Hyvinvointi

Laihdutusvalmisteet testissä

Teksti: Anna.fi

Natur dietKesäkiinteytymistä tavoitteleva testiryhmä kokeili erilaisia laihdutusvalmisteita. Lue, kiinteytyikö kroppa ja sujahtavatko vaatteet paremmin päälle!

 

 

Tuote:Figurel CLA + kromi (25 €/150 kapselia)

Käyttöohjeet: 3 kapselia päivässä, annostusta ei saa ylittää. Täydentää monipuolista ruokavaliota, ei korvaa sitä.

Tuotetiedot ja lupaukset: Kapseleiden sisältämän konjugoidun linolihapon on todettu alentavan rasvaprosenttia ja kiinteyttävän lihaksistoa. Kromi puolestaan tasoittaa verensokerin vaihtelua.

Figurel ClaTestaaja: 165cm, noin 70 kg. Urheilullinen ja lihaksikas. Terveellinen ruokavalio, liikuntaa noin 5 kertaa viikossa monipuolisesti. Vatsassa on hiukan ylimääräistä ja muutenkin joka paikasta voisi kiinteytyä.

Testaajan tavoitteet: Noin 5 kilon painonpudotus ja vatsamakkaroiden ja jenkkakahvojen kiinteytyminen.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Söin pari viikkoa todella kevyesti ja terveellisesti ja liikuin joka päivä. Vappujuhlinta aiheutti katkoksen terveellisessä elämäntavassa.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö helppoa ja kapselit aika pienikokoisia. Käytin tuotetta 3 kertaa päivässä aterioiden yhteydessä, yhteensä neljän viikon ajan. Huomasin, että nalkää ei enää tuntenut samalla tavalla, mutta sitten kun se tuli, oli saatavaa ruokaa välittömästi tai muuten sumeni silmissä. Vatsa täyttyi pienimmistä annoksista. Napostelua ja makeanhimoa ei ollut. Kielteisiä sivuvaikutuksia tuote ei aiheuttanut.

Tulokset: 1,5 viikon jälkeen vyötäröltä lähti 4cm! Lantiolta oli lähtenyt sentti. Vatsa on selvästi tullut kiinteämmäksi. Testin jälkeen molemmista reisistä lähti noin 2cm, jenkkakahvat ovat pienentyneet.

Kommentit tuotteesta: Olen tyytyväinen, sillä itselläni on kevyempi ja kiinteämpi olo. Tästä on hyvä jatkaa!

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 4

Tuote: Figurel Appetite Control, painonhallinta-ravintolisä (29 €/90 kapselia)

Käyttöohjeet: 3 kapselia 30 minuuttia ennen ateriaa 1-2 kertaa päivässä. Voidaan käyttää myös napostelun hillitsemiseen. Annostusta ei saa ylittää.

Figurel Appetite Control

Tuotetiedot ja lupaukset: Hillitsee ruokahalua, antaa kylläisyyden tunteen, kontrolloi syömishimoa, vähentää napostelua. Tutkittu teho. Figurel Appetite Control sisältää koreanmännyn kylmäpuristettua siemenöljyä. Se stimuloi kahden ohutsuolesta erittyvän peptidihormonin eritystä. Nämä hormonit lähettävät kylläisyyssignaaleja aivoihin ja vähentävät merkittävästi ruokahalua. Öljyn vaikutus perustuu sen sisältämiin tyydyttymättömiin rasvahappoihin, etenkin pinoleenihappoon.  Ravintolisä täydentää monipuolista ruokavaliota, ei korvaa sitä.

Testaaja: 159cm, paino 59kg, suhteellisen normaalirakenteinen. Ruokavalio on ”tavallinen”. En ole mikään terveysruokaintoilija vaan syön ihan normaalia ruokaa. En osta aina vähärasvaisimpia tuotteita. Yleensä syön päivittäin 2 lämmintä ateriaa, aamupalan, välipalan ja iltapalan. Syön lähes kaikkea ruoka-aineita. Joskus toinen lämminruoka jää välistä ja sen tilalla syön leipää tms. Herkkuja (esim. täytetyt patongit, ei karkki) tulee syötyä aika usein, tosin nyt viime aikoina paljon vähemmän. Harrastan liikuntaa 4-6 kertaa viikossa (jumppa, lenkkeily, hiihto, rullaluistelu).

