Ihmissuhteet

11 vuotta suhteessa, jossa seksielämä ei ollut tyydyttävää – vasta ero auttoi ymmärtämään: ”Minulle ei riitä sängyssä yksi mies”

Helsinkiläisnainen, 46, oli tyytymätön seksielämäänsä. Eron myötä nainen ymmärsi, mitä seksielämästä oli puuttunut. – Eniten nautin, kun saan harrastaa seksiä kahden tai useamman miehen kanssa.

Teksti:
Anna Ferrante
Kuvat:
iStock

”Nykyisen mieheni kanssa kimppaseksi yhdessä tai erikseen kuuluu pelisääntöihimme.” Kuvituskuva.

Helsinkiläisnainen, 46, oli tyytymätön seksielämäänsä. Eron myötä nainen ymmärsi, mitä seksielämästä oli puuttunut. – Eniten nautin, kun saan harrastaa seksiä kahden tai useamman miehen kanssa.

”Olin 11 vuotta suhteessa mieheen, jonka kanssa seksi kyllä sujui, mutta tunsin usein, että jotain uupuu. Avioliittomme oli välillä riitaisa, mutta sovintoseksi oli ihanaa. Mitä enemmän jännitteitä ja tunteita oli pelissä, sen parempi.

Vihaan rutiineja ja uskon, että ne ovat seksielämän pahimmat tappajat. Avioliitossani tapahtui juuri näin: kaikki oli lopulta pelkkää rutiinia. Mieheni halusi seksiä aina viikonloppuisin, mutta viikolla hän oli pitkien työpäivien takia kuulemma liian väsynyt. Minun haluni ei katsonut kalenteria. Ajan myötä olin yhä tyytymättömämpi seksielämääni.

Virallisesti avioliittoni kaatui lopulta siihen, että olin uskoton. Hyvä ystäväni menehtyi äkillisesti vakavaan sairauteen, mikä sai minut tolaltani ja havahdutti huomaamaan rutiinit, joihin olin hukkumassa. Pelkäsin, että omakin elämäni loppuu yhtä traagisesti. Aloin pohtia, mitä kaikkea jäisikään kokematta, myös seksuaalisesti, jos nyt kuolisin.

”Olin aina se aktiivisempi osapuoli”

Tykkään seksissä apuvälineistä ja uuden kokeilemisesta, mutta ex-aviomieheni ei oikein koskaan ollut niistä innostunut. Olin aina se aktiivisempi osapuoli. Kyllähän sellainen syö naista ja toi mukanaan tunteita, etten ollut haluttava tai tarpeeksi kaunis.

Baarissa tapasin miehen, jonka kanssa asiat ja seksuaaliset mieltymykset synkkasivat. Tapailimme ihanan seksin merkeissä puoli vuotta, ja hänen kauttaan jokin avautui minussa. Pitääkö minun to­siaan jatkaa suhteessa, jossa en voi toteuttaa itseäni seksuaa­lisesti, vaan joudun rajoittamaan itseäni? En osannut enää olla ilman hyvää seksielämää ja etsin uuden rakastajan.

Hänen kanssaan kokeilin ensimmäistä kertaa kimppakivaa, kun hänen kaverinsa tuli mukaan makuuhuoneen puolelle. Se oli järisyttävä kokemus. Kerroin asiasta aviomiehelleni, ja hän otti sen yllättävän rauhallisesti. Mielestäni se oli merkki, että olimme jo molemmat tahoillamme valmiit eroon.

Eron jälkeen alkoi uusi vaihe

”Eron jälkeen minulla alkoi vähän villi vaihe, tapailin useita miehiä ja kokeilin kaikkea uutta. Ymmärsin, mikä aiemmin seksielämästäni oli puuttunut ja ettei minulle riitä sängyssä yksi mies. Eniten nautin, kun saan harrastaa seksiä kahden tai useamman miehen kanssa. Tykkään myös katsella, kun muut nauttivat. Roolileikitkin ovat mieleeni.

”Aloin käydä orgioissa nykyisen kumppanini kanssa.”

Kolmisen vuotta sitten aloin käydä orgioissa nykyisen kumppanini kanssa. Niissä on ihan oma tunnelmansa, aivan eri maailma kuin missään muualla! Joka kerralla oppii ja saa jotakin uutta, mikä sopii tällaiselle uusien kokemusten haluajalle.

Tärkeää on, että kumppani on samalla aaltopituudella. Vaikka pidän hieman poikkeavasta seksistä, olen muuten ihan tavallinen ja kaipaan myös perinteisen parisuhteen hyviä puolia, kuten yhteisiä leffailtoja kotisohvalla ja lomamatkoja perheen kesken.

Nykyisen mieheni kanssa olemme vahvasti sitoutuneet toisiimme, ja kimppaseksi yhdessä tai erikseen kuuluu pelisääntöihimme. Ei meillä silti aina ole makuuhuone täynnä porukkaa. Suurimmaksi osaksi harrastamme seksiä ihan kahdestaan, ja isommalla joukolla silloin, kun siihen tilaisuus tarjoutuu.”

Juttu on julkaistu alun perin Anna-lehdessä 25-26/23.

X