Kuukausihoroskoopit

Kuukausihoroskooppi maaliskuu 2019

Ota selvää, mitä tähtimerkillesi on luvassa maaliskuussa 2019.
Teksti: Timo Kalliokoski Kuvat: MVphotos

Suunnanmuutoksia. Hämmästyttävän usein toistuu se kuvio, että kuukauden teemat tiivistyvät kuukauden keskivaiheille. Voidaan siis löytää oikeastaan meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava teema, jonka kliimaksi on kuun keskivaiheilla yllättävän usein. Maaliskuussa meillä on oikeastaan yksi suuri planeettojen kohtaaminen, mutta siinä on niin paljon ”liikkuvia osia”, että tulkinta alkaa olla mahdotonta. Se täytyy jakaa ainakin kahteen osaan. Koko vuotta hallitseva ja helmikuussakin vahvempana esiintynyt Jupiterin ja Neptunuksen neliö ei nyt ole vahvimmillaan, mutta se ei tarkoita, ettei voimaa olisi liikkeellä. Päinvastoin. Kuukauden teemat ovat aika haastavia.

Merkurius perääntyy lähes koko maaliskuun. Näinpä se sujahtaa peruutusvaihteella maapallon ja Auringon välistä. Tähän kuun puolivälin tapahtumaan, jossa meitä vaaditaan tarkistamaan suuntaamme, osallistuu vaikutusvaltainen joukko muitakin planetaarisia vaikuttajia. Yhtymään osallistuu Vesta muistuttamaan omistautumisen tärkeydestä, Pluto tuuttaa täysillä Kauriista omat ideansa ja Jupiter pakottaa liikenteeseen ja järjestää yllätyksiä Jousimiehestä. Pluto on tässä asemassa järkähtämätön ja rakentava, mutta sen kohtaaminen omassa itsessämme, omina tarpeinamme, halunamme olla oma itsemme, on pelottava haaste, koska emme voi enää valehdella itsellemme.

Toinen asetelma, joka on hyvin lähellä tätä ensimmäistä, on enemmän tunnepuolelle vaikuttava keitos, jota hämmentävät Saturnus, Neptunus, Mars ja Venus. Mars ja Saturnus ovat tukevasti maan merkeissä, Neptunus vaikuttaa Kaloista käsin ja Venus pinnistelee eteenpäin tässä oudossa konservatiivisessa tunnelmassa kohti uutta aikaa Vesimiehessä. Vanhat rakenteet haluavat traditioille jatkoa ja uusi huutaa vallankumousta, mutta jatko on löydettävä enemmänkin rakentamalla kuin vallankumouksen kautta. Me voimme tehdä sen vallankumouksen sisällämme, tulemalla tietoisiksi omasta kohtalostamme ja omasta voimastamme kasvaa sen ja tunteidemme herraksi, omassa luovuttamattomassa vapaudessamme.

Oinas

Olet vaiheessa, jossa sisäinen rauhasi antaa Sinulle mahdollisuuden rakentaa omaa elämääsi kerrankin vähän pitemmällä aikajänteellä. Alat toivottavasti ymmärtämään rutiinien ja kärsivällisyyden arvon. Sinulla on jo kaikki tarvittava, nyt vain täytyy tehdä vielä oikeat ratkaisut ja keskittyä pitkäjänteiseen työhön. Aika helposti alat miettiä kokonaisuutta ja suurta kuvaa ja silloin tulee helposti aika musertunut olo. Ajattele tätä mieluummin matkana: se tehdään askel kerrallaan. Reppu on täynnä, bon voyage…

Rakkaus

Sinuun ei kohdistu nyt suuriakaan paineita ihmissuhderintamalla. Itselläsi on kuitenkin jonkinlainen sisäinen tuli, joka kehottaa, ellei suorastaan vaadi, tekemään jotakin ihan eri tavalla. Arjen rakenne on jotenkin pielessä. Mitkä tahansa muutokset, jotka Sinusta tuntuvat siltä, että ne nostaisivat oman elämäsi laatua ja hyvinvointia, ovat nyt ajankohtaisia. Olet ehkä unohtanut keskittyessäsi aika paljon muihin asioihin, että myös kotielämän täytyy aika ajoin uudistua vastaamaan omaa kehitystäsi.

Härkä

Merkuriuksen peruutteluista kannattaa poimia aina rusinat pullasta. Sinulla on hyvä hetki suunnanmuutokseen, jos se on tarpeen. Uutta suuntaa tukevia ja Sinulle muutosvoimia vahvistavia tekijöitä on kyllä ihan mukavasti. Sinun täytyy kyllä kaivaa jonkinlainen Sisäinen Soturi esiin, jotta voit hyödyntää esimerkiksi juuri merkkiisi saapuneen Uranuksen räjähtävän energian. Se, että sinun on ”breikattava vapauteen” saattaa kyllä heittää melkoisia haasteita tunnepuolella.

Rakkaus

Melko ristiriitaiset on tunnelmat ihmissuhteiden puolella. Sinun on löydettävä tasapaino monien asioiden suhteen: oman vapautesi, halusi toimia tutuilla tavoilla, halusi uudistua, toiveesi tulla rakastetuksi aina ja ehdoitta. Tämä on melkoinen suhdesoppa, jossa vahvimmin puhuu se, mitä haluat säilyttää. Ei se suinkaan väärin ole: monesti korostetaan sitä uudistumisen vaatimusta, mutta se kaikki arvokas ja hyvä, mitä elämässäsi ja itsessäsi on, haluaa elää edelleen. Vaikka elämäsi muuttuu, älä luovu omimmastasi.

Kaksoset

Sinulla riittää nyt näkökulmia ja näköaloja moneen suuntaan, joten siinä mielessä olet omillasi. Kaksosten kannattaa aina muistaa, että kokeileminen, erehtyminen ja tiukat kurvit ovat heille se ihan oikea tie. Nyt sellaista on hyvinkin luvassa. Sinulla on luontaisesti läheinen suhde Merkuriukseen, joka tuo sinulle nyt viestiä ihan omalta korkeammalta minuudeltasi: tarkista yhteistyökuviosi! Aika vaatii kaikilta sitoutumista ja aitoa innostusta, joten puolivilloin tai hyötymistarkoituksessa mukana olevat on karsittava.

Rakkaus

Sinun täytyy elää vahvasti oman tasapainosi vaatimalla tavalla. Eikä se tarkoita pysähtymistä. Polkupyörääkin on aika vaikea pitää tasapainossa paikallaan. Tarvitset siis liikettä ja elämää, uusia ihmisiä ja sähinää. Ole täysin avoin ja rehellinen kaikessa olemisessa ja tekemisessä, koska peruuttava Merkurius on kannaltasi katsoen aika haastava. Riskit erilaisille väärinkäsityksille ja riidoille ovat olemassa ja Pluto ja Saturnus Kauriissa saattavat viedä tapaukset korkeampiin oikeusasteisiin.

Rapu

Sinulle suunnan – ja kaiken muunkin – tarkistuksella taitaa olla yllättävän iso merkitys. Kulma on kohdallaan Kaloista ja tarkkaakin tarkempi kolmio syntyy oman merkkisi Kuunsolmulle tuolta Vestan, Auringon ja perääntyvän Merkuriuksen kimpalta. Nyt todellakin kannattaa kuunnella omaa intuitiota kaikkien ratkaisujen suhteen. Voit olla satavarma, että jonkun asian mennessä pieleen, se on suuri siunaus Sinun kannaltasi. Vesta kehottaa Sinua vakavasti harkitsemaan oman sitoutumisen kohteita.

