Ihmiset ja suhteet

Mingoville opettaa lapsille verkossa englantia maksutta

Teksti: Anna.fi

MingovilleInternetissä toimiva lapsille suunnattu englanninkielen opetusohjelma Mingoville avaa palvelunsa ilmaiseksi suomalaisille käyttäjille. Mingoville on flamingojen virtuaalikaupunki, jossa lapset voivat opetella englantia Pinkeltonin flamingoperheen opastuksella.

Mingovillen verkko-opetusohjelma on kokonaan englanninkielinen, mutta selkeän käyttöliittymän ja kuviin perustuvan opastuksen ansiosta sen käyttö onnistuu aloittelijoiltakin.

Sponsoreiden ansiosta suomalaiset käyttäjät eivät joudu maksamaan Mingovillen käytöstä. Savonlinnalaisen Kellarpellon koulun oppilaat pääsivät testaamaan Mingovillen opetusohjelmaa jo etukäteen.

Mingoville”Mingoville innosti oppilaita kielen harjoitteluun aivan uudella tavalla. Ohjelma on hyvin selkeä, monipuolinen ja helppokäyttöinen. Mingoville on kiva ja mielekäs tapa opiskella englantia ja hyvä lisä varsinaiseen englannin opiskeluun, olipa kyseessä sitten innostunut eskarilainen, kielenopiskeluaan aloitteleva kolmasluokkalainen tai taitojaan paranteleva äiti tai isä”, sanoo Kellarpellon koulun rehtori Merja Leppänen.

Mingoville toimii sataprosenttisesti verkossa, joten sen käyttö ei vaadi mitään asennuksia tietokoneelle. Ohjelman avulla lapset oppivat perussanastoa sekä kielen käyttöä. Kieltä voi harjoitella erilaisten kirjoittamiseen, puhumiseen, kuuntelemiseen ja lukemiseen liittyvien tehtävien avulla. Flamingojen äänet on nauhoitettu puhekielellä, joka kehittää lasten käytännön kielitaitoa.

MingovilleMingovillessä on panostettu uusiin oppimistapoihin, tekemällä oppimiseen ja opetusviihteeseen. Sen kehityksessä on käytetty uusinta pedagogista tietoa. Ohjelma voitti Tanskan opetusministeriön järjestämän Euroopan laajuisen kilpailun, jossa etsittiin ala-asteen englanninopettajille suositeltavaa englanninkielen verkko-opetusohjelmaa. Maailmanlaajuisen suosion saavuttaneella sovelluksella on jo yli 100 000 käyttäjää 70 eri maassa.

”Oppimistulokset ovat parhaita silloin, kun oppiminen on hauskaa ja omaehtoista. Mingovillessä jokainen voi edetä omaa tahtiaan, kokeillen ohjelman tarjoamia mahdollisuuksia. Käyttäjien palaute on ollut rohkaisevaa, ja uskomme ohjelman kiinnostavan myös suomalaisia lapsia ja nuoria, joille tietokoneiden ja verkon käyttö on jo hyvin tuttua”, Mingovillen toimitusjohtaja Stephan Stephensen kertoo.

Tiina Lappalainen

Suomalaisille käyttäjille tarkoitettu ilmainen sponsoroitu versio löytyy Mingovillen suomenkielisiltä sivuilta.

X