Ihmiset ja suhteet

Ihanankamalat kolmijalkaiset miesystävämme

Millaiseksi kutsutaan miestä,joka haluaa sänkyyn vasta toisilla treffeillä? Hitaaksi.
12.2.2004 Teksti: Anna.fi

Mitä lähemmäs tuleva viikonloppu käy, sen tiheämmin ilma tihkuu romantiikkaa. Onhan käsillä ystävänpäivä, jolloin kaikkien tulisi herätä ruusujen tuoksuun ja nauttia miehensä tarjoamasta herkuttelusta ja hemmottelusta koko rakkauden täyteisen päivän ajan.

Ihanankamalat kolmijalkaiset miesystävämme

Ja pah! Tuhahtaa sinkkuelli moiselle lässytykselle ja imelyyksille. Suomalaisen Valentinen päivän nimi on kuvaavasti ystävänpäivä, joten nyt on aika nimen omaan unohtaa parisuhteen perään vollottaminen ja keskittyä ystäviin.

Ja mikä onkaan sen parempaa viihdettä kuin kokoontua tyttökavereiden kanssa illanviettoon? Jossain vaiheessa iltaa, luultavasti noin kahden ja puolen lasillisen jälkeen, puhe kääntyy kuitenkin varmasti miehiin ja silloin voisi vaihteeksi nauraa heille eikä itkeä heidän puheilleen ja teoilleen tahi niiden puutteelle.

Vauhtia käkätykseen voi ottaa vaikkapa kirjasesta Kolmijalkaiset ystävämme, jonka on koonnut ja toimittanut Anuirmeli Sallamo-Lavi ja kuvittanut Elina Warsta. Kirja mainostaa olevansa ”välttämätön opas kaikista miehistä pitäville ja miehen hankintaa suunnitteleville” ja se ”sisältää yksinkertaisia ohjeita miehen maailman ymmärtämiseen”.

Vitsikirjan perusteella miehisessä maailmassa ei ole kyllä paljon ymmärtämistä, sillä ukkoparat esitetään kauttaaltaan tomppeleina ja mennen tullen naisen vietävinä otuksina, joita voi verrata esimerkiksi koiriin: ”Ennen miehen hankkimista kannattaa miettiä, minkä rotuisen haluat. Miehen luonteessa, karvan pituudessa ja värissä on huomattavia eroja rodusta riippuen. Yleisesti ottaen suomenhörökorvat ja lapinseisojat ovat helpoimpia hankkia, mutta niiden kouluttaminen on hieman vaikeampaa kuin eurooppalaisten rotujen.”

Osa vitseistä on kuluneita ja jo moneen kertaan sähköisinä kiertokirjeinä sukkuloineita, mutta etenkin Warstan piirrokset ovat hauskoja. Lukekaa vuorotellen hassuimpia vitsejä ja kertomuksia ja tehkää tunnustuksia niiden totuudenmukaisuudesta. Tai keksikää vielä opaskirjaa pöllömpiä miesjuttuja kilpaa, tässä kilpailun lähtötasoksi sopiva tarina miehen logiikasta!

”Mies käy töiden jälkeen baarissa kaljalla ja katsoo parhaaksi mennä kotiin, jotta vaimo ei alkaisi motkottaa. Kun hän tulee kotiin, vaimo onkin sängyssä pomonsa kanssa.
Mies palaa baariin ja kertoo tapahtuneesta baarimikolle.
’Kamalaa’, baarimikko toteaa. ’Mitä sinä teit?’
’Hiivin hiljaa takaovesta ulos ja tulin tänne. Ajattelin, että ehdin hyvin juoda vielä pari kaljaa.’

Anuirmeli Sallamo-Lavi: Kolmijalkaiset ystävämme. Otava 2004. 105 s. n. 13 €.

Teksti: Ellien toimitus / A4 Media Oy
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *