksonen

Marsin ja Saturnuksen kolmio toimii kannaltasi aivan mahtavalla tavalla. Sinulla on aitiopaikka lähteä luomaan oman kokemuksesi vahvistamana uudenlaisia tapoja toimia. Ennakkoluuloton mielesi ottaa mukaan menneisyydestä kaiken toimivan ja on valmis siivoamaan kaiken toimimattoman pois. Nyt on aika kokeilla, eikä kokeiluille kannata laittaa mitään ehdottomia vaatimuksia. Siitä voit olla varma, että nyt tehdyillä ratkaisuilla on suuria vaikutuksia sekä omaan elämääsi, että muiden elämään.

Rakkaus

Nyt kaikki hyvinvointi, ilo ja rakkaus lähtevät omasta voimasta, sen löytämisestä ja siitä iloitsemisesta. Mars merkissäsi on loistavan oivallisessa kulmassa myös ihan uusien rakastumisten, uusien alkujen ja uusien tasojen löytämiselle. Käytä kaikki mielikuvituksesi ja positiivisuutesi uusien mahdollisuuksien ja maisemien tutkimiseen. Vaikka tuntuisi, että mahdollisuuksiasi rajoitetaan, ulkopuolisten voimien taholta, oman voimasi löytäminen tuottaa sen ilon, jossa rakkaus alkaa puhua omaa kieltään, jonka joku kyllä kuulee.

Rapu

Ylläpidä sisäistä rauhaasi! Tästä rauhan tilasta lähtee liikkeelle kaikki todellinen muutos ja voima. Tilanne tuntuu vaativan osallistumista ja vaikuttamista, koska turhautuminen nostaa vahvasti rumaa päätään. Nyt ei kuitenkaan ole aika lähteä puolesta tai vastaan, vaan sinun on tutkittava, miten voit yhdistää erilaisia näkökulmia mahdollisimman hedelmällisesti omaan elämääsi, rauhan ja tasapainon kautta. Tähän liittyy myös omaan rytmiin asettuminen ja siitä käsin toimiminen, hosuminen ei auta.

Rakkaus

Kannattaako kaikkea muuttaa koko ajan? Tuntuu, että näitäkin kirjoituksia vaivaa aika usein muutos. On varmaan ihan oikeutettua pitää tietysti muutosta ainoana pysyvänä asiana maailmassa, mutta kyllä meillä on myös ikuisesti tosia faktoja. Olisiko niin vaikea löytää se muutos, jostakin jonka haluaa pitää suunnilleen ennallaan? Tapahtuisiko se sillä tavalla, että katsoisi sitä hyvää, mikä suhteissa on ollut aina uudestaan, uusilla silmillä? Riittäisikö se nostamaan kaiken sen uuteen arvoon, muistamaan kiitollisuuden?

Leijona

Leijonan laatuunhan kuuluu se rohkeus, jolla jatkuvasti pyritään ylittämään oma koko, omat rajoitukset ja oma laatikko. Monesti tähän mahtavaan tahtoon ehkä kaivattaisiin myös Tietoa, suuntaa, suunnitelmaa, kärsivällisyyttä, tavoitteita. Liian helposti sitä ehkä vain antaa voimaansa sitten muidenkin käyttöön ja alkaa ennemmin tai myöhemmin kuormittaa itseään liikaa. Nyt on aika valita! On aika valita oikein ne myötätunnon kohteet, joiden kantaminen ei rasita, eikä kuormita.

Rakkaus

Rehellisyys itseään kohtaa on kaiken lähtökohta ihmissuhteissa. Kun Venus siirtyy Härän merkkiin, se on kannaltasi vähän haastavampi. Silloin kysytään sitä, oletko pitänyt huolta ensimmäisestä ihmissuhteestasi, oletko muistanut itsesi? Onko elämäsi perusta riittävän vakaa, jotta siinä voi tehdä myös muutoksia joutumatta paniikkisiin tilanteisiin. Menevätkö muut ihmissuhteesi eteenpäin, samassa tahdissa itsesi kanssa? Voimaa asioiden parantamiseen sinulla kyllä on. Tarvitset vain oikeat kysymykset.