Rakkaus

Tämä saattaa olla klisee, mutta tunteet ajavat vuoristorataa. Asetelma näyttää siltä, että varsinkin niillä Ravuilla, joilla on syntymäkartalla Aurinko noin 22-24 asteen havinoilla, elämä saattaa olla melko haastavaa ja raastavaa. Kuten tuossa jo tuli vähän mainittua, nyt on kuitenkin ihan oikeasti mietittävä oman elämän pohjaa ja sitoutumisia harvinaisen rohkeasti ja avoimesti. Pluton oppositio saattaa kyllä tuottaa ihan ylimääräistäkin draamaa, kun kärsivällisyytesi ei ole parhaimmillaan.

Leijona

Aika hankalaa. Lunta tulee tupaan vähän joka nurkasta, eikä hommat oikein etene. Tässä täytyy nyt katsoa peiliin, vähän muutenkin kuin ihaillen harjan suortuvia. Väkisin ei kannata yrittää. Merkuriuksen peruutuskuvio kaikkine mausteineen on Sinulle aika hapan paketti, joka täytyy vain ottaa sellaisena kuin se on. Tällaisista ajanjaksoista kannattaa uuttaa se oleellinen ja suhtautua opetuksiin kiitollisuudella. Niin se vain on: sometimes you win, sometimes you learn.

Rakkaus

Kovastihan Sinulta uudistumista vaaditaan. Usko pois: ei turhaan. Ihan varmasti Sinulle tekee nyt hyvää monipuolinen seura ja uudet ajatukset, uudet kokemukset. Olet jumiutunut hiukan omiin ongelmiisi ja nyt irtiotto olisi paikallaan. Loppukuu näyttää Sinun kohdallasi paremmalta ja melkoiset mahdollisuudet ihan uusiin ihastumisiin ja avautumisiin ovat tarjottimella. Maailma uudistuu vauhdilla ja nyt Sinun täytyy katsoa ja kokea, mitä uusia tapoja ja muotoja sosiaalinen elämä tarjoaa.

Neitsyt

Hmm, tämähän näyttää oikeastaan aika hyvältä. Varsinkin, jos olet aito Neitsyt-tyyppi ja suhtaudut avoimesti ja kiinnostuneesti maailmaan ja siihen, miten tässä tilanteessa kaikkein parhaiten hoidat homman. Ihan varmasti Merkurius vaatii Sinua tarkistamaan kuvioita ja suuntia. Mutta hei, sehän on suorastaan ilo. Uskon, että pystyt näkemään kokonaisuuden harvinaisen hyvin, joten Sinulla on hyvät mahdollisuudet raivata tapahtumien ja mahdollisuuksien viidakosta se paras, oma reitti.

Rakkaus

Olet säilyttämisen ja uudistamisen ristiriidassa tunnepuolella. Tiedät oikein hyvin, että saadaksesi jotakin uutta, jostakin on luovuttava. Nyt Sinun on tärkeää ymmärtää tässä kohdassa jatkuvuuden merkitys. Oma tasapainosi vaatii aika selvästi jonkin hyvin häiritsevän ja kuormittavan elämänkuvion muuttamista, mutta se on muutettava mitään rikkomatta. Olet aika herkkä vaistoamaan muiden tunteita. Se on ihan hyvä, muttet saa kuitenkaan hukata omaa itseäsi. Tämä on hiukan kuin kävelisi ohuella jäällä.

Vaaka

Sinulta vaaditaan nyt aika monipuolisia kykyjä päätöksenteossa ja suuntien valinnoissa. Jos takaiskuja tulee, kuten kuvittelisin tulevan näillä asetelmilla, paras aseesi on varmaan luottamus siihen, että ne ovat tulleet ihan syystä ja tarpeesta. Helposti varmaan tulee läpi harmaan kiven -fiilis: haluaisi vain näyttää sen suomalaisen sisun ja vakuuttaa epäilijät. Jos taas olet vähän joustavampi, Jupiter saa ehkäpä tilaisuuden järjestellä niitä makeita yllätyksiä, jotka sen tehtäviin kuuluvat.