Testaajan tavoitteet: Toivottavasti paino tippuisi vähän ja kroppa kiinteytyisi. Erityisesti vatsassa on mistä laihduttaa ja kiinteytyä.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Liikuin 4-6 kertaa viikossa + hyötyliikuntaa. Söin normaalisti. Vappuviikolla tuli käytettyä aika paljon alkoholia ja syötyä vähän epäterveellisemmin ja liikunta jäi normaalia vähemmälle. Muutaman kerran kävin ulkona syömässä.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö on erittäin helppoa. Tuote ei maistunut miltään (tosin kapselit oli aika isoja niellä). Käytin tuotetta yleensä kerran päivässä, joinakin päivinä 2 kertaa. En huomannut mitään sivuvaikutuksia.

Tulokset: Paino ei tippunut enkä kyllä muutenkaan huomaa minkäänlaisia vaikutuksia ulkomuodossa tai olotilassa. Ruoka-annokset olivat ehkä normaalia pienempiä. Onnistuin myös yllättävän hyvin pysymään päivittäisessä ruokailurytmissä (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala). Liekö vaikutusta kapseleista vai jostain muusta?

Kommentit tuotteesta: En ole huomannut mitään suurempia vaikutuksia. Odotuksiin nähden en ole juurikaan tyytyväinen, enkä ostaisi tuotetta. Tuote on aika kallis ja varsinkin, kun mitään huomattavia muutoksia ei tapahtunut.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 2

Tuote: Tri Tolosen Kilo-Stop, ortoglykeemiseen laihdutukseen ja painonhallintaan. (36 €/160 kapselia)

Käyttöohjeet: 2–4 kapselia päivässä. Suositellaan otettaviksi ennen aterioita ja välipaloja.

Kilo-Stop

Tuotetiedot ja lupaukset: Estää nopeiden, lihottavien hiilihydraattien imeytymistä vereen, tasapainottaa verensokeria, lisää insuliinin tehoa ja nopeuttaa kalorien palamista. Vaikuttavat ainesosat ovat tarhapapu-uute ja B3-vitamiiniin sidottu orgaaninen kromi. Kilo-Stop tehostaa Tohtori Tolosen kehittämää ortoglykeemistä painonhallintamenetelmää. Saatavana myös maksuton Tri Tolosen Laihdutusopas.

Testaaja: 162cm, 60 kg. Tavallinen ruokavalio, jossa kaikkea kohtuudella. Liikunta lähinnä hyötyliikuntaa.

Testaajan tavoitteet: Noin 5 kg:n laihtuminen.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Tavallinen ja normaali ruokavalio.

Tuotteen käyttö: Käytin säännöllisesti 4 kapselia päivässä puolentoista viikon ajan. Kapselit ovat isokokoisia, mutta suhteellisen helppoja niellä. Lopetin käytön kesken.

Tulokset: Makeaa ei tehnyt mieli samalla tavalla kuin ennen. Vartalossa ei 1,5 viikon aikana tapahtunut muutoksia. Sivuvaikutuksena ilmavaivat, minkä vuoksi käyttö oli lopetettava kesken.

Kommentit tuotteesta: Tuote aiheutti pahoja ilmavaivoja.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 1

Tuote: Via Naturale, Easy Control, kasvisproteiinikapseli (50 € /60 kapselia)

Käyttöohjeet: 1 kapseli kaksi kertaa päivässä noin tunti ennen ruokailua

Easy Control

Tuotetiedot ja lupaukset: Nostaa kylläisyyttä viestivien aineiden määrää elimistössä ja vähentää pitkäksi aikaa halua syödä. Vähentää aterian jälkeistä veren sokeripitoisuuden nousua ja sen aiheuttamaa insuliinipiikkiä, vähentää napostelua ja välipalojen syöntiä, viestii että on aika lopettaa syöminen, pidentää täydenolon tunteen kestoaikaa. Tärkein tuotteen käyttöön liittyvä seikka on säännöllisyys, tunti ennen kahta päivän pääateriaa. Joillakin vaikutus alkaa tuntua jo parin päivän käytön jälkeen, toisilla menee parisen viikkoa.

Testaaja: 161cm, 63kg. Vartalo urheilullinen, liikuntaa n.5 krt/viikko, ruokavalio normaalisti suhteellisen terveellinen (paljon kuituja, vähän rasvaa ja vähän sokeria), ennen testiä ollut epäterveellisempiä ajanjaksoja useammin.