Neitsyt

Nyt tarvitaan suuria oivalluksia, joissa ei ehkä ole mitään ”järkeä”. Kuulostaa aika omituiselta, mutta on ihan totta. Ajassa on paljon energiaa, joka Sinulle ei vain tule käyttöön ihan helposti. Mutta juuri tämä tekee mahdollisuuksista sitäkin suurempia. Jos vähänkään resonoi sielussa sellainen ajatus, että Sinulla on jokin muille tuntematon voima, se on aika ottaa käyttöön. Jos olet todella pystynyt lukemaan tilannetta ja rooliasi oikein, tässä saattaa olla Sinulle jonkinlaisen uudestisyntymisen kohta: oivallus omasta voimasta!

Rakkaus

Jotakin uutta kaivataan myös kotielämän ja ihmissuhteiden osastolla. Ehkäpä siihen riittää tämä sama oman voiman löytyminen. Voi olla, että sinulle on tällä hetkellä vaikeinta luopua oikeastaan mistään vanhasta, jotta uutta voisi syntyä. Se on kuitenkin vahva teema nyt ja koko vuonna. Silloin oman tahdon oikeus ja voima tarvitaan, jotta et jää muutoksen sivustakatsojaksi. Venuksen ja Uranuksen yhtymä härässä tuo sinulle juuri oikean näkymän elämäsi maisemaan, jossa tulevaisuuskin näkyy harvinaisen sumuttomana.

Vaaka

Kun voimaa ja kykyä on, kannattaa aika paljon miettiä sen voiman käytön parhaita mahdollisia tapoja. En tietenkään tarkoita, että lentokelillä pitäisi alkaa liisteriä levittelemään suksen pohjaan, mutta… Aina voi hetken miettiä, onko tämä nyt sitä parasta ja tehokkainta Minua. Tehokkainta ja parasta on oikeastaan aina se, onko se hyvää, totta ja kaunista. Tämän seulan kun läpäisee kaikki puhuminen ja tekeminen, niin ollaan varsin pitkällä auktoriteetin todellisuudessa. Nämä mittarit toimivat myös muiden arvioimisessa.

Rakkaus

Olet muuttumassa, ihmisenä. Olet kasvamassa omien rajojesi yli, ystäväpiirisi ja tuttavasi, yhteistyökumppanisi muuttuvat. Tämä näkyy etenkin ihmissuhteiden puolella. Vanhat suhteesi eivät välttämättä ymmärrä tai edes tunne uutta sinääsi. Ehkä et tunne oikein uutta itseäsi itsekään? Tällaisessa muutoksessa, josta Sinusta on tullut paljon aidompi ja todempi, täytyy itselleen antaa hiukan armoa ja aikaa. Kyllä kaikki itsessäsi ja suhteissasi asettuu vielä uudelleen paikoilleen, uusille paikoilleen.

Skorpioni

Hengittele kaikessa rauhassa. Nyt mistään kovin konkreettisesta on aika vaikea saada kunnollista otetta. No, ehkä nyt ei ihan välttämättä tarvitse. Voipa hyvinkin olla tärkeää etsiä taas se sisäien viisaus, joka kantaa omia ihanteita. Niissä on uskomaton voima, kun ne ottaa käyttöön. Jos omat ihanteet eivät elä kaikessa arjessamme, meidän voimamme alkavat loppua merkityksellisyyden katoamiseen. Kun me liitymme siihen, mihin uskomme, saamme taas myös uutta voimaa kulkea itsenämme, tuulessa.

Rakkaus

Tässä hetkessä on nyt hiukan sellaisia haastavuuden elementtejä. En tiedä, kuinka paljon oma elämäsi vastaa sellaista tunnelmaa. Näyttäisi todellakin tähtiä tuijotellen siltä, että olet aika isojen muutosten edessä. Pakko on myöskin vakuuttaa, että tällainen aika ja sen tapahtumat ovat siunaus valepuvussa. Jokin arjessasi ei enää siihen sovi, oli sitten kysymys toimintatavasta, ihmissuhteesta tai mistä tahansa. Tähän muutokseen on kuitenkin osallistuttava, jotta solmu aukeaa.

Jousimies

Sinulla on kyllä kulmat todella hyvin jiirissä. Siellä ei näy mitään todellista ongelmaa. Mars vastamerkistä Kaksosista voi hyvinkin pysäytellä jotakin, mikä saattaa turhauttaa vähän. Mutta kaikki menee nyt todellisuudessa hienosti elämäsi käsikirjoituksen mukaan ja sinun kannattaa ottaa mukava asento ja asettua tämän junan rytmiin. Kaikki etenee ajallaan ja oikealla tavalla. Se, mikä nyt mahdollisesti tökkii, tökkii syystä. Se on väärä suunta. Kärsivällisyys mukaan.