Rakkaus

Näyttääpä aika jännittävältä ihmissuhteiden alueella. Ei tämä nyt ihan huono voi olla kuitenkaan. Venus on Sinulle sopivasti ilmavassa Vesimiehen merkissä käytännössä koko kuukauden. Tämä luo sopivaa säpinää ihmissuhteisiin ja raikasta, uutta tunnelmaa. Se kuitenkin varmasti haastaa kaiken sen, mitä toisaalta haluat elämässäsi säilyttää. Olet ehdottomasti nyt yksi niistä, jotka eniten joutuvat hakemaan uuden ja vanhan suhdetta. Ylilyönneille on turhankin hyvät mahdollisuudet. Jos maltat, niin tunnustele vähän.

Skorpioni

Sinä teet nyt isoja ratkaisuja hyvissä olosuhteissa. Ajattele pakittavaa Merkuriusta ystävänä, joka varoittaa huonoista valinnoista. Jupiter on mukana kuviossa ja on valmis palkitsemaan rohkeuden ja ennakkoluulottomuuden. Etsipä nyt sydämesi sopukoista se unelma, joka on jäänyt toteuttamatta ja katso, olisiko sen hyväksi nyt jotakin mahdollista tehdä. Pidä ainakin se suuntana, vahvista sitä itsessäsi, omistaudu sille. Heittäydy, hyppää, ota riski.

Rakkaus

Kaipaat niin paljon jotakin uutta, että läsnäolosi ihmissuhteissa voi olla vähän kyseenalaista. Jos kehoitin ottamaan riskejä ihan yleisesti ottaen, niin tämä ei kyllä päde ihmissuhteissa. Tarvitset ihan varmasti uusia ja ravitsevia sosiaalisia kuvioita, mutta ystävyyssuhteita tai kevyitä ihastumisia ei kannata ajaa pitkien ja tärkeiden suhteiden edelle. Hyvät ihmissuhteet kestävät myös toisen uudistumistarpeita ja vapaata liikettä. Nyt voit ja saat silti löytää uusia tärkeitä ihmisiä elämääsi.

Jousimies

Nyt vikaa täytyy etsiä jo kissojen ja koirien kanssa, jos homma ei suju. Kyllä siinä tapauksessa täytyy ihan oikeasti etsiä peilikin, jos se vika löytyisi vaikka sieltä. Nyt kuitenkin voi olla isona kysymyksenä se, oletko todella sitoutunut siihen, mitä teet, oletko sydämelläsi mukana. Väkisin painaminen sellaisissa maisemissa, joissa et oikeasti viihdy, on nyt pahinta myrkkyä, mitä kuvitella saattaa. Jupiter ja Merkurius saavat kyllä järkesi leikkaamaan, kunhan vain rohkeus riittää. Ja nopeus.

Rakkaus

Ota mahdollisimman rennosti kotioloissa ja ihmisten kanssa. Oma luovuutesi ja draivisi on niin intensiivisessä ja vahvassa vaiheessa, että se saattaa hämmentää ja ärsyttää läheisiäsi tai ihmisiä nyt ylipäätään. Ei siis kannata ohjeistaa muita ja viisastella heidän elämästään ja tekemisistään. Kannattaa ennemminkin keskittyä omien asioiden eteenpäin viemiseen ja mahdollisuuksien tarjoamiseen muille ihmisille, varsinkin uusille ja kiinnostaville tyypeille.

Kauris

Pikkaisen joko tai -meininki… Pluto tekee helposti nyt vähän kiusaa lisäämällä omaa kärsimättömyyttäsi. Tai se on ainakin mahdollista. Jos tuntuu, että asiat eivät tapahdu oikein tai riittävän nopeasti, ota huomioon se mahdollisuus, että tämä tilanne ei olekaan ihan vielä valmiissa muodossa. Ole valmis korjauksiin ja uudelleenarviointeihin. Silloin saat myös Pluton tahdonvoimat puolellesi ja asiat alkavat sujua ainakin vähän niin kuin Strömsössä.

Rakkaus

Suhdepuolella on nyt kiitettävästi kihinää. Nyt on todella hieno kuukausi aloittaa joko uuden suhteen anturan valu tai vanhan suhteen katon korjaus. Nyt nimittäin ainakin Sinulla tahtotila ja tähdet ovat kohdallaan siihen, että rakenteena syntyy jotakin herkkää ja taipuisaa ja samalla äärimmäisen kestävää. Vanha ja uusi elämä tuntuvat Sinulla limittyvän juuri oikealla tavalla yhteen. Pieniä väärinkäsitysten vaaroja on olemassa, mutta hyvällä tahdolla ja vielä paremmalla fiiliksellä selvitään kyllä.

Vesimies

Ole tarkkana! Pakittavan Merkuriuksen hankalammat puolet voivat koskea Sinua. Olet asemassa, jossa ei välttämättä vain huomaa jotakin ihan merkittäväksi osoittautuvaa yksityiskohtaa. Jos vähän tuplatsekkaat, niin kaiken pitäisi sujuakin itse asiassa varsin hyvin. Nyt esimerkiksi Jupiter ja Saturnus molemmat ovat kannaltasi ihan mukavasti, vaikka ehkä hiukan taustalla. Sellaiseen kivaan perusmeininkiin, jossa tuulee mukavasti ja leppeästi selkään vauhtia antamaan, on hyvät eväät.

Rakkaus

Ihmissuhteiden puolella ovat edellytykset olemassa oikein luksuskuukauteen. Jos ei sitä oikeaa ole nyt juuri olemassa, niin pidäpä silmät ja korvat auki. Se, että Venus viettää koko kuukauden Sinun merkissäsi, olkoon Sinulle kehotuksena pitää niin nautinnollinen ja rentouttava kuukausi kuin suinkin vain on mahdollista. Joka tapauksessa on hyvin tärkeää, ettet anna kenenkään tulla määrittelemään Sinua, olemistasi tai tekemisiäsi millään tavalla. Yritä hillitä pieni hermostuneisuutesi. Se voi häiritä muuten hyvää meininkiä.

Kalat

Maaliskuu näyttää kohdallasi todella monipuoliselta. Sinulle nämä sitoutumisen, oman suunnan löytämisen ja virheiden korjaamisen teemat ovat kaikkein lähimpänä. Sinun on pakko päästä tavalla tai toisella jumittumisestasi. Paras ohjesääntö tässä tilanteessa on varmaan rohkeus. Sinulla on nyt oltava rohkeus valita itsesi näköisiä reittejä tehdä itsellesi sopivia valintoja, vähän riskilläkin. Näyttää siltä, että nyt tehdyt ratkaisut alkavat kantaa hedelmää ehkä vasta tulevaisuudessa. Mutta ne valinnat on tehtävä nyt.

Rakkaus

Ihmissuhteissa on kaikenlaisen perustamisen ja rakentamisen aika. Tiedät, että tapahtumilla ja kohtaamisilla on nyt varsin suuri merkitys. Neptunus omassa merkissäsi tuo tunnelmaan oman vahvan vaikutuksensa ja Sinun on siksi tärkeä ymmärtää, että voit luottaa vain omiin päätöksiisi ja omiin aloitteisiin. Aavistat sen, että nyt tehdään ratkaisuja, joilla on suuri merkitys oman elämäsi tulevaisuudelle. Näin ollen, Sinun on oltava täysin rehellinen omille tuntemuksillesi.

www.astro.fi

Millainen olet horoskooppimerkkisi mukaan? Luonnehoroskooppi paljastaa

Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – Testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella!

X