Hyvinvointi

Rantakuntoon kolmessa kuukaudessa Jutta Gustafsbergin neuvoilla

Teksti:
Anna.fi

Havahduitko viime vuonna aloittamaan kesäkuntoprojektisi vasta toukokuussa? Älä tee samaa virhettä tänä vuonna. Näkyvien muutosten aikaansaamiseksi pitää varata vähintään kuusi viikkoa. Jutta Gustafsberg neuvoo, miten muokkaat kroppasi bikinikuntoon hyvissä ajoin.

Jutta Gustafsberg

1. Salitreeni muokkaa vartaloa tehokkaasti

Lihaskuntoharjoittelu on paras tapa muokata kroppaa. Käytä treenatessasi rohkeasti painoja saadaksesi peppuusi pyöreyttä ja vyötärösi esille. Vastusharjoittelu myös polttaa rasvaa todella tehokkaasti. Kuntosalilla pitäisi rehkiä tunnin verran kolme kertaa viikossa. Kannattaa harkita personal trainerin palkkaamista. Silloin laihduttaja on valvonnan alla, eikä dieetistä tule niin helposti lipsuttua. Toki voit treenata myös kotona tai salilla omatoimisesti.

Tutustu aloittelijan kuntosaliohjelmaan!

2. Aamulenkki kiihdyttää aineenvaihduntaa

Reipas kävelylenkki 3–4 kertaa viikossa ennen aamupalaa kiihdyttää tehokkaasti aineenvaihduntaa. Sohvaperuna, joka ei ole juuri liikkunut aiemmin, voi aloittaa puolen tunnin lenkillä, kokeneempi vetää vähintään kolme varttia. Ennen lähtöä voi juoda kupillisen kahvia tai teetä tai lasin vettä.

Lue 9 vinkkiä, joilla saat vauhtia aineenvaihduntaan!

3. Muista syödä tarpeeksi usein

Nauti pieniä aterioita viisi kertaa päivässä noin kolmen tunnin välein. Syö joka aterialla proteiinia, kuten vähärasvaista kanaa, lihaa tai kalaa. Rasvoista kannattaa suosia oliiviöljyä ja pähkinöitä. Jos ateriavälit venyvät, ota proteiinipatukka tai -juoma välipalaksi. Kokkaa ruokasi itse, niin tiedät, mitä syöt. Valmisruoat sisältävät usein valtavan määrän lisäaineita.

4. Muista juoda vettä

Tavallinen kraanavesi on laihduttajan paras kaveri. Juo 3–4 litraa puhdasta vettä päivässä. Vesi huuhtelee kropasta kuona-aineita, pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja saa treenit kulkemaan.

5. Nauti liikunnasta

Kesäkunnon tavoittelun ei tarvitse olla otsa rypyssä puurtamista. Ota siitä kaikki irti ja nauti kevenevästä olosta, kovista treeneistä ja kesän lähestymisestä. Kokeile uusia treenimuotoja, tee esimerkiksi loikkaharjoituksia tai juokse portaita. Kun olet päässyt vauhtiin, tsekkaa kevään kuumimmat vaateuutuudet uuden, upean kroppasi iloksi. Jos kaipaat vertaistukea, sitä löytyy esimerkiksi Anna&Ellit-keskustelufoorumilta!

Lue lisää:

Jutta Gustafsberg: ”Kropassani ei ole mitään noloa peiteltävää”
Kookosöljy on Jutta Gustafsbergin ja muiden julkkisnaisten suosikki
Testissä proteiinivälipalat – Tarvitseeko kuntoilija proteiinilisää?
Eikö painosi laske? Saatat syödä liian vähän!

Teksti: Miia Siistonen
Kuva: Otavamedia-arkisto

 

X