Hyvinvointi

Life coach palveluksessasi: Löydä onnellisen elämän salaisuus

Teksti: Anna.fi

Tuntuuko sinusta siltä, että elämäsi on jatkuvaa kiirettä ja tunnet eläväsi sekamelskan keskellä? Kuulet ehkä itsesi sanomassa silloin tällöin ”Teen sen heti, kun tämä kiire helpottaa”. Totuus on kuitenkin se, että kiire ei helpota: Luot itse kiireen elämääsi omilla valinnoillasi.

Samoin voit luoda elämääsi kiireettömyyttä ja harmoniaa tekemällä toisenlaisia valintoja. Seuraavien askelien avulla elämästäsi tulee mutkattomampaa ja helpompaa.

1. Aseta tavoite

Saavuttaaksesi tasapainoisen ja harmonisen elämän sinun tulee tiedostaa, mitä ne oikeasti sinun elämässäsi tarkoittavat. Oivaltaaksesi haluamasi voit tehdä seuraavanlaisen mielikuvaharjoituksen:

Mielikuvaharjoituksen avulla kykenet vastaanottamaan tietoa alitajunnastasi, joka kyllä tietää, mitä oikeasti haluat. Se, mitä oikeasti haluat, on sinulle parhaaksi.

2. Kartoita muutostarpeet

Elääksesi harmonista ja tasapainoista elämää sinun tulee oivaltaa millaisia muutoksia nykyinen elämäsi kaipaa. Listaa siis ylös, millaisia muutoksia seuraavat elämän osa-alueet vaativat:

  • Ihmissuhteet
  • Työ
  • Hyvinvointi
  • Taloudellinen tilanne
  • Itsetunto/minäkuva

Kirjoittamistasi asioista rakentuu projekti, jota johtamalla luot mielenrauhaa elämääsi.

3. Luovu

Mielikuvaharjoituksen aikana saatoit huomata, että sitä leimasi kiireettömyyden ja vapauden tunnelma. Sitä ei saavuteta tekemällä asioita entistä enemmän. Saavutat kiirettömyyden vain siten, että elämässäsi on vähemmän huomiota vaativia asioita. Toisin sanoen luopumalla.

Luopuminen on päivän sana, mutta se ei välttämättä ole helppoa. Mieti, mistä voisit luopua, jotta harmonia astuisi elämääsi.

Voi olla, että joistain asioista on helppoa luopua, kun taas tiettyjen asioiden työstäminen vie enemmän aikaa. Olennaista on, että kaivat esiin rohkeutesi ja teet tarvittavat muutokset.

Voit aloittaa luopumisen jäähyväiskirjeiden kirjoittamisella. Kirjeen kohteena voi olla ihminen, asia, tapahtuma, tavara tai ihan mikä vain. Kirjoita jäähyväiskirjeet vapaamuotoisesti ja polta ne sitten. Tämä auttaa sinua pääsemään helpommin alkuun.

4. Tee toimintasuunnitelma

Elämä kohti harmoniaa on projekti, jota sinun tulee johtaa saavuttaaksesi haluamasi. Rakenna siis jokaisesta eri elämän osa-alueesta toimintasuunnitelma, jonka toteutat.

Laadi toimintasuunnitelmillesi realistinen aikataulu, jossa voit ottaa sinulle sopivia askelia. Voit ottaa vaikka tavoitteeksesi tehdä päivittäin yhden pienen yksittäisen asian, joka auttaa sinua luomaan enemmän tasapainoa ja harmonia elämääsi.

5. Löydä itsestäsi onnistuja

Tavoitteiden saavuttaminen ei ole aina kiinni pelkästä toiminnasta. Koska sinä toimit projektinjohtajana ja muutoksen luojana, myös sinun tulee muuttua. Mikäli ajattelet, tunnet ja toimit samoin kuin aikaisemmin, muutosta ei synny. Tyydyt tekemään samoja vanhoja valintoja ja ihmettelet, kun mikään ei muutu.

Löydä siis sisäinen onnistujasi ja anna sen johtaa sinua kohti harmonista elämää.  Sisäisen onnistujasi löydät seuraavan harjoituksen avulla.

Muista, että sisälläsi on aina olemassa sekä epäonnistuja että onnistuja. Sinä itse valitset, kumman annat ohjata elämääsi!

6. Nauti matkasta

Ensimmäisessä mielikuvaharjoituksessa saatoit jo oivaltaa, että harmoninen elämäsi ei koostu tavoitehakuisuudesta vaan läsnäolosta. Älä siis oleta, että onnellinen elämä alkaa saavutettuasi tavoitteet.

Onnellisen elämän aika on nyt. Keskittymällä tähän hetkeen ja siihen, mikä elämässäsi on hyvin, luot onnellisuutta. Elämä on matka, ei maali. Onnellisen elämän salaisuus on siinä, että suljet aamulla silmäsi ja kysyt itseltäsi, mikä minut tekee tänään onnelliseksi. Anna mieleesi nousta mielikuvia ja tee niille tilaa päivässäsi.

Huomaat, että onnellinen elämä ei vaadi mitään ihmeellistä, eikä sen saavuttamiseksi tarvita edes rahaa. Keskity luomana elämääsi onnellisuutta päivittäin ja tee samalla tarvittaessa haluttuja muutoksia kohti tasapainoisempaa ja harmonisempaa elämää.

Näin matkastasi tulee mukava ja kokonaisvaltaisesta tavoitteesta helpommin saavutettava: Olennaista on, että et jää odottamaan tasapainoisemman ja harmonisemman elämän saapumista, vaan toimit itse rohkeasti sen luojana.

Anne Karilahti, Valmentamo

X