Seksielämä

Aviomies ehdotti avointa suhdetta: ”Hän halusi minun voivan tapailla myös muita miehiä”

Nainen, 35, Pohjois-Savosta ei istunut seksuaalisuuden normeihin. Nyt nainen elää aviomiehensä kanssa avoimessa suhteessa.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
iStock

”Oma nautintoni ei ole mieheltäni pois, eikä mikään rinnakkaissuhteistani korvaa häntä.” Kuvituskuva.

Nainen, 35, Pohjois-Savosta ei istunut seksuaalisuuden normeihin. Nyt nainen elää aviomiehensä kanssa avoimessa suhteessa.

”Aloin haastaa naiseuden ja seksuaalisuuden normeja, koska en niihin istu. Hakeuduin seksuaaliterapiaan ja sen kautta löysin seksuaalisuuteni piirteille sanat, joita olin jo nuoresta pitäen etsinyt. Nykyisin määrittelen olevani monogaminen, polyromanttinen, androseksuaalinen ja heteroseksuaalisuuden suhteen joustava nainen.

Suurin osa kumppaneistani minulla on ollut avioliittoni aikana. Avasimme suhteemme kuutisen vuotta sitten, eli puolet avioliitostani on ollut avointa suhdetta. Aloite suhteen avaamiseen tuli mieheltäni: hän halusi minun voivan tapailla myös muita miehiä, jotta saisin riittävästi seksiä.

Parisuhteessamme oli ongelmana erilaiset libidot. Miehelläni on luontaisestikin matalampi libido kuin minulla, ja oma jo ennestään suurempi libidoni kasvoi entisestään hormonikierukan myötä. Päädyimme tilanteeseen, jossa minä kaipasin seksiä ja seksuaalisesti nähdyksi tulemista niin epätoivoisesti, että olin hyppiä seinille, mutta mieheni pelkäsi edes hipaistakaan minua, etten alkaisi taas haluta.

Onneksi olemme mieheni kanssa jo varhaisessa vaiheessa oppineet keskustelemaan asioista, ja erään keskustelun aikana hän varovasti ehdotti, pitäisikö minun tavata myös muita.

Alkuun torjuin ajatuksen, sillä edellisissä suhteissa minut oli opetettu mustasukkaiseksi ja ajattelin miehenikin olevan sitä. Miksi sinun pitäisi rajoittaa itseäsi minun takiani ja minun pitäisi venyä yli halujeni, hän kysyi minulta. Se sai minut vakuuttumaan, etteivät sivusuhteet olisi hänen kiusaamistaan. Olin vain itse oppinut ajattelemaan niin.

”Järjestely on toiminut hyvin”

Järjestely on toiminut hyvin. Minulla on ollut useita suhteita, jotkut yhden kerran tapaamisia, jotkut pidempiä ja jopa vuosien ajan jatkuvia. Jotkut suhteista ovat pelkkää vihjailevaa viestittelyä tai ystävyyssuhteita muistuttavia keskustelusuhteita. Niissä kaikissa on tärkeää, että tulen huomatuksi naisena ja seksuaalisesti.

Jokaisessa päivässäni pitää olla jotakin seksuaalista. Kotona tämä voi olla vaikkapa kosketus mieheltäni, nyt kun hänen ei enää tarvitse pelätä, että alan käydä siitä kierroksilla. Tai sitten kysyn puolisolta, voitko taas hieroa niskasta niin, että melkein laukean. Seksi ei tosiaankaan ole pelkästään perinteistä yhdyntää. Eräs vahvimmista seksuaa­lisista kokemuksistani on ollut saada vain itkeä erään vasta tapaamani miehen sylissä.

Oma nautintoni ei ole mieheltäni pois, eikä mikään rinnakkaissuhteistani korvaa häntä. Mieheni ja minä jaamme arjen, enkä haluaisi tehdä sitä kenenkään muun kanssa.

Meillä on myös selkeät toimintatavat. En viestittele perheaikana, ja kun esimerkiksi työmatkoilla menen tapaamaan jotakuta, laitan miehelleni koordinaatit ja hotellihuoneen numeron. Nämä ovat tärkeitä juttuja ihan jo turvallisuuden kannalta.

Koen, että olen onnistunut luomaan itselleni omannäköisen ja tyydyttävän seksielämän. Elän tavallaan kahdessa kuplassa, arkielämää ja sitä toista. Kotona nämä menevät hyvin päällekkäin, eikä minulla ole kaappiin ahdetun tunnetta. Normit eivät enää kiristä.”

X