Testaajan tavoitteet: Tavoitteena saada pois ylimääräiset, noin 3-5 kg.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Testin aikana söin terveellisesti (kuituja, vähän rasvaa, ei sokeria) liikuntaa n.5krt/vko, paitsi ajanjaksolle sattunut juhlakausi verotti testin puolessa välissä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö helppoa, kapseli otetaan noin tunti ennen ruokaa. Kapselit eivät maistu millekään, joskus jäi kurkkuun tunne, että kapseli jäi sinne. Kapseli vei näläntunnetta todellakin pois, ja jos ei syönyt riittävästi, tuli oksettava ja pyörryttävä olo. Senkään jälkeen ei tarvinnut ahtaa suuria annoksia, koska vatsa tuntui täydeltä.

Tulokset: Paino ei tippunut, vyötäröltä ja rinnanympäryksestä lähti 2cm, muualta (reidet, käsivarret, lantio) noin 1cm. Ei peilikuvassa näkyviä muutoksia.

Kommentit tuotteesta: Varmasti erittäin toimiva enemmänkin ylipainoiselle henkilölle, mutta minulle ei suurta vaikutusta koska syön muutenkin suhteellisen terveellisesti, annoskoot kylläkin pienenivät. Olotila oli välillä heikohko. Napostelijoille varmasti erittäin hyvä valinta! Ruokailujen välillä ei tullut mieleenkään napostella – hyvä kun muistin syödä!

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3

Tuote: Figurel tärkkelyssieppari (21 €/ 60 tablettia)

Käyttöohjeet:1-3 tablettia ennen tärkkelyspitoista ateriaa

Figurel Tärkkelyssieppari

Tuotetiedot ja lupaukset: Valmistettu kidneypapu-uutteesta. Tärkkelyssieppari pilkkoo tärkkelystä estämällä amylaasi-entsyymin toimintaa. Voi syödä normaalisti, mutta saa vähemmän energiaa. Lisäetuna suolen toiminnan edistäminen.

Testaaja: 168cm, 65,5kg. Liikuntaa 3-6 krt viikossa. Syön paljon vihanneksia ja kalaa, mutta myös herkuttelen aika huoletta. 

Testaajan tavoitteet: Tavoittelen muutaman kilon painonpudotusta.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Söin melko terveellisesti, samoin kuten yleensä, liikuin n.3 krt viikossa (yht.4-5h viikon aikana).

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö oli muuten helppoa, mutta kun sitä piti ottaa n. 20min ennen ateriaa, se ei aina onnistunut. Tuote maistui suolaiselta. Olin koko testin ajan tosi väsynyt, en tiedä johtuiko kapseleista vai jostain muusta.

Tulokset: Vyötärön sentit pysyivät tismalleen samana, paino putosi puoli kiloa. Edisti mielestäni suolen toimintaa, kuten lupasikin.

Kommentit tuotteesta: Olin ihan tyytyväinen tulokseen, uskon että tulokset olisivat paremmat pidemmällä aikavälillä, nyt käytin n. 3 viikkoa.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3

Tuote: Sorilat ravintolisä, maitohappobakteeri-monivitamiini-proteiini-kuitujuomajauhe (27,45 €/15 pussia)

Käyttöohjeet:1 annospussi sekoitetaan 250 ml:n vettä, nautitaan ennen kevyttä ateriaa.
 

Sorilat

Tuotetiedot ja lupaukset: Ainutlaatuinen ravintolisä, jonka luonnostaan rikkipitoiset amonihapot auttavat puhdistamaan elimistöä, nopeuttaa suolen toimintaa ja edistää kylläisyyttä. Mitä enemmän juo, sitä enemmän paino putoaa. Kuitenkin, jos samanaikaisesti käyttää hiilihydraattipitoisia ruokia, tämä ominaisuus on vähäisempi. Proteiinit antavat kylläisyyttä joka tapauksessa, sillä suolistosta erittyy kylläisyyshormoneja proteiinien ansiosta.

Testaaja:172 cm, 80 kg. Liikuntamuoto kävely, ruokavalio normaali.