Rakkaus

Vaikka kaikki muuttuu, mikään ei muutu. Nyt sellaiset asiat, joita ei ehkä ole edes muistanut, nousevat uuteen arvoon. Kun jokin katoaa ajan hämärään ja jää taakse, oikeat, kestävät ja aidot asiat tulevat taas mieleen. Me jäämme joskus kiinni oletukseen, että elämällämme on ulkoisia ehtoja, jotakin, joka on välttämätöntä. Ei. Me voimme aina palata niihin arvoihin, joita mikään aika ei murra. Ja sitä, mikä näitä edustaa elämässämme, ei kadota mikään.

Kauris

Olisiko aika tehdä kaikenlaista tasapainottavaa? Haasteita on riittänyt ja kyllähän niitä edelleen tasaiseen tahtiin tippuu räystäistä elämän. Kova vauhti jää helposti päälle silloinkin, kun nopeusrajoitus muuttuu paljon pienemmäksi. Mitä jos ei vaan jaksa siirtää jalkaa jarrulle? Anna tasaantua ja toivo, ettei kameratolpassa ole ketään kotona. Anna itsellesi nyt armoa. Eikä se ole yhtään huono ohje suhteessa muihinkaan. Kaikki yrittävät parhaansa omista lähtökohdistaan.

Rakkaus

Rauhallisempi vaihe antaa mahdollisuuden keskittyä taas enemmän sinne tunnepuolelle ja ihmissuhteisiin. Varsin jännittävää ja kiinnostavaa on luvassa. Kuinka tärkeää onkaan ottaa kaikki tärkeät ihmiset ja asiat mukaan ihan uusiin kuvioihin! Mitään turhaa ja tarpeetonta ei tarvitse ottaa, vain se, minkä voi kantaa ilolla ja kevyesti. Vilkaisepa vähän pidempään sinne oman sydämen suuntaan. Nyt kaikki tärkeä puhuu aika selkeällä äänellä ja helpottaa niitä valintoja, joissa merkittävä punnitaan.

Vesimies

Sellainen hyvin samanlainen johtotähden rooli, jota kauris pitkään kantoi, on siirtynyt sinulle. Nytkin kuvio tämän vastuun kantamiseen kunnialla on aivan mahtava. Voittava soturi on aina se, joka toimii rauhasta käsin ja sinne palaten, koko ajan sinne suunnistaen. Kukaan ei jaksa koko ajan taistella, vähitellen voi oppia käyttämään vastustajan omaa voimaa oman liikkeen suuntaan.

Rakkaus

Alkukuu on suorastaan loistava. Voiko se siis olla liian loistava? Voisiko joku olla niin hienoa, että se saa tasapainon järkkymään ja sen mukanaan tuoma hyvä tuleekin jonkinlaisen herätyksen kautta? Huomaat, että olet muuttumassa itse ja ne virheet, jotka nyt alkavat näkyä, täytyy unohtaa. Anteeksianto on nimittäin unohtamista, ihan oikeaa sellaista. Nyt kun mennään lujaa eteenpäin, mitään ylimääräistä ei voi roikkua mukana hidastamassa. Uuteen aikaan uusin eväin.

Kalat

Olet nyt hiukan sivussa tapahtumien ja kehityksen suurimmista virroista. Sinulle sopii tällainen hengittämisen jakso, jossa voi keskittyä oman voiman palauttamiseen ja vahvistamiseen. Se tapahtuu paljolti sillä, että luot taas yhteyden kaikkeen siihen, minkä tiedät oikeaksi ja minkä puolesta haluat elää. Kuukausi sisältää pienen yllätyksen, sillä Auringon ja Merkuriuksen siirtyminen härkään 20. päivä antaa mahdollisuuden tuoda jotakin hyvin todellista itsestäsi ihan näkyville ja käytäntöön.

Rakkaus

Pelko pois! Kaikki muutokset tuntuvat nyt todella riskipitoisilta. Mutta tämä vaikutelma taitaa syntyä vain Neptunusenergian tuomasta epävarmuudesta, jossa on vähän vaikea joskus erottaa totta tarusta. Muutokset ovat tänä aikana välttämättömiä, eikä syvimmälle käyviäkään sellaisia voi kiertää tai ohittaa. Venuksen ja Uranuksen liitto härässä voi sinulle aluksi tuntua aikamoiselta täystuholta, mutta se tulee vielä pitemmässä juoksussa osoittamaan oman tarpeellisuutensa elämäsi auki kehittymisen kannalta.

X