Saatko parisuhteessasi liian vähän seksiä? Nämä 4 asiaa sen aiheuttavat
Seksielämä

Saatko parisuhteessasi liian vähän seksiä? Nämä 4 asiaa sen aiheuttavat

Etenkin pitkässä parisuhteessa seksielämä saattaa kuivahtaa huomaamatta. Saadaksesi lisää vipinää vällyjen väliin, sinun on ensin ymmärrettävä, mitä ihmettä oikein tapahtui.
Teksti: Anna Nummisto Kuvat: 123rf

Pitkässä parisuhteessa seksiä ei enää harrasteta joka ilta. Toisia pidentyneet kuivat kaudet haittavaat, toiset hyväksyvät laimenneen seksielämän osana arkea. Jos toivot parannusta makuuhuoneen hyytyneeseen tilanteeseen, sinun on ensin ymmärrettävä, mistä jääkausi johtuu. Sitten voitkin ryhtyä toimenpiteisiin.

1. Olette jämähtäneet rooleihinne

Onko toinen teistä ollut alusta asti aktiivisempi sängyssä? Usein parisuhteessa toinen on aloitteentekijä, joka määrittelee, kuinka usein seksiä harrastetaan. Kun tämä osapuoli väsähtää esimerkiksi työstressin takia, seksin harrastaminen jää.

Mieti, kumpi teistä on yleensä ollut se, joka johdattelee toisen tuhmuuksiin. Onko seksin harrastaminen jäänyt paitsioon, koska olet ehkä jäänyt odottamaan kumppanisi aloitetta? Kun suhteen molemmat osapuolet aktivoituvat pitämään huolen yhteisistä hetkistä, vastuu seksistä ei jää vain toisen harteille.

Lue lisää: Ei nyt kulta, jalkani ovat juuttuneet yhteen – Kun seksi ei huvita, selitä kuin satuhahmo

2. Kumpikin pitää toista itsestäänselvyytenä

Pitkässä parisuhteessa seksistä saattaa tulla itsestäänselvyys. Jos kumppania alkaa pitämään niin sanotusti varmana nakkina, ei ole ihme, jos tämän halut kaikkoavat. Pitkässäkin suhteessa on tärkeää pitää liekkiä yllä flirttailemalla, kiusoittelemalla ja viettelemällä.

Usein ruuhkavuosia eläviä pareja neuvotaan aikatauluttamaan seksihetket kalenteriin. Se onkin järkevää, jos seksille ei löydy muuten aikaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että seksi täytyy hoitaa pois listalta samaan tapaan kuin muutkin arjen velvollisuudet. Järjestä kumppanille romanttinen yllätys ja kerro hänelle, että arvostat suhdettanne ja yhteisiä intiimejä hetkiänne.

Lue lisää: Pelasta seksitön parisuhde

3. Unohditte flirttailun

Suhteessa seksi arkipäiväistyy. Seurusteluaikoina toisen takamusta tuli taputeltua aina tilaisuuden tullen. Pitkässä suhteessa pienet flirttailevat eleet jäävät, eikä esileikki todellakaan kestä koko päivää.

Jos seksiä harrastetaan vain siksi, että kumppani niin toivoo, seksistä tulee pakollinen velvollisuus siinä missä tiskeistä ja imuroinnistakin. Ja me kaikkihan tiedämme miten ikäville velvollisuuksille lopulta käy. Jos siis haluat saada enemmän ja parempaa seksiä, sinun on palautettava mieleesi, millaista seksinne oli suhteen alkuaikoina – ja toimittava sen mukaisesti.

Lue lisää: Parisuhdeongelmat – Korjaa ne yksin

4. Kadotitte hellät tunteet

Seksistä on tullut vallankäytön väline. Jos toisen tekemiset pännivät, riita jatkuu helposti makuuhuoneen puolelle. Kun valot sammutetaan tarpeeksi usein kireissä tunnelmissa, toisen kainaloon kierähtäminen alkaa tuntua entistä vaikeammalta. Kuilun kasvaessa kumppanin koskettaminen jää pois, eikä seksi tunnu enää luontevalta.

Jatkuva torjutuksi tuleminen on kova isku kenen tahansa itsetunnolle. Riittävän monen kerran jälkeen se on kuolinisku koko parisuhteelle. Parisuhteen muut ongelmat on käsiteltävä ennen kuin intiimi hellyys ja läheisyys voidaan palauttaa. Ulkopuolinen keskusteluapu auttaa hahmottamaan, missä suhteen syvimmät ongelmat ovat.

Lue myös:

Parisuhde paremmaksi – 8 piristysruisketta rakkaudelle
Seksitön parisuhde – Lakkaa yrittämästä!
Nämä 7 yleisintä seksimyyttiä eivät ole totta
Miten flirttailla oikein? 5 vinkkiä onnistuneeseen flirttiin

Lähteet: Brazen WomanThe Frisky

X