Testaajan tavoitteet: Elimistön puhdistusta, ehkä täydentämään ruokavaliota useiden ravintoaineiden avulla.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Testin aikana aterialla syötävän ruoan määrää oli vähennettävä, koska ravintolisän nauttimisen jälkeen tuli kylläinen olo. Nälän tunnetta oli mm. illalla tavallista enemmän, johtuen ehkä siitä, että söin pienempiä ruoka-annoksia. Liikuntaa en lisännyt testin aikana. Nautin nesteitä, vettä ja kevytjuomia enemmän testin aikana.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö oli helppoa. Tuote maistui hyvältä kaakaoaromin ansiosta. Käytin tuotetta säännöllisesti 10 päivää. Testin aikana kärsin päänsärystä ja verenpaine oli koholla, vaikka en sairasta verenpainetautia. Huono olo ja päänsärky jatkuivat useita päiviä. Jouduin lopettamaan testin kesken, koska päänsärky oli jatkuvaa.

Tulokset: Tehokkaan oloinen ravintolisä, joka puhdistaa elimistöä. Aineenvaihdunta toimi normaalia paremmin ja vatsa toimi todella hyvin. Paino ei pudonnut testin aikana, mutta olo oli kevyempi.

Kommentit tuotteesta: Minulle tuote ei sovellu, koska se aiheutti päänsärkyä ja verenpaineen nousua.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3

Tuote: Naturdiet ateriankorvikkeet (pirtelöjauheet 23 €/15 pussia; valmisjuoma eli pirtelö 2,40 €, valmiskeitto 3,50 €; patukka 2,40 €)

Käyttöohjeet: Ateriakorvikkeilla voi korvata osan päivittäisistä aterioista tai toteuttaa 3-5 päivän dieetin, jolloin päivittäinen energiansaanti on noin 800 kilokaloria.

Naturdiet

Tuotetiedot ja lupaukset: Tuotteilla voi korvata kaikki tai osan päivän aterioista; nopea painonpudotus: tuotteilla korvataan kaikki päivän ateriat enintään 2 viikkoa (energiansaanti noin 400–800 kilokaloria päivässä), paino putoaa useita kiloja ensimmäisellä viikolla; maltillinen painonpudotus: tuotteilla korvataan osa päivän aterioista, jolloin myös noudatetaan terveellistä ruokavaliota ja liikutaan.

Testaaja: 165cm, 70 kg. Urheilullinen ja lihaksikas. Terveellinen ruokavalio, liikuntaa noin 5 kertaa viikossa monipuolisesti. Koko kropan kiinteytyminen olisi paikallaan.

Testaajan tavoitteet: Tavoittelen kropan kiinteytymistä ja muutaman kilon painonpudotusta.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Korvasin osan aterioista ateriakorvikkeilla ja söin niitä välipaloina.

Tuotteen käyttö: Käyttö erittäin helppoa, kun osa aterioista korvataan.

Tulokset: Ei varsinaisia tuloksia, sillä käytin ateriakorvikkeita osittaiseen aterioiden korvaamiseen. Veivät hyvin nälkää ja sopivat muun muassa välipaloiksi.

Kommentit tuotteesta: Suklaapatukat saavat kiitosta, kuten myös caffé latten makuinen pirtelö. Parsakaali-juustokeitto oli hyvää, toisin kuin juures-juustokeitto, jonka haju oli hyvin etova navetan tuoksu eikä ateriansyömisestä tullut mitään. Miksi näissä tuotteissa pitää lukea isolla Diet? Erinomaisen käteviä kiireiseen elämään, ostaisin mielelläni näitä välipaloiksi. Juomajauhe ei kovin herkullista, eikä näillä tuotteilla jaksaisi useampaa päivää elää, varsinkaan jos haluaa liikkua samaan aikaan.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3, tuntuvat kalliilta.

Tuote: Liposinol (26 €/48 tablettia)

Käyttöohjeet: Otetaan 2-3 tablettia aterioiden jälkeen ja tarvittaessa 1 tabletti välipalan jälkeen.  Niellään kokonaisina runsaan veden kera. Ei yli 9 tablettia päivässä. Pakkaus riittää n. 5 päiväksi.

Liposinol

Tuotetiedot ja lupaukset: Patentoitu kasvikuituyhdistelmä. Painonhallintaan, sitoo ravintorasvoja. Auttaa vähentämään näläntunnetta, pienentämään ruokahalua, vaikuttaa suotuisasti kolesteroliarvoihin.

