Anna Saivosalmi on personal trainer, joka tunnetaan somejumppaguruna.
Terveys

Joko seuraat heitä somessa? Listasimme terveyssomevaikuttajat, joiden Instagram-tileihin kannattaa tutustua!

Terveysväitteitä pursuaa tänä päivänä joka suunnasta, mutta miten välttää terveyshuuhaa valtavassa tietosumassa? Listasimme somen kuusi terveysvaikuttajaa, jotka neuvovat luotettavan tiedon avulla seuraajiaan kohti hyvää oloa.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Jenni Virta

1. Tiedenaiset

Haluaisitko saada luotettavaa terveystietoa alan ammattilaisilta ja oppia uutta hyvinvoinnista?

Tiedenaiset on sosiaaliseen mediaan perustettu tiedeyhteisö, jonka takana on kahdeksan asiantuntijaa eri terveyden ammattialoilta. Yhteisön asiantuntijoiden osaamisalueita ovat muun muassa lääke-, ravitsemus -ja kasvatustiede.

Tiedenaiset kertovat verkkosivuillaan tavoitteensa olevan tieteeseen perustuvan terveystiedon levittäminen. Tiedenaiset tarjoavatkin Instagram-tilillään seuraajilleen ajankohtaista, selkeää, helposti ymmärrettävää ja tutkimustietoon perustuvaa tietoa hyvinvointiin, terveyteen ja ravitsemukseen liittyen.

Yhteisön Instagram-tili onkin mielenkiintoista seurattavaa: esimerkiksi joka maanantai Tiedenaiset kumoavat valheellisia terveysmyyttejä ja -väitteitä suositussa Myyttimaanantai-sarjassaan.

 

2. Lääkäri Anni

Somelääkärinä tunnettu Anni Saukkola eli lääkäri Anni on tullut tutuksi monelle Instagramista ja hän on myös yksi Tiedenaiset-yhteisön perustajajäsenistä.

Omalla somekanavillaan Anni kertoo avoimesti lääkärin työstään sekä auttaa seuraajiaan tunnistamaan terveyshuuhaan ja tarjoaa neuvoja, kuinka väärän tiedon leviämistä voi jokainen ehkäistä omalla somekäytöksellään.

3. Anna Saivosalmi

Treenivinkkejä suoraan uutisvirtaan, kiitos!

Liikuntavaikuttaja Anna Saivosalmen Instagram-tilistä nauttii jokainen jumpan ystävä. Anna jakaa somessaan selkeitä treenivideoita, jotka onnistuvat niin salilla kuin kotioloissakin. Jokaisen videon ohessa seuraajat saavat selkeät ohjeet jumppien tekemiseen.

Lue myös: Somejumppaguru Anna Saivosalmi neuvoo, millainen kotijumppa onnistuu vartissa – ja miten se tulee vielä tehtyä oikeasti

4. Psykat.fi

Syömishäiriöihin perehtynyt psykologi Katarina Meskanen kumoaa PsyKat-nimiseIlä Instagram-tilillään dieetti- ja laihdutuskulttuurin ympärillä vallitsevia haitallisia ajatusmalleja.

Päivityksissään Katarina antaa konkreettisia neuvoja parempaan kehokuvaan sekä tasapainoiseen ruokasuhteeseen.

5. Puhumuru

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström on tuttu kasvo tosi-tv-sarjoista, kuten Sex Tape Suomi ja Naked Attraction Suomi.

Puhumuru-nimimerkillä Instagramissa toimiva Marja ylläpitää keskustelua sekä välittää tietoa seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvistä teemoista.

Lue myös: Pitääkö uudelle kumppanille kertoa, jos on pettänyt aiemmin? Seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin mukaan kyllä, kunhan pettäjä on ensin kysynyt itseltään nämä kysymykset

6. Tervettä skeptisyyttä

Kuinka lukea kriittisesti edessä olevaa tietoa? Tähän kysymykseen antaa vastauksia Oulun lääketieteellisen tiedekunnan tutkijatohtori Pauli Ohukainen Tervettä skeptisyyttä -Instagram-tilillään.

Tervettä skeptisyyttä -tilin tarkoituksena on tarjota ihmisille eväitä kriittiseen ajatteluun. Tietoiskut ovat paketoitu hauskoihin ja selkeisiin kuviin, joita jokaisen on helppo ymmärtää.

X