Runebergintorttujen vertailu
Eri valmistajien runebergintortuissa oli selviä makueroja. Etualalla Vaasan minitortut ja takana vasemmalta alkaen Rostenin, Porokylän ja Fazerin tortut.
Ravinto

Kaupan runebergintortut makutestissä – raati yksimielinen voittajasta

Runebergintorttu on klassikkoleivos, josta päästään nauttimaan aina alkuvuodesta. Annan toimitus testasi eri valmistajien runebergintortut. Voittaja keräsi kiitosta erityisesti pehmeästä rakenteestaan ja herkullisesta maustaan.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Johanna Jantunen

Runebergintortuista nauttiminen on ollennainen osa J.L. Runebergin päivää. Perinteinen runebergintorttu on silinterinmuotoinen leivos, joka on koristeltu sokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla ja kostutettu punssilla, rommilla tai manteliliköörillä.

Anna.fi kokosi makuraadin, joka arvioi neljän valmistajan runebergintortut. Klassikkoleivoksissa oli selviä eroja eri leipomoiden välillä.

Porokylän gluteeniton runebergintorttu: 1/5 pistettä

Gluteeniton ja laktoositon runebergintorttu ei vakuuttanut raatia. Koostumus oli turhan kuiva, eikä kardemumma ollut testaajien mielestä runebergintorttuun kuuluva mauste.

”Sen näköinen, että on Saksasta saapunut ja vuoden säilytystä kestävä.”Porokylän gluteeniton runebergintorttu

”Tiiviin ja kuivakan näköinen. Kuin setsuurilimppu.”

”Tiukka ja tuhti rakenne. Ei murene lainkaan.”

”Ei maistu runebergintortulta vaan kuivuneelta pullalta.”

”Vahva kardemumman maku.”

Erityistä: Yllättävä hillosisus!

Psst! Jos kaipaat gluteenitonta runebergintorttua, kokeile herkullista Ruoka.fi:n runebergintorttureseptiä.

Vaasan mini runebergintorttu: 3/5 pistettä

Pienet runebergintortut toimivat mukavina makupaloina ja sopivat miedon maun ystäville. Vaasan runebergintorttu

”Pikkuinen ja soma torttu. Sormiruokaa.”

”Voi hotkaista kuin sushin yhtenä suupalana.”

”Suussa sulava, ilmava rakenne.”

”Maultaan mitäänsanomaton.”

”Maistuu heille, jotka eivät pidä punssin mausta.”

Erityistä: Pikkuruisesta tortusta ei tule niin helposti täyteen.

Leipomo Rostenin runebergintorttu: 4/5 pistettä

Turkulaisen Rostenin leipomon torttu maistui hyvin perinteiseltä runebergintortulta. Varma valinta!Rostenin runebergintorttu

”Kuorrutus on hieman epätasainen ja hillo samea, mutta kakkuosa näyttää hyvältä.”

”Todella mehevä ja melko kostea koostumus. Vähän sattumia seassa.”

”Karvasmanteli maistui melko voimakkaasti – mikä oli mielestäni hyvä asia.”

”Paras hillo!”

”Tarttuu ihanasti kitalakeen, mehukas koostumus.”

Erityistä: Sisällä yllättävästi pieniä kuivahedelmän paloja.

Fazerin runebergintorttu: 5/5 pistettä

Fazerin torttu oli raatilaisten ehdoton suosikki. Torttu vakuutti testaajat sekä ulkonäöllään että maullaan. Fazerin runebergintorttu

”Kaunis kiiltävä hillo, runsaasti sokerikuorrutusta.”

”Pidän vaaleamman värisistä runebergintortuista, joten tämä torttu houkuttaa.”

”Koostumus on ilmava ja pehmeä, murenee leikattaessa.”

”Namskis! Tosi herkkua.”

”Kostea, syntisen hyvä torttu. Maistui sopivasti punssilta.”

Erityistä: Joukossa suussa hauskasti rouskuvia mantelinpaloja.

Lue myös:

Resepti: Runebergintortut

Testissä vegaaninen roiskeläppä eli Saarioisen Vegepizza – Tuleeko einespizzasta jättihitti?

Ylsikö oma inhokkisi listalle? Näitä ruokia suomalaiset inhoavat – ”Maistuu likaiselle tiskirätille”

X