Testaaja: 172cm, 68kg, normaalivartaloinen, taipumusta keskivartalon lihavuuteen. Urheilen 4krt viikossa, harjoittelen maratonia varten. Ruokailen epäsäännöllisesti työni vuoksi. Yritän suosia hedelmiä ja kasviksia sekä kuiturikkaita ruokia.

Testaajan tavoitteet: Laihtuminen pitkällä tähtäimellä n. 10kg. Kokeilen laihdutusvalmistetta mielenkiinnosta, odotan kiinteytymistä.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Sama kuin yllä. Ruoka-annoksien kokoa tuli vähennettyä, mutta herkuteltua tuli myös. Liikuntaa harrastin aktiivisesti; päivittäin pyöräilyä vähintään 1h, 3-4 pitkää lenkkiä viikossa ja kerran viikossa uintia. En nauttinut alkoholia lainkaan testin aikana.

Tuotteen käyttö: En tuntenut mitään sivuvaikutuksia. Väillä oli vaikeuksia muistaa ottaa tuotetta kesken työpäivän. Tabletit olivat aika isoja ja vähän inhottavia niellä, todellakin nautittava runsaan veden kanssa. Tablettien maku oli mieto, hiukan tunkkainen ja karvas.

Tulokset: Vartalo kiinteytyi. Ruokahalu laski tuotteen käyttämisen aikana.

Kommentit tuotteesta: Tuote maksaa n. 26 €, joka ei sinällään ole kallis hinta, jos yksi kuuri riittää auttamaan painonhallintaa. Jatkuvassa käytössä hinta on aika tyyris. Aion silti jatkaa tuotteen kokeilemista toisen kuurin verran.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 4

Tuote: Biosorin Kromi2 + Cayanne, (26,10 €/120 kapselia)

Käyttöohjeet: 1 kapseli aterioiden yhteydessä. Vaikutus ilmenee lämmöntunteena vatsan alueella. Kapseli niellään kokonaisena, avaamatta, runsaan veden kera.

Biosorin

Tuotetiedot ja lupaukset: Kajannepippuri sisältää kapsaisiini-nimistä termogeeniä, joka kiihdyttää elimistön rasva-aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta. Kromi-2 cayanne-kapselit sisältävät niin riittävän annoksen kapsaisiinia, että yhden kapselin nauttiminen aterian yhteydessä lisää tuntuvasti rasvasolujen aineenvaihduntaa ja saa ne kuluttamaan energiavarastojaan, vaikka ravinto sisältäisikin solujen kannalta helppoa energiaa hiilihydraattien muodossa. Vaikutuksen voi havaita lämmön tunteena vatsarasvojen alueella. Koehenkilöt saivat painon putoamaan Kromi-2-Cayannella jopa 15kg kuukauden aikana ilman muutoksia ruokavaliossa. Pakkauksen sisällä olevassa selosteessa luvataan ”Voit laihtua hyvinkin 10 % Biosorin Kromi2 Cayennen avulla – helposti!”

Testaaja: 170cm, 65kg. Harrastan liikuntaa noin kolmesti viikossa, kuntosalilla tai jumppatunnilla. Herkuttelen herkästi eli sorrun aika usein makeisiin, suklaaseen tai sipseihin. Syön monesti vasta myöhään illalla lämpimän aterian. Yritän syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia päivittäin, esim. lounaaksi syön usein salaattia.

Testaajan tavoitteet: Haluaisin laihtua 5kg, jotta itsestäni tuntuisi paremmalta, sekä näyttäisin hoikemmalta. Haluaisin myös kiinteytyä vatsan, takapuolen ja reisien alueelta.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Söin testin aikana aluksi terveellisesti, mutta siteen meni herkutteluvaihde päälle: tuli syötyä ravintolassa enemmän kuin laki sallii, ja huomasin monesti lähteväni iloisen baari-illan päätteeksi grillin tai pizzerian kautta kotiin. Liikunta jäi myös hieman tavallista vähemmälle testin loppuvaiheessa.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö oli helppoa, mikäli vain muisti aina pitää liuskallisen kapseleita laukussa mukana. Otin testin aikana jokaisen aterian yhteydessä yhden kapselin (pois lukien kevyet välipalat). Muutaman ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomasin, että kapselia ei kannattanut ottaa aivan tyhjään mahaan, sillä polttava tunne oli todella voimakas, suorastaan ikävä. Kerran erehdyin ottamaan tuotteen muutamaa minuuttia ennen aamiaisen syömistä, ja hetken päästä havahduinkin pahaan oloon ja polttavaan tunteeseen: tuntui kuin koko vatsalaukku olisi ollut tulessa ruokatorvea myöten! Polttava tunne meni ohi puurolautasellisen ja ison vesilasillisen avulla. En suosittelisi tuotetta kenellekään, joka on herkkä tuliselle ruualle, sillä tuotteen sisältämä kajanne-uute on pakkausselosteen mukaan tulisempaa kuin tulisin habanero-chili.

