Hyvinvointi

Painonpudotus – Lue kahvakuulaurheilijan vinkit ruokavalioremonttiin!

Teksti:
Anna.fi

Painonpudotus onnistuu parhaiten silloin, kun taustalla on kokonaisvaltainen elämäntaparemontti.

ruokavalioremontti

Kun päätös painon pudottamisesta syntyy muitakin osa-alueita koskettavan elämäntaparemontin yhteydessä, laihduttamiseen löytyy usein uudenlainen asenne. Itseään ei kannata piinata miettien, millainen ruokavalio kuihduttaa. Sen sijaan on hyvä pohtia, syönkö päivittäin mahdollisimman ravitsevaa ruokaa?

Yksi tehokas korjausliike on lisätä ruokavalioon proteiinia, vaihtaa viljat vihanneksiin ja juoda enemmän vettä. Kun ruoka pitää tehokkaasti nälkää, eivät mielihalut pääse yllättämään niin helposti.

Kun ruoka on terveellistä, myös keho alkaa toimia paremmin. Vireystaso kohenee nopeasti, kun ruokavalioon lisätään vihanneksia, proteiinia ja hyviä rasvoja sekä samaan aikaan vähennetään sokerin ja valkoisten jauhojen käyttöä. Tällöin väsymykseenkään ei tarvitse hakea piristystä energiapommeja napostelemalla.

Osana elämäntaparemonttia ravinto ja treeni kulkevat käsi kädessä. Kova treeni lisää ruokahalua, mutta kun syö oikein, kroppa kiinteytyy – ja samalla oma vartalo alkaa tuntua ja näyttää entistä paremmalta. Treenaajan ei silti sovi kokonaan poistaa hiilihydraatteja ruokavaliostaan.

Lähde: Kahvakuulaurheilija ja -valmentaja Kukka Laakso

Teksti: Elli Räsänen
Kuva: Colourbox

X