Tulokset: Testin loppuessa olin tismalleen samankokoinen kuin ennen. Huomasin, että tuote piti näläntunnetta loitolla, mutta makeanhimoa se ei onnistunut viemään.

Kommentit tuotteesta: Positiivisinta oli helppokäyttöisyys ja näläntunteen loitolla pysyminen. Tuotteen aiheuttama ”lämmittävä” (lue: polttava) tunne on ehdoton miinus. Myös se, ettei ulkonäkö muuttunut, voitaneen varmasti laskea myös miinukseksi. En ottaisi laihdutusavuksi tätä tuotetta.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 2, koska näläntunne pysyi kuitenkin loitolla.

Tuote: Slank lipid FORTE, (24,90 €/50 kapselia)

Käyttöohjeet: Annostus: 1-3 kapselia päivässä 15 min ennen ateriaa, välipalaa tai iltapalaa.
 

Slank Lipid

Tuotetiedot ja lupaukset: Tutkittu kylläisyysvaikutus. Slank Lipid Forte on kaskitehoinen turhan näläntunteen hillitsijä. Jo pienikin määrä koreanpinjansiemenöljyä saa suoliston ”viestimään” aivoille kylläisyyttä. Tällä on suotuisa vaikutus silloin, kun syömistä halutaan vähentää. Tuote sisältää myös kaseiini glykomakropeptidiä, jota on käytetty pikkuvauvoille tarkoitetuissa ravintolisissä vähentämään ahmimista, tarpeetonta liikaruokintaa ja ruoansulatusongelmia. Se auttaa vähentämään turhaa syömistä ja syömishimoa myös aikuisilla.

Testaaja: 166cm, noin 62kg. Liikunnan harrastaminen on vähäistä. Töissä kuitenkin kävelen paljon ja seison koko työajan sekä liikun työmatkan kävellen tai pyörällä. Joskus käyn lenkillä. Ruokatottumukset testin ajan ovat olleet aika retuperällä. Yleensä perusruokavalio on terveellinen kotiruoka, mutta herkkuihin ja siideriinhän tulee sorruttua. Ruokavalioon kuuluu yleensä lämmin ateria, lisäksi leipää, hedelmiä ja joskus toinenkin lämmin ruoka.

Testaajan tavoitteet: Halusin kokeilla tablettien toimivuutta. Todellako näiden avulla voin saavuttaa kylläisyyden tunteen ja siten saada pois turhat iltasyömiset? Tavoitteena laihtua muutama kilo.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Ruokatottumukset olivat normaalia huonommat ainakin osan ajan testistä. Liikunta oli arkihyötyliikuntaa.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö oli helppoa. Kun pilleri pitää ottaa 15 min ennen ateriaa, meinasi se joskus unohtua ja saatoin ottaa pillerin juuri ennen syömistä. Kapselit olivat suhteellisen isoja. Tabletista ei tullut esim. mitään jälkimakua suuhun eikä närästystä. Toisinaan tunsin päänsärkyä, mikä saattoi myös johtua stressistä. Tuote oli vähän kummallinen, koska minusta tuntui välillä, että nälän tunne vain kasvoi! Jos esim. otin pillerin ja söin jogurtin, minulla ei ollut moneen tuntiin nälkä, vaikka ennen jogurttia nälkä olikin kova. Kun näläntunne parin tunnin päästä tuli uudelleen, tuli se aivan yhtäkkiä. Nälkä olikin jo sitten kammottava, tuntui että katkean!

Tulokset: Paino ei tippunut, eikä senttejä lähtenyt vyötäröltä. Olen kuitenkin varma, että jos napostelu on todellinen ongelma tai jos mahalaukku on venynyt, niin tämä tuote auttaa varmasti! Sillä se tosiaan piti nälän tunnetta pois, eli täytti mahaa.

Kommentit tuotteesta:En voi sanoa, että tämä valmiste olisi minua varten. Suosittelen tuotetta henkilöille, joilla on ”pohjaton maha”.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 2, sillä en itselleni tästä varsinaista apua saanut.

Tuote: Diet&Detox, (25 €/500 ml)

Käyttöohjeet: Pullo riittää 10 päivän starttiohjelmaan tai 15 päivän tasapainotusohjelmaan. Päiväannos sekoitetaan yhteen litraan vettä ja seos juodaan päivän aikana.

Diet Detox

Tuotetiedot ja lupaukset: Painonhallintaan, elimistön puhdistukseen ja suoliston hyvinvointiin kuureittain.

Testaaja: 179cm, 70kg. Liikuntaa pyrin harrastamaan mahdollisimman useasta, suosin ulkoliikuntaa mm. golfia ja lenkkeilyä. Syön terveellisesti ja monipuolisesti. Aamupala jää syömättä.

Testaajan tavoitteet: Tavoittelen ihon kiinteytymistä ja hoikentumista. En ole ylipainoinen, mutta pari kiloa olisi mukava pudottaa.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Söin samalla lailla kuin ennenkin, terveellisesti ja melko monipuolisesti. Salaattia tuli syötyä entistä useammin lämpimän ruuan sijaan. Liikuntaa en hirveästi harrastanut; pari kertaa lenkkeilin ja pelasin golfia.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö jäi yleensä iltaan, mikä ei ollut kovin hyvä sen sisältämän kofeiinin takia eli unen saaminen oli joskus hankalaa. Ei aiheuttanut sivuoireita. Aluksi tuote maistui vanhalta teeltä, mutta pian makuun tottui ja se jopa katosi määrän vähentyessä.

Tulokset: Jos paino tippui, niin vain korkeintaan parilla kilolla. Housut löystyivät hieman vyötäröltä ja reisistä.

Kommentit tuotteesta: Olen tyytyväinen tuotteeseen.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3

Tuote: Fucus-rakkoleväuute (12,95 €/50 ml)

Käyttöohjeet: Tuotetta otetaan 1 ml 3 kertaa päivässä sellaisenaan tai pieneen vesimäärään sekoitettuna.

Fucus

Tuotetiedot ja lupaukset: FUCUS-rakkoleväuute on rasvanpolttaja, joka vaikuttaa kilpirauhashormonien tehoon. Kilpirauhanen on ihmisen ainoa elin, joka pystyy jarruttamaan rasva-aineenvaihduntaa. Uute auttaa paitsi estämään tätä ilmiötä myös parantamaan rasvanpolttoa. Oikein toimiva insuliinihormoni stimuloi maksaa vapauttamaan hiilihydraatteina varastoitua energiaa solujen poltettavaksi. Kun maksan hiilihydraattivarastot tyhjenevät, ne korvautuvat rasvasolujen vapauttamalla energialla, joka saadaan näin käyttöön tehokkaammin.

Testaaja: 172cm, 68kg. Hikiliikuntaa 2-5 kertaa viikossa; lenkkeilyä, kausittaista jumpissa käyntiä ja autoilun välttämistä pyöräilyä suosien. Syön aika terveellisesti mutta kyllä viikkoon yksi karkkipäivä/herkkupäivä mahtuu.

Testaajan tavoitteet: Tavoittelen kiinteytymistä ja vaatekoon pienenemistä. Näytän normaalilta, mutta ainakin 5kg antaisin mielelläni pois.

Ruokavalio ja liikunta testin aikana: Samalla lailla söin, mutta testiajalle osunut vappu luultavasti heikensi tuotteen vaikutusta, koska vesi ei ollut ainut nautittu nestemäinen juoma.

Tuotteen käyttö: Tuotteen käyttö on helppoa. Uute alkaa maistua hyvältä, kunhan makuun ensin tottuu. Muutama kerta jäi väliin.

Tulokset: Paino ei tippunut eikä senttejä lähtenyt. Tuotetta käytettäessä ruokahalu vähentyy ja täyden olon tunne syntyy nopeammin. Luultavasti kokeilen tuotetta vielä uudestaan.

Kommentit tuotteesta: Olen tyytyväinen tuotteen vaikutuksiin ruokahalun hillitsijänä.

Arvio tuotteesta asteikolla 1-5: 3

Teksti: Kirsi Pitkäranta
 

X